kiss-syndroom en slapen: ervaringen gezocht

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door raspberry, 4 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoi,

    ik ben gisteren met Thirza bij de osteopaat geweest, in verband met voorkeurshouding, darmkrampjes en opspugen van melk... Op het consultatiebureau werd vorige week geconstateerd dat haar hoofdje wat aan het afplatten is rechts (haar voorkeurskant) en omdat ik vervolgens op internet las dat opspugen en darmkrampjes in verband worden gebracht met die voorkeurshouding, heb ik de osteopaat maar eens gebeld. Die bevestigde dat alle symptomen die we hier de afgelopen weken hebben gezien, te maken hadden met scheef zittende werveltjes, en dat ze dus kiss-syndroom heeft in een lichte vorm, (Thirza zat erg strak in mijn buik, heeft een maand ingedaald gezeten terwijl ze een flinke baby was (bijna 9 pond bij geboorte) en heeft tijdens de bevalling even een tijdje klem gezeten met haar hoofdje, omdat het persen niet zo gemakkelijk ging, (nee, gek he, met zo'n groot kind).
    Maar goed, ik zag gisteren gelijk al verbetering: ze drinkt ineens veel beter en langer. Slapen is echter nog een drama, (nouja, 't is nog maar een dag geleden dat we geweest zijn, maar tot nog toe is inslapen nog steeds even lastig als het was). Ik ben dus even op zoek naar ervaringen van anderen die hier ook mee te maken hebben gehad: wat heb je gedaan om de slaapproblemen te ondervangen voor de periode dat je kindje nog in behandeling was?
    Thirza slaapt namelijk nauwelijks, 2 uur op een dag gemiddeld, en is dus bek- en bekaf! Dat helpt vervolgens ook niet echt om wel in slaap te komen, maar goed... Een paar weken geleden hielp autorijden of wandelen met de kinderwagen nog wel, maar da's ook niet meer voldoende om haar in slaap te krijgen. De draagdoek brengt nog wel eens uitkomst, maar ook dan is ze snel weer wakker (en duurt het tegenwoordig lang voor ze daarin in slaap valt) en kan ik niet gaan stilzitten. Omdat ik zelf nog zit met restverschijnselen van bekkeninstabiliteit is het niet echt een optie om haar voortdurend in die draagzak te hebben.
    Wat hebben jullie gedaan? Ik ben echt behoorlijk wanhopig op zoek naar de gouden tip... :(
     
  2. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    Ons kindjes zijn bijna even oud. Omdat ons mannetje op een gegeven moment ook onrustig sliep overdag en vaak wakker werd, ben ik hem op een gegeven moment gaan inbakeren met een pacco doek. En hij vind het heerlijk en slaapt er heel goed door!

    Daarnaast zou ik proberen voor de afplatting van het hoofdje jouw kindje dus op de andere kant te leggen met een zijligger (kan dan niet terugdraaien naar rug en niet doordraaien naar buik).
     
  3. Blondie3

    Blondie3 Fanatiek lid

    15 apr 2007
    2.869
    1
    0
    Truckdriving Woman
    Brabant
    Ons jongste mannetje dronk slecht, spuugde en had darmkrampjes.
    Ook hij had een voorkeurshouding (en nu nog steeds een scheef hoofdje - ook rechts-, maar daar zijn we aan aan het werken met behulp van de fysio)
    Rodey had heel veel baat bij de osteopaat, hij sliep daarna veel beter.
    We hebben hem ook ingebakerd gehad maar dat was bij hem niet echt de oplossing.
    Toen ben ik hem in bed gaan leggen in een slaapzak met dichtgenaaide mouwen.
    Hij kon dus wel bewegen maar niet zoveel en zich ook zeker niet in het gezicht krabben (wat hij regelmatig deed)
    Dat is echt goed bevallen want hij ging toen beter en langer slapen. Met 4 maanden heb ik de mouwtjes weer opengemaakt en nu ligt hij gewoon in een slaapzak en het gaat nog steeds goed.

    succes
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    O, da's wel een idee idd... Thirza krabt zich namelijk ook regelmatig open en wordt daar dan weer wakker van... Heb je haar eindelijk in slaap, gebeurt dat. Dan kun je dus echt wel door het plafond springen van frustratie he?
     
