September 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Allahinkulu, 25 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Hier ook een septembermama die een oktobermama had moeten zijn.
    Hoe gaat het bij jullie nu Ook allemaal hun 'drukke'gangetje?
    Marin slaapt de hele nachten nu door, ze krijgt om 9 uur 's avonds de fles en wordt dan vlak na 6 uur wakker, ze moet dan wel wachten totdat het 7 uur is. Maar aangezien ze dan op een of andere rare manier toch niet echt honger heeft neemt ze daar genoegen mee.
     
  2. celientje

    celientje Actief lid

    9 nov 2005
    382
    0
    0
    nu nog thuisblijfmoeder
    almere
    Nou vinny heeft zijn dag niet, niet in zijn hum of vreselijke honger ik weet het niet. gisteren heeft hij dik 7 flessen vn 160 ml naar binnen gewerkt, en dan gewoon na 2 uur gaan protesteren. Ik ben dan een uur bezig met speentje geven, toch maar weer in zijn bedje , maar laten huilen, maar hij sabbelde constant op zijn handjes dus ik weet het niet goed.
    Vanmorgen kwam hij om 7.15, grote fles leeggedronken, 10.15 ook grote fles, en nu ligt hij al weer 3 kwartier te mopperen.
    Hij krijgt preventief hypo allergene voeding, ik heb gehoord dat dat minder verzadigd? Weet iemand wat ik hier mee moet.

    Verder dacht ik gisteravond, hij had om half 7 een fles gehad, laat ik hem wakker maken om half 11, dan slaapt hij de hele nacht door. Mis hoor, fles om half 11 ging er helemaal in, en om 3 uur vond hij het toch weer nodig om te eten haha, het is een klein hongerlapje geloof ik op dit moment. Je ziet wel dat hij groeit, hij krijgt echt van die spekwangetjes en beentjes.

    Sportief zijn jullie al hoor ! Ik hou helemaal niet van sporten, maar zal toch echt iets moeten gaan doen wil ik weer een beetje in vorm komen, ik dacht aan hardlopen hihi maar ik ken me zelf, ik begin heel enthousiast maar na een paar keer ben ik het al zat en stop ik er mee.
    Misschien toch maar in de buurt kijken of er een sportschool is met kinderopvang, misschien dat het daar wel goed gaat.

    Ik heb wat nieuwe foto's geplaast.
    Viel het me ineens op dat vinny veel meer haar had in het begin. Nu zie je overal op zijn hoofd hele kleine spierwitte haartjes groeien, dus hij krijgt het al weer terug, maar ik kan me helemaal niet herrinneren dat dat allemaal eraf is gegaan?

    Ik ben ook vreselijk vergeetachtig, weet iemand misschien of je hier iets aan kan doen?

    Nou vinny houd het niet meer, ik ga maar een flesje maken.

    groetjes
    celiene
     
  3. ezzie

    ezzie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    1.387
    0
    0
    N.H
    wat een hoop sportievelingen zeg! goed hoor,. ik kan het nog niet opbrengen,.. hou het bij wandelingen achter de wagen,.

    atlantis dat was vast lekker even weg op de motor,... ik heb die van mij verkocht met het idee dat ik met een kleine toch niet tot weinig meer zal rijden,. hoop niet dat ik er spijt van krijg!
    heb ook totaal geen zin om te gaan werken,.. zou eigenlijk 5 dec moeten beginnen maar met vakantie dagen heb ik het gerekt tot 18 dec,. maar zelfs dat is te snel,.

    celiene erg he die vergeetachtigheid, heb helaas geen tips om het te verbeteren..

    marno krijgt nu 6 keer de borst op een dag.... om 4, 7, 11, 15, 19 en 23 uur zal hij zelf laten merken wanneer hij naar 5 wil? en dan neem ik aan dat ik die van 4uur moet laten vallen,.. maar zolang hij dan nog komt kan ik hem niet weigeren toch? op hoeveel keer zitten jullie zo'n beetje per dag?

    groetjes,.
     
  4. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    hoi Aquarius! Leuk dat je hier mee komt kletsen! Hoeveel te vroeg was je bevallen? Is alles goed met je en met Marin? Van 9 tot 6 slapen? Wow... dat is even fijn! :)

    Gulay.. hoe gaat het nu? Over je voeding, dat is echt nog wel genoeg hoor! Ik denk dat Eslem misschien wel heel sterke zuigbehoefte heeft...dat komt vaker voor! En dat merk je dan als je haar dan aan je borst legt... gaat ze slapen... is dus geen honger maar zuigbehoefte.

    Hoe laat moet je voor de prikjes Chacha?

