Schuldig voelen over flesvoeding...

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Miffy77, 24 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    je hoeft je niet te verdedigen hoor meid. t'is jou lijf en jou keuze. en anderen hebben dat te respecteren. ookal hebben bepaalde mensen daar wat moeite mee omdat hun vinden dat ze in hun ogen het enige juiste doen. je kindje heeft meer aan een gelukkige ontspannen moeder dan aan een trieste opgefokte die iets doet omdat de amatschappij vind dat het "moet" laat je niet van de wijs brengen door zoiets.
     
  2. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    @ ts: niet doen hor. Jij hebt toch geen keuze, als het niet kan, dan kan het gewoon niet.

    Gestapo? :confused: :confused: :confused: Een vergelijking met de maffia vind ik al beneden alle peil maar Gestapo is echt helemaal van de zotte. Heb je je ooit weleens verdiept in de dingen die de Gestapo zoal uitgehaald heeft? Dit vind ik echt te belachelijk voor woorden.
     
  3. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    Sjongejonge relax hé je hoeft niet gelijk mijn kop eraf te bijten. Ik heb het heus niet over mensen die gewoon voorstander zijn van bv, maar de mensen die je het gevoel geven dat je een slechte moeder bent als je niet voor bv kiest. Ach, waarom verdedig ik me eigenlijk, kook jij ff lekker in je eigen sop gaar
     
  4. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Rustig meiden. ;)

    @TS: Alyna heeft ook altijd flesvoeding gekregen, niet omdat ik geen BV kan geven, maar omdat ik, zoals meerdere hier gewoon geen lekker gevoel had bij BV.
    Ik dacht misschien als ze op m'n buik gelegd word dat ik het dan wel wil proberen, maar nee heb er totaal niet aan getwijfeld.
    En ik ben van mening dat als je er erg tegenopziet er sowieso niet mee moet beginnen.Misschien wel proberen, maar voelt het niet lekker dat is het zo.Beter een relaxte FV mama dan een heel gestresste BV mama. :) (mijn persoonlijke mening!)
     
  5. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    je moet het een beetje met een knipoog nemen die BV-gestapo :p BV-jehova's hoorde ik pas iemand zeggen die vond ik zoooo grappig maar zal dan vast ook wel kwetsend zijn....? beetje humor graag..
     
  6. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    Dank je wel! Jij snapt 't =D>
     
  7. mandy1

    mandy1 VIP lid

    31 jan 2007
    6.881
    1
    0
    restaurantmedewerkster
    baarn
    ik heb de flesjes van advent gebruikt dat beviel super.
    de flesvoeding van nutrilon, ging ook erg goed.
    in het ziekenhuis krijg je een flesje en hebben ze vaak nutrilon of friso. wel adviseren ze om zelf een flesje + voeding mee te nemen.
     
  8. Sunlight

    Sunlight Fanatiek lid

    7 nov 2007
    2.717
    0
    36
    beveiliger
    friesland
    ja idd een beetje humor hier. het lijkt hier jerry springer wel zo he. als iedereen elkaar nou even in zijn waarde laat en iedereen de keuzes van anderen ook respecteerd wat zou het dan een stuk makkelijker zijn in de wereld! ik voel me nu echt niet goed bij bv dus ik geef fv zoals ik nu denk. en wat de rest wil geven dat maakt mij niet uit dat is hun kindje en hun opvoeding daar ga ik mij niet mee bemoeien. het is idd maar net waar jij je het lekkerst bij voelt! ;)

    liefs
     
  9. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    Niet schuldig voelen meid... Mijn gyn raadt het in mijn geval zelfs af om met borstvoeding te gaan beginnen en volgens hem is de flesvoeding tegenwoordig zo goed dat het niet veel meer uitmaakt... Daar komt bij dat ze er nog niet eens overuit zijn als je bijv. zelf allergieën hebt je dit niet doorgeeft aan de kleine...

    De stress die je erbij hebt is ook niet goed... Het is belangrijker dat jij je op je gemakt voelt en de kleine ook... Dus geef met een gerust hart flesvoeding en wees samen met je kindje blij!
     
  10. moesje jolanda

    moesje jolanda Actief lid

    8 nov 2008
    100
    0
    0
    mama van 2 zoontjes zwanger van de 3de
    beverwijk
    ik heb er bij al mijn kids bewust voor gekozen geen bv te geven...
    met de simpele reden dat ik me zelf niet steeds met men borst bloot die zitten zo ben ik niet,en ik vind het heerlijk dat de opa's en oma's ook een flesje kunnen geven ...
    dus niet schuldig voelen nergenst voor nodig ik heb een hele goede band met mijn kids zonder die verdomde bv
     
  11. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ooh ik geloof ook niet in een betere band hoor met BV, tuurlijk zal het qua voedingsstoffen het beste zijn maar FV is ook prima.. En papa de fles laten geven is ook erg leuk.