  5. jenneke

    jenneke Lid

    21 aug 2007
    13
    0
    0
    Mijn oudste dochtertje had ook het kiss-syndroom en hier was het slapen ook een drama. Hier hielp het ook goed om haar in een slaapzak te laten slapen (inbakeren werkte helemaal niet) Tegen het krabben deed ik haar handschoentjes aan. Geleidelijk aan ging het slapen hier ook beter. Overdag legde ik haar ook regelmatig op haar andere zij met een handdoek erachter zodat ze niet om kon rollen. Als ze in de box lag, dan maakte ik van een grote handdoek een soort hoefijzer (kan je ook met een voedingskussen doen) en hier legde ik haar dan in. Hier werd ze rustiger van waardoor het slapen ook beter ging.
     
  6. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    als je kindje een plat hoofdje hebt zou ik als ik jou vragen voor een verwijzing naar de fysio.
    Esmee had ook een heel erg plat hoofd en wij waren er op tijd bij anders had ze een helm gemoeten.
     
  7. beagle78

    beagle78 Bekend lid

    7 feb 2008
    720
    1
    0
    Het is een beetje een vicieuze cirkel waar je in terecht komt.Ze kunnen niet meer slapen omdat ze gewoon oververmoeid zijn.

    wat ik altijd deed is toch gewoon in slaap wiegen en lekker dicht bij me houden gewoon om hem even wat slaap te laten inhalen. Als hij dan iets minder vermoeid was ging ik weer andere dingen proberen.

    en idd. ik kan de fysio ook aanraden. Meestal komen ze lekker bij je thuis ook nog.

    voor de rest denk ik dat het iets is waar je doorheen moet. Het kost gewoon tijd voordat het allemaal wat beter gaat. Ik weet dat je dat niet wilt horen maar ik denk dat DE gouden tip niet bestaat.

    Quinten had toevallig vanavond weer wat krampjes en dan weet ik ineens weer hoe zo'n drama dat die eerste maanden was. Je vergeet gelukkig ook snel weer.

    Succes met alles :)
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    He meiden,

    ja, 't is nog ff uitzingen, voordat ze van -hopelijk- alle klachten af is. Maar goed, maar ff improviseren dus. Vanmiddag de kinderwagen gepakt en met manlief gaan shoppen in het winkelcentrum hier verderop; heeft ze toch weer anderhalf uur slaap gepakt, want nadat ze lekker had gedronken en gespeeld en een tijd in de draagdoek had gehangen, was ze uiteindelijk moe genoeg om in de kinderwagen in slaap te vallen. Zo improviseren we nog maar even verder: morgen ga ik naar een vriendin een uur rijden verderop, dus dan hopen we maar dat ze die twee keer een uur in de auto zichzelf toch ook niet wakker kan houden en zo ook weer even die uurtjes pakt. En dan maar hopen dat we gelijk komende week nog een keer bij de osteopaat terecht kunnen, :)
    Maar toch wel verbazingwekkend hoe snel er dan al resultaat is: Thirza heeft zoveel meer gedronken gisteren en vandaag, dat ze de afgelopen 2 weken toch ergens ook wel heel erge honger moet hebben gehad, lijkt me... Ze drinkt nu gewoon 20 minuten aan 1 stuk, (en vandaag aan het eind van de dag zelfs tot 3 keer toe met steeds een kwartiertje ertussen: ff clusteren voor de nacht aan, :D Weten we in ieder geval weer zeker dat ze de nacht wel weer door gaat halen.
    Ik ga nu ff lekker in bad: ff ontspannen en energie opdoen voor morgen...
    Thanks voor jullie reacties!
     
  9. gizmoo1

    gizmoo1 Bekend lid

    16 okt 2007
    508
    0
    0
    hoi hoi, mijn zoontje heeft min of meer hetzelfde (gehad). Maandag voor de laatste(3e) keer bij de osteopaat geweest. Na twee x sliep hij overdag eindelijk weer twee slaapjes in zijn bed van gemiddeld anderhalf uur. Misschien niet veel maar wel weer in zn bed en wel weer langer dan een kwartier en zonder dat ik het hele dorp heb rondgewandeld ;) . En geloof me ik kom helemaal bij! Ik loop sinds kort ook bij de (kinder) fysio, handige tips en oefeningen waar ik zeker meegeholpen ben en de kleine dus ook! Even doorbijten meid, het einde is waarschijnlijk in zicht!
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.712
    32.574
    113
    Mijn zoontje had ook kiss syndroom en was een ramp met slapen. Met 4 maanden zijn we naar een manueel therapeut geweest. De dag erna krijste hij nog net zoveel en sliep hij nog net zo weinig als daarvoor, maar daarna kregen we een ander kind. Van 1 keer 3 kwartier per dag naar 2 a 3 keer anderhalf uur slapen per dag en geen overstrekken en krijsen meer, geweldig.
     
