sinds wanneer is bijvoeden rond 3/4 maanden de norm?

Discussie in 'Voeding' gestart door guppie81, 14 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Hmmf daar ben ik dus zo bang voor :( en omdat de forte toch al wat ''dikker'' is zeg maar...
    Heb het wel gehaald, maar vind het toch wel spannend!
     
  2. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Even ot verder: volgens mij kun je niet zeggen dat met kv het misschien wel erger was geweest. Statistisch gezien heb je met bv minder exceem en dergelijke. Dat betekent dat in een groep met bv-kindjes er minder kindjes zijn die exceem hebben dan de kindjes in de groep kv-kindjes. Dus het verkleint de kans. Maar dat wil niet zeggen dat bv-kindjes geen exceem kunnen hebben of dat het minder erg is omdat ze bv krijgen.
     
  3. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Ik ga sowieso naar een KA. Ik woon in Duitsland en hier bestaat geen CB.

    Nikolai had ook geen last van Nutrix. Poept nog steeds normaal, nog steeds elke dag 1 luier.
     
  4. Joveli

    Joveli Niet meer actief

    Wat je nu zegt klopt naar mijn weten toch niet helemaal hoor. Het is wel degelijk zo dat borstvoeding ertoe kan bijdragen dat het in ieder geval later optreedt en/of zich minder heftig zal uiten dan zónder borstvoeding.



    Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 6 maanden of langer borstvoeding krijgen minder vaak en minder ernstig eczeem en astma ontwikkelen. Vooral aan kinderen van ouders met een aanleg voor eczeem of astma is het verstandig borstvoeding te geven.
    Bron: huidinfo.nl
     
  5. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    Maar dat zegt ze toch ook :) Stranger zegt dat het niet zo is dat als je fv gekregen hebt, je er erger of vaker last van zou hebben.

    Het geven van bv kan die kans verkleinen ;), dat houd dus niet in dat kinderen die fv hebben gekregen een grotere kans hebben op, of dat het erger zou zijn geweest.

    Alle kinderen hebben er kans op, alleen door het krijgen van bv kan het risico verkleind worden, maar er spelen zoveel factoren mee tijdens zo'n onderzoek dat het tot op heden niet wetenschappelijk bewezen is, er is een significant verschil en dat is iets anders dan dat het daadwerkelijk ook zo is, of zo kan zijn, dus stranger zegt ook precies hetzelfde wat jij nu plakt :) het kan de kans van bv kinderen verkleinen, maar niet vergroten of verergeren aan hen die fv hebben gekregen :D
     
  6. Joveli

    Joveli Niet meer actief

    Maar dan is het dus wel zo dat wanneer ze bv geeft en haar kindje af en toe eczeem heeft, dit kan komen door de bv. Het zou kunnen dat wanneer ze kv had gegeven haar kindje veel meer last had gehad. Ik draai het gewoon om?
    Ik weet dat het op een drogreden lijkt, maar het is wel de werkelijkheid.
    Dat weet je nooit, het is speculeren maar toch.
     
  7. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    nee dat zijn de dingen omdraaien ;) ,want ze stellen dat bv de kans zou kunnen verkleinen, maar niet zoals jij het net stelt dat het de kans op vergroot of verergert als je fv krijgt.

    je kan het simpelweg vergelijken met het feit dat er onderzocht is dat het geven van vitamine D de kans op dergelijke soorten van kanker zou kunnen verkleinen. het is daarmee niet zo dat als jij geen vitamine d toegediend krijgt je een grotere kans op een dergelijke soort van kanker.
     
