mening gastouder

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Sweetlakecity, 27 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Wie kan mij zijn ervaringen vertellen over gastouders?
     
  2. Littlebird

    6 dec 2006
    55
    0
    0
    Studente en a.s. moeder
    Mijn zoontje gaat nu al anderhalf jaar naar een gastouder, en wij zijn supertevreden! Ze is heel flexibel in tijden en hij draait gewoon lekker mee in het gezin. Er zijn altijd veel kinderen aanwezig en het gaat gewoon allemaal lekker relaxed!

    Ik kan het niet vergelijken met een kdv, want daar heb ik geen ervaring mee, want wij hadden die flexibiliteit nodig. En nu wil ik niet meer anders. Dus wij zijn al hard aan het nadenken hoe we het gaan doen als hij straks naar school mag.
     
  3. Nijntje1978

    Nijntje1978 Actief lid

    19 mei 2008
    205
    0
    0
    Brabant
    Ons meisje gaat sinds begin januari naar de gastmoeder. Ons bevalt het heel goed. Het is kleinschalig, ze draait mee in het gezin, en het is behoorlijk flexibel. Ook ik heb geen ervaring met KDV.
     
  4. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik heb dus geen goede ervaringen met een gastouder.. we hebben er in een jaar tijd 2 gehad en beiden werkten niet naar behoren..

    Ze hadden zoiets van.. ik neem kindjes aan, ga op mijn kont zitten en verdien zo lekker wat bij.. Er werd niet geluisterd , wij vertelden dat Esmee bijv al geslapen, gegeten at.. toch nog proberen.. Mag ze dan nog een uurtje naar bed.. Nee, ze is net op.. Esmee ging flexibel vor maximaal 3 uurtjes per dag.. Ze werd alleen in een speelkamer gelaten,eten werd op de grond gegeven ipv in een kinderstoel. Veel kindjes, weinig controle..Er werd niet met ze gespeeld, gewandeld, gefietst... Ze moest zich maar vermaken. Esmee voelde zich verloren en moets al huilen als ik binnen kwamen..

    OVer de 1ste gastouder wil ik het niet eens hebben.. Esmee had krampjes en zij kon er niet tegen als een baby huilde.. :confused: dat was 3x oppassen en toen kon ze er niet meer tegen. :(

    Genoeg? :)

    Wij zijn gastouders eventjes zat..

    We kunnen het gelukkig oplossen met familie en vrienden..
     
  5. Krista B

    Krista B Bekend lid

    15 apr 2007
    603
    0
    0
    Ook wij hebben gelukkig hele goede ervaringen met onze gastouder.
    Samen met een ander meisje gaat Sam daar 1 dag in de week heen.
    Ze hebben samen veel plezier! Niks is onze gastouder te gek, alles is mogelijk.
    Wij mogen dus echt in onze handjes knijpen....

    Het is belangrijk dat je er zelf een goed gevoel over hebt.

    Succes!
     
  6. Momae

    Momae Actief lid

    26 sep 2008
    411
    0
    0
    Wijchen
    Ik ben erg blij met onze gastouder. Mijn zoontje gaat er met plezier heen en het is echt ingericht op kinderen. Ook is ze flexibel qua tijden, wat voor mijn studie heel fijn is. Zolang we opvang nodig hebben teken ik er echt voor :)
     
  7. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Hier even antwoord 'van de andere kant'
    Ik ben 2 jaar gastouder geweest in een gezin, maar ik was zelf heel flexibel, want ik kwam naar hun huis, en ging altijd met de kinderen gezellig boodschappen doen, naar de kinderboerderij, en ik kookte voor hun, enz. Dus voor de ouders was dat echt ideaal, geen gehaast met wegbrengen, want ik ging ontbijten met de kinderen en aankleden, lekker op ons gemak, en als de ouders in de file stonden, was het ook geen probleem als ik wat langer moest blijven. ik kocht ook boekjes en las veel voor, speelde spelletjes met ze, knutselen en lekker buiten spelen, nou ja eigenlijk alle dingen die ze op een kdv ook doen.

    Toen ik wegging hadden ze wel een andere gastouder, maar ik begreep dat die ervaring dat wat minder is geweest, want de kinderen gingen naar haar toe, en die vrouw deed niet echt veel met ze, ondernam weinig, speelde niet met ze, enz.

    Dus ik denk dat het heel persoonlijk is wat jijzelf zoekt in een gastouder...laat je goed informeren, schrijf voor jezelf op wat jij belangrijk vindt aan de gastouder en over de opvoeding van je kindje, en evt. schrijf je je tegelijkertijd ook bij een kvd in, mocht je geen geschikte gastouder vinden...
     
  8. vrouwpoohbeer

    vrouwpoohbeer Actief lid

    15 jan 2009
    458
    0
    0
    Overberg
    ik ben zelf gastouder, ik vind het heerlijk. Neem mn kindje mee en speel met zn alle!

    pas nu op 2 gezinnen, 1 van 3 kinderen en 1 van 2 kinderen en dan de mijne er nog bij tellen.

    vind het heerlijk!
     

Deel Deze Pagina