Oefenweeën en mn vriend gaat gewoon onzinnige dingen doen

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Janneke21, 26 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Ik moet het ff kwijt hoor...
    Zullen de hormonen wel zijn...
    Ik heb al sinds gisteravond last van oefenweeën/voorweeën. Elke 10-15 minuten echt een flinke harde buik en pijn. Ik weet dat het nog niets zal zijn in vergelijking met echte weeën, maar ze hebben me wel de hele nacht fijn wakker gehouden.
    Vanochtend ook nog last, nu zijn ze wat afgezakt en veel onregelmatiger.
    Wel heb ik constant een pijn in mn onderrug en bovenbenen en heupen, ook heb ik wat verhoging zag ik net. (37. 8 ) Ik voel me gewoon echt niet lekker.

    Nu is het probleem voor mij dat vanmiddag mijn ouders+tante+oom+nicht+neefje op visite komen. Die laatste hebben namelijk nog nooit ons nieuwe huis gezien en ook mijn vriend nog niet ontmoet. Nu heb ik vanochtend nog even geslapen en mijn vriend zou in ieder geval de afwas doen en me helpen met het huis want ik wil het toch wel iets netter dan normaal hebben. Het kan hier nogal een zooitje zijn, maar in principe nog even wat dingetjes opruimen en stofzuigen en het is klaar.

    Kom ik net mn bed uit, begint mijn vriend doodleuk of het goed is of hij even verf gaat halen en planken om de schuur af te maken. Dus ik zeg al dat dat vandaag niet echt lekker uitkomt, er moet nog van alles gebeuren, over een paar uurtjes komt mn familie al en ik heb echt nog behoorlijke last. Ik voel me best een aansteller, maar het zit me ff allemaal te hoog. Hij is nu leuk planken en spullen aan het halen en of ik nog ff aan mn vader kon vragen of hij iets van opvulspul heeft. Ja hallo mijn vader ziet z'n broer ook maar 1 keer per jaar ofzo.

    Het draait dus weer allemaal om mijn vriend, terwijl ik me echt ellendig, moe en beroerd voel.. En ik nu dus het huis nog verder moet gaan doen. De afwas heeft ie wel gedaan, maar hij heeft niets afgedroogd, maar alles neergezet en als dat zo opdroogt gaat het nog stinken ook, ik hou daar niet van en zal dus ook de afwas nog moeten doen.

    Overdrijf ik nu zo? Of is hij raar bezig? En hoe straks met echte weeën, gaat alles misschien ook wel zo? Ik zie daar nu opeens echt ontzettend tegen op, terwijl hij altijd echt wel zorgzaam en lief voor me is :( Maar hij snapt er af en toe gewoon allemaal niks van ofzo :(
     
  2. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Verplaatst naar zwangerschap.
    Elmo
     
  3. Woppie

    Woppie Actief lid

    2 feb 2009
    122
    0
    0
    Hmm.. komt me wel bekend voor.. ik had eergister nacht weeën en vriendlief word een partij pissig omdat ik hem uit zn slaap haal.. kan ie slecht tegen;)

    Verder met het huishouden.. tsja... ik red me wel.. en anders vertel je er toch gewoon bij dat je een slechte nacht dus weinig tijd en zin hebt gehad om alles aan kant te maken?
    Kreeg ook mijn schoonmoeder op visite nadat ik slechte nacht had gemaakt..
    Dus als ze in een troep komt.. jammer maar helaas.. gezondheid gaat voor!
     
  4. minipi

    minipi Fanatiek lid

    17 mei 2006
    1.523
    0
    0
    Tsja het is heel vervelend meis!
    Ik herken het wel in zoverre dat mijn man het gewoon anders beleefd dan ik. Voor veel mannen is het huis al schoon en opgeruimd en ze denken dat ze de vrouw toch niet kunnen helpen als ze in bed ligt. En voor zijn gevoel is wat hij doet waarschijnlijk juist heel nuttig, wil hij het nog even snel doen voor de baby er is. Wel jammer dat hij zich niet in jou in kan leven. Als je wilt dat hij niet van huis gaat, moet je dat wel gewoon even aan hem uitleggen hoor. En als je zoveel last hebt, probeer je dan niet druk te maken over het huishouden, maar zeg gewoon tegen de visite dat je de hele ochtend op bed hebt gelegen dus dat schoonmaken er niet van gekomen is. Zullen ze best begrijpen en anders hebben ze pech. Veel mensen zouden de visite afgebeld hebben in jouw situatie hoor! (zou ook mijn advies zijn geweest, maar gok dat het daavoor te laat is)
    Succes ermee en doe rustig aan! Probeer je niet druk te maken om het gedrag van je vriend, hij doet het vast niet om jou te pesten.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik kan me je irritatie wel voorstellen hoor. Het huis moet toch wat aan kant voor bezoek. En dan gaat hij verf halen.. Dat kan toch ook morgen nog wel..