    Celientje.. krijgt Vinny niet te veel voeding binnen? En is het misschien niet altijd honger? Ze mogen maar max een liter per dag drinken... anders is het slecht voor de niertjes... Als ze er een keer iets boven zitten geeft het niet... maar 7x160 is 1120... dat is volgens mij echt veel te veel.. Niet bemoeierig bedoeld hoor :oops: Misschien moet je eens vragen aan het CB. Tijn is ook echt een hongerlapje.. maar ze hebben mij echt nadrukkelijk gezegd dat je niet meer dan een liter moet geven.. dat is de max... Ik denk dat Vinny gewoon erg zuigbehoefte heeft... Of je moet eens gaan denken aan voeding voor hongerige baby´s? Maar echt hoor.. laat je eens adviseren, te veel voeding is niet goed ..

    oh ga even naar Tijn
     
  5. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    ha Ezzie, op een gegeven moment heeft marno geen nachtvoeding meer nodig en dan zit je automatisch op 5 voedlingen. Dat doet ie trouwens al goed! Vaak hoor je met borstvoeding dat ze veel vaker willen drinken... Nog maar een keer snachts is nog wel even verrot.. maar ik denk als je weer moet werken dat hij dan wel de hele nacht doorslaapt.. hoop ik!

    Sporten vanmorgen ging best goed, maar t was wel erg vermoeiend. Ik geef - als ik in normale staat ben :) - een paar uur in de week aerobic en steples. Nu heb ik zeker drie maanden helemaal niets gedaan....En nu merk ik dat ik nog even heel wat moet trainen om straks weer voor de groep te kunnen staan :confused: Nou ik moet mezelf er wel toe zetten hoor. Normaal ben ik altijd heel hyper en actief.. haha.. dat is nu héél ver te zoeken... ik moest me echt naar die sportschool slépen.. nu is de eerste stap gezet...

    Tijn slaapt nu vandaag goed.. maar ja.. dat komt omdat we er vandaag aan toe hebben gegeven dat hij bij ons slaapt. Vanmorgen bij Bart.... daarnet even bij mij en nu ligt hij weer voor pampus bij bart. Hij heeft het dus wel nodig... maar in zijn bed lukt het niet.. we proberen het echt trouw elke dag met als resultaat dat hij nauwelijks slaapt... Nu slaapt hij al de hele dag... ik weet t ook niet... Dan maar bij ons houden? Zodat hij zijn slaap krijgt? :rolleyes:

    Chacha.. hoe heeft Lynn het doorstaan?
     
  6. Atlantis

    Atlantis Actief lid

    6 feb 2006
    134
    0
    0
    Hihi, ingewikkeld allemaal he? Ik voel me soms bij mijn vriendinnen (allemaal nog kinderloos) een enorme zeur, maar hier lees ik dat ik dat echt niet ben. Het is gewon ook erg moeilijk om zelfverzekerd te zijn! Die kleintjes doen elke dag wel weer iets anders waar je weer allemaal vragen over kunt stellen... Ik hoop dat jullie je niet té druk maken, want voor mijzelf vind ik het wel fijn: een feest van herkenning!

    Vanmiddag heeft Sofia haar prikken gehad. Echt verschrikkelijk! Ze was de hele dag al zo vrolijk en blij en vol vertrouwen en opeens keek ze me zó geschokt aan. Ze krijste echt heel hard. Ik meejanken natuurlijk.... Mijn man is op oefening (militair) dus hij kon niet mee, maar mijn lieve papa is meegegaan voor de morele steun, de schat!
     
  7. celientje

    celientje Actief lid

    9 nov 2005
    382
    0
    0
    nu nog thuisblijfmoeder
    almere
    mir bedankt voor je tips, maar vinny heeft alleen gisteren zoveel gedronken. Normaal zit hij maximaal op 6 flessen van 160, dus 960ml en dan drinkt hij soms niet alle flessen helemaal leeg.
    Maar gisteren en vandaag is hij gewoon erg onrustig na zijn flessen, misschien een regeldag?
    Ik moet 6 december naar de cb, dan vraag ik het nog een keer, en anders als vinny zo de rest van de week blijft dan bel ik ze even, maar bedankt voor je antwoord ! ( en nee, ik zie het niet als bemoeierig hoor, heb gewoon veel aan de tips en zo die je hier krijgt).

    Atlantis, een extra knuffel voor sofia, zielig hoor die prikken.

    welkom aquarius, leuk dat je komt meekletsen.

    groetjes
    celiene
     
  8. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Thx meiden.
    Marin (klemtoon op in) is een maand te vroeg geboren, dit was nummer 3 voor mij die te vroeg kwam. Schijnbaar als je een kleine moederkoek hebt dan de koek dan op is (erg grappig) dan wordt het kind dus geboren.
     
  9. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Nou, ze heeft ze gehad, de prikken....

