bruin bloedverlies bij 9 weken

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door karin06, 13 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. karin06

    karin06 Actief lid

    5 dec 2005
    239
    0
    0
    Hallo,

    Ben een beetje onzeker.
    Ben nu 9 weken zwanger en af en toe wat bruin bloedverlies.
    Nu lees ik dat dat normaal is in de eerste weken maar kan ik daar ook nog last van hebben. Heb al 2x de hartjes zien kloppen dus tot nu toe allemaal goed.
    Merk wel dat ik dagen heb dat ik meer witte afschieding heb dan anders.

    Maak ik me nu onterecht zorgen?

    Groetjes
    Karin
     
  2. Japke

    Japke Bekend lid

    1 feb 2006
    535
    0
    0
    verloskundige
    Hoi Karin,

    Of je wel of niet zorgen moet maken. Het blijft tot 12 weken erg spannend en ook daarna, ten slotte wordt je moeder en ben je ook nog zwanger. Alle hormonen gieren dus door het lichaam.

    Bruin bloedverlies. Het kan ook goed zijn dat er een vaatje is geknapt van de baarmoedermond, waardoor je wat oud bruin verlies hebt.

    Wit vloed, ja dit is meer toegenomen door de doorbloeding.

    Er zijn dus op dit moment geen dingen waar je extra zorgen over kan/moet maken. Toch ben je wel ongerust. Dat kan ik ook niet helemaal weghalen. Een echo geeft daarin ook niet 100% garantie. Op dat moment kan het goed zijn en vijf minuten later niet. Het blijft dus spannend, het is positief dat je een hartslag hebt gezien. Dat verlaagt de kans op een miskraam.

    Ik hoop eigenlijk dat je snel ongestoord door deze eerste peiode heen kan en straks je baby voelt bewegen. Maar ook dan komen er weer dingen waar je zorgen over kan maken. Wees daar dus bewust van.

    Succes en mocht je het toch neit vertrouwen bel dan eventjes met je eigen verloskundige. Een persoonlijke uitleg is soms ook erg fijn.

    Groetjes,
    Japke
     

Deel Deze Pagina