heb ik wel een kind gekregen, zo goed voel ik me...

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door netmoeder, 6 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. netmoeder

    netmoeder Actief lid

    2 feb 2009
    181
    0
    0
    Soms dan sta ik er nog steeds verbaast van hoe snel ik me weer fit voel. Het is nu 3 weken sinds mijn dochter geboren is met de keizersnede, maar ik voel me alweer fitter dan voor de zwangerschap.

    De dag van de keizersnede toen ze me naar de verkoeverkamers reden vroeg ik al of ze niet meteen door konden rijden zodat ik mijn dochter kon zien, en omdat ik me zo goed voelde. Maar dat mocht niet. Op de verkoever heb ik maar heel even gelegen, totdat alle officiele controles gedaan waren (bloeddruk meten enzo) en toen mocht ik al naar mijn dochter toe. Dus ik was echt hele snel, met ongeveer 3 kwartier na de keizersnede alweer herenigd.
    De dag na de keizersnede mocht ik al even naast mijn bed staan, en op een stoel zitten. De volgende dag liep ik alweer vrolijk door de kamer rond en ging ik alweer douchen, en verzorgde ik mijn dochter 's nachts al zelf. En de dag daarna mocht ik en mijn dochter naar huis.
    De epiduraal die ik nog had, vanwege de pijnstilling is bij mij vrij weinig gebruikt, en ook paracetamol en diclofenac die ze me probeerde te geven vanwege 'de pijn' hoefde ik niet, want ik had gewoonweg totaal geen last van pijn. Echt de hele periode tot nu toe heb ik gewoon geen moment ook maar iets van pijn ervaren. Ik weet dat ik een hoge pijngrens heb, maar dat ik echt helemaal niets als pijn heb ervaren vond ik eerlijk gezegd wel heel erg vreemd...

    Nu is het alweer 3,5 week geleden, maar tot nu toe heb ik echt nergens last van gehad. De kraamhulp is uiteindelijk maar 13,5 uur langs geweest in plaats van de 40 uur die we besproken hadden. Dit omdat alles al zo goed ging. En mijn man die moest gewoon werken, dus ik was alleen thuis (en nu nog steeds trouwens).
    Ook doe ik alles in het huishouden alweer. Ook stofzuigen heb ik totaal geen last van. Van de gyn mag ik ook alles weer doen, zolang ik me er goed bij voel en geen pijn voel. Maar ik heb echt nergens last van.

    Ook heb ik nu weer mijn kleding van voor de zwangerschap aan. Ik ben echt wat dunner geworden, vooral mijn armen en benen, en weer nu alweer 2 kg minder dan voor de zwangerschap.

    Zijn er meerdere mensen die na een keizersnede alweer zo snel hersteld zijn? In het ziekenhuis zeiden ze al tegen me dat ze nog nooit iemand zo snel hebben zien herstellen na een keizersnede. Maar het is zo vreemd zo goed als ik me voel. Het voelt echt alsof ik nooit zwanger ben geweest. Ik heb ook echt alle energie van de wereld. Tuurlijk ben ik wel wat moe door de korte nachten, maar als ik eenmaal weer 'opgestart' en wakker ben dan heb ik energie voor 10.
     
  2. bengel

    bengel Niet meer actief

    hier geen keizersnede, maar ook ik vraag me wel eens af, ben ik bevallen? k ben zooooo fit, vanaf de 1e dag: kraam zei voor de gein: je hebt me niet meer nodig ga maar naar huis he..
    heerlijk toch..
    tot nu toe zeiden ze: je krijgt de klap nog wel, maar denk t niet meer hoor, voel me nu nog beter dan 1 dag na bevallen.
    genieten hiervan, zijn er velen jaloers op hoor
     
  3. netmoeder

    netmoeder Actief lid

    2 feb 2009
    181
    0
    0
    ja, ik geniet er ook zeker van! Maar toch, soms vraag ik me af of ik niet toch, ondanks dat ik me zo goed voel, teveel doe of tever ga. Ik hoorde gisteren wat over baarmoederverzakkingen enzo na een keizersnede. Maar ja, ik heb nergens last van, en voel helemaal niets. Als er zoiets is, dan zal je dat toch wel moeten voelen lijkt mij...
    Maar ja, ik ben iig heel erg blij dat het allemaal zo goed gaat!
     