    Ik zeg eerlijk ik zou wel eens willen ervaren hoe BV voelt maar ga er geen bergen voor verzetten hoor bij mijn zoontje mocht ik geen BV geven (terwijl iedereen van te voren zei van wel, in het ziekenhuis na de bevalling mocht het toch niet) en ik vind een flesje echt heerlijk makkelijk (misschien ego maar lekker puh hoor) ik heb ME/CVS en snachts een flesje uitbesteden is voor mij echt ideaal maar ik vind het ook leuk voor mijn man die genoot er echt van!
     
  12. Miffy77

    Miffy77 Fanatiek lid

    9 jan 2009
    2.725
    3
    38
    Maastricht
    Lieve meisjes, ik zeg het nog maar een keer: jullie hebben me echt even de boost gegeven die ik nodig had! Mede hierdoor kan ik nu al een stuk beter m'n neus in de lucht steken en mijn flesjes omhooghouden (als een soort vrijheidsbeeld zeg maar, maar dan anders).

    Wij gaan denk ik voor de Nutrilon hypoallergeen. Ik weet niet precies waarom... Ik heb een tijdje op Neonatologie gewerkt en daar werd altijd Nutrilon gegeven. Ik ga gewoon de bekende weg dus :)

    En qua flesjes lijken mij die S-flessen van Difrax wel handig. Heb er zelfs al een startersset van in huis!

    Liefs Monique
     
  13. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    het vrijheidsbeeld met een flesje *ligt dubbel hier om het beeld wat ik nu in mijn hoofd heb*

    Ja ik ben ook nutrilonfan (vanwege de immunofortis) ik moest alleen altijd forte (hongerlap baby hier)

    Ja qua flesjes moet je toch experimenteren, elke baby is anders en jij kan het een fijn flesje vinden om mee te beginnen je beeb zal vanzelf aangeven als het niet goed of niet lekker werkt, ik heb hier avent flessen gehad omdat alle andere te klein waren (zelfs avent in het begin) dus wel e.e.a. geprobeerd maar toch weer teruggegaan naar avent.

    Ik heb nu tommee tippee in huis gehaald die vond ik er fijn uitzien maar het is afwachten of het werkt...
     
  14. moesje jolanda

    moesje jolanda Actief lid

    8 nov 2008
    100
    0
    0
    mama van 2 zoontjes zwanger van de 3de
    beverwijk
    ik ga ook voor de nutrilon...hebben men jongens ook gehad en beviel me goed....
    bij men oudste had ik ook difrax flessen
    bij de jongste allemaal merkloze flessen tja binkie wilde geen andere en deze mams is nog al van oei leuke fles nieuwe kopen oude weg haha
    heb nu 1 avent 1 difrax en weet ik veel hoeveel merkloze flessen de ene heb schoen verslaving ik een flesse verslaving en tja ziet er toch leuker uit dan een borst uit een t shirt hahaha

    sorrie erg vlauw voor de bv meiden onder ons....
     
  15. mandy1

    mandy1 VIP lid

    31 jan 2007
    6.881
    1
    0
    restaurantmedewerkster
    baarn
    meid heel goed!
     
  16. shay01

    shay01 Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.628
    0
    0
    Nou ik denk dat ik dan ook voor de nutrilon ga aangezien jullie er hier allemaal positief over zijn...
    Kwa flesjes kijk ik nog wel ff...
     
  17. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    Kijk heel goed...

    Meteen als een vrijheidsbeeld! Nou dan staat er een bewuste moeder! ;)
    Heeeeeel goed!

    Ik ga ook Nutrilon geven... Geven ze hier ook in het ziekenhuis en die geven het ook niet voor niks denk ik dan ;)

    Meid... You go girl! GIRLPOWER!
     
  18. Miffy77, ik heb je topic verplaatst naar het juiste forumonderdeel.
     
  19. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Het stemmetje heeft hier ook lang rondgespookt door mijn hoofd hoor... Maar inmiddels ben ik er van verlost ;) Ik heb een maand borstvoeding gegeven en daarna nog zo'n 2 weken half om half, maar ik vind flesvoeding een verademing :oops: Pff wat ben ik blij dat ik van die borstvoeding af ben. Om een tevreden kind te hebben moest ik hem daarbij met de fles voeden, wat betekende dat ik alles kon gaan afkolven. Dank je feestelijk. Sinds ie friso comfort krijgt, heeft ie veel minder (en dan echt heel erg veel minder!) last van krampen en spuugt ie nauwelijks meer. Dat was met de borstvoeding wel anders... En ja, ik heb alle truukjes uitgeprobeerd die je kunt toepassen.
     
  20. melissa73

    melissa73 Lid

    19 apr 2008
    96
    0
    0
    leidster KDV
    Ik ben in september van ons meisje bevallen en ook voor flesvoeding gegaan. Bij mijn oudste dochters heb ik dat ook gedaan en die zijn echt heel gezond en weinig ziek. Geen intoleranties en geen allergieen.

