Nog een kolfvraagje

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Jenna09, 23 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jenna09

    Jenna09 Fanatiek lid

    30 aug 2006
    1.017
    0
    0
    Hallokes,

    Een vraagje... Ik kolf sinds een weekje dagelijks s morgens na het voeden de resterende melk af. Ik heb dan tussen 50 en 100cc. Ze hebben me verteld dat ik na elke voeding dit kan doen, de hele dag door... Nu heb ik dat nog niet durven doen om de volgende reden. Als je dan eens een namiddagje of een avondje weggaat en je kan niet kolven na het live voeden, hoe zit dat dan, krijg je dan gelijk stuwing of valt dat nog wel mee? Graag jullie ervaringen, want ik zie me in het openbaar nog niet zo direct kolven... ;) :confused:
     
  2. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Ik denk dat het wel meevalt met de stuwing als je niet kolft na het live voeden, je hebt immers net gevoed.

    Wel een vraagje, waarom wil je na elke voeding kolven?
     
  3. Jenna09

    Jenna09 Fanatiek lid

    30 aug 2006
    1.017
    0
    0
    Tja eigenlijk om een voorraadje op te bouwen... Wie weet waar t nuttig voor is: je moet weg en de kleine gaat naar oma, je bent ziek en mag enkele dagen geen voeding geven...

    En ook omdat de regioverpleegkundige van Kind en Gezin me dit zo aanraadde... Vond na elke voeding ook wel veel en daarom doe ik het nu enkel s morgens. Maar wilde het nu misschien 2 of drie keer per dag gaan doen tot dat de het een mooi voorraadje is!
     
  4. Beastie

    Beastie VIP lid

    9 jul 2007
    10.314
    1
    0
    Tekenaarster
    Zuurkoolcity
    Je kan wel een voorraad maken maar denk er om dat je het na 3 maanden niet meer gebruikt...de samenstelling van je melk dan is anders dan dat in de vriezer en je kind kan het mogenlijk weigeren...ik heb liters weggegooid...heb nu voor een paar dagen eventueel op voorraad liggen.

    Dus hoe meer je kolft hoe groter je voorrraad des te meer moet je weggooien. Er moet heel veel gebeuren wil je tijdens het ziekzijn niet mogen voeden...je moet juist voeden dan anders licht de productie stil en is het over en uit met de bv
     
  5. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Je kunt moedermelk in een goede vriezer (-18) 6 maanden bewaren. Er zijn kindjes die melk uit de vriezer weigeren, maar dat heeft niet met de samenstelling te maken. Ook al verandert die samenstelling inderdaad, het maakt voor je kindje ook niet uit.
    Als je kindje diepvriesmelk wil drinken, kan dat dus melk zijn die maximaal 6 maanden oud is. Mits je natuurlijk de hygiene in acht hebt genomen, maar dat lijkt me wel vanzelfsprekend.
     
  6. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Ah, ik dacht al zoiets.

    Ben het helemaal eens met Beastie. Het is niet nodig om zo'n grote voorraad op te bouwen. En als je ziek bent kan je inderdaad gewoon doorvoeden, dat "moet" inderdaad gewoon. Laat je door niemand wijsmaken dat je geen BV mag geven als je ziek bent... Kan natuurlijk een probleem zijn met eventuele medicijnen, maar als je bij de dokter (of apotheek) aangeeft dat je BV geeft, dan kan hij medicijnen voorschrijven die veilig zijn in combi met BV.

    Als de baby een dagje naar oma gaat of wat dan ook, zal je wel moeten kolven (anders ontploffen je borsten tegen dat ie weer terugkomt ;) ) en dan kan je wat je die dag gekolfd hebt gebruiken als voorraadje voor een volgende keer.

    EDIT: over dat weigeren. Ja, heb er hier zo eentje die het alleen vers wil :) Ik blijf braaf elke woensdag m'n gekolfde melk invriezen (werk MA-DI-WOE), maar geen idee waarom, want meneer wil ze toch niet. Waarschijnlijk omdat ik het zonde vind om zomaar weg te gooien (en je weet maar nooit of ie het toch drinkt)
     

Deel Deze Pagina