    Maar ik herken het van je vriend ook wel in de mijne. Die ziet het nut van extra opruimen voor visite niet zo in. Oke, het moet geen chaos zijn, maar het hoeft toch echt niet overal te glimmen..
    En mijn vriend is normaal ook gewoon zorgzaam.

    Dus gewoon een verschil tussen mannen en vrouwen..

    Maar ik zou het gewoon tegen hem zeggen. Misschien zoiets: Ik voel me vandaag niet zo lekker, en heb misschien wel last van mijn hormonen. Maar het is toch wel fijn voor onze gasten om in een schoon huis te komen. Dus zou je eventjes willen helpen. Dan kun je misschien vanavond wel naar de bouwmarkt..
     
  6. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Hij belde net wel heel ongerust of het wel gaat en dat hij er zo aan komt.. En dat ik niets mag doen want hij gaat zo alles doen zegt ie.

    Hij heeft er dus toch gelukkig wel over na gedacht..

    En normale mensen zouden zich inderdaad misschien niet zo druk maken als het een keer niet helemaal netjes is, maar mijn ouders komen ook mee en dan krijg ik nog maanden te horen hoe vies het hier is en hoe zielig dat voor ons kindje zal worden. (En nee zo erg is het niet geloof me, maar goed).

    Ik ben net even onder de douche gestapt en precies toen mn vriend belde kreeg ik weer een 'kramp', ik weet nog steeds niet wat het is. Maar goed, hij komt er dus aan, ik klonk ook wel beetje zielig denk ik hehe. Tja het doet gewoon pijn!

    Ik begin me ook een beetje zorgen te maken om die verhoging, is dat normaal? En ik heb net ook overgeven enzo. Ik zou bijna denken gewoon een griep, maar dan komt die kramp niet zo regelmatig om de zoveel tijd toch? :S

    Thnx meiden voor jullie woorden alvast, ik vind het fijn dat jullie mij begrijpen maar inderdaad moet ik er ook aan denken dat mannen gewoon echt anders zijn..
     
  7. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Als je zorgen maakt zou ik even de vk bellen. Zij kunnen je vast vertellen wat het is, of ze kunnen even bij je komen kijken.
     
  8. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    ik zou ook even de vk bellen hoor, straks heb je al echte weeen, horen voorweeen zo pijnlijk te zijn en zo regelmatig te komen? bellen hoor voor de zekerheid!
     
  9. minipi

    minipi Fanatiek lid

    17 mei 2006
    1.523
    0
    0
    Heb wel eens gehoord dat mensen overgeven en/of aan de diarree raken om alles leeg te gooien voor de bevalling. Het verklaart de koorst neit, maar je weet maar nooit...
    En aangezien je weeen nu al lang aanhouden en regelmatig komen, zou je inderdaad even je VK kunnen bellen. Het is misschien al langzaamaan begonnen, ook al komen ze nog niet heel vaak.
     
  10. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    he janneke,

    Ga jij eens rap je vk bellen, je bent onderde 37 weken en hebt alle tekenen van een naderede bavalling.. Visite af laten bellen door je vriend. Jammer dan gaan ze maar ergens een bakkie doen,... De wereld draait nu om JOU!

    overgeven, verhoging en regelmaat zijn inderdaad tekenen dat het wel eens echte ween kunnen zijn!
     
  11. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    en wat zei de vk?
     
  12. Woppie

    Woppie Actief lid

    2 feb 2009
    122
    0
    0
    Ik had precies hetzelfde.. alleen bij mij kwamen ze om de 5 min...
    Ook diarree gehad.. en koortsig..
    Maar alles is nu weer rustig..
     
  13. Molly

    Molly Fanatiek lid

    4 dec 2005
    1.456
    0
    0
    Bij mijn eerste zoontje had ik dit ook, dit begon rond 1 december 2006 en uiteindelijk is Dain 21 december (12 dagen na uitgerekende datum) geboren.... Kan dus ook nog ff duren!
     
  14. Rabia

    Rabia Bekend lid

    19 apr 2006
    576
    0
    0
    huisvrouw
    spanje
    Dat ik al zover zwanger was ontving ik niet eens zoveel bezoek in 1x.
    Je hebt wel een huis vol mensen wat komt en
    hadden ze dan niet al die tijd eerder kunnen komen?
    Misschien tilt je vriend er niet zo zwaar aan omdat als je echt niet lekker in je vel zit het wel afzegt en zelf aangeeft dat het niet het moment is. Ze kunnen tenslotten nu ook gewoon afwachten tot de baby er is en het dan combineren met kraamvisite.

