Extra uren kraamzorg bij meerdere kinderen?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door kristel, 11 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kristel

    kristel Niet meer actief

    Ik las ergens dat je normaal niet meer uren krijgt voor kraamzorg als je andere kinderen rond hebt lopen tenzij er 2 andere kinderen zijn onder de 4 of 3 andere kinderen onder de 6. Klopt dat?
     
  2. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ik heb nog 2 kinderen, maar die zijn niet heel jong meer. maar daar krijg je geen extra kraamzorg voor. je moet dan zelf voor mantelzorg zorgen, wie ze op kan halen of brengen naar school
    of je man moet thuis zijn.
     
  3. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Ja maar buien van en naar school, zijn er wel meer dingen die moeten gebeuren voor de overige kids in het gezin toch? Ben ook benieuwd hoe dat gaat. Ik heb nog 2 dochtertjes van 2 en 6 jaar.
     
  4. renske

    renske Actief lid

    19 mei 2006
    311
    0
    0
    dat klopt..
    je krijgt geen extra tijd als je meerdere kinderen hebt lopen, er word tegenwoordig gewoon verwacht dat je daar iemand voor hebt.
    Ze zijn er echt alleen nog voor jou en de baby en meer niet :(
     
  5. Miguel

    Miguel Lid

    30 okt 2006
    87
    0
    0
    Emmen
    In principe zijn ze er alleen voor jou en de baby, maar ik kan uit ervaring zeggen dat het in de praktijk niet zo gaat hoor. Ze brengen je kinderen niet naar school, maar ze zorgen wel degelijk voor de andere kinderen binnen een gezin. Onze kraamverzorgster ging elke dag met mijn tweejarig zoontje een stukje wandelen en langs de speeltuin. Ook smeerde ze een broodje voor hem en gaf hem drinken en schone luiers. Dus ik hoefde echt niets te doen. Ze deed ook de was voor het hele gezin. Terwijl er gezegd wordt dat ze alleen de was doen van moeder en baby. Maak je dus niet te druk, het valt allemaal best mee. Zorg wel dat je iemand beschikbaar hebt om je kind(eren) naar school te brengen dus.

    Liefs Maria
    mv Miguel (2jr, 4mnd) en Rafael (8wk,2d)
     
  6. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    Mij was ook verteld dat de kraamverzorgende er alleen was voor moeder en kind en ook alleen de was deed voor moeder en kind.Maar ik had zon schat van een mens die deed alles stofzuigen het hele huis alle was dus ook die van mijn dochter en mijn man strijken en ze deed ook nog leuke dingen met mijn dochter van 4 dus mijn kraam tijd was helemaal top!

    Groetjes Claudia
     
  7. Angel79

    Angel79 VIP lid

    14 jan 2006
    5.090
    0
    0
    Lekker mama zijn
    Limburg
    Ik heb een aantal weekjes geleden de intake gehad van de kraamzorg. Ik heb dadelijk naast de zorg van mij en beebje ook nog 2 meiden rondhuppelen van 3 en 5 jaar.
    We hebben een eigen zaak, dus mijn man is gewoon de gehele dag werken. Mantelzorg is ook bijna niet aan de orde aangezien familie en vrienden ook gewoon hun werk hebben en mijn schoonouders wonen nogal een stukje hier vandaan en zijn daarbij al op leeftijd en hebben hun eigen beperkingen :(
    Ik kreeg te horen dat ik zoiezo recht had op meer zorg aangezien de jongste nog onder de 4 jaar was en daarbij werd er ook echt niet moeilijk over gedaan ondanks de nieuwe wet.
    Zij brengen en halen gewoon de kids uit school en peuterspeelzaal, maar dit moest dan wel op een loopafstand zijn (gelukkig is dit).
    Ook heb ik aangegeven dat ik het prettig zou vinden als de kookpot klaarstaat, zodat als mijn man thuis komt hij er alleen nog maar vuur onder hoeft te zetten en hij niet om 19 uur nog moet gaan beginnen met het hele kookgebeuren, ook dit was geen enkel probleem.
    Ik krijg in totaal 6 uur zorg per dag, ook omdat ik bv wil gaan geven.
    Ik denk dat je ook gewoon een beetje geluk moet hebben met wat voor kraamhulp je krijgt, maar de meeste zullen er echt niet moeilijk over doen, ze moeten toch hun tijd omkrijgen he ;)

    Liefs Angela.
     
  8. kristel

    kristel Niet meer actief

    Ik heb gelukkig nog niet te maken met het naar school brengen van de kinderen, omdat de oudste 3 jaar is. Ik kan ook niet zoveel mantelzorg regelen. Ik hoop dat er inderdaad een beetje flexibel mee omgegaan wordt. Ik hoop ook dat ik het aantal uren zorg per dag kan wisselen, aangezien mijn andere 2 kinderen 2 dagen naar de creche gaan, mag het van mij die dagen iets minder en de andere dagen wat meer uur.

