Zooooo moe/slaapproblemen

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door marciaatje, 25 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marciaatje

    marciaatje Actief lid

    6 feb 2009
    145
    0
    16
    Omg. R'dam
    Ik ben sinds een paar weken zooo moe...
    Ik slaap normaal gesproken 8 uur per nacht (van 22:30 tot 6:30)

    Sinds mijn zwangerschap ga ik i.p.v. op de bank tv kijken, lekker op bed tv kijken. Soms al vanaf 20:00 (gtst). Maarja na een tijdje kan ik mijn ogen niet meer openhouden en val ik meestal voor 22:00 in slaap.

    Als ik dan 's nachts naar de wc ga dan kan ik daarna niet meer slapen!
    Gister lag ik 2 uur wakker. Werd er gek van. En maar draaien en draaien. Proberen aan iets leuks te denken: de baby! Maar ja dan schieten er meteen allerlei dingen door mijn hoofd die nog moeten gebeuren
    Waardoor ik de volgende dag doodmoe opsta.

    Pfff en dit nacht in nacht uit. Mijn vriend zei: waarom neem je geen glaasje warme melk? Bleeeh moet er niet aan denken om 's nachts te eten of te drinken. Dat kan ik niet.

    Ik zal vast niet de enige zijn met slaapproblemen en moeheid. Heeft iemand tips? Alvast bedankt!
     
  2. Nathalie01

    Nathalie01 Actief lid

    7 dec 2008
    419
    0
    0
    Hey meid ,

    Ik heb dit ook gehad , is heel normaal in je zwangerschap hoor !
    Voral zo in het begin , er is weinig aan te doen.. gewoon lekker aan toegeven.
    Het is belangkrijk dat je naar je lichaam luisterd , en tja.. als je om half 9 al je ogen niet meer kan openhouden dan is dat niet voor niets.
    Het eist nogal wat engerie hoor die kleine in je buik , ik ben nu 13 weken en het is al wat minder , maar ik had precies het zelfde als jou !
    Wat kan helpen is lekker een warme douche , als je s'nachts wakker word en niet meer kan slapen even lekker onder de douch , een kopje thee en dan moet het goedkomen.
    Helpt dit niet , geen zorgen hoor.. als je in bed ligt , en je slaapt niet , komt je lichaam alsnog tot rust..

    Suc6 !
     
  3. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    Nee geen tips :( heb er al weken last van. Ik ben zowat elke nacht 2 uur klaarwakker met als gevolg doodmoe elke dag :cry:

    Ik probeer wel 2 uur voordat ik ga slapen niks meer te drinken maar dan nog moet ik plassen in de nacht. Plus dat mijn neus helemaal dichtzit zodra ik lig. Ik vind het ook vreselijk zeg.
     
  4. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Ik heb het ook, dan moet ik plassen en daarna kan ik niet meer slapen!

    Dan heb ik bijvoorbeeld honger. En dan rammelt mijn maag. Maar ik ga ook echt niks eten hoor 's nachts!

    En dan slaap ik eindelijk weer en dan gaat een uur later de wekker...

    Ik lig standaard rond 8 of 9 uur in m'n bedje..
     
  5. Miffy77

    Miffy77 Fanatiek lid

    9 jan 2009
    2.725
    3
    38
    Maastricht
    Ik had hier ook veel problemen mee en laatst een topic over geopend. Misschien kun je nog iets met die reacties:

    http://www.zwangerschapspagina.nl/viewt ... p?t=137985

    Misschien een schrale troost: bij mij is het ergste de ergste slapeloosheid nu weg. Ik word nog wel wakker om te plassen enzo, en moet af en toe nog even uit bed voor een time-out (anders lig ik me gek te draaien, en die klok maar tikken).

    Liefs Monique
     
  6. marciaatje

    marciaatje Actief lid

    6 feb 2009
    145
    0
    16
    Omg. R'dam
    Dankjewel voor jullie reacties.

    @Miffy77: ik had je topic nog niet eerder gezien :oops:, terwijl ik hier dagelijk ben. Ik word ook altijd zo gek van die wekker die doortikt! Ik draai de wekker zo zodat ik hem niet meer kan zien. Maar na 5 minuten ben ik toch wel nieuwsgierig naar de tijd en draai ik de wekker weer terug. En dat gaat zo heel de tijd door.
    Ik denk dat ik er 's nachts ook maar even uitga als ik niet kan slapen. Even met de katten op de bank zitten kroelen. Warme douche is ook een goede tip, eens kijken of dat werkt.....
     
