September 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Allahinkulu, 25 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aquarius

    Aquarius Bekend lid

    13 aug 2005
    912
    0
    0
    "Limbo"
    Dat ligt eraan hoe ze huilt. Je leert vanzelf het verschil herkennen.
     
  2. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    ik ken wel haar pijn huiltje..maar ik herken geen andere huiltjes hoor..honger huiltje moe huiltje..ze huilt altijd hetzelfde..

    ze meeeht altijd:)
    gaat dat lipje zo pruilen mweeehhh
    en wij lachen dan :p
     
  3. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    ha gulay, ik weet het ook niet hoor! Balen he... Tijn slaapt nooit echt overdag.. snachts daarentegen wel goed.. Maaar ja hij moet toch ook overdag slapen? Hij heeft vanaf half 11 een half uurtje geslapen.. het is nu 1900 uur.. pffff

    Tijn heeft ook niet echt hongerhuiltjes ofzo.. hij krijst gewoon.... Pijnhuiltje hoor ik wel. Meestal is het een zeurhuil... :(

    Ik ben nu bij mijn schoonouders... pfff... hij heeeft bedacht maar heel hard te gaan huilen..
    En die inbakerdoek had alleen de eerste keer een halfuurtje effect...
    Nu krijst ie de boel bij elkaar als hij erin ligt...
    Weet niet of dit goed is...misschien niets voor hem zon doek....
     
  4. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    gewoon even doorzetten hoor..vond die doek in het begin ook niets..! Probeer het een weekje..ik heb het ook een paar keer opgegeven maar doe nu niet meer zonder..

    Ik heb het laten huilen opgegeven..erg he..ga ik weer hoor..
    Maar ik kan het gewoon niet meer..ik houd het 2 a 3 dagen vol en dan raak ik gewoon echt gestresst ervan. Ik weet het..zwaar tegen mijn principes in..maar ga toch maar aan de speen..ik wil haar geen verdrietjes doen en vind het zo zielig als ze zo overstuur in haar bedje ligt :( ze is duidelijk echt heel erg verdrietig..en ik wil mijn kindje geen verdriet doen..dus dan maar over een jaar de speen af laten wennen :p
     
  5. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    ja het huilen opgeven... ik ook hoor... hartverscheurend.. ik vind het zoo verdrietig.. Ik was al aan het afbouwen.. in het begin deed ik 10 min.. nu nog maar 3 min... sneu....

    Morgen weer het inbakeren.. Het gekke is.. Nu ligt hij in de kinderwagen gewoon zonder doek en je hoort m niet... Maar ja dat is savonds. Dan gaat het goed. Het probleem is gewoon overdag.... dan slaapt hij gewoon echt niet... vandaag een half uurtje geslapen... :( da's toch niet goed?

    ga zo maar ff koffie drinken!
     
  6. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    heb je echt een vast ritme?
    Misschien moet je niet meteen gaan inbakeren..als hij snachts goed slaapt moet hij dat overdag ook gewoon kunnen.

    Ik merk dat als ik me niet echt aan een ritme houd eslem ook minder slaapt..
    Als ik haar bijv. uit bed haal..even met haar zit..bv geef etc. dan wordt ze snel weer moe en als ik haar dan in bed legt slaapt ze langer..
    als ik een tijdje met haar bij de computer zit dan slaapt ze meestal minder lang..(toeval? ik weet het niet..misschien te veel indrukken..geen idee)

    Of misschien heeft hij geen behoefte aan veel slaap?
    Hoe is hij als hij wakker is? Als hij gewoon vrolijk is en niet jengelt is het geen probleem..maar als hij echt saggie wordt en duidelijk moe is gewoon op bed leggen..Als je hem niet wilt laten huilen kun je ook bij hem gaan zitten tot hij in slaap valt..maar weet niet of je daar het geduld voor hebt, ik dus niet hehe..
     
  7. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    ja ik probeer zoveel mogelijk ritme in te bouwen. hij krijgt op dezelfde tijden meestal de fles. Dan boeren, spelen, en naar bed. En dat naar bed is een hellll... :(

    Vaak zit hem ook iets dwars na een uur nog... dan spuugt hij even. Misschien dat hij daarom niet lang slaapt...

