September 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Allahinkulu, 25 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Marin weegt nu ongeveer 4300 gram. Dus volgens jullie drinkt ze dan te weinig. Dit zijn ook dingen die ik mij gewoon niet meer kan herinneren bij de jongens. De laatste keer is ook al bijna 7 jaar geleden.
     
  2. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    wat was haar geboorte gewicht?
     
  3. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Ja Aquarius, Lynn krijgt 5x165cc. Dit heeft de ka voorgeschreven. 1,5 x het lichaamsgewicht. En Lynn weegt 4,5 x 1,5 = 675 cc per dag. Ze mag dus resten. En dat doet ze ook. Heb mijn hele kast vol staan met druppels, andere flessen, andere voeding. Kan bijna een winkeltje beginnen!

    Ik kijk het weer even af. Heb gisteren de laatste fles om 22.00uur gegeven, normaal krijgt ze die rond 23.00uur, en het ging redelijk goed. Ze is wel wakker geworden vannacht, fiep erin, en geslapen tot 7.15.

    Liefs Juud
     
  4. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    @aquarius, als ze 4300 gr weegt, mag ze 4300grx1,5=6450= 645 cc. Ik zou als ik jou was meer gaan aanbieden. Drinkt ze al haar flessen goed leeg? Je kunt proberen om 5x130 aan te bieden. 120 water + 4 schepjes. Normaal krijgen ze in de kraamweek op de laatste dag 90 of 100 en dan moet je dus elke week met 5 of 10 omhoog. Dus je had zeker al op de 150 kunnen zitten. Weet dit ook pas sinds kort hoor. Lynn bleef ook hangen op 90cc en dat is pas een maand geleden. Nu zit ze dus al op 165cc. Als je iets wil weten pb me maar. Succes.

    Liefs Juud
     
  5. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Dat heeft de kraamhulp toen ook hier gezegd maar op het bureau zeiden ze van niet. En ik biedt haar telkens flessen van 135 cc aan. Maar ze wil niet meer drinken, dus daar kan ik ook niets aan doen. Ik zit bij elke voeding al 3 kwartier met de fles in de mond, maar zolang ze blijft groeien ga ik er geen probleem van maken, vindt mijn nachtrust op het moment heel belangrijk. Ik heb er nog meer rondrennen.

    Ze woog met geboorte 2830 gram en 45 cm.
     
  6. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    @Gulay, idd je hebt gelijk. Iets aanleren is makkelijker dan iets afleren. Maar als ze nou ontzettende zuigbehoefte heeft....... Dan zou ik me even niet druk maken over het afleren. Ik ben ook geen voorstander van het fiepje, maar Lynn heeft zo'n zuigbehoefte..... Dat afleren is dan voor latere zorg. Ze heeft het gewoon even nodig. Ze begint nu steeds meer op haar handje te sabbelen.

    Wel goed hoor dat Eslem het nu zo lekker doet. Je ziet maar, de aanhouder wint.

    Liefs Juud
     
  7. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    @Aquarius. Wist niet dat je haar al 135 aanbood. Maar idd, vol is vol. Als ze honger heeft kan ze het flesje leegdrinken. Toch? En idd, zolang ze blijft groeien. Ik bied Lynn 165 aan, maar ze drinkt nooit de fles leeg hoor. Altijd maar 140/150. 3 kwartier met de fles in haar mond? Das wel lang. Bij mij werkt het om de fles tussendoor een keer warm te maken. Dan drinkt Lynn in een keer wel weer wat. Welke fles gebruik je?

    Liefs Juud
     
  8. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    @sweetangel en chacha, ik krijg 100% vergoed van het ONVZ. Gelukkig maar. Mijn eerste afspraak kost €80. Dus ik mag hopen dat het helpt.

    Juud
     
  9. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Ik gebruik nu de difrax die kromme flessen, ze had eerder andere flessen en spenen waardoor ze in eerste instantie sneller dronk maar ze kan heel slecht boeren dus toen ben ik overgestapt op de difraxflessen. Ze boert nog niet makkelijk alleen krijgt ze nou niet meer zoveel lucht in de buik.
     