  7. Miffy77

    Miffy77 Fanatiek lid

    9 jan 2009
    2.725
    3
    38
    Maastricht
    Super herkenbaar... ik kan het ook niet laten om steeds te kijken. En dan maar stressen en uitrekenen hoeveel uur/minuten je nog hebt om te slapen voordat die wekker weer gaat!

    Het helpt beter om er even uit te gaan dan dat je verder gaat liggen woelen. Ik ga idd ook vaak even met de dieren knuffelen (huiskonijnen hier), of even Discovery kijken ofzo. En 's avonds voor het naar bed gaan heb ik echt mijn vaste ritueeltje: warm bad met lekkere olie, tijdschriftje, kopje kruidenthee, daarna mezelf lekker in (laten!) smeren...

    Succes ermee, Monique
     
  8. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    hiwer precies hetzelfde haha veel voorkomend iets dus.
    ga gelijk emt de oudste naar bed of iets erna. dan heerlijk slapen en zo tussen 12 en 2 word ik wakker ff draaien en plassen soms meteen weer slapen soms duurt het ff en altijd standaard om 6 ur wakker hee lverveledn want overdafg dus ok bekaf.
     
  9. sunnybaby

    sunnybaby Bekend lid

    19 jan 2009
    599
    0
    0
    @Skatje: Maar waarom eet je dan niks?

    Ik heb expres steeds wat naast mijn bed liggen voor als ik 's nachts wakker wordt en honger heb. Als ik dan niks eet word ik nl meestal ook misselijk en dan slaap ik zeker niet meer.

    Dat is de laatste weken gelukkig wel minder. Ik zorg nu bovendien dat ik ca. 30-60 minuten voor ik ga slapen nog iets (kleins) eet, zoals een bakje muesli met yoghurt of wat fruit.

    Ik heb er vooral last van dat als ik wakker wordt ik standaard ook moet plassen en dan heel moeilijk weer in slaap val.
     
  10. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Dat plassen is 's nachts echt funest ja, daar heb ik ook last van. Als ik dan weer in bed lig hoor ik ook alles... mijn vriend die ademt (gelukkig maar natuurlijk ;) ) de wind, het toilet wat nog even doorloopt etc etc.

    Als ik echt wakker ben ga ik inmiddels wel wat doen. in bad, of tv kijken, of even de laptop aan. Dan probeer ik het na een tijdje wel weer. Heeft bij mij meer nut dan maar blijven liggen en wachten.
     
  11. Aylin16

    Aylin16 Fanatiek lid

    19 jul 2008
    3.660
    0
    0
    Ik heb het ook. Overdag kan ik zo in slaap vallen maar snachts word ik rond een uur of 2 snachts wakker en val moeilijk weer in slaap. Met het resultaat dat ik smorgens er gebroken uit kom...
     
  12. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Dan krijg ik energie en dan kan ik ook niet meer slapen. Sowieso vind ik het ook al moeilijk om 's ochtends te eten. Ik ben geen ontbijtmens! Dus 's nachts eten is gewoon niet voor mij weggelegd.
     
  13. toi

    toi Actief lid

    12 okt 2005
    196
    0
    0
    Ik kan ook heel slecht slapen. Ik slaap komen is moeilijk. Heb veel last van pijnlijke li-been en warme voeten. Ben soms te moe om te kunnen slapen. Moet om de 2 uur naar de plee s'nachts en soms slaap ik gelijk weer maar er zijn veel nachten dat ik nog geen 5 uurtjes slaap haal. Vannacht was het ook weer bal en heb maar 4 uurtjes geslapen.
    Ga ook wel eens s'nachts eruit om tv te kijken en dan na 1 uurtje weer terug om te proberen maar heb een man die snurkt en om dan weer in slaap te vallen is moeilijk. Maar goed overdag slaap ik af en toe op de bank want anders hou ik het niet vol. Als mijn zoon op bed ligt probeer ik ook een uiltje te knappen. Het is lastig maar je kunt er niets aan doen.
     

Deel Deze Pagina