postnatale depressie

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door twinsmam, 9 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mootjen

    mootjen Bekend lid

    10 mrt 2008
    575
    0
    0
    oej wat klinken die medicijnen heftig zeg. zijn ze niet gewoon veel te zwaar voor jou? heb er geen verstand van hoor maar schrik hier wel van, ik heb (nog) geen medicatie en dit weerhoudt me zowat ook wel.. ga zolang proberen zonder te doen.

    hier gaat het wel aardig goed met me. ik heb nog wel een dipje soms over de dag heen maar die vallen erg mee moet ik zeggen. En wat ik vanmiddag ook heb gedaan is mevrouw in de kinderwagen gelegd en ben 2 uur gaan wandelen en boodschappen gedaan. HEERLIJK! heb alles van me afgesjouwd. Vanavond ga ik lekker uiteten met mijn werk. heb ik ook veel zin in. Ik ga vaker dit soort dingen doen, doet me erg goed. Gelukkig heb ik neit meer die zware dippen gehad als vorige week... dacht echt dat ik gek werd.
    Verder praat ik er met mensen over, vooral een vriendin van me die ook een depressie heeft gehad. Die snapt het dan ook echt allemaal...

    Ik vind het alleen nog SUPER vervelend om alleen te zijn met Jill. Dan breekt het zweet me al uit aan alle kanten. Echt vreselijk.... gisteren 1 uurtje alleen geweest en ze begon meteen te gillen en ik dus in paniek. Ik wil wel het alleen zijn gaan uitbouwen want ik kan toch niet altijd van mensen verwachten bij mij te zijn?

    Volgende week naar de huisarts weer....

    hoe is het met jullie?
     
  2. Jaimy en remco

    Jaimy en remco Bekend lid

    14 mrt 2008
    588
    0
    0
    Bakker Bosman
    Rijswijk Zuid-Holland
    haj meiden. heb de huisarts gesproken en die zegt dat ik gewoon nog even vol moet houden met die pillen neem straks de 7de in. Bleh allen maar misselijk en heeel moe en enge benen. Hadden julliej dat ook zo`n onstabiel gevoel als of je everwichtstornis achtig heb. Beetje sweeverig?

    Heb nog nooit diaree gehad maar nu mij god niet leuk
     
  3. Kari

    Kari Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.363
    5
    38
    Hee hou nog even vol hoor, hoe erg het ook is..... het wordt beter!
    Dat zweverige gevoel hoort er helaas ook bij. Ik was de eerste 2 weken zo stoned als een garnaal!

    Op zich is het ook een goed teken dat je je zo rot voelt, ook al klinkt dit dubbel. Hoe erger de bijwerkingen, hoe beter, zei mijn huisarts. Dit betekent dat de medicijnen al flink hun werk doen. Je hebt ze blijkbaar dus ook echt nodig! Ga alsjeblieft nog even door, over een paar weken voel je je echt herboren en kun je alle nare momenten wissen en genieten van alles en iedereen! Je kunt het je nu nog niet voorstellen, maar het is echt zo, ik spreek uit ervaring.

    Sterkte, liefs Kari
     
  4. Jaimy en remco

    Jaimy en remco Bekend lid

    14 mrt 2008
    588
    0
    0
    Bakker Bosman
    Rijswijk Zuid-Holland
    haj kari bedankt voor je steunde woorden. ik voelde me net redelijk tot dat ik hem net weer in moest nemen, ik neem straks ook halfe oxsasepan er bij in om te slapen heb diraree misselijk verschrikkelijk. kan bijna nie op me benen staan lijkt dan net als of ik om val is dat ook bekend voor je. Bedankt meis
     
  5. Kari

    Kari Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.363
    5
    38
    Hee oxazepam mag je ook voor het slapen gaan een hele innemen hoor! Doe het gewoon op de momenten dat je je angstig voelt. Als de andere medicijnen straks aanslaan heb je die in ieder geval niet meer nodig dus ik zou er gewoon 1tje voor het slapen gaan nemen en 1tje overdag. Dat scheelt alweer de helft aan bijwerkingen. Ik heb dit ook gedaan, kan echt geen kwaad!