  11. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Als ze al twee maal op een dag anderhalf uur gaat slapen, ben ik een blije mama hoor! Nu krijg ik haar met moeite twee maal een half uurtje te slapen en doe ik vaak nog een ronde met draagzak/kinderwagen of wat ook, maar dan heb ik zelf dus geen rust. En met die twee half uurtjes ben ik over het algemeen eerst een half uur tot drie kwartier bezig om haar in slaap te krijgen. Wat een verademing als dat straks weer meer vanzelf zal gaan zeg! (Ik hoor zoveel positieve verhalen over de osteopaat en heb er voor mezelf ook zulke goeie ervaringen mee, dat ik daar wel vertrouwen in heb, :).
    Overigens: ging het op bed leggen na de behandelingen bij jullie weer vanzelf, of was er wel even een wenperiode nodig voor jullie kleintje bij het in bed leggen niet meteen begon te krijsen?
    Het enige moment op dat Thirza zonder huilen in bed te leggen is, is als ze aan het eind van de middag/begin avond haar buik twee keer achter elkaar vol heeft gedronken en dan rond half7/7 uur op bed gaat... Ja, en meestal na de avondvoeding (als ze niet al te wakker is geworden) en soms na de ochtendvoeding (wederom als ze niet al te wakker is geworden).
     
  12. gizmoo1

    gizmoo1 Bekend lid

    16 okt 2007
    508
    0
    0
    hier precies hetzelfde geweest hoor. Ik iedere x met de wagen het dorp rond om hem maar in slaap te krijgen en dan nog na een half uur weer wakker. Het weer op bed leggen overdag ging niet gelijk goed hoor. Hij had gewoon ook dan moeite om in slaap te komen. De eerste x dat ik het weer probeerde huilde hij 20 minuten, na 10 minuten ging ik even naar hem toe en na weer 10 minuten weer en toen sliep hij daarna bijna gelijk. De tweede x huilde hij 10 minuten en was toen stil. Nu huilt hij meestal overdag nog vier a vijf minuutjes. De eerste x dat ik het probeerde heb ik dat maar 1x op die dag gedaan hoor. Even wennen zeg maar. Ook de twee dagen erna en daarna dus twee x op een dag. En dan dus heel goed opletten wanneer hij echt moe was en dan op bed leggen en hem er niet uithalen voor hij geslapen had. De eerste x zette ik ook pas na vijf minuten de babyfoon aan, het huilen hoorde ik ook al zonder en de babyfoon maakt het geluid nog harder en dan had ik het geen 10 minuten volgehouden! Ook mijn zoontje slaapt na zijn een na laatste fles en laatste fles wel gewoon in zonder problemen! Raar he?
     
  13. Citroentje

    Citroentje VIP lid

    7 apr 2007
    5.556
    0
    0
    hier hielp inbakeren met de paccodoek
    Tim had niet het kiss syndroom maar wel een beknelde zenuw achter zijn oortje wat spugen en krampjes veroorzaakte (beetje vergelijkbare situatie dus) we zijn ook bij de osteopaat geweest en bij Tim werd het moeilijk slapen na de behandeling even wat erger om vervolgens ineens weer minder te worden.
    Door het inbakeren (combi met osteopaat) is Tim wel duidelijk meer gaan slapen

    Succes!
     
  14. eko

    eko Actief lid

    22 jul 2007
    244
    1
    0
    Gelderland
    Bij ons hielp 3 behandelingen bij de manueel therapeut en inbakeren heel goed.
     
  15. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @gizmoo: ja, echt zo raar dat ze dan dus 's avonds wel slaapt... Nouja, dan is het natuurlijk wel stiller en donker, (misschien moeten we blij zijn dat het niet zomer is en tot laat licht, :D). Maar daar ben ik dan dus ook wel heel blij mee: zowel voor Thirza de mogelijkheid om bij te tanken, (we merken het ook echt: 's ochtends is ze hardstikke vrolijk en actief, aan het eind van de dag echt jengelig van moeheid, (terwijl ze niet vervelend wordt, gelukkig maar)). Maar voor mezelf dus ook gelegenheid om ff bij te tanken weer voor de volgende dag, :)
    Ze lag vanochtend te hoesten en stikte daar vervolgens bijna in, (record snel uit bed komen dus weer verbeterd), dus daarna ook te wakker om door de beginnende honger door te slapen... Toen is ze na een half uurtje tutten heel relaxed bij mij in slaap gevallen en ligt nu lekker te pitten. Ff de kans om rustig te ontbijten en te douchen enzo.
    Vandaag ga ik dan naar een vriendin, twee keer een uur rijden, dus met een beetje mazzel ook twee keer een uur slaap in ieder geval... Bij de vriendin thuis zal het wel niet lukken, alhoewel ik wel de kinderwagen meeneem voor een poging aldaar. Maar goed, draagdoek ook maar paraat ;)
    Morgen ga ik het eerst eens met een slaapzak proberen, als dat helpt om wat beter te slapen, ga ik het CB maar bellen voor het inbakeren, denk ik. Die inbakerdoeken: kun je die ook gewoon bij prenatal krijgen?

