verstopping

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door wuppie, 28 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    Een vraag.
    Onze dochter, bijna 2,5 jaar oud zit verstopt, heeft enorm last van kramp in haar buik, wat logisch is. Het is begonnen nadat ze een kuur antibiotica heeft gehad, hiervan raakte ze enorm aan de diarree en toen zich dat herstelde raakte ze verstopt. Dat is volgens de huisarts een reactie van de darmen, van het ene uiterste naar het andere......
    We zijn op advies van de huisarts met lactulose bezig. Bij de gebruikelijke dosering, 10 ml per dag, raakte ze na twee dagen weer enorm aan de diarree, hierna raaktte ze weer verstopt. Nu dus toch weer gestart met lactulose alleen nu 5 cc per dag. Nu blijft ze verstopt zitten, heel af en toe komt een ieniemienie hard minikeuteltje tevoorschijn. We laten haar veel drinken, ook een glas roosviccee laxo per dag, ze eet een pruim per dag en ook nog een kiwi, en dan ook nog gewoon tarwebrood en wat hapjes avondmaaltijd. We zetten haar ook in een warm bad in de hoop zo de darmen te stimuleren, ook wrijven we over haar buik.
    Ze zou nu toch een gewoon moeten gaan poepen? Zelf heb ik het idee dat er nu ook een angst bij is gekomen om te poepen. Maar hoe los ik dit op. Dit is gewoon sneu en zielig. Ze speelt even en dan komt ze weer op me afgerent en begint te huilen :cry: van de buikpijn, zo gaat het de hele dag, en helaas ook nacht door. Heeft een van jullie nog een advies? Mocht dit maandag nog zo zijn ga ik toch weer naar de huisarts....... :oops: Ik weet het even niet meer....... :cry: :oops:

    wup
     
  2. gabje20

    gabje20 Bekend lid

    20 jan 2006
    597
    0
    0
    hallo wuppie,

    Het is geen leuk verhaal...

    Mijn dochtertje heeft ook last van verstoppingen, ook elke keer naar de huisarts toe, lactulose, klisma (baby) en toen florax junior 2x per dag. Er was geen houden meer aan toen er met een klisma en 2 zakjes niks uit kwam kwa ontlasting. Mijn kleine meid kroop een hele dag over de grond van de pijn in haar buikje. Zijn in de middag naar de dokter gegaan, en toen gelijk naar het ziekenhuis voor een klisma daarzo.

    Ze kreeg een grote slang naar binnen via de anus, werd volgespoten met olie, en na een half uur 500 cc zoutwater.... Heel erg zielig natuurlijk wand ze ging gelijk poepen. Het was tot aan de 3e dag heel erg hard en versteend, nu 2 weken later ben ik blij dat het is gebeurd. Heb een heel ander kind terug, ze eet nu weer goed en kan goed en zonder problemen poepen... Ze hebben alleen wel gezegd dat het in de loop van de tijd wel een keertje herhaald moet worden bij de meeste.

    Het is een lang verhaal... als je nog meer vragen heb kan je ze gewoon stellen :)

    Heel veel suc 6 en sterkte, als moeder zijnde is het verschrikkelijk om je kindje zo te zien.

    Groetjes gabje
     
  3. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    Ook wij hebben hetzelfde meegemaakt, alleen gaf Sam geen pijn aan(heeft ook een reden)
    Ze weigerde te eten en te drinken, ze zat te vol(achteraf) Ze heeft toen bijna 3 weken inhet ziekenhuis gelegen. En daar duurde het wel even voor ze er achter waren wat er aan de hand was. Uiteindelijk ook 3x per dag hoogopgaande klisma's. Toen ging het langzaam aan beter. Ze ging ook weer eten. Nu bijna een jaar later, zit ze nog iedere dag aan de medicijnen movicolon. Als ze dat niet krijgt gaat het weer gelijk mis.
    Heel veel succes.
     
