Naar fysio om het lopen te stimuleren.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Hanneke, 20 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    die zien er leuk uit!

    Maar Joey blijft voorlopig lekker oefenen op blote voetjes achter de babywalker!
     
  2. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Ja idd zulk soort bedoelde ik ook!
    Die doen we meestal aan als we ergens op visite gaan ;)!
    Maar in huis eigenlijk nooit ;)!
    Kan het eens gaan proberen, maar wij hebben zelf binnen ook nooit schoenen aan, dus vind het zo vreemd, schoenen aan in huis :)!
     
  3. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    :) Wij hebben dus altijd een wat koude vloer, dus daarom heeft hij altijd die schoentjes of aapies aan. Maar op die aapies glijdt hij erg snel uit. Hiermee heeft hij veel meer grip.

    Komt allemaal vanzelf goed ;)
     
  4. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    Aapies zijn erg glad ja, hier hij ik vinyl op de vloer en Joey glijd dan ook wel eens weg.
     
  5. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Koude voetjes is idd ook niks! Hier gelukkig geen last van, behalve mama af en toe ;)! Haha! Maar ik heb van die heerlijke huissokken nu! Whahaha!


    Maar oke, idd ik ga het er met Leander over hebben, ik denk namelijk steeds meer dat die kinderarts mn rug op kan! Haha! (word wel zwaar denk ik :)).
     
  6. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

  7. zusje

    zusje Lid

    15 jun 2006
    53
    0
    0
    Echt weer iets voor een regulier cb. Wij gaan naar het antroposofische cb en daar krijgen de kinderen de ruimte om te ontwikkelen hoe het komt, geen snelle interventies! Er is ook een fysio, ben der naam even kwijt, die er juist voor pleit om kinderen hun eigen tempo te laten bepalen, geen hulp! Laat je niet gek maken, ze zijn toch niet slap, de spierspanning is goed, alleen het kunstje lukt ze nog niet. Buurkindjes, ook 2-ling liepen met 22 maanden, zijn allebei hoogbegaafd!
    Geef ze de tijd, het komt zoals het komt. Kan me er altijd zo kwaad om maken, moest met 1ste, ook regulier cb naar de fysio omdat ie nog niet kroop met een jaar......echt, hij is elf en loopt, haha.
    Liefs, zusje, die denkt dat het ook niet zo bij de mama van deze tweeling past om ze te pushen. Jij hebt je kindjes toch (net als ik) lekker lang zelf gevoed en je geen bal aangetrokken van de voedingstips van het cb?)
     
  8. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Uhm, tja dat klopt wel een beetje ja over die voedingstips van het cb! Maar helemaal goed is dat voeden niet altijd gegaan ;)!

    Maar oke het advies komt dus niet van het cb, daar komen we alleen nog voor de prikjes en het wegen/meten. Maar komt van de kinderarts in het ziekenhuis waar ze geboren zijn ;)!

    Verder denk ik dus idd dat ik ze gewoon lekker zelf laat oefenen, en dan over een tijdje wel weer kijk. Met 20 maanden moeten we weer naar de kinderarrts, dan kunnen we altijd nog een keer bij die fysio langs gaan. Hebben we vanaf nu dus nog 3 maanden zelfs ;)!
     
  9. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Ja lekker typisch om het CB bij voorbaad maar gewoon de schuld te geven zusje. Misschien wat verder kijken dan je neus lang is? Mijn CB geeft tot nu toe gewoon prima adviezen.
     
  10. zusje

    zusje Lid

    15 jun 2006
    53
    0
    0
    slecht gelezen, maar dat maakt voor mijn betoog niets. Ook een KA mag niet te snel interveren. Misschien ebter gezegd is het iets va deze tijd. Kinderen MOETEN zoeveel op een bepaald tijdstip. Niet bedoeld om een discussie op gang te brengen maar meer om te zeggen dat ik ervan baal dat sommige onzekerheden niet nodig zijn maar aangewakkerd worden. Het kan je zo'n lol in je kind ontnemen als je ineens denkt...oei, is het erg dat ie dat nog niet kan. Zeker als er verder niets aan de hand is. Stel dat een Ka zegt, kind is hypermobiel, hypotoon enz, dan is er een indicatie! Maar das nu niet aan de orde.
    Liefs, zus, die misschien door het nachtelijke spoken (advies van de ka, ze mag nu wel zonder voeding gewoon laten huilen, ook weer zoiets...)te geirriteerd reageert, daarvoor excuus!
     
