September 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Allahinkulu, 25 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    yep dat is in de billen....

    Dan wordt het een oorthermometer aanschaffen!
     
  2. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    we hebben zo'n gewone nu..zo'n oormeter kost een vermogen :)
    Ach als het nodig is dan stop ik em wel tussen de bips hoor :) hehe..
     
  3. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Hier in NL heb je wel goedkopere, laatst bij de blokker, 14.99.
    Dus als je nog eens in ons landje bent....

    Ja als je het echt niet vertrouwd zou ik dat gewoon doen hoor, is toch wat nauwkeuriger (en dan niks tegen je man zeggen haha ;) )
     
  4. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Je kunt de thermometer toch schoonmaken met de alcohol uit je kraampakket, als je die tenminste hebt.
     
  5. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    @chacha aahh.. lynn heeft er dus ook wel wat last van gehad. Wat ik zo lees t zelfde als Tijn... ook wat hogere temp. En na een dag keek hij ook ineens weer helder uit zijn oogjes :)

    SUper zeg van de osteopaat Chacha! Ik hoor echt veel goede verhalen! Dus het was het bezoekje waard! Wat voor oefeningen heb je gehad om thuis te doen?

    Gulay! Het gaat de goede kant op met Eslem? Ik hoop het zooo.... misschien heeft al je inspanning nu toch zijn vruchten afgeworpen...

    Nikki.. de gouden tip? Whaaa....geeeeen ideee... die zoek ik ook haha
    Wel rot he... je wordt gewoon zooo moe. En vooral omdat je borstvoeding geeft! Ik wilde zoo graag borstvoeding geven..maar ja was mislukt... maar nu heb ik wel dat Bart ook vaak een flesje kan geven. Dat kan je wel doen... als Thijs echt nog niet wil doorslapen zou jij bijvoorbeeld lekker vroeg je bed in gaan en je man hem een flesje van jou afgekolfde melk geven als hij savonds nog komt. Dan heb je even een rukje geslapen. Moet je er snachts nog wel weer uit.. maar heb je al ´voor´-geslapen. Misschien een idee om even weer wat op krachten te komen?
    Heb je al een voetenmassage geprobeerd? :D

    Hier alles goed. Tijn spuugt veel minder.. we mixen nu ook voeding met de Omneo. Hij had veel krampjes en poepte ook maar eens in de drie dagen :( Dus hadden we het advies gehad eens te mixen met Omneo. Daar staat ook op dat het helpt tegen licht spugen en waarempel... Tijn spuugt vandaag helemaal niet (ja piepklein mondje terug soms). We zijn nu drie dagen aan het mixen en hij heeft nu al twee keer gepoept.. en vandaag voor het eerst niet echt veel gespuugd. Blij blij
    En hij ligt nu lekker te slapen in zijn bedje.. 8) lekker rustig!

    Oh Ezzie.. meestal is Tijn wel vrolijk hoor als hij wakker is... dus dat is wel fijn... maar hij wordt ook moe en dan gaat hij jammeren... en dan moet ik hem dus naar bed doen. Dat doe ik ook en dan is het een drama... want dan is hij moe dat zie ik... maar wil er niet aan toegeven en blijft huilen in zijn bedje...
     
  6. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Nou vanavond probeerde ze het weer hoor..pff ze heeft een uur gehuild..is tussendoor wel een kwartiertje stil geweest (slapen) maar werd daarna weer wakker..nu ligt ze zoetjes te slapen..hopelijk weer tot een uur of 2 :)

    Wel moeilijk hoor zo laten huilen..zeker omdat je er naast zit..en je oren gaan echt zeer doen :D
     
  7. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Mir: Ja het zijn de bekende bijwerkingen he? Maar ik had zo gehoopt dat zij nergens last van zou hebben. Ook omdat iedereen in mijn omgeving zei dat de bijwerkingen wel meevielen.

    Ik heb deze oefeningen gekregen:
    * Je kindje op de zij leggen en dan langzaam op het rugje draaien (het hoofdje blijft dan liggen) Ook proberen wanneer zij naar de andere kant kijkt. Hierdoor wordt ze soepel in de nek en zal zij meer ontspannen zijn (wat weer invloed heeft op het maagdarmstelsel).
    * je kindje op een vlakke zachte ondergrond rond laten rollen (van rug, zij, naar buik en weer terug) terwijl je bij de armen/schouders vasthoudt (dit vond Lynn leuuuuuuuk) Ook dit heeft te maken met ontspanning en blokkades
    * hij heeft een punt onder het borstbeen aangewezen wat wij zachtjes kunnen indrukken als ze geen boertje kan laten terwijl er wel 1 dwars zit.