    Nu ben ik bij mijn schoonouders. MEneertje ligt in de kinderwagen.. KLAARWAKKER :confused: heeft maar een half uurtje geslapen vandaag...
    Tegen een uur of 18.00 was hij nog hysterisch toen ik hem ingebakerd in de kinderwagen legde... nu ligt ie gewoon in de kinderwagen.. doodleuk met zichzelf te spelen... oladieeehh... hij heeeft het erg naar zijn zin...

    Normaal is hij wel moe en gaat echt jengelen maar slapen ho maar.. zodra je m in zn bedje ligt gaat het luchtalarm.. maar echt als ik hem wakker houd dan is het ook feest... brrr..

    Ik denk misschien vandaag een sprongetje.. hij is 9wk dus volgens het boek zou het kunnen kloppen...
    Ben blij dat hij nu niet jengelt... maar ja .. hij moet toch wel slapen? K weet t ook niet meer...

    nou we gaan zo rijden naar huis, dan slaapt hij vast. Om 23.00 uur laatste voeding..
     
  8. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    @ Mir: Succes met het rollen....Als je iets niet snapt, gewoon vragen hoor. Volgens de Osteopaat is die oefening ook goed voor hart en longen....(vraag me niet hoe)

    Ja 10 uur is de max volgens het cb, maar alleen wanneer ze zelf komt hoor....en dan moet alles goed gaan: groeien, plassen, poepen, eten en tevredenheid. Ik weet niet wat er gebeurt als ik haar laat slapen, misschien komt ze wel na 8,5 uur....Op 4 voedingen zal ik nog niet uitkomen, zoveel cc kan Lynn nog niet aan en het is nu al soms moeilijk om er 4 uur tussen te laten zitten. Volgens mij mag 4 voedingen pas vanaf 3 maand. Een vriendin van mij heeft het al eerder gedaan en had gezeik met het cb daarover...Maar het kind deed het er goed op.....ik denk dat het afhangt van je kindje...

    Lynn heeft verschillende huiltjes, maar ik kan ze ook nog niet allemaal herkennen hoor, wat hoort nou bij wat....wanneer het haar niet zint heeft ze de vreselijkste huil, dan houdt ze haar adem in om dan paars aan te lopen (dat gebeurt ook wanneer ik niet opschiet met de fles, of wanneer ze het helemaal gehad heeft).

    Mir en Gulay anders moet je eens het boek regelmaat en inbakeren lezen van Ria Blom....heb ik ook gedaan. Ik neem niet alles over, maar pak er dingen uit die bij ons passen. Geeft toch wat handvaten voor regelmaat
     
  9. PaddyKira

    PaddyKira Bekend lid

    28 sep 2006
    984
    0
    0
    NH
    Mir slaapt Tijn wel op jouw buik overdag of dan ook niet? Als Seán 's ochtends wakker wordt kan ie maximaal 2 uur wakker blijven en dan is ie echt alweer moe. Zodra ik merk dat ie moe word, hij begint dan meestal te mekkeren, dan leg ik 'm op bed. Vandaag ging het weer goed. Even 5 minuten huilen, er weer heen, even ssssh en weg is ie. Het is ook erg belangrijk om ze op tijd weer in bed te leggen dus voor ze oververmoeid raken want dan slapen ze helemaal niet meer. Ik vind Gina Ford ook erg goed. Zij heeft een boek geschreven (wel in het Engels) maar het is wel interessant om te lezen. Zij zweert bij regelmaat en routines maar nu is dat natuurlijk niet voor iedereen weg gelegd. Als je overdag in de auto rijdt, slaapt Tijn dan wel? Of als je aan het wandelen bent slaapt ie dan in de wandelwagen?

    Wij hebben meestal een paar goeie dagen en dan weer een paar mindere dagen dat ie absoluut niet in zijn bed wil slapen. Ik merk het vrij snel als ie echt niet wil. Ikzelf laat 'm nooit langer dan 10 minuten huilen en ga er dan heen. Als ie echt niet wil dan pak ik 'm gewoon op. Ja jammer dan - volgende keer weer beter. Echt over een aantal weken komt er vanzelf meer regelmaat in.
     
  10. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Lynn houdt het niet langer dan 5 kwartier vol om wakker te zijn. Maar alleen als we thuis zijn. Als we ergens anders zijn, doet ze hazeslaapjes want ze wil alles zien....gevolg een overprikkeld kind en dan komt ze 's avonds erg moeilijk in slaap.
    Vanavond ook...we zijn vanmiddag op visite geweest bij mijn tante. Lynn vindt t prachtig, maar ze heeft vanavond een uur gehuild voor ze ging slapen. Ik vind dat ook zooooo moeilijk om haar te laten huilen, ik ga er na 5 a 10 minuten echt wel heen, kalmeer haar maar ze komt de slaapkamer niet uit....Er echt bijzitten, heb ik echt geen geduld voor, dan raak ik geïrriteerd.