  8. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Jongens, ik moet jullie tot orde roepen ;) voordat een van de mods ons verwijst naar de kern van dit onderwerp 8)

    We kunnen een nieuw topic openen "bv versus fv" alleen denk ik niet dat dat topic 23 pagina's haalt al zijn we nu zo lief voor elkaar. Mamatje24 kent de geschiedenis van dat soort topic's. Beter van niet he! ;)
     
  9. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    Je hebt volkomen gelijk kiwi, al moet ik zeggen dat het er nog steeds hartstikke netjes aan toe ging. als je ziet hoeveel topics er de laatste periode niet elke keer gesloten werden omdat het niet zo ging zoals het er nu wel aan toe ging. heel netjes :D en dat terwijl er alleen maar dingen gevraagd werden over bijvoeding, nee dan moet je zeker geen topic openen over bv versus fv, die haalt de 2e pagina niet eens denk ik.
     
  10. Joveli

    Joveli Niet meer actief

    Klopt helemaal! Maar we waren wel lief voor elkaar! :)
     
  11. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Jullie waren zeker lief voor elkaar. Maar omdat de discussie niets meer met het onderwerp te maken had, dacht ik grijp even in ;)

    En jij dacht gewoon: "weet je wat? dan open ik toch gewoon een topic over bv" :)
     
  12. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    bv - fv is ook zo'n eindeloze, heerlijke discussie.. net zoals bijvoeding ;)

    vannacht was het hier weer bal... hij komt ook steeds vroeger voor de eerst fles en weet niet zo goed wat ik daarmee moet? Aan toe geven of toch 'rekken'? En gister moest ik hem voor zijn laatste fles (tussen half 12 en 12) wakker maken (ik denk dat hij de discussie gelezen had ;)) maar wat denken jullie? Laten slapen of wakker maken? Hij lag in diepe slaap... maarja dan komt hij weer midden in de nacht voor zijn 'laatste' fles en dat wil ik hem niet aanwennen!
     
  13. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Hoe laat krijgt hij nu zijn laatste fles? Wij hebben tot zeker 4,5 maand om 23:00 uur wakker gemaakt voor voeding.
    Hoe laat wordt hij 's ochtends nu wakker?
    Ga je nu rijstebloem proberen of durf je toch niet?

    Weet je, veel mama's hier vragen zich af wat er aan de hand zou zijn omdat hun kindje ineens een paar nachten wakker wordt. Vaak is er niets aan de hand, kindjes worden gewoon wakker of het nou van de honger is of zo maar omdat ze er even klaar mee zijn met het slapen. Het zijn geen robot's. Het is gewoon een fase waarschijnlijk. Over een paar dagen of een paar weken zal hij weer heerlijk lang slapen en zal dat weer een tijdje goed gaan en dan komt weer een fase dat hij te vroeg wakker wordt. Tjah, wat doe je eraan? Niets. Het eerste jaar hebben ze toch geen regelmatig nachtpatroon.

    Mijn zoontje heeft ook weleens van die fases dat hij dagen lang achter elkaar om 5:30 uur wakker wordt. Hij heeft dan geen honger, maar denkt dat de dag alweer begonnen is en gaat gezellig liggen kletsen. Geloof me, ben dan echt niet blij. Gelukkig huilt hij niet,dus we hebben weinig te klagen maar het is geen feest vooral als je wekker 1,5 later afgaat.
    Ach, ik hou er gewoon rekening mee dat het altijd kan gebeuren en dan valt het mee.
     
  14. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Hij krijgt meestal rond 00:00 zijn laatste fles... en hij begint dan rond 2-3 uur al te spoken... naja dan ga ik rekken met speentjes e.d. leg hem op een gegeven mometn bij me in bed... slaapt telksn wel weer wat verder en eerst kon dit tot 7 uur maar nu dus niet meer.. krijsen noem het maar op.. het wordt allemaal steeds wat vroeger!
    Wel wakker maken lijkt me dan? Want ik dacht, misschien laten liggen dat hij dan niet meer zo spookt snachts?

    En nee... heb wel een zakje rijstebloem hier liggen maar doe het toch maar niet :oops: vind het zo eng i.v.m. verstopping/krampjes... dat gehuil is nóg zooooveel zieliger dan het hongerhuiltje :( en ik wil natuurlijk niet dat hij pijn heeft... maarja misschien moet ik het maar gewoon doen, misschien valt het mee... met de hapjes fruit ging het ook goed dus misschien dit ook wel?
    Is rijstebloem minder belastend voor de darmen dan bijv. fruit?

