Kraamzorg, benauwd me een beetje

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door shampoo, 26 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. shampoo

    shampoo Bekend lid

    6 sep 2008
    948
    0
    0
    Rotterdam
    Hallo meiden,

    afgelopen maandag hadden wij het intakegesprek met de kraamzorg. Een hele aardige meid en ze heeft ons aardig wat verteld (wat wordt het nu allemaal opeens "echt" zeg! :D ). We kijken er ontzettend naar uit, maar wat me een beetje benauwd is dat zij hier straks 6 of 7 hele dagen achter elkaar in huis is. (3 uur per dag is voor mij te weinig aangezien ik niet helemaal gezond ben) Ik ben nogal gesteld op mijn privacy en moet erg wennen aan het idee dat zij straks in mijn kasten zit, dat ze mij gaat verzorgen (de baby vind ik geen vreemd idee) en dat ze de hele dag hier rondloopt. En dat een week lang...
    Hebben meer meiden dit of stel ik me aan :oops: en moet ik er juist van genieten?

    Groetjes shampoo
     
  2. 078mama

    078mama Niet meer actief

    Ik kan me dit wel voorstellen hoor! Ik had het ook heel erg. Ik vond de dame van de kraamzorg die ik uiteindelijk kreeg ook niet zo leuk dus dat hielp ook niet echt mee. Maar door een ks was ik echt blij dat er iemand in huis was. Het maakte me eigenlijk niet meer uit wie en wat ze deden als ze me maar hielpen met het verzorgen van mijn dochter. En als je het idee hebt dat ze over je grenzen stapt moet je dat gewoon zeggen! Komt echt wel goed.
     
  3. alice

    alice Fanatiek lid

    16 aug 2006
    4.014
    0
    36
    Overijssel
    Kan het me voorstellen want ik had het ook. Ten eerste was de mevrouw die bij me langs kwam niet de kraamverzorgster die ik kreeg maar gewoon een 'intake-mevrouw'.
    Ik vond het werkelijk heerlijk! Heb er 2 gehad en ze waren zo ontzettend lief! Ik kon alles vragen en heb veel geleerd. Ook werd ik echt vertroeteld met lekker fruit (en mooi gesneden) en verzorgde ze koffie en beschuitjes voor visite. Wat heerlijk!
    Helemaal niet opdringerig of zoiets. Het was echt heel fijn, genieten.
    Ik hoop dat dit voor jou ook zo zal zijn. Niet te druk over maken want het gaat toch altijd anders als dat je vantevoren bedenkt.
     
  4. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    goh ik weet niet wat ik van de kraamzorg gan verwachten maaruhhh ik weet wel dat ik de uurttjes ga aanpassen want ze hebben mij de volle 49 uur gegeven en dat is me nou net iets te veel hoor.
     
  5. alice

    alice Fanatiek lid

    16 aug 2006
    4.014
    0
    36
    Overijssel
    Je kan altijd in die week aangeven dat het minder mag. Ik zou het vantevoren nog niet doen, wie weet krijg je een ks en ben je blij dat je zoveel hulp hebt..
     
  6. Ariel

    Ariel VIP lid

    8 mrt 2006
    16.482
    0
    0
    Zoetermeer
    Ik vond de kraamzorg echt vreselijk! Zo'n vreemd mens dat hier de hele tijd in je huis banjert.
    Ik kwam op donderdag thuis uit het ziekenhuis (Rosalie was dinsdag geboren) en ging zondag weer het ziekenhuis omdat ze te geel was. En toen ze dinsdag weer thuis kwam heb ik ook aangegeven dat ik geen kraamzorg meer wilde hebben. En dat vonden ze bij het kraambureau nogal raar. Weet ook nog niet precies hoe ik het deze keer aan ga pakken met de uren.
     
  7. moesje jolanda

    moesje jolanda Actief lid

    8 nov 2008
    100
    0
    0
    mama van 2 zoontjes zwanger van de 3de
    beverwijk
    ook mij benouwd het heel erg een kraamhulp in huis..
    ze willen mij de volle uren geven omdat ik alleenstaand ben maar daar zit ik echt niet op te wachten..ik heb al 2 mooie banjers en hulp zat dus hier ga ik het zeker over hebben met ze....
     
  8. shampoo

    shampoo Bekend lid

    6 sep 2008
    948
    0
    0
    Rotterdam
    Dit meisje kwam het intake gesprek doen en misschien dat we haar zouden krijgen, kan ook een ander zijn. Ligt aan de bevaldatum en wie er dan beschikbaar is. Het aantal uren nu al minderen raadde zij ons niet aan. Beter van meer naar minder dan andersom. Want zouden we 3 uur op een dag nemen dan zou zij er nog een ander gezin bij krijgen en dan is de vraag om meer uur te krijgen erg moeilijk.
    Het is gewoon het idee dat er iemand zo lang in jouw huis is terwijl ik boven lig.... Maarja het moet. ;)
     
  9. moesje jolanda

    moesje jolanda Actief lid

    8 nov 2008
    100
    0
    0
    mama van 2 zoontjes zwanger van de 3de
    beverwijk
    het moet idd maar ik wil maar 3 uur en niet meer ;)
    dit heb ik ook al aangegeven aan mijn vk en gyn en die zijn het er wel mee eens dus het word hier 3 uur baas in men eigen huis over men eigen kids en visite :oops:
     
  10. toi

    toi Actief lid

    12 okt 2005
    196
    0
    0
    Ik vond het heerlijk die kraamhulp. Heb 2 hele leuke gehad en heb nog steeds contact met 1 en zij wil als het kan weer bij ons kramen als de baby komt. Dit is ook aangegeven bij de kraamzorg.
    Je moet je gewoon overgeven en dan komt alles goed. Lekker genieten want je krijgt het nog druk zat en goed rusten is ook geen overbodige luxe.
     