    Ik ben 's avonds wel wat strenger daarin, 's middags geef ik het ook wel eens op en dan neem ik haar wel mee naar beneden (wat eigenlijk ook niet leuk is, want ze is gewoon moe en geïrriteerd)
     
  11. Atlantis

    Atlantis Actief lid

    6 feb 2006
    134
    0
    0
    Goh Mir en Gulay, lijkt me pittig hoor, een kindje dat 'slaapprobleempjes' heeft :) . Maar ik begin me alweer zorgen te maken, want Sofia slaapt bijna altijd... Als ze wakker is, is ze wel heel actief en vrolijk, maar binnen de kortste keren (een uur ofzo, soms twee) ligt ze weer in haar wieg. Ik denk gewoon dat ieder kind ook wat slaapgedrag betreft heel anders is. Dat je daar du smisschien ook niet veel aan kunt veranderen. En inderdaad, over een tijdje zijn ze echt wel op regelmaat ;) .

    Ik weet dat er nu wel heel veel titels en auteurs om jullie oren vliegen, maar ik heb heel veel gehad aan het boek van Tracy Hogg. Leuk om te lezen, maar vooral heel nuttig. Ik doe het eigenlijk precies zoals zij beschrijft en ik heb geen kind aan Sofia. Maar misschien is zij van nature wel een sloompie... :rolleyes:
     
  12. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    eslem houdt het ook niet lang uit hoor..eigenlijk maar een uurtje a anderhalf uur..maar als ze dan in bed ligt...begint ze meestal te huilen..niet meteen trouwen..maar na 5 minuutjes wanneer ze denkt nu is het genoeg :)

    Maar ik ga het vandaag met speentje proberen..kijken of ze dan wel gewoon gaat slapen of ook gaat huilen..

    Ik ben zelf kapot..gatsie zeg..ze kwam om een uur..en toen zijn we tot kwart over 3 in slaap gevallen op de bank..nou dat is voor mij geen slaap natuurlijk..bah..en toen kwam ze weer om half 6..
    Het was dus echt maar tijdelijk die 3 nachten dat ze zo goed sliep..had het kunnen weten natuurlijk :-S
     
  13. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Grr nu had ik besloten om haar aan een speentje te laten wennen..maar ze houdt dat ding niet in haar mond hij valt elke minuut uit...mijn hemel zeg..is dit normaal in het begin?
    Want op deze manier kan ik echt alsnog 600 keer naar haar toe gaan pfff

    raak zo zwaar geirriteert ik wil slapen :(
     
  14. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Gulay: Dat deed Lynn ook in het begin, constant die speen uit de mond. Ik blijf altijd nog ff bij haar en hou die speen in haar mond totdat ze wat slaperig is, meestal slaapt ze er dan doorheen als ie dan uitvalt. Gewoon de speen tegenhouden, zodat ie niet uit kan vallen.

    Ik dacht vanmorgen te kunnen uitproberen hoelang Lynn zal slapen. Maar ze had gisteravond niet echt best gedronken, dus vanmorgen meldde ze zich om half 7 (precies na 8 uurtjes). Ach ik mag niet klagen...zeker niet als ik zie hoe Gulay slaapt (of beter gezegd: niet slaapt)
     
  15. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    ja zeg.. ik mag eigenlijk ook niet klagen.. zit wel te zeuren... maar Tijn slaapt snachts wel door...
    Alleen overdag is een ramp... Ik heb Tijn nu weer ingebakerd en hij kreunt alsof er nog een boertje dwars zit of zo.. ik vind het maar eng.....
    Maar ok...
    Ik hoop dat Eslem echt snel beter gaat slapen zeg... dit is voor jou echt niks.. je trekt het op een gegeven moment niet meer natuurlijk... Kan je niet een keer afkolven en zelf een nachtje gaan slapen dat je man of iemand anders haar een keer de fles geeft? Dan ben je misschien een beetje uitgerust? kan je er weer meer tegenaan... kweetniet hoor... misschien een ideetje?