    Maar heeft 1 van jullie ervaring met het krijgen van uren bij aanwezigheid van 2 andere kinderen onder de 4?
     
  9. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Je kunt ook zelf extra uren inkopen, bij gebrek aan mantelzorg.
    Dit kost wel wat natuurlijk, maar het zou een optie kunnen zijn.

    Groetjes, Anakin.
     
  10. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    ik krijg in totaal 48 uur 40 uur standaard 4 uur borstvoeding en 4 uur omdat mijn man niet thuis is, ook heb ik het verzoek gedaan dat de kraamver. wat later in de morgen komt en tot 17.00 uur want mijn man werkt in de middag en avond en kan geen vrij nemen. en als de kraamver. in de morgen komt zit ik vanaf 14.00 uur alleen.
     
  11. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Mijn schoonzuse kreeg ook niet meer zorg ivm met een rond huppelend kind van 2.
    Ze gaan van mantelzorg uit.
    Tijdens mijn intake werd er ook naar mantelzorg gevraagd. het is nog niet duidelijk of me vriend thuis is en mijn moeder zit in een rolstoel dus kan ook niet verder komen dan de trap en me schoonmoeder die is niet in beeld. Als ik het niet trek dan krijg je meer kraam uren MAAR extra kraamuren boven de 44 uur moet je meer voor bij betalen als er geen medische aandachtpunt is dus je eigen kinderen zijn geen medische aandacht dus moet je waarschijnlijk meer eigen bijdrage brenge aan deze uren.
     
  12. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    3 sep 2006
    4.383
    36
    48
    Meiden ik denk ik ga even reageren.
    De gemiddelde zorgduur per gezin is als je bv geeft 44 uur. Ook ik ben gewoon met de verzorging van de andere kinderen bezig. Het huishouden draai ik ook maar soms zal er even door de vader een was uit de machine gehaald moeten worden. Het ligt er gewoon aan hoe je eigen huishouden loopt. Sommige mensen hebben bergen wasgoed en ja dat kunnen we niet allemaal wegwassen, maar natuurlijk was ik de was van paps en de andere kinderen mee ! Als de bv goed loopt heb je gewoon meer tijd voor andere dingen. Soms ben ik gewoon een aantal uur van de 6 uur bezig met het kindje aanleggen, kolven bijvoeden etc. Dan blijft er automatisch minder tijd over voor het huishouden. Maar mensen hebben daar nooit problemen mee. De eerste zorg gaat dus uit naar moeder en kind. En als er tijd over is stofzuig en doe ik de was aan kant. Neem het dus niet al te letterlijk !

    xx en een fijne kraamtijd allemaal
     
  13. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    het werd bij mij ook gevraagd maar ik heb geen mantelzorg.
    en als het toch nodig mocht blijken te zijn dan kan dat altijd nog wel

    ook werd er gevraagd of er oppas was voor de kids. die zijn 9 en 13! die hebben geen oppas meer nodig. en ik wil ook niet teveel mensen in huis. mijn kinderen moeten zich wel thuis voelen.
     
  14. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Het stofzuigen enzo kan manlief evt wel doen als ie 's avonds thuis is, maar moet ik zelf voor mn dochtertjes van 2 en 6 zorgen? En dan bedoel ik bijvoorbeeld bij de jongste luier verschonen, boterham voor ze maken, met ze spelen (want ja, ze moeten niet aan hun lot overgelaten worden, toch?) jongste voor middagdutje op bed leggen, enz enz. Dan heb ik net zo lief geen kraamverzorgster als ze mij dit alles zelf wil laten doen!

    En nee, ik heb geen mantelzorg.
     
  15. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    Ik moest ook mantelzorg regelen voor de kinderen, maar gelukkig neemt mijn man 2 weken vrij na de bevalling (die nu elk moment kan beginnen), wij nemen dus de minimale zorg want het huishouden kan mijn man wel zelf af, als er iedere dag even naar mij en de kleine wordt gekeken of alles goed gaat dan zijn wij al tevreden... en na 3 kids weet ik ook wel hoe het allemaal gaat haha...

    maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen mantelzorg kan regelen en dan is het wel erg lastig als je alles nog moet doen zelf... is haast niet te doen zonder hulp.

    Wendy
     
  16. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    als je echt geen mantelzorg regelen kan dan helpen ze heus wel met de verzorging van de kindjes.
     
  17. moontjejl

    moontjejl Bekend lid

    15 jun 2006
    665
    0
    0
    groepsleidster babygroep
    Ik heb het zelf gedaan, mijn man was 5 dagen thuis bij de 2de en vanaf toen heb ik het zelf gedaan.Ik voelde me erg goed en stond de eerste dag al zelf te stofzuigen...AAAHAA die muisjes...Door de beperkte kraamhulp (toen nog in blokken?) was erg druk...ook ben ik zo'n tiep dat niks uit handen wou geven..Maar nu bij de derde ga ik het er toch lekker van nemen! Het is ws de laatsre maar gelukkig neemt mijn man dan wel vakantie! 2 weekjes....
     

Deel Deze Pagina