Wanneer vertel je je baas dat je zwanger bent ?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Channie7, 6 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik ga het vertellen als ik 14 weken ben, oftewel een maand of drie.
    Vroeg genoeg lijkt me, ik zou niet weten waarom ik het eerder moest vertellen.....

    Groetjes, Anakin.
     
  2. flappie

    flappie Bekend lid

    20 sep 2005
    732
    0
    0
    leerkracht
    Leeuwarden
    Ik heb het mijn baas verteld met 5 weken :) Ik had zulke krampen( en sta voor de klas) , dat ik naar huis moest worden gebracht.......en mijn collega's waren zo lief. Ik heb het de volgende dag aan mijn baas verteld en ze had het al verwacht! De ouders en leerlingen heb ik het pas met 16 weken verteld!

    xxx
     
  3. Channie7

    Channie7 Actief lid

    30 aug 2006
    114
    0
    0
    Als ik mijn gevoel moet volgen vertel ik het mijn baas nu al (hoewel ik dinsdags geen werkdag heb en dan dus de afspraken kan plannen) en mijn collegas pas na drie maanden.
    Ik vind het toch wel fijn als ik last van kwaaltjes heb, dat er iemand op het werk weet waardoor dit komt. Ik ben in het verleden vaak ziek geweest en ben bang dat anderen me erop aan kijken als ik me nu niet lekker voel. :cry:
    Wat dat etentje betreft :idea: ik zag de Smaakpolitie van de week op de tv en vertrouw nu eigenlijk alleen nog maar dingen die ik zelf klaarmaak. Is dat vreemd ? :(
    Wil geen enkel risico lopen namelijk.

    Groetjes,
    Channie7

    41-37-zwanger

    Intake verloskundige 12 december
    Termijn-echo 19 december
     
  4. Wen

    Wen Actief lid

    hoi hoi,

    ik heb dat ook. ik werk pas net bij mijn huidige werk ik heb moeten vechten om 4 dagen voor elkaar te krijgen en denk niet dat ik 3 dagen ga krijgen.....maar ik vertel het ook pas na oud en nieuw. weet niet hoe ze gaan reageren.... ga ook nog maar niet gelijk zeggen dat ik 3 dagen wil gaan werken na de bevalling...
    :rolleyes:
     
  5. neia

    neia Fanatiek lid

    18 jul 2006
    3.341
    0
    36
    Hallo, leuk om te zien dat er zoveel verschillen zijn.
    Wij willen het 5 december/sinterklaas aan familie en vrienden vertellen = 8/9 weken.
    In de 10e week krijg ik een echo, als alles goed is vertel ik het dan aan mijn baas en collega's.

    X Neia
     
  6. Esma

    Esma Bekend lid

    Ik heb het aan mijn "baas" verteld, nadat ik last kreeg van bloedingen daarbij was ik erg vermoeid. Hij heeft het voor zich gehouden. 27 nov. heb ik weer een afspraak bij de gyn. en als alles goed is, vertel ik het ook aan mijn collega's. Dan weten ze tenminste wat er aan de hand is :). Ze vinden mij nu zo zieluuuuuuuuuuuuuugggggggggg ...hahahaha....
     
  7. Mona

    Mona Bekend lid

    16 jan 2006
    729
    0
    0
    Ik probeer et uittestellen tot eind december. Ik werk momenteel al parttime en echt belastend werk heb ik niet.
     
  8. Dominique71

    Dominique71 Bekend lid

    25 mrt 2006
    978
    0
    0
    Ik heb het met 11.5 weken verteld. Ik zit ook in het onderwijs en het was vlak voor de vakantie. Ik wilde het ook graag voor de vakantie vertellen zodat mijn manager alvast een vacature kon plaatsen en er rekening mee kon houden in mijn rooster van het volgende schooljaar. Daarna heb ik het ook maar meteen aan mijn collega's verteld, anders zouden ze me na de vakantie pas weer zien met een buikje. Dat leek me weer zo laat om het aan mensen te vertellen.
     
  9. Amle

    Amle Fanatiek lid

    19 sep 2006
    1.745
    0
    0
    directiesecretaresse
    Friesland
    Ik wil het eigenlijk nog niet vertellen, maar ik heb morgen een functioneringsgesprek waar het o.a. gaat om de overuren, die ik nu dus niet wil gaan draaien, want ik ben zo ongelooflijk moe! Ik zal mijn leidinggevende dan toch een goede reden moeten geven, tevens kan ik dan alvast aangeven dat ik na de bevalling 3 of 2,5 dag wil gaan werken i.p.v. 4. De collega's vertel ik het voor de kerstvakantie (ik werk op een school), dan ben ik 10 of 14 weken (termijnecho van 1 dec. ff afwachten).

    Ik vond het prettig om te lezen dat er meer mensen zijn die het vroeg hebben verteld.

    Liefs Elma
     
  10. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    ik hoefde het mijn werk niet meer te vertellen.
    Mijn collega's vroegen het gewoon aan mij met ongeveer 10 weken zwangerschap. ik kreeg toen al een klein buikje en ze wisten dat ik een miskraam had gehad en du sook dat we bezig waren.
    was wel makkelijk zo. het was op de dag dat iedereen te horen kreeg dat alex en maxima zwanger waren. toen keken ze mij aan en toen zei ze: EN JIJ?

    gr tascha
     
  11. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Even off topic: dora, je banner staat op 60 weken zwanger

    Ik heb het verteld na 10 weken, omdat ik me zo beroerd voelde. Maar als je dat niet hebt zou ik wachten tot je uit de gevarenzone bent.
     