    Wat was ze woest! :evil: Liep helemaal paars aan.....En zo krijsen....
    Ik kon mijn tranen ook niet inhouden....

    Nu ligt ze te slapen in de box, ff afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen.

    Vanmiddag ook de osteopaat gebeld, volgende week dinsdag om 17.30 uur kunnen we terecht, en er wordt ook nog een deel vergoedt door de verzekering ook!
     
  10. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    ahhh... die arme Lynn :( Hopelijk slaapt ze gewoon veel verder vandaag.. dan is het morgen weer over ;)

    Goed zeg van die osteopaat.. Ik ben heel benieuwd wat hij zegt!

    celiene.. heb je ff een pb´tje gestuurd.. ;)

    xx
     
  11. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    aaah doen die prikjes echt zo zeer dan?
    Ik kan daar echt niet tegen joh :( ik laat het ook door mijn man doen aah jeetje zie er nu al tegen op..wij moeten de 20ste..

    Heb vanavond echt doorgezet met eslem in haar eigen bedje in slaap laten vallen..ze was doodop dus heb haar kwart voor 6 in haar badje gedaan..en daarna de borst gegeven en toen in bed gelegd..het heeft 3 kwartier geduurd ze heeft zich schor geschreeuwd en gehuild..maar uiteindelijk is ze in slaap gevallen..heb de hele tijd naast haar gezeten..bedje gewiegd en had mijn hand tegen haar wangetje..ze huilde echt duidelijk gewoon omdat ze bij mij wou zijn hoor..het was wel zwaar maarja..

    Ben wel blij! Ze is nu wel erg vroeg gaan slapen..dus ben benieuwd hoe het vannacht gaat..
     
  12. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Hoi meiden. Weer even een berichtje van mij. Ben 2 dagen niet geweest en moest een hoop bijlezen. Probeer zoveel mogelijk op iedereen te reageren.


    Hier is het knudde. Lynn heeft zoveel last van haar darmpjes. Heb alles geprobeerd en niets werkt of juist averechts. hartverscheurend gehuil. Zo zielig. Ik zit er weer doorheen. Kan gvd niks doen om mijn kleintje te helpen. Waarom zijn die darmen niet al ontwikkeld? Heb ook maar afspraak gemaakt bij osteopaat. Laatste redding. Hoop dat dit werkt. Dit wordt weer een lange nacht.

    @aquarius. Welkom. Ik was eigenlijk ook een oktober mama, maar mijn vliezen besloten met 35 weken te breken. 2 weken ziekenhuis en met 36,6 is de bevalling ingeleid. Hoeveel flessen krijgt Marin? Ik vind het altijd zo vervelend, als ik Lynn moet wakker maken voor de laatste fles. Geef s even jou voedingstijden door.

    @Celientje. Lekker ding hoor. Al een echt mannetje. Broek past goed bij wipstoel!Hihi

    @Ezzie, Lynn krijgt nu 5 voedingen en idd die van 4 uur is vervallen. Ze krijgt nu 5 x 165. Maar als Marno er nog voor wakker wordt, lekker blijven geven.

    @Mir, wat ben jij sportief zeg. Als ik al aan sport denk word ik al moe, haha. Heel veel succes....

    @Atlantis, mijn moeder was ook meegegaan. moest er niet aan denken om daar alleen heen te gaan. Fijn he, opa's en oma's. Hoe heeft sofia het de rest van dag gedaan?

    @Chacha, hoop ook voor jou dat de osteopaat werkt. Laat me iets weten, dan kan ik nog afzeggen. Hoe deed Lynn het na de prikken? Heeft ze net als mijn Lynn de hele dag liggen slapen? Ik hoop het voor je!

    @Gulay, Heeft Eslem niet gewoon zuigbehoefte? Dan is zo'n speentje wel fijn hoor. Je kunt het daarna toch gewoon afleren? Zo probeer ik het ook.

    Ik moet weer even gaan wiegen. Ze ligt al weer een minuut of 10 te krijsen. Fijne avond allemaal.

    Liefs Juud
     
  13. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Wat een drama avond zeg!

    Het ging nog wel goed aan het begin van de avond. Ze had plezier in de box en zat breeduit te lachen. Maar om 19.00 uur ging het mis. Mijn arme meid heeft zo hard gekrijst....zoooo zielig.
    Ze was helemaal achter adem en was gewoon niet te troosten. Ik heb een uur met haar rondgelopen en toen was het voor mij genoeg...ik kon het niet langer aanzien. Dus we hebben haar een zetpilletje gegeven, slaapzakje aan en bij haar gebleven om te sussen.

    Nu slaapt ze, maar nog erg onrustig. Telkens een huiltje en gekreun en gesteun, maar ze slaapt in ieder geval! Wel zielig dat ik haar straks moet wekken voor de laatste voeding, maar goed deze slaap pikt ze mooi mee.