    En ja ik vind het opzich ook niet erg hoor... maar vanaf zijn geboorte is er nog nooit 1 nacht ECHT doorslapen geweest... hij wordt sowieso standaard een apar keer wakker voor zijn speen... opzich ook niet verschrikkelijk maar nu begint het dus honger te worden en daar wil ik eigenlijk niet aan toe geven omdat dat écht niet kan (hij kan niet meer fv krijgen..) plus wil ik hem niet weer 'wennen' aan een lekker flesje 's nachts
     
  15. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Ik bedoelde eigenlijk hoe laat krijgt hij zijn voorlaatste fles. Sorry, niet duidelijk uitgelegd. Als het om 21:00 uur is of zo dan zou ik hem laten liggen en kijken wanneer hij dan komt.

    Heeft hij uberhaupt last van krampjes of is dan in het verleden erg geweest? In dat geval zou ik wel wachten met rijstebloem tot 4 mnd ivm rijping darmpjes.

    Kun je mij vertellen hoe je zoontje de rest van de dag is? Ik zit toch steeds meer te denken aan dat er meer is. Maar je moeder gaat donderdag met hem naar het cb he? Ik ben benieuwd wat zeggen.

    Hij lijkt me erg onrustig en dat moet ergens vandaan komen, ik kan mij gewoon niet voorstellen dat als hij al zoveel voeding krijgt dat hij dan no zoveel honger heeft.
    Lastig he, als ze het nog niet zelf kunnen vertellen!
     
  16. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Pfff erg vervelend... ik zei toen straks nog tegen mijn moeder, ik vind het heerlijk dat hij zo klein is.. maar ben blij als hij de leeftijd heeft dat ik hem een klein beetje beter kan gaan begrijpen !

    Al moet ik zeggen dat hij vandaag een érg goede dag gehad heeft.. weinig gehuild om eten! Alleen vanmiddag maar kon hem nog goed afleiden gelukkig..

    Zijn voor laatste fles... rond de klok van 20:00.. dat is écht te vroeg om te laten liggen toch? Want dan zal die toch snel na 00:00 komen en heb eigenlijk weinig zin (en energie) om zolaat te wachten...

    In het verleden heeft hij wel wat last van krampjes gehad, maar niet écht vaak nee.. gelukkig niet want man o man dan huilde ik vaak nog 10x zo hard met hem mee :( wat onwijs zielig!

    A.s. donderdag ben ik ook zeer benieuwd wat hun advies is.. hoop dat het niet zo'n waardeloos iets is als "Laat hem maar huilen" ofzo.. daar kan ik écht niks mee...
     
  17. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Ik zou proberen om hem te laten liggen en kijken wat hij doet. Sommige kindjes worden idd onrustig als je ze uit diepe slaap haalt. Ik heb wel vaker gehoord dat ze dan heel onrustig slapen 's nachts.
    Ik zou zeggen laat hem vanavond liggen en kijken wanneer hij wakker wordt. Misschien verrast hij je wel!

    En over rijstebloem: tjah ik vind moeilijk om je daar een goed advies over te geven. Rijstebloem kan een uitkomst zijn voor de nacht, maar het wordt pas vanaf 4 maanden aangeraden ivm de rijping van darmpjes dus. Er zijn er genoeg die het met 3 maanden doen. Je moet zelf maar kijken of je er fijn bij voelt. Mocht hij er toch last van krijgen dan stop je er direct mee.

    Laten huilen is niet per definitie verkeerd, maar dat geldt denk ik niet in jouw geval.
    Kijk even laten huilen en tussendoor troosten kan erg goed werken. Maar in je zoontjes geval denk ik dat er meer is dan gewoon huilen.