  4. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    Bedankt voor jullie reacties. Het leek weer wat beter te gaan maar helaas nu weer niet, ze zit weer helemaal klem, ben nu zelf de lactulose maar op gaan hogen naar weer 10 ml. En dan nog steeds veel drinken, roosviccee laxo, kiwi en pruim etc. Hoop dat het wat los komt, er kwam vanavond weer een ieniemienie muizekeuteltje uit dat zo verschrikkelijk hard was........gewoon eng........ Ik wacht nog een dag, dan weer de huisarts.........
     
  5. Sanne

    Sanne Fanatiek lid

    18 sep 2005
    3.691
    0
    0
    verzorgende
    limburg
    Hier hetzelfde probleem met onze dochter van 2.
    Ze kreeg lactulose, klysma maar dat hielp maar voor korte duur.
    Kben nu met haar naar de osteopaat geweest en bleek ze blokkades te hebben in middenrif ( waar spijsvertering begint) en blokkades bij gal , ze heeft een aantal blokkades weg kunnen nemen en druppels meegegeven kmoet over 3 weken terug maar ben heel blij dat ik gegaan ben en nu na een half jaar dokteren eindelijk weet wat de oorzaak is
     
  6. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    Wij hebbne hetzelfde probleem gehad met Jelina. Alleen is het nu opgelost bij ons. Ze durfde ook niet meer te poepen omdat het zo hard was.
    De oplossing bij ons was de WC! Nu zul je wel raar kijken, maar sinds Jelina op de wc poept gaat het stukken beter. Ze zit dan in een andere houding en kan op die manier de poep niet meer ophouden. (eerst stond ze constant met haar benen dichtgeknepen)

    Ik hoop dat je er wat aan hebt.

    X Vera
     
  7. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    Toen sam in het ziekenhuis lag, kreeg ze 2x 20 ml Lactulose. Wat ze natuurlijk niet echt lekker meer vond zo'n hoeveelheid. Dat hielp ook niet. Dus toen grote maatregelen. Lactulose voor langere tijd is ook erg slecht voor de tandjes. Dus vandaar dat wij nu aan de movicolon zitten. In het begin kreeg ze 4 zakjes per dag. Nu zitten we al een tijdje op 1 zakje. Zonder gaat nog echt niet.
    Zou echt terug gaan hoor. Heel veel succes hopelijk word je door gestuurd, want zo aansukkelen is ook niets.
     
  8. gabje20

    gabje20 Bekend lid

    20 jan 2006
    597
    0
    0
    haaai,

    hpelijk gaat het snel beter ! Hier zitten we op 2x forlax junior op een dag. Ze drinkt het gelukkig makkelijk op. Het poepen gaat gelukkig heel erg goed elke dag een volle luier... en het belangrijkste ZONDER pijn !

    Suc 6 enne die tip van Venaeroy ga ik ook proberen op de wc poepen.
     
  9. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    hai,

    Op de wc geprobeerd maar dat wil ze niet. Vandaag weer een enorm harde keutel........... het doet haar zo'n pijn en ze zal nu ook wel bang zijn om te poepen.
    Morgenochtend 8 uur bel ik de huisarts en vraag ik wel om movicolon of forlax. Dit kan echt niet meer..........
    gr.
    wup :oops: :cry:
     
  10. gabje20

    gabje20 Bekend lid

    20 jan 2006
    597
    0
    0
    aaaaah zielig dan hé !

    Ik hoop voor je dat ze dan geen pijn meer heeft !

    Sterkte gabje
     
  11. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    Hoe is het er nu mee?
     
