Bijna 10 maand en nog elke nacht wakker

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Miky, 10 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Mijn dochtertje van 10 maanden is nog elke nacht een paar keer wakker... Vreselijk slopend vind ik het. Ben het ook erg zat om elke avond maar heel vroeg op bed te gaan om maar zoveel mogelijk slaap te krijgen maar op die manier heb je dus nooit eens een leuke ongedwongen avond. :S

    Ik weet niet zo goed eerlijk gezegd waar het aan ligt bij haar. Ene keer ligt ze verkeerd omdat ze omgerold is ofzo. Andere keer is speen geven genoeg. Een tijdje een fles geprobeerd in de hoop dat ze daarna lekker door zou slapen, tuurlijk gaat zo'n flesje er dan wel in maar ik zit nou ook niet echt op nachtflessen te wachten standaard. Zou met deze leeftijd ook niet nodig zijn. Heb ook niet het idee dat het van doorkomende tandjes komt ( die ze nog niet heeft ). Ze wordt gewoon wakker. Soms kan ik een speen even en dan slaapt ze weer, soms is ze langer wakker. Soms kan ik er elk half uur uit. :S

    Wie heeft er ook een kindje wat regelmatig wakker wordt 's nachts en wil erover praten? En wie heeft tips om te laten doorslapen?
     
  2. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    Ik heb hier met ons meisje gelukkig geen last van gehad. Maar natuurlijk waren we wel eens nachten of avonden dat ze vaker wakker was. Als we merkten dat het een gewoonte werd voor haar, dan lieten we haar huilen, hoe vervelend dat ook is.

    Laten huilen en dan na bv 10 minuutjes even naar haar toe, speentje geven, aai over de bol en weer uit haar kamer. Dit volhouden en het gaf al snel resultaat. Een paar dagen had ze maar nodig om of niet meer wakker te worden of zelf weer in slaap te vallen.

    Maar ja, het laten huilen is en blijft niet leuk! Dus dat is even doorbijten!
     
  3. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Laten huilen hebben we hier ook wel geprobeerd en doen we nog steeds zodra ik in de gaten heb dat er niets aan de hand is en ze gewoon eruit wil ofzo. Maar, haar grote broer ligt in de kamer er naast en ik vind het dan zo jammer als ze hem wakker schreeuwt. Zit ik straks met 2 wakkere kinderen midden in de nacht. :S Gelukkig wordt ie niet elke keer wakker.
    En nog een maar: het helpt niet om door te gaan slapen. Ze wordt nog steeds elke nacht een paar keer wakker en daardoor wij dus ook.
    Toch altijd eerst even kijken of er misschien iets aan de hand is en als dat niet het geval is en ze protesteert als ik weer de kamer uit loop, dan even laten huilen ja.
    En dit is niet een periode van even: dit is altijd al zo. Ze heeft nog geen periode gehad dat ze doorsliep. Op een gegeven moment zijn we begonnen van 3 naar 2 slaapjes per dag. Hopende dat dat dan effect zou hebben op de nachtrust: maar helaas...
     
  4. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Nou hier nog zo'n eentje, en ook ik weet niet meer wat ik moet doen. Laten huilen heb ik geprobeerd maar dat werkt niet. Zij huilt nl niet maar ze krijst. Ik overdrif het echt niet, ze heeft zo'n harde stem en ze zal ook echt niet opgeven voordat ze opgepakt wordt.
    Ik woon ook nog eens in een flat en zou niet willen dat mn buren hier last van krijgen.
    Misschien zullen sommigen wel denken, buren..lekker belangrijk. Ik vind dat dus wel. Dus ook daarom pak ik haar op.

    Verder zit ik soms met mn handen in het haar want ook ik heb van alles geprobeerd maar niets helpt.

    Groetjes Jessy
     
  5. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    Tja, dat is natuurlijk heel vervelend als er nog andere kindjes in huis zijn die wel eens wakker zouden kunnen worden.

    Heb je geprobeerd om haar 's avonds wellicht nog een zwaar flesje te geven. Misschien dat ze dan meer verzadigd is en dan langer slaapt?