  4. Agapi

    Agapi Bekend lid

    31 mei 2006
    688
    0
    16
    Cyprus
    Ik ook hoor, ik heb een bevalling meegemaakt tot aan het persen toe en daarna een spoedkeizersnede gehad. Ik voelde mij na een week al weer prima en heb nooit kraamhulp gehad. Het kan gelukkig. Waarschijnlijk had je een goede conditie. :)

    Wel zou ik de eerste zes weken oppassen met bewegingen als stofzuigen e.d. en tillen, inderdaad om een baarmoederverzakking te voorkomen. Ik heb het ook niet helemaal kunnen laten om zes weken niet te stofzuigen maar het wel zo min mogelijk gedaan.
     
  5. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Ik heb van maandag op dinsdag acht een keizersnede gehad en donderdag aan het einde van de ochtend was ik thuis. was ook al erg snel op de been en kon mezelf goed redden. 10 dagen na Daan is me vriend weer moeten gaan werken en was ook einde van de kraamzorg ik vond het wel even moeilijk in 1 dag 2 man hulp kwijt maar kwa pijn enzo had ik weinig last meer van het trekken van de wond toen Daan 4 dagen was deed ik hem al in bed. Ik had ook zoiets van heb ik een keizersnede gehad. Ik ben nog wel 8 weken flink moe enzo geweest maar dat was het dan dit had meer te maken met het trauma van de bevalling zelf waar ik toch wel meer last had dan ik dacht.

    Maar een gewone bevalling was helemaal top om 1505 is roos geboren en een uur later zat ik kaars recht in bed van zo en nu ik wil uit bed weken plat moeten liggen enz.

    Een bevalling is vermoeiend de welke dan ook maar veel na sleep heb ik niet gehad lichamelijk
     
  6. roshi

    roshi VIP lid

    8 mei 2006
    6.706
    0
    0
    directie secateresse
    den haag
    hier geen KZ maar ik voelde me echt super na de bevalling. daarna weer even een dipje en toen vanaf 3 weken weer helemaal fit. Met 2 weken leidde ik ook weer gewoon mijn "oude" leven alleen nu met kind :D
     
  7. Kisbaba

    Kisbaba Fanatiek lid

    23 sep 2007
    3.211
    1
    0
    moeder, huisvrouw, en ik heb een B&B voor fietsgas
    Gezelligste stadje i
    Eerste en tweede kind gewoon geboren, en binnen no time was ik ook weer de oude. Toen was ik ook nog wel jong, dus ik dacht dat het daar misschien aan zou liggen.

    Maar de derde kwam met spoedkeizersnede en ook dat is verbazend goed en snel hersteld. Voelde de eerste dagen wel wat pijn, maar had veel erger gedacht.
    Gezien mijn leeftijd (43) had ik gedacht dat ik veel langere tijd nodig zou hebben om te herstellen maar het ging helemaal toppie!
     
  8. Premama

    Premama Actief lid

    19 jul 2007
    466
    0
    0
    Zuid-Holland
    Nou, wat heerlijk voor je! Geniet er maar van!

    Ik kan me wel indenken dat je wel wat rekening moet houden met je bekken. Ook al voel je misschien nu geen last. Je kunt altijd af en toe wat bekkenbodemspieroefeningen doen. Die zijn niet alleen belangrijk voor na een bevalling, maar ook om later tijdens de menopauze verzakkingen en urineverlies te voorkomen.

    Groet!
     
  9. Beastie

    Beastie VIP lid

    9 jul 2007
    10.314
    1
    0
    Tekenaarster
    Zuurkoolcity
    Hier geen keizersnede maar ook snel hersteld....Nadat we thuis waren uit het ziekenhuis (moesten blijven ivm me dochter) had ik inderdaad me oude kleren weer aan ;) Alleen de controle over me blaas verraad dat ik een heftige bevalling heb gehad :rolleyes:
     
  10. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    hier ook heel snel hersteld zaterdag ben ik bevallen en maandag was ik zelf de was aan het ophangen ik heb ook helemaal niet op bed gelegen overdag ik vond het heerlijk om op de bank gezeten.ik heb een heftige bevalling gehad maar daar merk ik helemaal niets van.
     
  11. MamaLou

    MamaLou Fanatiek lid

    Bij mijn oudste was ik redelijk fit, op last van de hechtingen en een baksteen gevoel beneden na.
    Bij mijn jongste had ik werkelijk nergens last van. 's Nachts om half 3 kwamen we thuis en toen heb ik een berichtje op het forum gezet. Daarna de kleine in de wieg gelegd en lekker gaan slapen.
    En de volgende morgen deed ik zelf de deur open voor de kraamzorg die mij stond aan te kijken van: huh?
     