    Waar ik echt doodmoe van wordt is dat ongelofelijke gemanipuleer van alle kanten die volgens de wet voor bv zijn opgelegd.
    Vraag info bij een kraamburo en je krijgt een boekje met prachtige foto's van bv met 9 pagina's info en slechts 1 pagina'tje met veelal negativiteit rond flesvoeding.

    Ik zag het zelf al nooit zitten om bv te geven omdat het idee van een kindje aan mijn borst niet prettig vond. Foto's van bv vind ik ook niet fijn om te zien.
    Een borst heeft tenslotte in de rest van je leven veelal een andere functie dan die zes maanden voeden na je bevalling ( al denken sommige mensen daar anders over).
    Mijn man was wel voorstander van bv en dus wilde ik open staan om het te proberen.
    Ik heb maandenlang gelezen , info opgelagen en zelfs een lactatiekundige ingeschakeld...ik kon mezelf niet zover krijgen.
    In de kraamtijd stond ik dus flesje in de magnetron op te warmen terwijl de bv overvloedig uit mijn borsten liep.
    Zeker door al die manipulerende info voel je je dan weleens schuldig ja.
    Vlak na de bevalling kwamen ze in het ziekenhuis met drie man vragen wat voor voeding ik wilde. Ik keek mijn man aan en met zware tegenzin trok ik mijn shirtje maar omhoog. Ik gin het dan maar proberen.
    Het is de gyneacoloog die me vertelde het echt niet te doen als ik er niet honderd procent achter stond. Ik ben daar nu nog dankbaar voor.
    De kraamperiode was daarom ook één en al genieten.
    We zaten echt op een roze wolk met een tevreden baby die lekker in haar velletje zat.

    Ook mijn kraamverzorgster steunde me daarin en zei dat bv allemaal veel te rooskleurig werd voorgesteld en dat het soms, juist daarom, bij sommige vrouwen op een grote teleurstelling uitloopt. Zeker als ze er niet direct achter staan. Onder sommige vrouwen lijkt het wel een soort competitie. Het moet lukken en wee je gebeente als je er iets negatiefs over zegt. Hormonen denk ik dan.

    Maar goed, je bent zwanger of bevallen en de hormonen gieren door je lichaam en dus gaat er heel wat gevoel door je heen.
    Die hormonen zijn nu (gelukkig) al bijna zo goed als weg ( ook omdat ik geen bv geef) en ik ben nu ook een stuk nuchterder.
    Ik heb er geen spijt van gehad.
    Zeker ook omdat mijn kindje géén allergieen heeft en bijna nooit kramp heeft gehad. Zelfs ook nooit ziek geweest of koorts gehad. Ze zit ook bovenin de groeicurve.
    Bovendien zien mijn borsten, nu een paar maanden na de zwangerschap, er nog mooi en redelijk stevig uit zonder dat ze door hormonen of bv nog opgezwollen zijn. Noem me egoistisch, maar voor mij is dat toch wel een fijne bijkomstigheid. Ze zijn alleen een cup gegroeid.

    Het enige waar ik me nog steeds boos om maak is het manipuleren van de overheid.
    Maar dat is misschien omdat ik mijzelf niet zo snel iets laat opleggen.
    Bv wordt zo opgehemeld dat alles uit zijn verband raakt. Moeders die denken dat het kinderziektes voorkomt en moeders die na de bevallinjg zich geen vrouw meer voelen omdat de bv niet lukt.
    Als vrouw heb je blijkbaar geen keuze tussen borst of fles.
    Het is vanzelfsprekend dat je borst gaat geven.
    Ik vind het verschrikkelijk.
    Ik wil zelf bepalen wat ik met mijn lichaam doe.
    Evenals de term "kunstvoeding". Om nog even te benadrukken dat het niet 'het echte' is wat je geeft. Hoezo niet?
    Ik ga toch ook niet met een speer het bos in om mijn eigen karbonaatje te halen? Dan heb ik eigenlijk 'kunstvlees' op mijn bord. Want als het goed is is het vlees uit de supermarkt nog gemanipuleerd ook.

    Overgens zijn de enige mensen die negatief over flevoeding doen vaak nog niet eens de proffesionals wanneer je je twijfels over bv uitspreekt. Ook zij zullen je vertellen dat fv een prima alternatief is.

    Je kunt het ook omdraaien vind ik.
    Misschien heeft bv een kleine voorsprong dat het beter is. Maar maakt dat flesvoeding dan minder goed?
    Flesvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft. Anders zou het niet volledig zijn.
    Zou het nou echt zo zijn dat in deze tijd, waar men de meest prachtige computers in elkaar zet en alles zo geavanceerd is, dat men er dan niet in slaagt de babyvoeding zo goed mogelijk te maken?
    Ook heeft het flink veel voordelen.

    Bovendien, als we met zijn allen de kinderen eens wat meer met kinderwagen mee naar buiten nemen, zou het dan ook niet goed zijn om hun weerstand te verbeteren?

    gr, Melissa73
     

Deel Deze Pagina