beginnersfouten schuldgevoel

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door linda26, 26 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Gisteren iets stoms gedaan: potje in de magnetron gedaan en op 1 minuut 30 gezet. Potje eruit en aan Thijmen gegeven. Bleek dat ik de magnetron op vol vermogen had laten staan ipv op halve kracht :( Echt totaal niet op zitten letten..... voelde me mega-schuldig...
     
  2. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    Ons meisje was drie weekjes en had ik 's morgens bij ons in bed genomen. Ik vroeg vriendlief op te letten (maar das een enorme slaapkop) terwijl ik beneden een fles zou maken. Kom ik weer boven is vriendlief in slaap gevallen en me meisje lag op haar zij met haar hoofd in het kussen. Nooit, nooit, nooit meer laat ik hem op letten in bed!
     
  3. maja123

    maja123 Actief lid

    28 jun 2007
    116
    0
    0
    uhh.. in dr vingertje geknipt (een klassieker lees ik), te heet hapje gegeven (terwijl ik normaal altijd voorproef, maar andere beeb brulde), baby in bad laten zitten omdat andere beeb me nodig had (20 seconden maar dat is lang genoeg voor een ramp), schrok me te pletter want ik dacht niet: ik loop even snel weg van het bad, ik deed het gewoon zonder me te realiseren dat mn baby alleen achterbleef!
    Werk nu dus ook bewust aan mijn rust, want laatste twee "ongelukjes"komen echt voort uit oververmoeidheid.
     
  4. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Ik sta hier nog onder streng toezicht van de kraamzorg, dus ik heb nog geen grote fouten gemaakt.

    Maar dit topic doet mij wel denken aan mijn onhandige vader en de fouten die hij met mij heeft gemaakt toen ik zelf een baby was.
    Als baby vond ik het geweldig om in de kinderwagen een stukje vooruit geduwd te worden...met losse handen zeg maar. Mijn vader vond dat ook een leuk spelletje. Tot hij dat een keer per ongeluk bovenaan een helling deed...waarna ik dus met hoge snelheid van dat bergje afraasde, tegen de stoeprand klapte, en met een boog uit de wandelwagen werd gelanceerd :)

    Of die keer dat ik hop paardje hop deed op zijn knie, die op tafel lag. Zijn knie gleed weg, waarna ik met mijn oog op de punt van de tafel klapte. Gevolg: een prachtig blauw oog :rolleyes:

    Of toen hij met alle geweld met mij in de botsauto's wilde, toen ik een jaar of 7 was. Bij de eerste de beste botsing vloog ik voorover. Hup, tand door mijn lip :)

    Mijn vader heeft het er nog steeds over hoe schuldig hij zich voelt over die dingen...30 jaar later :) Maar ik heb er niks aan overgehouden :)
     
  5. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    @ Mikki: oh mijn god, dat verhaal dat je met de kinderwagen door de lucht vloog! :confused: Dat lijkt me echt traumatisch voor een ouder, pffft! Gelukkig dat je er niets aan over hebt gehouden zeg.... Brrr!
     
  6. butterfly83

    butterfly83 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.037
    40
    48
    friesland
    hier ook al eens van bed gevallen :oops:


    Maar waar ik me echt vreselijk schuldig over heb gevoeld is dat mijn zoontje toen hij ongeveer 3 maanden was veel gewicht verloor en ik zag het gewoon niet. Pas toen ik het in de gaten had kon je zijn ribbetjes al tellen en kreeg ik achteraf reacties dat veel anderen het al hadden gezien (achteraf hé) Ik heb me zo schuldig gevoeld dat ik als zijn moeder het niet in de gaten had dat het zo slecht met hem ging (hij bleek achteraf een zeer ernstige koemelkallergie te hebben)

    Ik heb me weken lang echt letterlijk ziek van schuldgevoel gevoeld, iedereen kon wel zeggen dat ik er niks aan kon doen toch vond en vind ik dat ik het had moeten zien.
     