  12. ster

    ster Fanatiek lid

    1 nov 2005
    1.549
    0
    0
    Heb het toevallig vandaag verteld, omdat ik later kwam door de misselijkheid en overgeven. Maar wel gevraagd of het nog geheim kon blijven, vertel mijn andere collega's als ik 12 weken ben...

    Wel raar hoor, wat mijn baas weet het dus eerder dan mijn familie/vrienden!
     
  13. laatje

    laatje Fanatiek lid

    5 nov 2006
    1.058
    0
    0
    Schoonhoven
    Mijn baas weet het ook eerder dan familie. Vond het wel belangrijk Werk de hele dag alleen (vanuit huis) en heb dus geen naaste collega's bij me. Ik moet elke dag gemiddeld 2,5 uur rijden en ik heb de hele dag patienten op mijn spreekuur. Die staan al gepland tot eind maart! Als er iets is, vind ik het wel prettig dat ik dan mijn bazin kan bellen.. ben nu ook zo snel moe. Zal me dus niet voor de volle 100% kunnen inzetten, en ik wil niet 'lui' overkomen. En als het misgaat, dan kan zij me ook opvangen. Heb een goede band met haar...
     
  14. minipi

    minipi Fanatiek lid

    17 mei 2006
    1.523
    0
    0
    Grappig dat iedereen hier zo mee bezig is. Ik heb nu het plan om het begin december (ben dan denk ik 10-11 weken) te vertellen aan mijn baas en collega's, omdat ik dan een functioneringsgesprek heb. Dus dat is er wel een mooi moment voor en anders praat het ook zo vreemd over de toekomst. Bovendien wil ik het, mocht het dan foutgaan, denk ik ook wel delen met mijn collega's.
    Ik ben het "liegen" en smoesjes verzinnen ook wel behoorlijk zat moet ik zeggen. Heel vermoeiend is dat, vooral op mijn werk.

    Maar in elk geval vertel ik het nog niemand tot ik bij de VK ben geweest (gelukkig is dat overmorgen al :) ) Daarna krijgen ouders, schoonouders en beste vriendin het waarschijnlijk snel te horen, maar baas en collega's moeten nog even geduld hebben hoor.
     
  15. Smeetje

    Smeetje Bekend lid

    28 mei 2006
    605
    0
    0
    Twente
    Ik zit met hetzelfde probleem. Ben net zwanger maar heb een contract tot 1 febr. Deze zou dan omgezet worden tot een contract voor onbepaalde tijd. Dit wordt voor de kerstdagen wel geregeld, maar moet ik dan zeggen dat ik dan 9 weken heen ben? Vind het zo lullig om na oud en nieuw te zeggen dat ik zwanger ben, terwijl ik dan wel net het contract binnen heb.... Eigenlijk wil ik eerlijk zijn en het zeggen zodra hij over het contract begint... Daar komt nog bij dat mijn collega waar ik een duobaan mee heb ook zwanger is, die is 2 mnd eerder dan mij uitgerekend en ze wilden niemand inhuren om haar te vervangen, ik zou het dan drukker krijgen.. Maar nu ben ik dus dan ook met verlof.... Snappen jullie het allemaal nog? Moeilijk!

    (Durf mijn banner nog niet aan te passen, doe ik morgen na de 2e test. Dit ivm een vorige mk)
     
  16. Tigger

    Tigger Fanatiek lid

    1 jun 2006
    2.803
    0
    0
    Ik heb het met ruim 10 weken verteld, nadat we bij de vk geweest zijn.
    Ik had weinig keus, want bij mijn vorige eenheid was het op 1 of andere manier bekend geworden en ik zou niet willen dat het bij mijn nieuwe werk bekend zou zijn, zonder dat ik het zelf verteld had... (defensie is een kleine wereld)
    Dus heb ik het gelijk verteld...

    De donderdag daarna hadden we eerst eecho, gelukkig was alles oke...
     
  17. jope

    jope Actief lid

    30 nov 2005
    108
    0
    0
    holland
    Ja ik ben ook aan het denken wanneer het een goed moment is om te vertellen dat ik zwanger ben. Niemand zal het echt verwachten omdat ik de wens niet echt heb uitgesproken om maar niet te krijgen van"...en is het al raak..."
    We hebben een groot team met aardig wat jonge meiden die best ook een kinderwens hebben. Dus nu hoop ik dat er niemand anders van mijn collega's op de proppen komen met een zwangerschap. Ik heb een contract tot 1 mei. Ik wist wel al dat ik mocht blijven...maar dit is niet zwart op wit of mondeling gezegd. Ik mag een cursus volgen die tot na 1 mei duurt dus daar trok ik de conclusie uit dat mijn contract ver;lengt werd. Nu weet ik niet of ik deze wel kan volgen. Tevens weet ik niet of ik minder zou kunnen werken dus het wordt echt spannend....Ik laat het allemaal op mijn afkomen. Het vind zijn weg allemaal wel.
    Ik heb eerst 24 nov een termijnsecho en daarna zie ik het wel...

    gr jope
     
  18. Sandra1982

    Sandra1982 Fanatiek lid

    26 aug 2006
    1.442
    0
    0
    Mama
    Puth
    Ik heb het meteen verteld op het werk toen ik de eerste keer bij de vk was geweest. Ook omdat de vk dacht dat ik al tussen de 9en 11 weken zwanger was op dat moment (achteraf bleek het pas 6 weken te zijn ;) )
    Het is altijd beter, zodat ze er op het werk rekening mee kunnen houden.
     
  19. Hester

    Hester Niet meer actief

    Hmm, ik ga het één dezer dagen vertellen en ben er best nerveus over
     

Deel Deze Pagina