    @Kira, Tijn slaapt wel op mijn buik als hij echt moe is... maar ik merk dat hij best snel moe is want dan begint hij te mekkeren... soms wil hij dan nergens slapen.. maar is wel aan het irriteren :rolleyes: : jammeren, huilen, wil alleen maar rondgelopen worden....
    In de auto is hij zo vertrokken... in de kinderwagen meestal ook (niet altijd).

    weet je... ik moet ook niet zeuren.. ik heb mijn nachtrust wel... maar het is toch ook zo dat baby´s overdag moeten slapen?
    En verder... het geeft ook niet.. maar ik zat bijv. gisteren nog smiddags in mijn pyama... :( Dan voed ik Tijn, dan boertje (duurt altijd mega lang...) dan in zijn box, kan ik stofzuigen of what ever.. opruimen enzo... dan gaat ie jammeren.... dus naar zijn bed... dat is een ramp.. maar ok op een gegeven moment slaapt hij Dus kan ik wat doen... na een half uur weer wakker... :( Volgens mij zit er een boertje dan dwars hoor... hij spuugt daarna ook nog wel eens... maar hij gaat absoluut niet meer slapen... Dus weer wachten tot de volgende fles, boertje, even spelen, naar bed...
    Ik ben dus de hele dag met hem bezig......

    Nu ligt Tijn ingebakerd... maar zucht en steunt de hele tijd :( Ik weet niet of dat goed is hoor.. hij is wel stil, dat wel... Ik ben elke keer zo bang dat dat inbakeren niet goed is voor Tijn :oops: zo strak enzo... niet natuurlijk lijkt het..... maar ja ik hoor alleen maar goede verhalen dus.. ik ga wel even door... maar toch.. dat gesteun en gekreun.. net of er bij hem wat dwars zit... Gisteren haalde ik hem uit de doeken en hij spuugde erop los.. zou er dan toch wat dwars gezeten hebben?

    Ik ga maar even wat doen..... stoppen met zeuren in ieder geval. Tijn is nu stil... dus ga ik wat doen :)
     
  16. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Eslem wilt alleen mij..dat is het probleem..
    Inprincipe zou ik best fijn kunnen slapen..als ik ook om 7 uur naar mijn bed ga! Nouja je zult begrijpen dat dat gewoon niet leuk is want dan zou ik mijn man nooit zien en echt geen prive leven meer over houden..sowiezo moet ik nu savodns ook werken (thuis hoor)

    Snap er ook niets van..nu had ik haar wakker in bed gelegd en is ze toch in slaap gevallen denk..ze is stil..

    Het is weer weekend..en in het weekend beginnen bij mij de depresies..heb zo het idee dat dat komt omdat mijn man dan thuis is en ik er echt geen regelmaat in kan houden en ik nog geirriteerder raak als ze niet meteen slaapt en zeker als mijn man op zijn luie reet zit de hele dag en ik met haar bezig ben..GRRR

    genoeg gezeur voor vandaag :D
     
  17. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    Mir het is zo herkenbaar wat je schrijft....We hebben nu wel het ritme dat Lynn 's ochtends naar bed gaat, Ze komt dan meestal weer tussen 09.30 en 10.30 uur. Als ik dan niet zorg dat ik aangekleed ben, loop ik ook tot in de middag in mijn pyama en daar kan ik niet zo goed tegen.

    Als je je niet goed voelt bij het inbakeren, moet je het gewoon niet doen. Je hebt dan nog geen rust als Tijn slaapt. Lijkt mij ook eng hoor als ie zo kreunt en steunt. Koop een goede slaapzak, die een beetje zwaar aanvoelt, dat kan soms net genoeg druk geven zodat ze toch in slaap vallen. Lynn slaapt een stuk beter met haar slaapzak aan, ik heb nog een dezelfde aangeschaft, zodat deze in de was kan en ik niet moeilijk hoef te doen met dekens.

    Zo lastig als ze overdag niet willen slapen....Lynn's record is van 09.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds.....pffff Gelukkig heeft ze dat de afgelopen weken niet meer gedaan....blijven proberen om in bedje te leggen hoor! Ooit snapt Tijn het!
     
  18. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    pff k word gek :confused: Tijn slaapt al 2 uur... ingebakerd... toch maar even volgehouden...dat heeft hij sochtends nog nooit uit zich zelf gedaan... :D
    ok ik ga voortaan eerst afwachten....uitproberen...en dan pas zeuren... ok? :oops: :oops:
     
  19. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    @Mir, lekker toch, dat ie nu slaapt! Of niet?