    En die benen, tja.. ik stond min of meer te tollen en te shaken op mijn benen. Dit duurde gelukkig niet zo lang.

    Duik voor nu lekker je bedje in, met een boek ofzo, probeer een beetje te lezen, val je straks vanzelf lekker in slaap door de oxazepam.

    Sterkte meis,

    Kari
     
  6. Jaimy en remco

    Jaimy en remco Bekend lid

    14 mrt 2008
    588
    0
    0
    Bakker Bosman
    Rijswijk Zuid-Holland
    hoelang heb dat bij jou gesduurd dat tollen enzo? ik slik nu een week heb heeeeeeeeeeeeeel erg. Ik ga zo idd me bedje in. bedankt bedankt meisiej. neem zo idd lekker oxsasepan
     
  7. twinsmam

    twinsmam Lid

    22 aug 2008
    93
    0
    0
    brabant
    Hoi Jaimy,

    Volhouden hoor! Het wordt echt beter! Ik weet ook nog dat ik me een paar weken vreselijk voelde, maar dat gaat echt over en gebruik idd maar oxazepam als het nodig is.

    Sterktre!
    twinsmam
     
  8. Jaimy en remco

    Jaimy en remco Bekend lid

    14 mrt 2008
    588
    0
    0
    Bakker Bosman
    Rijswijk Zuid-Holland
    Haj meiden ik heb HEEERLIJK geslapen op die oxsasepan eindelijk een goede nacht YES! Had maar halfje aan maar heerlijk:) de dokter zegt dat bijwerkingen maar 2 weken blijven of hebben julliej ervaringen dat het langer is. Ik kom namelijk ook echt nie buiten en zo ben gewoon te ziek en alles om naar buiten te gaan.
     
  9. dorisn

    dorisn Fanatiek lid

    2 jun 2007
    4.319
    37
    48
    ede
    hoi hoi allemaal

    na wat gezeur bij de ha (fout gemaakt met de afspraak) ben ik afgelopen maandag geweest.

    ik ben nu aan het afbouwen met de medicijnen maar ik heb wel weer ff een dipje.

    op mn werk gaat het op zich heel erg goed, alleen is er daar ingebroken en is het een bende.
    dat geeft ook wel wat spanningen.

    @jaimy en remco:
    ik heb zelf eerst paroxetine geslikt maar daar ben ik na 2weken mee gestopt omdat ik er erg moe van werd en dat werd bij mij niet minder.
    de oxazepam heb ik ook gehad en dat werkte super, ik kon toen weer slapen zonder tig keer wakker te worden en bang te zijn voor van alles.
    ik slik op dit moment citlapram en dit werkt bij mij erg goed.
    het klopt idd dat de bijwerkingen na 2weken weg gaan.

    succes allemaal en ik houd jullie op de hoogte van het afbouwen.

    liefs doris
     
  10. twinsmam

    twinsmam Lid

    22 aug 2008
    93
    0
    0
    brabant
    Hoi Doris,

    Leuk weer iets van je te horen!
    Ik ben idd benieuwd naar hoe het afbouwen verloopt... ik hoop dat die bijwerkingen van het begin niet weer optreden...

    Wie heeft er bij jou besloten om te gaan afbouwen, de ha of jijzelf? En hoe ga jij afbouwen, in welke termijn?

    Groetjes,
    twinsmam
     
  11. Jaimy en remco

    Jaimy en remco Bekend lid

    14 mrt 2008
    588
    0
    0
    Bakker Bosman
    Rijswijk Zuid-Holland
    hey meiden nou heb ff met me moeder overlecht. Over die pillen wij denken echt dat het te zwaar zijn voor mij. dus neem het vanavond niet meer in. This namelijk zo ik functioneer echt namelijk niet lig allen maar in bed of de bank en zelf voor die kleine zorgen is al te zwaar heb onwijzen spierzwakte en trillingen en ben dood moe. Stuk buiten lopen gaat zelfs niet meer. Ik bel maandag de HA en vraag om een lichteren vorm er van. en hopen dat het dan beter gaat wat vinden julliej
     
