Vroeg wakker in de ochtend.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door victoria, 13 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. victoria

    victoria Fanatiek lid

    15 jun 2006
    1.131
    0
    0
    Onze zoon van bijna twee jaar, wordt 's ochtends steeds vroeger wakker. Vaak rond vijf en zes uur. Hij wil dan niets anders dan naar beneden om te spelen. In zijn eigen bed is het dan huilen en ook bij ons in bed gaat hij huilen.

    Hij gaat nu 's middags naar bed voor 1 tot 2 uur slaap (van 13.00 tot 14.00/15.00) en 's avonds gaat hij om acht uur naar bed en gaat dan ook direct slapen.

    Heeft iemand hetzelfde probleem gehad en hoe zijn jullie daar mee omgaan/ hebben jullie het opgelost? Moet ik hem niet meer 's middags laten slapen? "s avonds later naar bed laten gaan? Ik vind hem eigenlijk voor beiden nog te jong, maar die ochtenden zo vroeg, vooral nu wij een tweede hebben die er voor de nacht nog uit komt, vind ik ook niet vol te houden.
     
  2. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Justin heeft dit ook een half jaar lang gehad en sinds kort slaapt hij tot kwart voor 7/ half 8. Een heerlijkheid zeg. Is misschien wel een periode, als jij denkt dat hij nog niet klaar is om s middags niet te slapen, zou ik dat ook niet doen. Dan heb je kans dat ie s nachts nog komt ivm het te kort slapen overdag. ;)
     
  3. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Quinn slaapt 's middags nog best lang. Soms wel 3 uur. Op het moment wordt hij ookw eer vroeg wakker, maar klimt dan zn bedje uit, pakt een boekje of zn houten puzzel en gaat lekker in bed zitten spelen.
    Na een uurtje begint hij ons te roepen. Kunnen wij nog lekker even dommelen:)
    Ik mekr trouwens dat het niets uitmaakt of hij 's middags wel of niet geslapen heeft.
    Hij gaat meestal rond een uur of 7 naar bed.
     
  4. Jette

    Jette Fanatiek lid

    9 nov 2006
    2.436
    0
    0
    hier hetzelfde probleem, dominque valt direct in slaap als we haar weg leggen, maar wordt ook ineens mega vroeg wakker zes uur :confused: en wil dan ook niet meer slapen, man man man, eerder sliep ze tot 8 uur!
    Ik vindt het wel mega vroeg hoor!

    henriette
     
  5. eko

    eko Actief lid

    22 jul 2007
    244
    1
    0
    Gelderland
    Dat probleem had en heb ik nog steeds met de oudste.
    Hij gaat tussen 7 en 8 uur naar bed en 's morgens is die ene keer om 6 uur en andere keer om 7 uur wakker... ik heb van alles en nog wat geprobeerd maar het lukt gewoon niet. Nu die wat ouder is gaat hij zelf naar beneden om te spelen.
     
  6. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    @ victoria:

    Hier precies hetzelfde met de zelfde tijden!
    Ik denk gewoon dat het een fase is en wacht het even af
     
  7. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    hier is het vanaf dag 1 al heel vroeg wakker ik ben dan daarom om 6 uur standaard al beneden. het ene kind is een vroeg vogel hat andere niet ik vind het niet zo erg
     
  8. randi

    randi Niet meer actief

    de meiden zijn hier ook altijd om 6u wakker, nuja in de week is dit niet erg want ze moeten er dan toch uit voor de opvang maar in het weekend is dat natuurlijk minder. aan de andere kant ze liggen der ook wel al om 7u in s'avonds dus we hebben wel onze avonden en dat vind ik toch ook wel belangrijk want zo krijgen mijn 2 oudste toch voldoende aandacht en mijn ventje ook natuurlijk :)
     
  9. kissie

    kissie Fanatiek lid

    18 apr 2006
    1.494
    1
    0
    Esmee heeft het ook wel een half jaar gedaan, vaak al om 5 uur wakker! Sinds een week slaapt ze weer tot 7 uur, met een uitschieter vanmorgen tot half 8, ik wist niet wat me overkwam! Ik hoop dat het zo blijft. Dus ik denk dat je het maar gewoon moet accepteren en in je achterhoofd houden dat er vanzelf weer betere tijden komen...
     
  10. victoria

    victoria Fanatiek lid

    15 jun 2006
    1.131
    0
    0
    Bedankt voor jullie antwoorden. Mijn kleine man is altijd al een vroege vogel geweest, maar het valt me op dit moment met een tweede, die nog 's nachts komt, best zwaar. Maar mijn hart hier even luchten en te weten dat ik niet de enige ben met een kind wat zo vroeg wakker wordt, heeft me alweer lucht gegeven.
     
  11. Kisbaba

    Kisbaba Fanatiek lid

    23 sep 2007
    3.211
    1
    0
    moeder, huisvrouw, en ik heb een B&B voor fietsgas
    Gezelligste stadje i
    Het is waarschijnlijk z'n bioritme.
    Misschien lukt het om dat hele ritme een uurtje naar achter te schuiven?
    Dus ook z'n middagslaapje, z'n maaltijden enzo. Op die manier zou je kunnen proberen te schuiven.
    Dat zou ik zeker proberen, en als het niet lukt: over 2 maand is het alweer tijd verzetten, dan slaaptie dus een uurtje langer! ;)

    (wel weer een domper in de herfst als de tijd weer teruggezet wordt) :rolleyes:
     

Deel Deze Pagina