    Nog een vraag: hoe klinken zijn huiltjes. Is het echt krijsen of is het zeurderig huilen?
    Bij mijn zoontje hoorde ik vroeger of het huilen was omdat er iets was of huilen omdat hij vond dat hij niet hoefde te slapen. In dat laatste geval had ik er echt geen boodschap aan, dat huiltje was dan ook binnen 1 week gestopt. Nooit meer gehuild bij naar bed gaan.
    Huilen omdat hij honger had of iets anders was inderdaad krijsen. Dat hoor je idd direct.
    Troostje, hoe ouder ze worden hoe minder ze huilen. Mijn zoontje is nu 7 maanden en huilt nooit meer. Een beetje vreemd af en toe....
     
  18. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Haha ik wou het proberen en net vanavond is K. onwijs onrustig... ligt maar wat te draaien en mopperen in zn bedje... dus toch vanavond nogm aar die laatste voeding geven en als t morgen weer anders is laat ik hem toch een keertje liggen..

    Maar dan zou hij er écht dezelfde dag last van krijgen? Want dan kan ik daar rekening mee houden..

    En nee.. laten huilen is misschien niet per definitie verkeerd, maar ik ben er zelf wel op tegen! Vooral omdat ze nog zo klein zijn, nog zoveel liefde en warmte nodig hebben en ik het idee heb dat als hij écht huilt er gewoon wat is... ik hoor inderdaad het verschil goed tussen wat zeurderig huilen en écht huilen... dat échte huilen gaat door merg en been... dat zeurderig huilen doet hij voornamelijk als hij zijn tut in bed kwijt is, of als hij geen zin heeft om in de maxicosi te zitten, geen zin heeft in omkleden of niet constant mag gaan staan van mij op schoot ;) dus die herken ik wel en daar geef ik ook vaker niet dan wel aan toe..


     
  19. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    Ik ben het met Kiwi1 eens dat je beter eens zou kunnen proberen om hem niet meer wakker te maken voor die fles van 23-00 uur.

    vaak zie je dat die slaap (vanaf 20.00-21.00 uur) hun diepe slaap is zeg maar, en daar haal je ze weer uit en vervolgens komen ze dan vaak ook weer eerder.

    je ziet heel vaak dat wanneer moeders (hier ging het precies zo) ze niet meer wakker maken voor die laatste fles ze doorslapen van pakweg 20.00-21.00 uur tot 04.00-05.00 uur (soms iets eerder) maar tel de uren maar bij elkaar op dan heb je het gewoon over dooslapen. en dat zal vaak genoeg heel snel doorslapen tot 6-7 uur zijn.

    ik zou zeggen probeer het, laat die laatste fles achterwege,qua leeftijd kan het, ik neem aan ook qua gewicht (volgens de richtlijnen van 6 kl) en dan merk je wel hoe de kleine donder het gaat doen.

    Hier ging het eigenlijk als wat ik net beschreef. nadat ik haar niet meer wakker maakte kwam ze iets eerder dan wanneer ik haar de fles van 23 uur nog had gegeven maar binnen no time kwam ze weer om haar normale tijdstip zeg maar (denk met een dag of 3-4) ik heb haar flessen van op de dag niet veel hoeven ophogen om te zorgen dat ze die van de avond dan op die manier zou inhalen zeg maar omdat ze toch al tegen en soms over die max kwam dus gewoon proberen zou ik zeggen meis.
    succes :)
     
  20. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Sorry, nog even ot, want ik wil hier graag toch nog even op reageren.
    Ja, bv draagt er zeker aan bij dat de kans kleiner is dat je kindje een allergie of exceem krijgt. Je kunt ook stellen dat kv de kans vergroot.
    Maar je kunt niet bij een individueel kindje stellen dat het met bv minder was geweest, want dat komt niet uit het onderzoek. En zoals je zelf zegt, dat kun je ook nooit weten, want je kunt het niet over doen.

    Volgens mij zegt het citaat wat je aanhaalt precies wat ik zeg ;).
     

Deel Deze Pagina