  11. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    MerleQ,
    Snap je reactie, maar hoop dat je ondertussen snapt dat zusje het ook zo gezegd had mocht ze wel gezien hebben dat het over de ka ging ;)! Verder geeft het cb hier nou niet echt heel goede adviesen, de ka heb ik nooit 'stomme' adviesen van gekregen. Behalve nu dan ;). Nee dit is ook geen stom advies, maar eerder misschien soort van te vroeg gezegd.

    Zusje,
    Ik snap wat je bedoeld meid!
    En ik geloof niet dat je die kleine echt gaat laten huilen ;)! Sterkte met de nachten meid!

    Heb het er overigens nog neit echt over gehad met mn vriend. Komt van het weekend nog wel!
    Liefs, Hanneke!
     
  12. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nog even een tip!
    Wij zijn vandaag gewoon met Nathan gaan lopen aan de hand buiten, kleine stukjes hoor. Van de auto naar de winkelwagentjes etc.
    Helemaal geweldig vond hij het, hij kon (min of meer) heen lopen waar hij naartoe wilde.
    En hij loopt nu ineens een stuk zekerder! :D

    (en het zag er zooooo schattig uit!)
     
  13. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Thanx! Leuk dat ie het zelf ook echt duidelijk leuk vond! Eigenlijk ook een soort van beloning waar mamatje24 het over had, door het zelf wandelen kon ie heen waar ie zelf heen wilde en dat is natuurlijk geweldig leuk!

    Kunnen we een keer proberen ;)! Maar dan wel met beide apart denk ik! Haha! Kunnen we ieder een handje doen en tja voor mij is aan de hand wandelen aardig lastig op het moment, dat bukken lukt me niet zo goed meer :oops:!
     
  14. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    :) Logisch! Wij waren ook met zijn 2en en dat is toch wel makkelijker.
    En het is idd een soort van beloning, we gaan het zeker vaker doen :D
     
  15. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Die van mij liep ook pas los met 18 maanden.
    Ik vind 16 maanden helemaal niet overdreven laat hoor...
    Als ze met 2 jaar nog niet loslopen dan wordt het wel eens wat,maar tot die tijd...
     
  16. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    He ik zit net in een ander topic te typen dat onze zoon met 20 maanden liep. Op het CB begonnen ze met 14 maanden ook over fysiotherapie, en dat moest echt, want niet kruipen en lopen kon echt niet.
    We hebben het neit gedaan. Er was duidelijk niets mis met zijn spieren, dat bevestigden ze zelf ook. Maar hij had gewoon nog niet de interesse. En op andere gebieden loopt hij voor op leeftijdsgenootjes. Bovendien liep ik zelf met 22 maanden...

    Hij is uit zichzelf een week na dat bezoek gaan kruipen, later staan, nog weer later (denk met anderhalf) gaan lopen rond de tafel en aan de hand. En dus met 20 maanden los.
     
  17. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    bolbuikje, nog even over die loopkar. wij hebben zo'n auto. en meestal gaat akeesh erop zitten en gaat emani duwen.. zooo leuk om te zien
     
  18. Irma1968

    Irma1968 Actief lid

    12 sep 2008
    145
    0
    0
    hoi, Ik ben vanmorgen bij de ka geweest ivm verborgen reflux en luchtweg problemen. Heb direct even gevr.of mijn dochter "laat "is met los lopen en staan... zegt ze: uhm ze is nu 17 maanden.. nee hoor, als ze met 18 maanden niet willen staan dan moet je aan de bel trekken, maar dat doet ze dus geen zorgen ..
    Het zelfde zei onze fysio altijd ( ivm voorkeurshouding)
    Mijn dochter klimt overal op, loopt overal langs, maar los staan en lopen wil ze niet. 17 maart naar het cb kijkenwat die te zeggen hebben..
     
  19. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Meiden, sorry voor mijn late antwoord, maar we waren er een paar daagjes tussenuit ;)! Fijn te horen dat er echt wel meer kindjes zijn die 'laat' zijn met lopen.

    Maar tijdens die dagen nog wat over gepraat, en Leander vind het prima om te wachten met die afslpraak tot we weer bij de kinderarts geweest zijn (over 3 maanden dus). Daar kunnen we samen mee leven ;)!

    Liefs, Hanneke!
     

Deel Deze Pagina