Rare buikpijn

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door -, 13 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Ik ben nu 5 weken en 5 dagen zwanger van onze eerste. Ik had al een dag voor NOD een dikke vette positieve streep op mijn test. Ik ben niet misselijk, lust ook nog alles, en heb enorme pijnlijke boobs. Maar sinds gisteren heb ik last van mijn buik. Een soort van druk zeg maar, net of mijn buik supergevuld is en ik ieder moment ongesteld kan worden Als ik moet niezen voel ik het, als ik moet plassen voel ik het en vooral als ik moet poepen. Net liep ik een rondje met de hond buiten en ik moest op een gegeven moment gewoon omkeren omdat ik pijn in mijn buik kreeg. Ik weet dat je last kunt krijgen van bandenpijn maar hoe voelt dat aan? En is die 'pijn' die ik heb normaal? . Ik moet pas vrijdag voor het eerst naar de gyneacologe (ik moet onder med. indicatie in het ziekenhuis bevallen ivm bloedverdunners die ik spuit), maar ik zou nu al graag willen weten wat het zou kunnen zijn en of 'het erbij hoort'.

    Alvast bedankt,
    Groetjes Tantan
     
  2. Niet meer actief

    Oja, op het moment dat ik het vorige berichtje typte werd ik misselijk, voel me ook heel zwak en moe. Ik heb een redelijk druk weekend achter de rug, erg stressvol ook. Ik heb 6 jaar lang psychische medicijnen geslikt en daar ben ik nu al een half jaar mee gestopt. Zou het daar verband mee kunnen houden? Dat ik mijn eigen te druk heb gemaakt, dat er teveel stress voor me was en dat mijn lichaam dat nu aan me laat merken?

    Groetjes, Tantan
     
  3. Niet meer actief

    Niemand?
     
  4. Japke

    Japke Bekend lid

    1 feb 2006
    535
    0
    0
    verloskundige
    Hoi Tantan,

    Ik zou eventjes rustig aandoen, even afwachten en kijken wat er gebeurt. Voor de pijn mag je eventueel een kruik nemen of een paracetamol.

    Wat er gebeurt, het kan van alles zijn:
    - een druk weekend, een tken van het lichaam om het rustiger aan te doen;
    - wat verkeerds gegeten, een opgeblazen gevoel;
    - bandenpijn, je baarmoeder wordt door de zwangerschap groter en je baarmoeder zit door middel van banden verbonden met je bekken, bij oprekken kan je dus pijn krijgen;
    - een zwangerschap die toch niet goed zit, hierbij krijg je ook andere klachten zoals bloedverlies, mocht dit zo zijn bel dan eventjes met de huisarts of het ziekenhuis. Je kan hierbij niks doen dan afwachten, ja kan het niet voorkomen;
    - blaasonsteking; plas je kleine beetjes, kan je niet goed uitplassen, heb je pijn bij het plassen, breng dan even urine weg naar de huisarts;
    - obstipatie, dus een zeer moeielijke stoelgang, drink voldoende vocht, beweeg voldoende en eet veel vezels;
    en zo zijn er nog vele oorzaken voor buikpijn, mocht je echt kromliggen van de pijn en/of je wordt belemmerd in je dagelijkse doen dan moet je eventjes bellen met je huisarts.

    Heel veel succes,
    groetjes,
    Japke
     
  5. Niet meer actief

    Alles is weer rustig. Vanmorgen mijn eerste echo gehad en daar kon je zelfs het hartje op zien kloppen! Ik denk dat ik me gewoon te druk heb gemaakt. Dat merk ik af en toe nu nog. Doe ik teveel, of heb ik teveel stress=> buikpijn. Dat is voor mij een teken dat ik het rustiger aan moet doen.

    Groetjes, Tantan
     

Deel Deze Pagina