  7. butterfly83

    butterfly83 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.037
    40
    48
    friesland
    oh ja... nog ééntje..

    Toen mijn ventje nog niet zo oud was ging ik even de stad in met kinderwagen. Voor de winkel stonden rekken waarbij ik even keek. Kinderwagen niet op de rem gezet en had niks in de gaten tot een man riep.. mevr is deze baby van u? Was de kinderwagen gaan rollen naar de andere kant van de weg richting de sloot.. (zat nog wel een lage reling voor hoor maar toch..) Die man zat in zijn auto en is er heen gesprint.. *schaam*
    Heb het nooit aan iemand verteld zo erg vind het..
     
  8. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Heb tot 2 keer toe in Yelena's vingertjes geknipt toen ik haar nageltjes ging knippen. Nu durf ik dus niet meer, maar zitten er allemaal krasjes op haar gezicht van de te lange nageltjes. Mijn vriend durft het ook niet omdat hij erg trilt met zijn handen.

    Als ik Yelena uit bed haal voor de fles, wil ik haar nog weleens eerst in de box leggen omdat ik dan net iets leuks aan het doen ben op internet ofzo. Even spelen in de box kan natuurlijk geen kwaad, maar soms is het niet iets te lang. Dan is ze toch een beetje overstuur.

    Ik ben weleens zo verschrikkelijk oververhit geraakt door Yelena's huilen, dat ik met mijn dekbed naar de woonkamer ben gegaan om daar verder te slapen. Ik was ook erg moe. Ik heb Yelena wel een dik half uur laten krijsen. Ik denk dat het de 1e of 2e week was dat ik alleen met haar thuis was. Toen mijn boosheid gezakt was, heb ben ik naar haar toegegaan en zag dat zielige gezichtje helemaal uitgeput van het krijsen en dacht ik wat the fuck heb ik gedaan. Ik heb haar toen opgepakt en heel lang getroost.
     
  9. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Oh Melloncollie, dat met dat huilen is denk ik ook echt iets wat iedereen wel eens heeft. Ik heb wel eens op m'n knieën naast de wieg gezeten en gebruld: "Wát? Wat wil je nou? Stop nou met dat gejank en zeg wat je wilt!" tegen een baby van 3 weken oud. Gewoon omdat je na een hele dag gehuil van ellende ook niet meer weet wat je nog kunt doen. Oei, als ik daaraan terugdenk en dan bedenk dat het me over een paar weken weer allemaal te wachten staat....
     
  10. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Hihi, sorry, maar ik moest echt even grinniken toen ik dit las ;)
     
  11. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    kan me zo goed voorstellen dat je er dan doorheen zit.
    vorige week was er een nacht dat yelena echt om het half uur de speen eruit liet vallen en toen zei ik ook tegen haar 'houd die speen nou eens in joh zo moeilijk is dat toch niet!' en zij ging natuurlijk harder huilen. maar ik kon gewoon de slaap niet vatten en dacht pfff zoiets simpels kun je toch wel als je baby bent. maarja op dat moment ben je natuurlijk niet echt helder meer.

    wat ik soms weleens heb is dat mensen zeggen van ach wat een gemakkelijk lief kindje heb je, je boft maar. dan voel ik me schuldig omdat ik denk dat ik het allemaal maar heel gewoon vind dat zij zo lief is. nouja niet echt een schuldgevoel naar haar toe maar naar moeders toe die een kindje hebben die minder gemakkelijk is dan yelena. heel irritant gevoel is dat. ik word ook echt een beetje kribbig als de zoveelste persoon dat zegt.
     
  12. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Herkenbaar topic!