  10. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Die gebruik ik ook. Lynn kon, toen ze heel klein was, niet uit andere flessen drinken. De ene ging te langzaam, moest ze te hard werken en de andere ging te snel, liep zo naar binnen. Lynn woog 2440gr. en nu 4500gr. Flinke inhaalslag gemaakt, hihi. KDP-tje. Haha
     
  11. ezzie

    ezzie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    1.387
    0
    0
    N.H
    morgen allemaal!

    ooo, wat zielig zeg al die verhalen over de prikjes,. arme kids, dat ze daar niet iets op kunnen verzinnen he zodat het geen pijn doet,. ik moet volgende week hoop dat ik het wel droog kan houden! haha

    als jullie je kleine savonds wakker maken om te voeden en ze het dan veelal al slapend opdrinken houden jullie hem/haar dan nog een poosje omhoog zodat het kan zakken en wacht je echt op en boertje, of leg je je kind gelijk terug? ik ben dan altijd zo bang dat ie nog wat terug moet spugen en zich er in verslikt als ie ligt,.

    vanmorgen was marno pas om 6.15 wakker! v.a 23 uur,. super,. lag ie nog heerlijk te kletsen ook,. geeneens te huilen, zo vertederend! dan kan ik hem wel platknuffen op zulke momenten!

    mir,. als tijn niet slaapt overdag is ie dan wel gezellig? anders zou ik niet zoveel moeite doen om hem wel te laten slapen toch? is ie dan jengelig is het een ander verhaal natuurlijk,.

    oja, weet niet of jullie een hoogvliet in de buurt hebben maar daar zijn de pampers in de aanbieding,. 3 pakken voor 19.99 euro!
     
  12. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo !

    Mir, ik ga het straks meteen uitproberen, die voetmassage ! Ik ben heel benieuwd !

    HELP ! WIE HEEFT DE GOUDEN TIP ?

    Thijs heeft sinds twee nachten besloten om zich ook 's nachts om de drie uur te melden ... eerste sliep hij wel eens 6 of 7 uurtjes door, nu niet meer ... :( Ik geeft borstvoeding, dus kan steeds "aan de bak". Omdat hij soms wel een half uur per kant drinkt, ik hem tussendoor verschoon en het dan ook nog even duurt voordat hij weer gaat slapen, is de tijd die ik kan slapen tussen twee voedingen in minimaal. Mijn man moet werken, dus die heeft zijn slaap ook hard nodig ...
    Nou ben ik dan zo moe tijdens het voeden dat ik geregeld in slaap val. Ik schrik me rot als ik dan wakker word en hij ligt naast mij te slapen ! Wat kan ik doen om wakker te blijven ? Ik dacht al aan de kookwekker of een tijdschrijft ...
    MAAR: Hoe kan ik nou bevorderen dat hij langer slaapt dan dat hij nu doet ? Hij is nog jong, ik heb gelezen dat ze pas doorslapen met 6 weken, maar ik ben doodop. Hij slaapt nu heerlijk, ik moest poetsen in huis want vanmiddag hebben we weer visite ...
    Ik hoop dat iemand de gouden tip heeft !

    Aquarius ! Leuk je hier weer te zien !

    Over prikjes ... ik ken een kindje die helemaal in chock geraakt is van een inenting. Ze was een kwartier van de wereld, haar moeder dacht dat ze zou sterven ... het schijnt niet vaak voor te komen maar toch ... Thijs moet 7-12 zijn eerste spuit ... ik kijk er enorm tegenop. Is er iets wat ik hem kan geven om wat extra weerstand te hebben ? Iets homeopatisch of zo ?

    Marline, gelukkig heeft je meisje weinig last van haar lipje. Het zoontje van een collega van mijn man had het ook. Hij heeft een operatie gehad en het is heel mooi genezen nu. Ik weet alleen niet meer hoe oud hij toen was.

    Nou, dat was het weer !

    Groetjes en tot snel !
    Nikki F
     
  13. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Ik voed haar snachts in de woonkamer en kijk dan tv...zet eventueel een film aan ofzo? (met ondertiteling want ik zet zelf het geluid niet aan)

    Eslem slaapt ook pas sinds een paar dagen 7 uur achter elkaar ( dan komt ze rond 02.00 uur) en vevolgens nog een keer 3.4 a 4 uur..

    En nu hopen dat het niet tijdelijk is :)
     
  14. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    wow eslem slaapt al 2.5 uur! ik weet niet wat ik meemaak...en ze is nog zelf in haar bedje in slaap gevallen ook..ze heeft nog geen 5 min gehuild!
    Zou ze door hebben dat ze gewoon in haar bedje in slaap moet vallen? Ik hoop het maar..
     