  12. erannick

    erannick Fanatiek lid

    4 okt 2006
    1.356
    0
    0
    Melissant
    hallo meiden,

    ik wil ook met julliemeekletsen, als dat mag,
    ik heb sinds dat eva een maand of 3 ook de diagnose ppd en slik sinds die tijd anti depressieva, ik had lexapro, nu sinds 3 weken zit ik op andere omdat de depressie in ernistegere vorm de kop opstak , ikheb nu sertraline (zoloft) maar voel me zo beroerd van die medicijnen en voel me zo K#t dat ik echt zoiets heb van dit gaat nooit meer over.

    hebben jullie hier ervaringen mee
     
  13. ceylon

    ceylon Actief lid

    19 feb 2008
    314
    0
    0
    beverwijk
    Hoi erannick

    Ik kan je niet helpen want ik slik geen ad. Ik durf het niet vanwege die bijwerkingen. Rottig voor je dat je een ppd hebt. Maar wees welkom om je hart te luchten. Heb je ook hulp van een psycholoog? Ik wel en het helpt mij enorm. Ik moet wel zeggen dat ik geen post partum maar een pre-partum depressie had. Ik heb nu alleen tijdens mijn menstruatie een enorme dip.

    @Ivka welke pil ben jij gaan slikken en helpt het? Of slik je hem daar nog te kort voor?
     
  14. Kari

    Kari Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.363
    5
    38
    Hallo Erannick,

    Welkom! Even doorzetten hoor meid. Ik ben inmiddels gewend aan de ad. Maar ik weet hoe je je voelt omdat ik deze periode ook heb meegemaakt als je net aan het slikken bent. Zet ff door hoor, als je er eenmaal aan gewend bent komt er een dag dat je denkt; Hee, ik begin mijn oude ik weer terug te krijgen, ik voel me niet meer zo angstig en rot. Dan ga je echt weer genieten en dank je jezelf dat je toch met de medicatie begonnen bent.

    Ik was in sept gestopt, maar kreeg 4 weken geleden toch weer een terugval. Toch te snel gestopt maar ik sinds ik weer ben begonnen slaap ik weer als een roosje en voel ik me weer alsof ik de hele wereld aankan!

    Kom op, nog maximaal 3 weken en dan is het nare gevoel echt voorbij!

    Succes, Kari
     
  15. Ivka76

    Ivka76 Actief lid

    10 mrt 2008
    130
    0
    0
    Brabant
    Hallo Erranick,

    Ik gebruik ook ad, maar heb niet zoveel last gehad van bijwerkingen de eerste weken. Ik gebruik Citalopram, volgens mij is dat een wat lichtere ad dan wat jij slikt. Maar het klopt wel dat het pas zijn werk begint te doen na een week of 6. Maar nu is elke dag dat je je zo voelt er een te veel en wil je het liefst dat het meteen werkt.

    @Ceylon:
    ik weet volgende week pas of ik idd minder last heb van mijn menstruatie. Ik heb 2 strippen achter elkaar geslikt, omdat ik even helemaal geen zin had om ongesteld te worden, vandaar.

    Verder heb ik een heftige week achter de rug. Afgelopen woensdag ben ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ik had heel erge pijn in mijn buik en achteraf blijkt het een galstenenaanval te zijn geweest. Ik moest een paar dagen blijven omdat mijn bloed er ook niet goed uitzag, maar nu ben ik gelukkig weer thuis, in afwachting van de operatie om de galblaas te verwijderen. Afgezien van de fysieke weerslag die het op mij heeft, heb ik emotioneel gezien ook een flinke klap gehad. Het ging net de goede kant op, ook op het werk en dan dit.. En ik voel me er erg vervelend bij dat ik nu elk moment weer zo'n aanval kan krijgen, zeker als ik alleen thuis ben met Robin.