    'foutjes' die ik al gemaakt heb:

    -toen Alyna pas kon staan is ze uit de box gekukeld, ze kwam amper boven het ding uit dus wij dachten dat het nog niet kon :oops: Ik was in een andere kamer en hoorde me ineens toch een bonk en daarna een gekrijs...god zij dank had ze niks!
    -ze is ook een keer met maxi-cosi en al voorover gevallen, ze zat te wippen en ik had de maxi-cosi al verder van de rand gezet, maar niet ver genoeg dus.Gelukkig stond de beugel omhoog, dus ze heeft zelf de grond niet geraakt.Nu zetten we de cosi altijd op de grond, met de beugel helemaal naar achter, zodat ze niet kan wippen
    -van de commode is ze ook al eens gevallen, terwijl ik er nota bene bij stond.Ze glipte ineens onder m'n arm vandaan omdat ze haar speentje liet vallen, en ze wou 'm achterna duiken.
    -en dan de klassieker: ik heb haar in het begin ook al eens kopje onder laten gaan in bad.

    Als ze zoiets meemaakt en begint te huilen, moet ik me heeeeeeeel erg inhouden om niet mee te gaan huilen, voel me dan zo schuldig!
    Ook ik heb weleens tegen haar geroepen van 'wat wil je nou eigenlijk?!' :oops:
    Help natuurlijk niks, maar soms weet je het effe niet meer om 3 uur 's nachts...
     
  13. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Fijn om mijn fouten terug te zien :p.

    - Bij troosten op bed in slaap vallen, en wakker worden op het moment dat ze van je borst afvalt. Ze heeft de grond nauwelijks geraakt zo snel ving ik haar op. Ik hoorde mij man achter me nog schrikken. We hebben samen zitten brullen! Oh wat voelde ik me slecht. En dit was nog in de kraamweek :oops:.

    - In de zomer, in de auto, met de raampjes dicht :rolleyes:, samen zitten wachten op papa die patat was gaan halen. En pas toen ze onder het zweet zat door hebben dat als ik het zelf al zo warm heb....

    - In de draagdoek met jas en vest en shirt. Terwijl ik alleen tshirt aan heb, omdat het zo warm was. En me afvragen waarom ze zolang blijft slapen, tot de verkoopster in de prenatal vraagt of ze het niet te warm heeft (met die rode wangetjes :oops:)
     
  14. draak86

    draak86 VIP lid

    7 mrt 2008
    5.427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    Hier ook herkenbaar hoor.

    in me slaapkamer staan met me zoon op me arm, me vriend die me roept vanuit een andere kamer, omdraaien naar hem toen en met kyan ze gezicht plop tegen de kast deur aan knallen die open stond

    Ook in ze huidje gekniptmet nageltjes knippen, en bloeden ahhh.

    in de box willen leggen en ik was er met me hoofd niet hij en vlak voor ie de bodem van de box raakte maakt hij een beweging met ze lijfje en flinkkert zo neer (geen 10cm maar toch)

    niet snappen waarom ie nou zo blijft dreinen en erachter komen dat het velletje van ze kin tussen de rits zit.

    van de week nog op bed. ik was even aan het aankleden hi lag eventjes op ons bed ik draai me voor nog geen 15 sec om en ik hoor klonk. Was ie van het bed gelazerd. Hij zat wel grappig want hij was er vanaf gegleden, gewoon verticaal, dus met beentjes eerst. Zat hij dus in een hurk-achtige houding en vasthouden aan me bed te huilen ahhhhh

    te hete fles schaam schaam

    en vast nog meer kleine dingen...

    Hij hulde de eerste 3 maanden 10-12uur per dag, dus heb ik hem een aantal keer bij me moeder gebracht omdat ik knetter werd van hem, en me moeder die zei van nou alles komt goed je ziet hem straks weer. Mijn reactie; hou hem maar

    En zo ontel vaak aan hem gevraagd van; wat wil je nou wat moet je nou....