    Bah, stomme rotprikken ook. Ik was er even helemaal verdrietig van...er komt een echt moedergevoel naar boven
     
  14. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    @ Juudje heb je al sabsimplex geprobeerd bij Lynn.
    Bij Marin werkte dit goed, maar het verhielp het probleem niet, kindje 3 met koemelallergie. Ben van de friso preventief overgestapt naar intensief H.A.
    Marin eet nu om 7.15 ongeveer ( ze is wel al bijna een uur eerder wakker) dan om 10.30, 14.00, 17.15 en de laatste om 21.00 (deze wil ze ook wel eens eerder maar dan moet ze wachten anders kom ik overdag met de schooltijden van de jongens niet uit).
     
  15. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Hoe wacht eens f krijgt lynn 5x165 ml?
    Marin drinkt ongeveer 500 a 550 ml per dag dus een 110cc per voeding. Wat een verschil zeg.
     
  16. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Oké de rust is weergekeerd in huize Lynn. Ik heb haar wakker gemaakt, nou ja wakker, ze heeft 1 tel 1 oog open gehad, maar ze heeft wel goed gedronken, 160 cc! En dat zonder echt wakker te worden.

    Heb nu ff tijd om gewoon te reageren.

    Aquarius: Welkom! Het is afhankelijk van het gewicht hoeveel je kindje moet drinken. Lynn moet tussen de 675 en 810 cc drinken, bij een lichaamsgewicht tussen de 4,5 en 5 kilo Ik weet niet hoe zwaar Marin is? Maar je moet uitgaan van 150 a 180 cc per kilo.

    Juudje: wat vervelend dat Lynn er zo last van heeft. Ik kan me voorstellen dat je er doorheen zit. Je stelt je toch wel heel wat anders voor van het moederschap. En het is zo naar om te zien dat je kleine zoveel pijn heeft. Ik hou je op de hoogte van de vorderingen bij de Osteopaat, ik heb zoiets van baat het niet dan schaadt het niet. En het 1e consult is toch maar een intake. En de verzekering vergoedt 160 euro per jaar. Een consult kost 60 euro, dus de 1e afspraak heb ik in ieder geval vergoedt.

    @ Gulay: die prikjes zijn echt gemeen....maar er zijn ook kindjes die er amper op reageren. Wat goed van je dat je door hebt gezet met het slapen van Eslem. Je zult zien dat het huilen alleen maar korter wordt.

    Mir: Wat goed dat je het sporten hebt overleefd. Ik ben trouwens ook niet heel erg consequent met het in eigen bedje leggen. Ik merk wel dat wanneer ik me daar strak aan hou, het eigenlijk beter gaat met slapen. Maar soms ben ik net te laat met in bed leggen en dan is het drama...
     
  17. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    @ Chacha: de vergoeding is ook per verzekering verschillend, zie voor vergoedingen www.osteopathie.nl en de kosten per consult zijn ook verschillend per osteopaath. Ik betaal bij mijne namelijk de 1e keer 50 euro en elke keer erna 25 euro (korte behandeling noemt hij dat).
    CZ vergoedt per behandeling 25 euro.
     
  18. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Ja precies juudje..je moet het ook weer afleren en afleren is moeilijker dan het aanleren..nee daar ehb ik echt geen trek in..

    Vannacht ging weer super trouwens..! Ze heeft van 7 tot 2 uur geslapen (7 uurtjes!) en daarna van half 3 tot kwart voor 6 dat was wel erg vroeg maar ja hehe..ik lag er pas half 11 in helaas andes had ik ook lekker lang kunnen slapen..
     
  19. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    pff had haar om 5 voor half 8 in bed gelegd..maar ze werd om 10 over 8 weer wakker..ze is nog wel hardstikke moe..dus ja ik laat haar er gewoon in..nu ligt ze te huilen joh pff..ben weer ff weggegaan kan er echt niet goed tegen haha..
    als ik dan bij haar kom zodra ze wakker wordt dommelt ze weer weg..maar op een gegeven moment gaan die ogen open en denkt ze hey maar ik wil eruit haha...vind het moeilijk hoor..ze zeggen gewoon laten liggen als ze na een half uur wakker wordt..maar ben dan zo bang dat ze gewoon niet moe is ofzo..terwijl ze dat wel was want anders gingen haar oogjes eerst niet weer dicht *zucht* moeilijk..
     
  20. Hej daar was ik ook ff weer.. We gaan zo de eerste prikjes halen.. :( Ben benieuwd hoe ze er op reageert.
    Verder alles lekker hier, ja alleen enorme huilbuien 's avonds. Maarja dat zal vanzelf wel een keer overgaan denk ik. Hoop ik!
     

Deel Deze Pagina