    Maar het positieve aan dit verhaal is wel dat mijn vriend zich van zijn beste kant heeft laten zien. Hij heeft voor mij alles gedaan, is niet van mijn zijde geweken en heeft daarbij ook nog eens supergoed voor ons meisje gezorgd. Ik weet nu wel dat als ik een keer uitval, dat hij zonder probleem de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt en dat is een geruststelling. Zo probeer ik maar overal iets positiefs uit te halen.

    Deze week blijf ik nog thuis, om bij te komen van alles en volgende week ga ik weer aan het werk, voor halve dagen.

    Twinsmam: hoe zijn jouw eerste werkdagen gegaan?

    Liefs,
    Ivka
     
  16. twinsmam

    twinsmam Lid

    22 aug 2008
    93
    0
    0
    brabant
    Hallo!

    Ik heb gisteren idd voor het eerst gewerkt, maar 2 uurtjes maar goed. Ik vond het leuk, heb lekker even iets voor mezelf gedaan en dat vind ik fijn.
    De meiden zijn nu twee keer naar de opvangouder geweest en op zich ging dat goed. Al heb ik het idee dat ze daardoor een beetje uit hun ritme/humeur zijn... vannacht zijn ze heel vaak wakker geweest en ik heb ze net van ellende maar weer in bed gelegd....
    Rot he, dat er iedere keer weer een klein tegenslagje komt.

    @Ivka: wat heftig die galstenenaanval! Iedere keer leer je weer dat de wereld niet vergaat als er zoiets moeilijks gebeurt en dat maakt je de volgende keer weer sterker....

    Sterkte allemaal!
    twinsmam
     
  17. mamavanYeline

    mamavanYeline Bekend lid

    12 okt 2005
    666
    0
    0
    erannick: komt goed hoor! het heeft echt tijd nodig maar je komt van de pnd af ondanks je nu ff geen licht aan de einde van de tunnel ziet.

    Ik heb ook zeer diep gezeten door de pnd en voel me nu sinds 4 maanden weer helemaal goed. Bij mij was het na een jaar al minder en ging het beter maar helaas heb ik zelf toen Yeline 1,5 jaar was een heftige terug val gehad zat toen nog wel aan de medicatie maar het kwam er dwars doorheen. Daarom heeft het bij mij ook langer geduurt voordat ik me weer goed voelde.

    Maar er komt een dag dat je denkt van he het ging lekker vandaag, en dan volgen er later meer dagen waar je beter in je vel gaat zitten en kan genieten van de dingen. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en neem met alles de tijd het komt echt goed!

    sterkte
     
  18. ceylon

    ceylon Actief lid

    19 feb 2008
    314
    0
    0
    beverwijk
    @Ivka Jemig meid, wat een ellende! Ik hoop dat je snel geopereerd wordt en dat je snel opknapt. Alsof je nog niet genoeg op je bordje had.
     
  19. Jaimy en remco

    Jaimy en remco Bekend lid

    14 mrt 2008
    588
    0
    0
    Bakker Bosman
    Rijswijk Zuid-Holland
    haj meiden. gaat alles een beetje redelijk met julliej?
    Ik ben gestopt me die pillen en ga nog 1x zelf proberen. Ik heb ze iets langer dan een week geslikt en heb onwijs last van uitwerkingen kan dat. ik sweet enrom snachts en heb het dan ONSWIJS KOUD. echt vervelend eergister hele goede dag gehad. schoongemaakt heel veel stuk wezen lopen echt goed de volgende dag helemaal OP. dikke kus
     
  20. Jaimy en remco

    Jaimy en remco Bekend lid

    14 mrt 2008
    588
    0
    0
    Bakker Bosman
    Rijswijk Zuid-Holland
    haj meiden moet even me hart luchte.
    me schoonmoeder is net opgenomen in ziekenhuis ze heeft kanker en dat gaat al nie heel goed maar nu heft ze 41 graden koort geen geen zuurstof meer ik kan gewoon even niet bij hebben allemaal. wweeet allemaal even niet meer en, zit te huilen verdome. voel me zelf helemaal nie goed en wil er zijn maaar kan nie wat moet ik nou
     

Deel Deze Pagina