    Wat gebeurt er als je helemaal niet reageert op haar als ze wakker wordt, oftewel niet naar haar toe gaan? Of alleen het speentje geven? Want je weet nu waarschijnlijk wel dat er niets aan de hand is. Dus dan zou je in principe helemaal niet naar haar toe hoeven gaan. Nu ga je toch nog steeds iedere keer als ze wakker is naar haar toe en dat weet ze natuurlijk op een gegeven moment.
     
  6. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    @jessy77: ons meisje kan ook echt krijsen! In de kraamtijd noemde ik haar al een speenvarkentje. Ik zou me ook zorgen maken om de buren. Maar zou je het er niet met hun over kunnen hebben en hun bv waarschuwen? Dan maak je het gewoon bespreekbaar. Het zou natuurlijk zonde zijn als het wel zou werken maar je het niet doet vanwege de buren!
     
  7. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Ze krijgt om 19 uur nog een fles van 210 water. Op zich een behoorlijke fles dus. Pap er door wil ze niet meer... Ook wel geprobeerd hoor, hielp niets.

    Ik ga nog steeds elke keer wel bij haar kijken idd omdat het soms ook wel gebeurt dat ze zich heeft omgerold of dat ze tegen t hoofdeind aan ligt omdat ze zich daar naartoe heeft gewurmd. Als ik haar dan niet goed leg dan blijft ze schreeuwen. De eerste keer dat ik naar haar toe ga probeer ik ook alleen recht te leggen en/of speentje te geven...

    Jessy: knuffel voor jou! Hoop dat hier voor jou ook nog een bruikbare tip komt! Enne, dat van die buren begrijp ik heel goed, onze buren zijn er maar eens per 2 weken maar zul je net zien dat in dat weekend 's nachts iedereen wakker is!
     
  8. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Wat Suya zegt, niet gaan als ze huilt, zou een optie kunnen zijn maar ik persoonlijk zou het niet over mn hart kunnen verkrijgen. Juist omdat ze weet dat mama haar altijd kom troosten. Lijkt me heel beangstigend voor haar als ze mij opeens niet meer ziet verschijnen.
     
  9. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    Het klinkt natuurlijk heel makkelijk hoor...laten huilen en er niet naar toe gaan. Maar geloof me, dat je zelf dan ook wel wat traantjes laat hoor! Maar inmiddels weet ik wel dat het uiteindelijk bij ons in ieder geval resultaat heeft. En dan is het gewoon even op de tanden bijten!
     
  10. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Ja daar kan ik me ook wel in vinden Jessy.
    Wil wel dat ze er op kan vertrouwen dat mama komt als er wat is.
    En ik zou het mezelf nooit vergeven als je niet gaat kijken en de volgende ochtend blijkt er wel degelijk wat aan de hand te zijn geweest.
     
  11. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Suya, ging jij dan echt helemaal niet meer kijken? Hoelang bleef je dochtertje dan huilen?
     
  12. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    De buren er van op de hoogte stellen is wel een goeie ja, dat zou ik eventueel nog kunnen doen :) Bedankt voor de tip!

    @Miky, bedankt! En laten we onszelf troosten met de gedachte dat er een tijd zal komen (pubertijd bv, wat gelukkig nog heeeeel lang duurt) dat je ze echt uit bed moet schoppen :p
     
  13. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    Hier nog één :(
    Onze meid is nu 11 maanden en heeft ook nog nooit doorgeslapen. Wij moeten er ook 4 a 5 keer per nacht uit. Daarnaast halen we haar om tien uur 's avonds uit bed voor een fles.
    Wij beginnen het ook behoorlijk zat te worden. De reden dat ze huilt is hier ook iedere keer wat anders: speentje kwijt, ligt tegen bovenkant bed aan in een knik ofzo (ze wurmt zich in de meest vreemde houdingen) of soms ook honger.
    Ik las op dit forum een tip over het vastmaken van een tutteldoekje aan de speen. Hierdoor kunnen ze sneller de speen zelf terugvinden en valt deze ook minder makkelijk uit bed. Simpele tip, maar wel een hele goede vond ik. Meteen geprobeerd vannacht en deze keer hoefden we er maar 1 keer uit :confused:
    Ik durf nog niet te hopen dat we dé oplossing hebben, het zal misschien wel toeval zijn geweest. Vannacht maar weer eens kijken hoe het zal gaan.