    En mijn ouders zouden niet klagen over hoe vies het is maar juist hun hoog zwangere dochter begrijpen en anders zelf even in de week een dagje langskomen om te helpen opruimen.

    Volgens mij moet je je helemaal niet klaarmaken voor bezoek maar voor een bevalling. Ik hoop dat je even rust pakt en je nergens druk om maakt. Sterkte meid!
     
  15. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    je bent pas 35 weken, en het klinkt alsof je bevalling begonnen is, hoor!
    rap die visite af laten bellen, en je vk bellen!

    jammer van de visitie (uberhaupt laat ik niet nu nog zoveel mensen tegelijk komen. ik heb mijn rust nodig, en jij dus ook!), maar jij en je kindje gaan nu voor hoor.

    sterkte!
     
  16. sloppyslayer

    sloppyslayer VIP lid

    10 feb 2007
    10.549
    0
    0
    zandvoort
    Janneke, ik ken je vriend natuurlijk helemaal niet maar.......zou het niet gewoon zijn manier zijn om zijn senuwen in bedwang te houden?

    Mijn vriend is echt heel zorgzaam en doet echt alles in het huis..........maar als ik iets mankeer is het net als of hij alles vergeten is!
    Omdat hij zich zorgen maakt om mij......zou dat niet ook zo kunnen zijn bij jou vriend? :(
     
  17. Woppie

    Woppie Actief lid

    2 feb 2009
    122
    0
    0
    Ik vraag me af hoe het nu gaat?
     
  18. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Na een fikse ruzie met mn vriend en nog wat pijnlijke buikkrampen heb ik vanmiddag eerst de VK gebeld. Mijn vriend heeft ondertussen het hele huis gedaan. De VK heeft me gezegd om het toch nog even af te wachten, omdat ze steeds onregelmatiger werden en de kans groot is dat het inderdaad oefenweeën zijn. Ik heb moeten beloven te bellen zodra ik er meer regelmaat in krijg, of ik het echt nog pijnlijker vind worden of erg ongerust word, ook al is het midden in de nacht. Ik hou het dus nog even in de gaten.
    Ik voel me nog steeds gewoon raar eigenlijk, beetje misselijk, koortsig, mijn buik voelt beurs aan en ik heb wel heeeel veel harde buiken, zowel pijnlijke als niet pijnlijke. Mocht het vannacht weer zo'n ramp worden dan kon ik ook morgen even bij de VK langskomen voor de zekerheid.. Dus we zullen zien...

    Ik ben echt benieuwd, beebje mag van mij echt nog wel even blijven zitten, voor z'n gezondheid zal dat toch het beste zijn, maar aan de andere kant is hij al groot genoeg om eventueel geboren te worden. Dus het zou geen ramp zijn. (Hij is zo'n 2600 gram en qua groei zo'n 37 weken).

    Pff heb net trouwens mn excuses aan mn vriend aangeboden, want ik was ook eigenlijk wel erg onredelijk, hij heeft echt veel gedaan en zelfs toen had ik nog van alles te zeuren. Hij gaf ook toe dat hij zich even niet echt raad wist en het idee heeft toch alles verkeerd te doen.. Zelfs mn ouders namen het later voor hem op, nou dat zegt echt heel wat ;) Ach dit was een goeie voorbereiding voor hem hoe ik tijdens echte weeën zal zijn :)

    En de visite ging goed, ik had wel even van te voren gebeld wat er ongeveer aan de hand was, dus ze zijn ook maar kort gebleven.

    Pff ik heb nu zo'n 2-3 keer per uur behoorlijke kramp en tussendoor af en toe even een licht steekje. Ik was net al even gaan liggen maar dan lijkt het wat erger te worden, zie er best tegenop om te gaan slapen, maar ja ben wel moe, dus toch maar proberen.

    Bedankt nog allemaal voor de reacties :)
     
  19. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    hey meid hoe is hetnu met je ?
    Denk dat je vriend ook last heeft van "babyhormonen"en gewoon zenuwachtig is.
    Weet zeker dat jij en de beeb alles voor hem betekenen.
    Me vriendin haar vriend, werd ook kibbig en chaggie, deed niks en noem maar op, maar toen eenmaal de echte werk er was, heeft hij alles uit haar handen genomen, en alles geregeld betreft de kleine, denk dat alles wel goed komt.

    Hoop voor je dat je kleine spruit nog even blijft zitten, en hoop dat de pijn minder wordt.

    Doe lekker rustig aan meid.
     
  20. minipi

    minipi Fanatiek lid

    17 mei 2006
    1.523
    0
    0
    Hoi hoi
    Ik hoop dat je toch een goede nacht hebt gehad! Doe het vooral heel rustig aan nu en hopelijk wordt alles dan snel weer een beetje rustig. sterkte ermee!
    minipi
     

Deel Deze Pagina