Wat is jou mening over tienermoeders?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Timiris, 16 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sanne

    Sanne Fanatiek lid

    18 sep 2005
    3.691
    0
    0
    verzorgende
    limburg
    Ik vind deze situatie niet verkeerd. Een vriendin van mij was 17 en raakte zwanger en kon haar vriend pas 1 maand dat vind ik dan wel veels te vroeg. Ik denk dat het echt van de situatie afhangt
     
  2. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    pff henriet.. kort door de bocht hoor..ben nog niet eens moeder.. en zal dan ook niet heel jong zijn als het komt.. maar sta er niet direct negatief tegen over.
     
  3. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    hier denk ik anders over.... ik ben het huis uit gegaan op mijn 16 heb op mijn eigen gewoond, altijd keihard gewerkt om de huur netjes te betalen.... dus ik was op mijn 16 al heel erg volwassen..

    Tuurlijk, uitzonderingen daargelaten. Da's altijd zo...dus ik geloof je meteen!

    Volwassenen zijn is niet leeftijd gebonden, Volwassen zijn is hoe jij je gedraagt

    dus ik vin dat je niet kan zeggen dat als je 18 ben dat je nog niet ben uit-ontwikkeld

    Ik heb het woord volwassen niet gebruikt. Dat bedoel ik ook helemaal niet. Ik bedoel ermee te zeggen dat het niet wereldvreemd is dat de meeste meisjes op die leeftijd nog veel ontwikkelingen en veranderingen door gaan. (Dat ga je zelfs je hele leven.) Als je 20 bent sta je vaak al heel anders in het leven als dat je 15 was.

    waarom dom?, als het ongepland is kunne ze er toch ook niks aan doen?.

    Er is voorlichting genoeg om je heen, op school, in magazines en tijdschriften, vrienden en vriendinnen, sommige ouders....op TV en internet....als je voorbehoedmiddelen gebruikt zit er een bijsluiter bij.

    Maar natuurlijk kan er iets mis gaan met het voorbehoedmiddel dat je gebruikt, zonder dat je daar wat aan kan doen. Vervelend, maar zelfs dat betekent niet dat je zwanger hoeft te worden, want dan kan je arts je nog voorlichten hoe je dat kan voorkomen als je daar tenminste snel naar toe gaat. Je eitje is dan namelijk nog niet bevrucht.
     
  4. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Maar als jij door de pil heen zwanger raakt, dan weet je ook pas dat je zwanger bent in de stopweek. Je eitje is dan allang al bevrucht, voor het acuut handelen om een zwangerschap tegen te gaan ben je dan allang al te laat...

    En ja, je kunt echt door de pil heen zwanger raken, het is gerust niet altijd zo dat mensen die door de pil heen zwanger raken daar niet serieus mee om zijn gegaan. Okee, er zullen slordige mensen zijn, maar zelfs de deskundigen zeggen dat het weleens gebeurt, òòk bij mensen die zeer secuur zijn met innemen. Ze geven dan ook geen 100% betrouwbaarheid aan de pil..

    Hebben jullie trouwens van de week gelezen over die vrouw die door implanon ongewenst zwanger was geraakt? Het blijkt dat dat hartstikke vaak gebeurt. Persoonlijk wist ik dat niet, stel nou dat je dat als voorbehoedsmiddel gebruikt en je vertrouwd daarop?
     
  5. Timiris

    Timiris Bekend lid

    6 jul 2006
    739
    0
    0
    van alles met paarden
    Doetinchem
    Mijn vriendin was aan de 'prikpil' en ze heeft nu een zoon van 2.
    Ikzelf was al jaren aan de pil,heel seccuur.
    Ik heb nog heel lang met condoom gevreeën,maar na 3 jaar relatie hebben wij het condoom toch ajuus gezegt.
    Sorry,maar wie [uitzonderingen daargelaten] vrijt er na al die jaren nog steeds áltijd met een condoom als ze aan de pil zijn?Ik niet hoor.
    En ja,in die zin hebben wij een 'risico' genomen,
    maar ik denk dan zo als het 'lot' wil dat je zwanger wordt,wordt je dat ook echt wel.
    Dat klinkt misschien zweverig,maar zo gaan wij ermee om.

    Nog even over het feit 'vrijheid' ....
    Ik irriteer me er ook mateloos aan als mensen zeggen ; je kunt niet meer optimaal genieten,je kunt niet zomaar een dagje weg etc.
    Nou,zal ik je vertellen,ik heb al jaar en dag een eigen paard,dus zomaar weg gaan kon toch al niet.
    Bovendien ben ik niet van mening dat ik aan huis gekluisterd zit omdat we een kind krijgen.
    Ons kind kan straks gewoon mee naar onze vrienden,de stad of wat dan ook.