  12. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Heb geen keizersnee gehad, maar het klinkt wel bekend :D

    Mijn bevalling duurde 24 uur, met 22 uur kwamen ze er achter dat mijn dochter nogal vreemd lag, dus werd wellicht een keizersnee. Gelukkig hoefde dat niet, maar wel een grooote knip :-s Heb wel een ruggenprik gehad na 22 uur. Kon de hele tijd alles bewegen, het enige dat ik daarna op had waren 2 aspirientjes.

    De dag erna ging ik zelf douchen, heb geholpen met Lena in bad doen, kreeg een bloedtransfusie. De dag erna was ik weer goed op de been en lag ik bijna niet meer op bed en voelde me weer best goed, afgezien van de knip. Dag daarna mochten we naar huis en liep ik achter de kinderwagen en afgezien van de was en stofzuigen deed ik alles zelf. Was een week later 19 kg kwijt, voelde me echt geweldig. Kraamverzorgster zat ook de hele tijd: zal ik drinken halen? Koffie maken? Sapje inschenken? En ik maar 'neeeee zelluf doen'...

    Na 10 dagen had ik geen last meer van de knip en ik voelde me super eigenlijk. Mijn moeder zei het ook, dat het echt niet leek alsof ik een kind had gehad, hoogstens een verkoudheidje.

    Wat fijn voor je dat je je zo goed voelt! Hopelijk blijft het zo (zal wel toch) en geniet van je kleintje. Heerlijk als je dat zo kan doen omdat je je zo goed voelt! En nog gefeliciteerd natuurlijk! :D
     
  13. Marijee

    Marijee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.295
    0
    0
    hier ook geen keizersnee maar ik heb ook een lange en heftige bevalling gehad. teminste het voorwerk.
    maar voelde me ook gelijk na de bevalling weer fit.
    ik wilde smiddags niet rusten ma wilde dingen doen.

    ook bij mij zij de kraamhulp voor de grap dat ze ma beter na iemand anders kon die haar wel nodig had haha.

    en hier zeide ze ook van"de klap krijg je nog wel" nou hij is vandaag 2 maanden en niets gemerkt van "de klap" ;)
     
  14. sylvia111

    sylvia111 Fanatiek lid

    10 aug 2007
    2.983
    0
    0
    Ik heb ook een ks gehad en zat de tweede dag ook al op een stoel en liep al zelf naar de wc.
    Ik was ook al van de pijnstillers af en was blij dat ik e 4de dag naar huis mocht en diezelfde dag nog een verjaardag gevierd van mn oudste dochter!
    Ik voelde me ook prima, terwijl ik dat echt niet verwacht had!
     
  15. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    ben vet jaloers op jullie. ben al anderhalve week zo rot als een mand :(
     
  16. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Ik heb vorige week een ks gehad en voel me beter dan ooit! Ongelofelijk, ik dacht dat ik me weken verrot zou voelen maar dat is helemaal niet zo! Ik stond de dag na de operatie weer in de douche, liep zelf naar het toilet en mocht op dag 3 naar huis. Op de afdeling stonden ze ervan te kijken hoe snel ik herstelde. Paracetamol heb ik alleen de eerste 4 dagen geslikt. Nu, anderhalve week later voel ik me net zoals voor mijn zwangerschap maar heb dan ook een vreselijke tijd gehad al die 9 maanden, de ene kwaal na de andere... De roze wolk is hier in ieder geval gearriveerd en ik zit er bovenop :D :D :D
     
  17. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    Ik teken er voor om volgende keer weer te bevallen dmv een keizersnede!

    Na 21 uur weeen besloot de gynaecoloog een KS uit te voeren!
    Maar het herstel is me zo meegevallen!
    De dag na de KS stond ik weer te douchen, donderdags bevallen zondag was ik weer thuis (helaas werd ik dinsdags weer opgenomen ivm een hoge bloeddruk, ik voelde me echt geweldig dus dat was echt een domper) woensdags weer thuis.
    Donderdag (1e kerstdag) heb ik lekker een eind gewandeld!
    1 1/2 week na de bevalling was ik alweer aan het shoppen!

    Nee echt, wat nou langer herstel?! Ik voel me heerlijk!
    Ik heb mij 9 maanden verrot gevoeld incl. 2 ziekenhuis opnames!
     

Deel Deze Pagina