    En het ergste haha; als ie bleef janken en gebeurd nog steeds wel eens( blijft ene piepert namelijk, niets is voor lang geod enz) als die dan zo heel hard weeeeh doet (krijs.huil) ik gewoon ook heel hard weeeh terug hahaha
     
  15. joyce1980

    joyce1980 Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.308
    0
    0
    * omdraaien met beeb in je armen en zo met zijn hoofd tegen de deurpost oplopen :oops: oeps!
    * ook hier weleens een te heet hapje gegeven, zo zielig!
    * hier niet te warm aankleden, maar zoon lief trekt zelfs met sneeuw en vrieskou nog zijn schoenen en sokken uit en legt zijn benen bovenop de winterzak in de wagen. tja hij doet het zelf dus niet mijn fout maar als je al die moeders ziet kijken!
    *hier ook weleens in vingertje geknipt of een nageltje net iets te kort! gelukkig groeien ze snel :rolleyes: .
    * meneer is laatst bij ikea nog uit de winkelwagen gedonderd. tja hij klom ineens op alle zooi die mama had gekocht en hoepla daar ging ie.
    gelukkig kon ik hem opvangen en deed ik heel koeltjes alsof er niets gebeurd was. maar o o o wat baalde ik en was ik geschrokken.
    * bij de hennes is meneer zelf maar een keer uit de wandelwagen geklommen en eruit gevallen. toen viel hij wel echt op de grond!

    hhhmm als ik het zo lees behoorlijk wat ' fouten' maar tja hoort dat niet bij het ouderschap?!
    daar leren we ook weer van en zolang het goed afloopt!

    joyce
     
  16. crisje

    crisje Fanatiek lid

    5 aug 2006
    2.974
    1
    0
    brabant
    Ow wat erg, eigenlijk mag het niet, tis allemaal zo zielig voor die kindjes. Maar ik heb gewoon de tranen in mn ogen vh lachen.

    Wij hebben ons meisje ook wel eens los in de maxi cosi vervoerd. Schrok me dood toen ik daar thuis achter kwam.
    Pas geleden is ze van onze keukenstoelen gedonderd. Ze weet dat ze er niet op mag staan, er zitten n.l wieltjes onder. Maarja, toch doen, stoel rijdt weg, ik was te laat en daar lag madam op de grond.
     
  17. MamaLou

    MamaLou Fanatiek lid

    Euh........

    Heb bij de oudste ook 1 keer in zijn velletje gezeten met nageltjes knippen.
    Was op zijn verjaardag, wat voelde ik me ellendig!
    Stond echt te huilen, was meer van slag dan hij.

    En hij is ook een keer achter het bed gevallen met zijn hoofdje naar beneden. Heeft hij niks aan overgehouden hoor, maar ik ben lang van slag geweest.

    Mijn jongste lag een keer met zijn hoofdje tegen het spijltje van de wieg aan, ik zag ineens een deukje. Schrok ik ook vreselijk van! Gelukkig trok het snel weer weg.

    Ik denk dat we het allemaal wel eens hebben gehad.
    We zouden eigenlijk eens aan onze ouders moeten vragen wat zij allemaal geblunderd hebben met ons.

    Voelen we ons vast stukken beter! Hahaha!
     
  18. SheDevil

    SheDevil Fanatiek lid

    13 dec 2006
    1.617
    1
    38
    Rotterdam
    Nou in 't begin was 't voor mijn dochtertje nog niet vanzelfsprekend om in haar eigen bedje te slapen. Wat 'savonds/'snachts uitmonde op huilen(krijsen!). Ze was toen 'n week of 4. Ik had haar op bed gelegd en ze ging dus weer huilen.. Ik dacht ja je moet toch leren zelf in slaap te komen, dus ben zelf ook op bed gaan leggen met m'n benen nog uit bed.. Ik was immers van plan haar niet zolang te laten huilen...ik wilde gewoon 'even liggen'. Ze begon steeds harder te huilen helemaal over d'r toeren en ik dacht, oké nog 5 minuten, dan ga ik erheen. Nou die 5 minuten heb ik niet gehaald, want ik ben keihard in slaap gedonderd, zó moe was ik en werd pas 'sochtends om 6 uur wakker:oops: Voelde me echt slecht, want ze was zo overstuur en 't werd eigenlijk alleen maar erger. Wie weet hoelang dat kleine hummeltje heeft gehuilt... Ik heb iig flink zitten janken erna.