    Verder is het erg ontspannend voor haar om op haar buik te liggen, dit wil ze niet, maar hier wel vaker mee oefenen en dan niet om haar hoofdje om hoog te houden, maar die op de zijkant laten liggen.

    Ik ga morgen maar eens met haar oefenen op het speelkleed (wordt ie eindelijk eens gebruikt)

    @Gulay: gewoon volhouden meid!
     
  8. Atlantis

    Atlantis Actief lid

    6 feb 2006
    134
    0
    0
    Heb een vraagje aan jullie: mijn moeder past regelmatig op. Als ik aan het werk ga (volgende week :( ), gaat ze twee hele dagen oppassen. Ze is heel handig met baby's en ze kletst en knuffelt alsof haar leven ervan afhangt. Heel fijn dat ze zo lief voor mijn dochter is natuurlijk, maar ik ben soms een beetje bang dat de kleine het bij haar leuker vindt dan bij mij... :oops: Is dat heel belachelijk? Ik klets ook tegen mijn kindje maar soms weet ik niet goed wat ik moet zeggen. Ze lijkt veel uitbundiger tegen mijn moeder te lachen dan tegen mij. Mijn moeder koopt ook allemaal 'lieve' dingetjes voor haar: sokjes, truitjes, pyjamaatjes enzo. Ik heb al gezegd dat ik dat wel heel lief van haar vind, maar dat ik het liever niet heb omdat ik zelf ook graag voor dat soort dingetjes wil winkelen (daar kom ik dus helemaal niet aan toe, want Sofia heeft alles al voordat ik ook maar bedacht heb wat ze nodig heeft). Bovendien voelt het een beetje alsof ik het niet goed genoeg doe. Mijn moeder vond een pyjama die ik haar had aangetrokken 'véél te klein' en toen kocht ze dus meteen nieuwe, hetzelfde geldt voor sokjes. Ook heeft ze handschoentjes, een muts en een sjaal gekocht, 'omdat het buiten heel koud is'. Dat weet ik ook heus wel, en ik had die spulletjes ook wel gekocht :rolleyes: . Soms voel ik me net alsof ik de grote (domme) zus van Sofia ben en wij allebei de dochtertjes van mijn moeder ;) . Ik hoop gewoon niet dat Sofia dat in de toekomst net zo gaat beleven....
     
  9. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    He bah.. atlantis... vervelend zeg! Het gevoel kan ik me goed voorstellen. Het is verdorie jouw meisje en jij moet ontdekken hoe het allemaal werkt... Het is natuurlijk hartstikke lief van je moeder dat ze laat zien hoe het ook zou kunnen... maar het is helemaal niet zo hoor dat Sofia je moeder leuker gaat vinden.. absoluut niet! Weet ik zeker! Maar ik kan het mij wel heel goed voorstellen dat je denkt.. : wat gaat het bij haar soepel.. dat dat je het gevoel geeft dat je een beetje dom bent.
    Nou niet doen hoor!

    Het is altijd wel een beetje - tenminste dat hoor ik veel - dat moeders het beter denken te weten.. Vooral met dat truitje, dat is echt irritant. Dat moet je echt gewoon zeggen hoor dat je dat niet wenst. OP een vriendelijke manier denk ik want ze doet het vast niet om je te pesten of om je op je plaats te zetten (als ik het zo lees toch?)

    Ik heb het zelf ook soms.. dan denk ik he gatver hoe krijgt zij het wel voor elkaar dat Tijn stil of rustig wordt :( Maar straks word je er zelf heel handig in. Jij gaat je kindje het beste kennen! DUs het is niet belachelijk dat je het denkt, maar echt echt het is niet zo hoor! Sofia gaat zich aan jou hechten! Weet ik zekers!

    xxx
     
  10. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    Ik denk dat je daar echt niet bang voor hoeft te zij hoo atlantis..jij bent en blijft de mama en zij de oma..
    Ik heb toen ik klein was ook heel lang gehad dat ik mijn oma veel liever vond dan mijn moeder..ik denk dat elk kind met een leuke oma die haar lekker verwend wel zal doormaken..maar je moeder blijft altijd je moeder..
    Ik snap dat je het niet leuk vindt dat zij alles koopt..misschien moet je er gewoon eens met haar over hebben? Dat je daardoor geen mogelijkheid meer hebt om zelf te winkelen voor haar?

