screeningsecho

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door erannick, 14 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. erannick

    erannick Fanatiek lid

    4 okt 2006
    1.356
    0
    0
    Melissant
    Ik heb toen ik zwanger was op verzoek van de vk 2 screeningsecho's moeten maken in het emc op de afdeling prenatale diagnostiek en zou eigenlijk wel willen weten of het bij een tweede zwangerschap weer zou moeten? deze echo's heb ik gehad omdat mijn man het als kind zijnde aan zijn nieren heb gehad. Zou u daar mij antwoord op kunnen geven
     
  2. Japke

    Japke Bekend lid

    1 feb 2006
    535
    0
    0
    verloskundige
    Hoi Angelique,

    Je moet niks, een screeningsecho die je laat maken, moet je 100% achter staan. Samen met z'n tweën, soms komen er ook dingen waar je mee geconfronteerd wordt en er wat mee moet. En dan is de vraag moet je er wat mee en wat is er dan. En wat doe je dan met eventuele ernstige situaties of afwijkingen die gezien zijn op de echo.

    Het is niet verkeerd om deze echo's te maken, vind ik (echt persoonlijk mening!), omdat je niet ten tijde van de bevalling of erna ermee geconfronteerd wordt. Maar bedenk wel wat het bij jullie teweeg brengt en wat je ermee doet. Het is dus ook je goed recht om het niet te doen. Ik wil alleen wel dat je erover nadenkt, bespreekt en goed voorgelicht wordt.

    Je komt blijkbaar wel in aanmerking, laat je dus goed informeren en counselen. En bekijk opnieuw of jullie dat willen en wat je ermee doet.

    Succes!

    Groetjes,
    Japke
     
  3. erannick

    erannick Fanatiek lid

    4 okt 2006
    1.356
    0
    0
    Melissant
    Ik was gewoon nieuwsgierig of dat eventueel weer zou kunnen als dat wel zo is dan gaan we het weer doen .

    Bedankt voor je antwoord
     

Deel Deze Pagina