    En ik heb 'n keer 's ochtends toen ik wakker van haar werd omdat 't voedingstijd was, even de baby foon uit gezet, en ben ik per ongeluk weer door gaan slapen :oops: 3 kwartier later werd ik weer wakker van haar en ben ik echt meteen uit bed gesprongen. Ik stond binnen 1 sec naast d'r! Echt erg!

    Oh ja, nog iets.
    Toen ze iets van 8wk was, had ik haar op de arm en ze zag iets leuks op de koelkast deur,'n magneetje ofzo. Dus ik hield haar dichterbij zodat ze 't beter zou zien. Maar haar nekje was nog niet zo sterk en ze kukelde zo voorover met d'r hoofdje tegen de koelkast rand auw! Stomme mama :oops:
     
  19. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.453
    1.634
    113
    Brabant
    pffft, wat een herkenbare dingen;)
    Ik:

    - een keer de babyfoon niet aangezet 's nachts. en ik kan haar echt niet horen 's nachts.. ik had zo'n buikpijn de hele dag erna. maar goed, ik denk dat ze niet heeft gehuild

    - toen ik graag wou winkelen en dus ongeveer de hele dag bezig was om weg te gaan was ze aan het spugen. Dus ik al weer chagie en boos geworden ("en nu is het klaar" etc.. alsof ze het begreep)Toen pieste ze alles onder. nou toen ze eenmaal klaar was, was het te laat om nog te gaan. Dus ik haar (klaar wakker en nog echt niet moe) ingebakerd en ik bed gekegeld. Niks liefs of kusjes, maar: "als jij zo vervelend doet, dat moet je maar naar bed". gevolg dat zij helemaal overstuur begon te krijsen en ik terug schreeuwde.. en toen heb ik op de bank flink liggen janken. pfft
    en de rest van de dag heb ik me een ontzettend slechte mama gevoeld...
     
  20. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.555
    3.456
    113
    Ja, wat een verhalen, maar goed, je leert er wel van!

    Hier ook wat dingen fout gegaan waar ik me schuldig over voel.
    De ergste vond ik nog wel dat ik 's winters ging winkelen, maar het toch kouder bleek dan ik dacht. In een winkel hadden ze een hele goedkope muts, dus die heb ik voor haar gekocht, bleef ze toch lekker warm. Eenmaal terug bij de auto heb ik haar met de maxicosi en die muts op er in gezet. Normaal haal ik altijd mutsen van haar hoofd, maar er was een probleem met de kinderwagen ofzo, waardoor ik was afgeleid. Toen ik thuis kwam, bleek de muts tot over haar hele gezicht te zijn afgezakt, ze zag helemaal rood. Ik heb staan janken in de gang, want wat als ik een half uur zo in de auto had doorgereden? Zelf moest ze zowaar lachen. Nooit meer een muts op in de auto!
    Verder had ik een keer de waterkoker 's avonds met azijn gevuld, kon hij even lekker een nachtje ontkalken. Maakt mijn man 's ochtends haar fles klaar...gelukkig proefde hij even of het op de juiste temperatuur was en heeft het gelijk uitgespuugd, babyvoeding met azijn aangemaakt, bah!
    En ik heb ook wel eens toen ik zelf oververmoeid was en zij maar bleef huilen schreeuwend gevraagd of ze misschien haar kop een keer kon houden. Een aantal weken geleden was ik ziek, ik kon gewoon niets meer. Helaas was zij ook ziek en huilde de hele dag. Ik heb op een gegeven moment oordoppen ingedaan en ben met een kussen over mijn hoofd zo in slaap gevallen :oops: , terwijl zij in haar bedje lag te huilen.
     

Deel Deze Pagina