    Eslem heeft vannacht weer goed geslapen..geen 6 a 7 uurtjes meer achter elkaar..denk dat dat komt omdat ze nu overdag ook slaapt..ze heeft van half 8 tot 1 geslapen en van half 2 tot kwart voor 7!

    En vannochtend heeft ze 3 uurtjes geslapen en ik ben toen ook lekker gaan slapen..heerlijk..
    Nu was ze net weer hardstikke moe en heb haar in bed gelegd en ben weggeaan..ze ligt er nu al 20 min in en hoor haar niet..:D ze lag net nog wel met de oogjes open..aah zo lief..zou ze door heben dat ik haar er niet uit haal als ze er eenmaal in ligt hihi..
    maarja wellicht als ze het straks echt zat is dat ze nog begint te huilen we zullen zien..
     
  11. celientje

    celientje Actief lid

    9 nov 2005
    382
    0
    0
    nu nog thuisblijfmoeder
    almere
    hoi hoi allemaal

    Gisteren op kraamvisite bij mijn zusje geweest, wat een poppie zeg, en een bos lang zwart haar , prachtig ! Zus en zwager allebei apetrots en nog wel moe, dus na een uurtje zijn we snel weer gegaan, en nog even naar mijn vader en stiefmoeder gegaan, heerlijk, heb ik de hele familie weer even gezien.

    Vinny doet het weer goed vandaag, gisteren was hij ook al veel minder onrustig, vanmorgen was hij om 7.15 uur wakker, fles gehad, geslapen, 10.15 uur een fles gehad, en nu ligt hij in de box en probeer ik hem te rekken tot zeker half 2, dan komt er misschien wat meer een schema in.

    Chacha, fijn dat je al naar de osteopaat kon. Ik hoop dat het gaat helpen. en fijn dat het al weer beter gaat met Lynn

    Gulay, fijn dat eslem ook beter gaat slapen, komt goed hoor meis !

    Atlantis, ik zou er rustig een keertje over praten, het uitleggen wat jij voelt, en ik zou echt niet bang zijn dat jouw band met de kleine minder word hoor, dat gebeurd echt niet. En ach, het hoort ook wel een beetje bij het oma zijn denk ik, mijn schoonmoeder vroeger deed het ook zo, ik vond het niet altijd leuk, maar achteraf kijk ik er met liefde op terug. Mijn eigen moeder was al overleden voordat de oudste 2 kwamen, dus ik heb het nooit echt zo meegemaakt zoals jullie meemaken met jullie moeders.
    Soms mis ik dat wel, maar helaas is dat niet anders, en oma en schoonmoeder zijn ook erg lief voor vinny hoor, al zien we ze erg weinig.

    Zo nu ga ik even de flessen uitkoken, en brood eten, en dan zal vinny wel honger hebben.

    groetjes
    celiene
     
  12. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    is hier iemand uit noord holland die weet wanneer de kerst vakantie begint?
    Ik zit er aan te denken in de kerstvakantie naar NL te gaan..
     
  13. celientje

    celientje Actief lid

    9 nov 2005
    382
    0
    0
    nu nog thuisblijfmoeder
    almere
    Mijn kinderen wonen in regio noord en hun krijgen vakantie op vrijdag 22 december 2006.

    groetjes
    celiene
     
  14. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    ok dankjewel!
     
  15. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    3
    38
    Vrouw
    Turkije
    de vakanite die daarop volgt is zeker pas in maart ofzo he?

    pff dat is wel ver weg..
     
  16. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Iemand een idee waar juudje is....al een paar dagen niks gehoord van haar en Lynn had zulke erge krampjes....ik hoop maar dat alles goed is.

    Wat fijn celientje, dat je je familie weer hebt gezien, dat doet een mens goed!

    Atlantis: erg herkenbaar hoor...dat van je moeder. De mijne is net zo, die kwam met een slaapzak aanzetten (je moet eens weten hoeveel ik er in mijn kast heb liggen) Want het is zo koud.....Ach ze bedoelen het goed, het komt er alleen soms zo beroerd uit.....