  12. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    hai,

    Donderdag gebeld met de huisarts. Eerst lactulose verhogen naar 20cc per dag, gaat het na het weekend nog niet dan over op de Forlax. Vanmiddag dus weer met een gillend meisje, compleet in paniek bijna, gezeten. Echt heel naar gewoon. Uiteindelijk wel een enorm harde grote keutel die eruit kwam, daarna was ze rustiger. Maar goed, dit is het dus ook niet, maandag weer huisarts, ze moet over op de Forlax. Het arme kind heeft het de hele dag over pijn in de buik en billen, dat kan toch niet. Ze is volgensmij bang om te poepen aan het worden.........
    Ik houd jullie op de hoogte.......

    wup
     
  13. Noukie 81

    Noukie 81 Actief lid

    26 aug 2007
    264
    0
    0
    noord brabant
    hoi moeders ik lees hier jullie vervelende verhalen en kom tot de conclusie dat het bij jullie allemaal dochter zijn ! Komt dit idd meer bij meisjes voor of is dit puur toeval? in iedergeval heel veel succes er mee. liefs Noukie
     
  14. gabje20

    gabje20 Bekend lid

    20 jan 2006
    597
    0
    0
    Noukie81 : Goede vraag ! Geen idee... zal het inderdaad is vragen bij de huisarts ! Wel toeval !
     
  15. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    Hey Wuppie,

    Hoe gaat het nu met je dochter, weer bijna 1 weekje verder nu?
     
  16. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    hai hai,

    Nou, de hele week al 20 cc lactulose per dag, nog steeds harde keutels. Gisteren overleg gehad met een collega (ziekenhuisapotheker, ben zelf apo.assistent), de forlax heeft momenteel geen meerwaarde boven de lactulose. Proberen de darmen gewoon op gang te krijgen, dus pruimen, biogarde, kiwi, veel drinken, vezels etc.
    Vanmorgen dus toch mijn gevoel gevolgd en de alternatieve kant op gegaan. We gaan vanmiddag naar een Body Stress Release sessie, hier zijn we met onze zoon ook geweest en het heeft bij hem goed geholpen. Hopelijk gaat dit werken bij onze dochter. voor degene die wil weten, hier een link: www.bsr-kraggenburg.nl

    Ik hou jullie op de hoogte!
     
  17. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    Hopelijk helpt dat wel.
    En anders zou ik eisen dat ze je naar de kinderarts sturen.
    Beterschap
     
  18. MissV

    MissV Actief lid

    14 sep 2006
    149
    1
    0
    Almere
    Hoi,

    Ik heb dit met m'n zoontje ook lange tijd gehad. Hij huilde als hij moest poepen. Perste heel hard en meestal kwam er niets of soms een hard keuteltje. Het was zo zielig

    We hebben heel lang lactulose gebruikt, soms de dosis verhoogd, maar het hielp allemaal niets. Na weer een huisarts bezoek een paar keer een klysma gebruikt, maar dit had ook weinig resultaat.
    Toen heb ik uiteindelijk de kinderarts gebeld en die zei dat ze meestal forlax of movicolon voorschrijft en dat ze zelf niet weg is van lactulose.
    Dus heb ik aan de huisarts forlax gevraagd en gekregen.

    Sindsdien gaat het prima. Ik heb een heel ander kind terug. Veel vrolijker en actiever. Hij eet ook veel beter. Eerst gaven we 2 zakjes per dag, maar nu nog 1 en het gaat goed zo.

    Volgens mij helpt lactulose alleen bij lichte en tijdelijke verstopping. Maar voor dit soort gevallen moet je echt forlax of movicolon gebruiken.

    Succes!
     
  19. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    waarom was je kinderarts niet weg van lactulose?
    wij zitten met hetzelfde probleem, maar huisarts en cb blijven maar zeggen langdurig (echt dagelijks :() lactulose gebruiken
     
  20. MissV

    MissV Actief lid

    14 sep 2006
    149
    1
    0
    Almere
    Haar ervaring was dat het niet altijd goed hielp en dat kindjes er veel buikkrampen door (kunnen) krijgen.
    Mijn zoontje had inderdaad veel krampen. Hij zat regelmatig hard te persen, maar dan kwam er niets, ondanks de lactulose die we al heel lang gebruikten.

    Ik denk dat als lactulose niet aanslaat, je beter iets anders kunt proberen. Het lijkt me onlogisch dat het na een paar weken/maanden ineens wel gaat werken.
     

Deel Deze Pagina