    @Gulay en Mir, houd er wel rekening mee dat er na een dag of 2-3 een dipdag komt met het inbakeren. Lynn heeft dit ook gehad en wilde stoppen met inbakeren. Gelukkig heb ik toen door gezet. Na een paar weken gaf ze zelf aand at ze niet meer wilde. Ze begon heel hard te krijsen als ik haar wilde inbakeren. Dus zonder zak in bed gelegd en ze sliep als een roosje.

    @Chacha, 8 uur achter elkaar is ook lekker hoor.

    Ik klaag ook altijd en heb eigenlijk niks om over te klagen. Lynn slaapt 's nachts redelijk en overdag ook minder. Na de eerste fles gaat ze naar bed en om een uur of half 10 wordt ze weer wakker. Dan krijgt ze rond 10.30-11.00u de fles en gaat ze lekker in de box liggen. Rond 15.00u krijgt ze weer een fles en weer in de box. We gaan ook wel ooit weg en dat doet ze ook heel goed. Om 18.30u krijgt ze een fles en daarna gaat ze naar bed. Dan maak ik haar om 22.30 wakker voor de laatste fles.

    Ze heeft vannacht bij mijn zus geslapen. Dit ging heel goed. Om 22.30u heeft mijn zus de laatste fles erin moeten slaan. Lynn was niet wakker te krijgen. Ze heeft dus geplaagd met koude washandjes. Lynn liet 30cc staan en mijn zus vond het wel goed. Rond 4.00u werd Lynn wakeer en mijn zus heeft de fiep gegeven. Daarna sliep ze tot 7.00u. Heel netjes dus. Ze mag terug komen, haha.

    Ik ga dadelijk even naar de stad. Bij de hema krijg je, met een tas, 15% korting. Aangezien Lynn nu naar maatje 56 gaat en ik alle maten al heb, behalve 56, moet ik dus even gaan shoppen. Mmm, vervelend.

    Vanavond ga ik uiteten met de familie. Mijn oom en tante zijn 40 jaar getrouwd en de hele familie is uitgenodigd. Lynn blijft lekker thuis en een vriendin van me komt babysitten! Ben erg benieuwd.

    Moet ook nog een cadeautje halen voor de vriendin van mijn broer. Ze is morgen jarig. Dus we hebben een feest weekend!

    Heb nog even een vraagje. Ik geef Lynn nu friso comfort gemengd met friso normaal. Ik doe 3 schepjes comfort en 2 schepjes normaal. Nu heeft Lynn echt last van spuitpoep (sorry voor dit woord, haha) Is dit normaal met comfort?

    Ik ga even douchen en dan naar de stad en dan naar mijn kleine meisje. Spreek jullie straks wel weer.

    Doe allemaal rustig aan. Ook met huilende babies. Tel tot 10 en loop gewoon even een blokje om. Dit heeft bij Lynn geholpen. Ik liet haar in haar sopje gaarkoken en ging gewoon even naar buiten. Hoorde het huilen niet en als ik terug kwam en ze lag nog te huilen, dan ging ik haar troosten, maar liet haar wel liggen. Het werkte echt. Veel succes.

    Liefs Juud
     
  20. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Ik baker eslem al heel lang in hoor juudje..
    Maar inderdaad mir..je moet het even volhouden..je hoeft niet meteen resultaat te zien zeg maar..

    Juudje..ik weet niet hoor vind het laten huilen zo vreselijk moeilijk..ze wordt echt verdrietig..en ik voel me zo slecht dan..ik doe ook alle deuren dicht..maar ze houdt het zo een uur vol hoor dat krengetje!

    Ik moet voor mezelf gewoon nu beslissen wat ga ik doen...hoe ga ik haar in slaap laten vallen..want de ene keer laten huilen..de andere keer bij haar blijven zitten werkt natuurlijk niet dat weet ze niet waar ze aan toe is..
    Nu wou ze trouwens het speentje niet..tenminste viel steeds uit en ze zat er vies naar te kijken..ze heeft een paar keer een paar huiltjes gelaten en was toen stil..ze slaapt nu al 1.5 uur! :)
    Maarja..ik juich niet te vroeg..want er zit absoluut geen regelmaat of vastigheid in haar slaapjes..
     

Deel Deze Pagina