  15. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    We hebben hier een goede nacht gehad, Lynn heeft heerlijk geslapen.

    Vanmorgen had ze verhoging, 37.7. Ik heb haar nog niks gegeven, ik laat haar lichaam het maar op de natuurlijke weg doen, maar als het te hoog wordt, dan geef ik haar wel wat.

    Gelukkig drinkt ze goed....en het krijsen is ook over.

    Hoelang duren die bijwerkingen eigenlijk?

    @ Juudje en Aquarius: Mijn Lynn drinkt bij 5 voedingen tussen de 140 en 160 cc. Ik bied haar altijd 170 aan (150 cc water + 5 schepjes + 5 cc voor de ontlasting) Wanneer ze op 6 voedingen zit mag ik volgens het cb maar 115 a 120 geven, want anders krijgt ze teveel, met krampjes en spugen als gevolg.

    @ Ezzie; Ik hou Lynn altijd omhoog na de voeding, ook wanneer ze al weer slaapt, dan kan de voeding zakken. Helaas werkt het bij mij voor geen meter, zodra ik haar neerleg spuugt ze

    @ Juudje en Sweetangel: Mijn verzekeraar vergoedt 160 euro per jaar, ze hebben het nagekeken bij de Osteopaat (ben niet zo uitgebreid verzekerd). Ik kan niet wachten om er naar toe te gaan, ben zo benieuwd.
     
  16. PaddyKira

    PaddyKira Bekend lid

    28 sep 2006
    984
    0
    0
    NH
    NikkiF voed je 'm dan zittend of liggend? Hoe vaak komt ie 's nachts?
     
  17. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Wat is het hier rustig! Iedereen aan het genieten van het zachte weer?

    Lynn is weer de oude....pffff, dat was het m'n dagje wel.
    Vanmiddag zakte de verhoging naar 37,3 en het was gelijk te merken, ze kon ineens weer lachen en keek een stuk helderder uit haar ogen.

    Vanmiddag belde ook de Osteopaat, er was iemand uitgevallen en of wij konden komen. We hebben daar mooi gebruik van gemaakt.

    Hij vroeg naar de bevalling hoe die was gegaan. Ik moest een half uur mijn persweeen ophouden ( er was nog geen VK beschikbaar) en daar lijkt een heikel punt te liggen. Ze heeft daardoor veel druk op de schedel gehad en hierdoor kan de maagregulatie verstoord zijn.

    Hij heeft gekeken naar blokkades in de nek, hals en naar haar schedeltje.
    Ook heeft hij de maagstreek gemasseerd (ze ging gelijk spugen)

    Hij heeft oefeningen met haar gedaan die wij ook thuis kunnen doen. Lynn was al die tijd zeer ontspannen en liet het allemaal mooi gebeuren. In de auto viel ze heerlijk ontspannen in slaap. Nu heeft ze voeding gehad en slaapt ze ook heerlijk (nog niet wakker geworden van het spugen).

    Over 2 weken hebben we een nieuwe afspraak, maar als het een stuk beter gaat kunnen we ook afbellen.

    Ik vond het bijzonder om te zien. Helemaal niet zweverig ofzo. Die man wist wel waar hij het over had en Lynn had ook geen pijn ofzo.

    Juudje, gewoon die afspraak door laten gaan hoor! Ze kunnen altijd even kijken! Wanneer heb je die afspraak eigenlijk?
    Ik hoop dat het alweer wat beter gaat met Lynn haar krampjes!
     
  18. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    wanneer heeft een kindje verhoging?

    Ik had eslem haar temp opgemeten vandaag (onder de oksel en was 36,9 is dat verhoging?
     
  19. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Nee het is normaal om een temperatuur tussen de 36,5 en 37,5 te hebben.

    Tussen 37,5 en 38 is verhoging en daarboven koorts.

    Maar volgens mij kun je het beste rectaal de temperatuur opnemen (of je moet een oorthermometer hebben)
     
  20. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    wat is dat? in de billen?
    In turkije doet niemand dat..mijn man vind het raar en smerig om dat te doen het is hier of in de mond of onder de oksel :S
     

Deel Deze Pagina