    Ik ben ook volwassen voor mijn leeftijd,ik wordt minstens 22 jaar of ouder geschat.
    Maar ja,we wonen al 2 jaar samen,hebben een huis,baan,auto,paard en nu een kind op komst.
    Ik ben nooit het type kroeg-in-kroeg-uit geweest,en uitgaan doen we al zelden.
     
  6. taschke

    taschke Fanatiek lid

    24 jun 2006
    1.356
    13
    38
    verkoopster ruitersportartikelen
    landen/ belgie
    Timiris:Ik begrijp het heel goed dat jij niets moet opgeven van je vrijheid.En ik vind je echt niet te jong hoor ;)
    Ik ben dus 21 en heb al een Privé-manege en al meer dan 10 jaar paarden dus echt vrijheid heb ik nooit gehad maar ook nooit gemist ;)
    Mijn paarden zijn mijn leven en ik zou het niet anders willen!

    Maar ik denk dat echte tienermoeders van 14 of 15 of zelfs 17 jaar gewoon zelf hun leven op orde moeten zetten en nog niet BEWUST aan een kindje moeten denken ;)
     
  7. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Daar sluit ik me bij aan.
     
  8. Dominique71

    Dominique71 Bekend lid

    25 mrt 2006
    978
    0
    0
    Hier nog een oude knar die er iets over wil zeggen :) . Ik vermoed dat veel mensen een beetje schrikken als ze horen dat zo'n jonge vrouw zwanger is. Ik schrik er in ieder geval een beetje van, moet ik bekennen. Natuurlijk zijn er verstandige meiden die er prima mee om kunnen gaan. Ik werk met jonge mensen en ik zie ze dagelijks om me heen.

    Maar, wat ik zorgelijk vind is dat je je als vrouw misschien wel heel kwetsbaar maakt door zo vroeg al afhankelijk te worden van een man. Vaak werkt de man meer en is er geen tijd meer voor carriere, school of opleiding voor de vrouw. Toch loopt meer dan de helft van de relaties stuk. Als je als vrouw niet financieel zelfstandig bent, kom je in een ontzettend moeilijke positie terecht als de relatie mis zou lopen. Voor mij is dat een reden geweest om kinderen uit te stellen.

    Zelfs al gaat je relatie voor de rest van je leven goed, dan geef je al heel vroeg een hoop ontwikkeling op die je later zo veel geluk kan geven. Het is nu eenmaal makkelijk een studie te doen als je 18 bent dan wanneer je ouder bent en ook aan je kinderen moet denken. En kinderen blijven ook niet altijd bij je. Wat ga je doen als ze weg zijn? Je hebt dan zo weinig van jezelf om op terug te vallen.

    Ik denk dus dat heel veel meiden het opvoeden wel aan kunnen, maar ik knijp 'em een beetje voor de lange-termijn gevolgen. Gelukkig zijn er ook genoeg meiden die dat door hebben en zichzelf blijven ontwikkelen, maar helaas laten sommigen zich, denk ik, een beetje verblinden door het roze wolkje en het leven in het heden.

    Meiden, geen aanstoot bedoeld. Ik zie ook de voordelen wel van vroeg kinderen krijgen, hoor, vooral fysiek.

    Groetjes,

    Dominique
     
  9. Lore

    Lore Actief lid

    24 apr 2005
    127
    0
    0
    Studente
    Herentals
    ik was ook aan de pil toen ik zwanger werd van mijn eerste kindje.

    x
     
  10. Female

    Female Niet meer actief

    @ dominique: vind het wel erg doemdenken als je er over nadenkt dat als je jong bent je relatie mis kan lopen. kan volgens mij ook met 30, ook met 60... en geen carriere maken enzo... denk dat dat heel persoonlijk is, lang niet iedereen heeft daar de behoefte aan... ik moet er zelfs niet aan denken om tot mijn 30ste carriere te maken en dan nog eens aan kinderen te beginnen... als je jong bent hoeft het denk ik ook niet te bedenken dat je afhankelijk raakt van een man, ik zie iig niet in waarom dat bij een oudere vrouw anders zou zijn... je houdt altijd rekening met elkaar maar afhankelijk is volgens mij niet anders op jonge als op oudere leeftijd...

    vind dat het gewoon heel verschillend per persoon en karakter is... ;)

    Groetjes Femke
     
  11. miss anita

    miss anita Bekend lid

    22 jan 2006
    796
    0
    0

    helemaal mee eens

    kuzz anita
     

Deel Deze Pagina