  11. syboena

    syboena Fanatiek lid

    21 okt 2008
    2.304
    0
    0
    ja dat is ook iets waar ik echt tegen op zie de kraamzorg pffffff
    hele dag een andere in je huis
    die je kindje gaat wassen noem maar op ik zeg nu al ik ga alles zelf doen ook al moet ik dan kapot op de bank neer ploffen als me ventje thuis komt maar zij mag niks anders doen dan mij adviezen geven stofzuigen en de vaatwasser in pakken en koffie zetten voor bezoek maar ik denk dat me schoonmoeder deze taken ook wel op zich neemt dus hoeft ze mij alleen maar advies te geven
     
  12. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    oow oke dat wist ik niet.. dacht dat je het ruim van tevoren moest aangeven. Maar dan wacht ik idd maar even af mischien heb ik toch wel heel wat hulp nodig.

    bedankt :D
     
  13. Angelie

    Angelie Bekend lid

    21 okt 2008
    607
    0
    0
    Ik heb er geen probleem mee gehad. Ik had nogal een zware bevalling gehad en ik lag toch grotendeels in bed. Dus ik zag toch niet dat ze in mijn kasten zat en aan mijn spullen ;)

    Ik denk dat je het gewoon een beetje van je af moet zetten en er niet teveel bij nadenken...
     
  14. MamaJess

    MamaJess Niet meer actief

    Ik begrijp wat je bedoelt, mij benauwd het ook een beetje. Ik krijg waarschijnlijk ook de volle 49 uur, want ik ben ook niet helemaal gezond (vorm van reuma). Maar zo'n mens 6 uur per dag in je huis voor 8 dagen lijkt me helemaal niks :(
     
  15. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Ik kan het me goed voorstellen. Het is toch een beetje privacy dat je inlevert, maar als je een goede en aardige krijgt krijg je er ook veel voor terug. Ze kan je vanalles uit handen nemen en je helpen met voeden enz. Ik kijk er ook een beetje tegenop maar ik denk dat ik na de bevalling zo moe ben dat ik blij ben met alle hulp die ik kan krijgen

    Als je een niet leuke hebt kan ik me voorstellen dat het helemaal niks is!
     
  16. minipi

    minipi Fanatiek lid

    17 mei 2006
    1.523
    0
    0
    vantevoren zag ik daar ook tegenop, maar toen ze hier was, was ik erg blij dat ik me niet druk hoefde te maken om de was, stofzuigen, de WC poetsen ed. En ik kon goed met haar overleggen wat ze wel en niet deed. Het was niet echt mijn type, er was geen klik ofzo, maar toch was ik uiteindelijk heel blij dat ik hulp had hoor!
    Toen ze weer wegging was ik daar heel dubbel over: ik vond het heeeerlijk dat ik mijn huis weer helemaal voor mezelf had, maar ook erg jammer dat ik weer aan de poets moest, haha.
    Nu met de 2e maak ik me niet druk om het feit dat er iemand in huis komt, maar vind ik het wel heel belangrijk dat er iemand komt die lief en leuk is voor mijn oudste. De rest zal me een zorg wezen :)
    O, ennuh... geniet er ook van hoor! Vraag af en toe om een lekkere verse fruitsalade ofzo :)
     
  17. puk

    puk Lid

    18 mrt 2006
    82
    0
    0
    arnhem
    Zag er ook een beetje tegenop hoor...z'on vreemde meid in huis en misschien klikt het wel helemaal niet... Maar het is me 100% meegevallen, 't was een leuke spontane meid waar we veel aan hebben gehad, heb nu ook aangegeven bij de kraamzorg dat als het enigsinds mogelijk is we haar graag weer zouden willen hebben.. :D ( toen ze weg was, was het natuurlijk ook wel fijn om gewoon met z'n drietjes te zijn..)
     
  18. Adine

    Adine Fanatiek lid

    12 sep 2006
    2.355
    0
    0
    Ridderkerk
    Ik vond het heerlijk een kraamzuster in huis. Ik heb me ook lekker laten verwennen. Ze was ook ontzettend aardig en totaal niet opdringerig. Mocht er ooit een tweede komen, dan zou ik haar weer vragen.
     
  19. Sunlight

    Sunlight Fanatiek lid

    7 nov 2007
    2.717
    0
    36
    beveiliger
    friesland
    het benauwd mij ook zo lang iemand anders in mijn huis te struinen. maar mijn man is dan twee weken thuis dan hoef ik toch niet zoveel kraam zorg?
     
  20. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ja dat heb ik ook, mijn vriend heeft vanaf de dag dat ik bevallen ben 3 weken vakantie en ik heb ook niet zo een zin in een tut die zich met van alles bemoeit en in mijn kasten zit enzo. Advies geven oke, maar ik wil liever alles zelf doen (hahah behalve afwas e.d).
     

Deel Deze Pagina