    Als ze weer normaal gaat slapen (ze heeft het hier wel even gedaan, toen ze steeds op haar zij sliep nog), zal het idd wel weer even wennen zijn om haar te laten huilen... Merk nu dat bij de eerste kreten ik alweer helemaal hoog in de stress zit, want ja: ze zal wel weer niet ophouden met huilen tenzij je haar bij je neemt, (en zelfs dan... :(). Nouja, peanuts vergeleken bij de stress van dit allemaal, ;)
     
  16. Evy heeft een dubbele kiss gehad. Osteopaat hielp niet, wel de manuele therapie en fysio aan huis.

    Echt veel gehuild heeft ze niet . Reageerde altijd wel heftig( en nog steeds) op sprongetjes. Uit je verhaal kan ik niet opmaken of je borstvoeding geef. Evy heeft eigelijk vanaf dag 1 bij ons in bed geslapen ( de slaapjes overdag in d'r eige bedje)

    Als ze nu ziek is of niet lekker ligt ze nog weleens een halve nacht bij ons in bed. Dan slaapt ze veel rustiger . Ik weet niet of dat het verschil maakt maar merk altijd wel dat ze dan rustiger slaapt. Mocht er een 2e komen dan ook vanaf dag 1 bij ons in bed.
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoihoi,

    nou, echt een megagoeie dag gehad vandaag! Thirza werd vanochtend dan wel vroeg wakker doordat ze zich al hoestend lag te verslikken, en pakte daarna, nadat ze naast mij in bed weer in slaap gevallen was slechts een uurtje, maar onderweg naar een vriendin heeft ze in de auto ook weer een uur gepakt en vanmiddag in de draagdoek eerst een half uurtje en daarna nog anderhalf uur, terwijl ik, nadat ik haar na dat half uurtje weer in slaap had gewiegd, gewoon kon blijven zitten!
    Terug naar huis heeft ze weer lekker geslapen en bleef zelfs doorslapen toen ik thuis kwam. Heeft ze, in de MC op de eettafel, nog 3 kwartier doorgeslapen! (Normaal wordt ze de laatste tijd wakker zodra de auto siltstaat).
    Wow, wist niet wat me overkwam, kon zomaar opeens eten gaan koken!
    Woensdag kan ik weer terecht bij de osteopaat: hier heeft het vooralsnog zoveel effect dat ik goeie hoop heb! :)
    Ze krijgt BV trouwens en drinkt de laatste dagen ook veel meer dan de afgelopen weken. Ze lijkt echt aan het inhalen! Zal wat worden, want ondanks alles groeide ze al wel keihard... Benieuwd of het nu toch nog harder gaat... ;)
     
  18. jo7

    jo7 Actief lid

    17 nov 2006
    458
    0
    0
    Mijn beide jongens hadden last van het kiss-syndroom.
    Jasper wat minder dan matthijs.
    Ik herken heel goed je verhaal.Hier sliepen ze nauwelijks.Hadden veel last van reflux en van hun darmen.Matthijs had ook een flinke voorkeurshouding en draaide zijn hoofd nauwelijks.Op advies van de kinderfysio heeft hij een aantal weken in een hangmat in zijn bedje geslapen.Dit ging er goed en heeft er ook voor gezorgd dat zijn hoofdje niet erg ging afplatten.Voor de darmkrampen zijn we overgestapt op hypo-allergene voeding.Allemaal op advies van de osteopaat.
    De jongens zijn nu 1 jaar en hebben nergens last meer van.
    Misschien dat je hier iets mee kunt.Bij vragen mag je me altijd mailen.

    Groetjes Jo
     
  19. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Roos is ook behandeld voor der nek spugen zeno vermoeden van KISS is wel uitgesproken toen en nu is het allemaal weg spuugt alleen mnder met medicatie maar het gaat nu helemaal super met der. en slaapt nu overdag als 's nachts goed
     

Deel Deze Pagina