    Hier gaat het goed. SInds dat we bij de osteopaat zijn geweest heeft Lynn nog maar 1x gespuugd (en dat was tijdens de fles, dat doet ze normaal nooit). Ik wacht het even af voordat ik ga juichen, maar het begin is in ieder geval goed. Ze heeft zelfs niet gespuugd toen ze na de voeding een poepluier had en ik haar verschoonde. We hebben geoefend vandaag....ik heb er een nieuw probleempje bij....Lynn vindt het rollen zo leuk, dat ze woest wordt als ik ermee stop.... :rolleyes: tis ook nooit goed he?

    Wat fijn Gulay, dat het zo goed gaat, Eslem krijgt het al aardig door dat ze er niet uit wordt gehaald!
     
  17. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    he chacha! Welke maat slaapzak heb jij? Ik heb er een van de hema die is vanaf maat 68, kleiner is er niet... Ik heb het idee dat hij goed zit, maar ietsjes wijd bij de armpjes... hoe zit zon slaapzak bij jou? Ben benieuwd.. want ik had maat 50-56 en die is duidelijk te klein voor Tijn. Maat 62 kan ik nergens vinden... Nu heb ik dus maat 68-80 en lijkt iets te groot...En ik ben bang dat hij snel zijn armpjes ertussendoor doet bij de grotere slaapzak :( Of zal dat wel meevallen?

    Zeg hoe doe je dat rollen. Je legde uit dat je rolt als je de schouders/ armen beet hebt.. maar ik snap m nog niet zo goed? Wil je nog eens uitleggen? :oops: Ik lees dat Lynn het zo geweldig vindt... :) Wil het ook graag bij Tijn proberen.

    Juud was geloof ik gisteren eventjes online? weet ook niet! Juud hoe gaat het? En met Lynn?

    Gulay, leuk dat je naar nederland komt! inderdaad 22 dec begint de kerstvakantie! Ga je bij je familie op bezoek?
     
  18. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    he gulay.. hoe gaat het tot nu toe met Eslem? Nog steeds lekker en goed in haar eigen bedje aan het slapen? :)
     
  19. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Heej Chacha, ik ben er nog hoor, haha. Even een paar trubbeldaagjes gehad.

    Ben nu weer overgestapt op de comfort en het lijkt zijn vruchten af te werpen. Ze heeft vandaag al 3 poepluiers gehad! Durfde dit niet zo goed, omdat ze, toen we nog nutrilon gebruikten, hier helemaal verkeerd op reageerde. Nu gaat het gelukkig goed en volgende week vrijdag naar de osteopaat.

    Mijn auto moest gekeurd worden en er is iets meer mee aan de hand als wat we dachten. Vervelende extra kosten.

    Vandaag is die vrouw van felicitas langs geweest en ik heb voor Lynn Hoteldebotel besteld. Ben erg benieuwd.

    @Atlantis, ik zou me niet zo druk maken en je moeder Sofia lekker laten verwennen. Sofia weet toch wel dat jij de moeder bent en tegen jou gaat ze ook wel uitbundig doen. Mijn moeder doet precies hetzelfde, maar daar geniet ik juist ook weer van. Als "trotse" oma verteld dat Lynn naar haar heeft gelachen... En anders zou ik dat op een subtiele manier een keer aankaarten bij haar. Succes!

    @Gulay, zie je wel.... Aanhouder wint. Super hoor.

    @Celientje, Leuk hoor, dat je je nichtje hebt gezien en dat ze al zo'n bos haar had.

    @Mir, Lynn ligt in een slaapzakje van het kruidvat. Daar hebben ze verschillende maten. De armsgaten zijn bij Lynn ook groot, maar heb nog niet meegemaakt dat haar armpjes weg waren. Anders kun je misschien de armsgaten kleiner maken met een veiligheidsspeld.

    @Chacha, ben heel benieuwd hoe Lynn op de osteopaat reageert. Hoor alleen maar goede verhalen. Ben dus erg benieuwd.

    Ga even iets te eten maken. Alleen weet ik niet wat!

    Liefs Juud
     
  20. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Bij Marin zijn de slaapzakken ook te groot bij de armsgaten, heb ze gewoon dichtgespeld met veiligheidsspelden. Werkt prima, maar mevrouwtje beweegt zoveel dat ze vaak met de armen tussen de spijlen van het bed ligt of helemaal boven in bed. Tja en vastbinden is ook al zoiets.
     

Deel Deze Pagina