    Maar vermoeiend he die nachten? Ik heb er een hoop voor over om de nachten weer te kunnen doorslapen. Binnenkort gaan we op wintersportvakantie en dan ligt ze bij ons op de kamer in een campingbedje. We zitten dan in een groot appartement met in totaal zes volwassenen en vier kinderen. Ik hoop maar dat het niet gehorig is, of liever nog: dat de speentruc werkt en dat ze dan heerlijk doorslaapt!
     
  14. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Jessy: inderdaad dat roep ik ook altijd haha! Tegen de tijd dat ze 16 zijn moeten we ze 's morgens uit bed trekken, dan zijn ze er niet uit te krijgen haha.

    Mamason, join the club haha! Ik ga dat ook maar eens proberen met die speen en het tutdoekje. Wie weet. Al denk ik niet dat het helpt tegen alles: bijv. het rare liggen... Lastig is het als ze elke keer van iets anders wakker worden he? Volgende keer op het CB wil ik er ook nog eens naar vragen. Dat is 17 maart pas weer geloof ik.
     
  15. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    Oh ja, dat is een goeie: morgenochtend moet ik weer bij het CB zijn (ben daar al in geen eeuwigheid geweest). Dan krijgt ze prikken (pfff), maar dan kan ik ook even vragen naar tips inderdaad.
     
  16. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Kom je ze hier dan nog even delen? :)

    En succes morgen met de prikken! Nooit leuk... :(
     
  17. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    Ja tuurlijk!
    Ik hoop dat de prikken gaan meevallen...
     
  18. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    @ Miky: nee, ik ging dan niet meer kijken. Soms wel eens een aai over de bol geven en speen te geven. Het langste wat ons meisje ooit op deze wijze heeft gehuild is volgens mij 3 kwartier. Dat is dus echt enorm lang voor je eigen gevoel! Maar....de volgende dag was het direct al de helft minder en volgens mij heeft ze nooit meer dan 3 nachten/avonden gehad voordat het weer goed ging.

    Wat ik nu trouwens nog steeds bij mijn meisje doe is meerdere speentjes in bed leggen, zodat de kans groter is dat ze een keertje raak grijpt als ze wakker wordt.
     
  19. Lady Ice Shirr

    Lady Ice Shirr Fanatiek lid

    17 mei 2006
    2.104
    0
    0
    Nieuwegein
    Oh, allemaal zo herkenbaar!
    Maar mijn zoontje heeft geen speen, nooit gewild ook. En ook bang dat de oudste wakker zou worden.
    Wij waren het op een gegeven moment zo beu (en zo moe) dat we hem bij ons hebben gelegd. En ja... dat hielp.
    We hebben al heel vaak geprobeerd hem terug te leggen in zijn eigen bed, overdag ook. Maar op een of andere manier wordt hij altijd na een klein half uurtje (als het meezit) wakker. Dus ik hoor idd graag tips van het cb! Of van jullie natuurlijk ;)
     
  20. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Mamason, hoe was het op het CB? Vielen de prikken mee? Ik hoop het.

    Surya, 3 kwartier, poeh... Wel fijn dat het voor jullie zo goed werkt zeg. Ik heb ook altijd een stuk of 3 speentjes liggen.

    Lady Ice Shirr, poeh dat is ook wat, hij wil dus gewoon echt niet in zn eigen bed slapen? Ik zou toch proberen om hem uit jullie bed te krijgen. Hij gaat er zo wel aan wennen. Wanneer moet je weer naar het buro met hem?

    Hier een redelijk goede nacht gehad: ik ben er maar 1 keer uit geweest.
    Speentje gegeven en eigenlijk sliep ze toen ook nog half. Daarna stil tot de wekker ging. :) Heerlijk. Dit mag elke nacht wel. Heb trouwens niet anders gedaan dan anders met op bed brengen enzo, behalve dat ze gisteravond om 19 uur de fles niet heeft opgedronken. Ze wilde niet en heeft maar een paar slokken gehad. Ik had haar dus zeker wel wakker verwacht, voor een fles.

    Het kan toch niet zo zijn dat ze juist die fles er af moet om door te slapen?!
     

Deel Deze Pagina