Na meerdere keren mis, nu tóch mama!

Discussie in 'De mama's' gestart door Lexie74, 29 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Oh Inez, moet je niet doen, zoveel vitamines hebben ze echt niet nodig!
    Wel erg vervelend dat er 2 praktijken zijn ik snap goed dat je ervan baalde. Succes voor morgen, ik hoop dat je er snel baat bij hebt.

    Pff, we hebben een leuk stuk grond gezien om te gaan bouwen, 500 m2. Nu eens kijken of het financieel gaat lukken allemaal en of ik er wel zin in heb. We wonen hier erg leuk maar een vijstaand huis is ook wel erg lekker en alles indelen zoals wij dat willen.
     
  2. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Oh Anette, wat gaaf zeg, een eigen huis bouwen. Spannend allemaal. Ik hoop dat het jullie gaat lukken om dit te gaan doen.

    Had ik al verteld dat wij dat ook gaan doen? Wij wonen op een kavel van ruim 750 m2, maar in een piepklein huisje waar we maar net (of beter gezegd, eigenlijk net niet) met ons vieren inpassen.
    Nu gaan we hier hopelijk nog dit jaar en anders volgend jaar nieuwbouwen en daarna trekt m'n schoonmoeder bij ons in. Haar huis staat nu in de verkoop en zodra dat verkocht is kunnen we een en ander opstarten.
    Normaliter zou je zeggen bouw een stukje aan, maar wij missen op onze bovenverdieping behoorlijk wat hoogte. Ik kan hier met m'n 1.60m ruim staan, maar manlief moet met z'n 1.85 bukken en dat is niet handig.
    Een verbouwing hier zo dusdanig ingrijpend zijn voor de rest van het huis dat het net zo makkelijk is om dan maar wat nieuws neer te zetten.
     
  3. Karola

    Karola Bekend lid

    22 nov 2005
    531
    1
    0
    Zeker spannend een eigen huis bouwen,echt Belgisch ;)
    Het lijkt mij wel heerlijk dat je het zelf kan bepalen hoe of wat.

    En Inez ook al plannen,ja hoe groter de kids worden hoe kleiner het huis ook lijkt.
    En je schoonmoeder inwonen? :( Dan moet je wel een hele goeie relatie met haar hebben.!

    Wat een triest weer zeg,ik kom echt niet op gang zo heb nergens zin in.
    Damo slaapt en de grote mannen liggen lui in bed een filmpje te kijken.
    Ik ga maar ff douchen kijken of ik daar energie van krijg.
     
  4. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Karola, is het nog steeds zo'n triest weer bij jullie? Hier is het tot nog toe de hele dag nog droog geweest.

    Ja, het is inderdaad erg spannend, die bouwplannen. En ja, wij kunnen erg goed overweg met m'n schoonmoeder, anders zouden we dit project nooit samen aangaan.
    De benedenverdieping zal in tweeën worden gesplitst. Oma krijgt hier alles voor zichzelf: woonkamer, keuken, badkamer, toilet, slaapkamer.
    Wij krijgen beneden een woonkamer, keuken en toilet en gezamenlijk hebben we een bijkeuken. En via de bijkeuken kunnen we binnendoor bij elkaar komen.
    De bovenverdieping wordt volledig voor ons met dien verstande dat wanneer oma loge's krijgt, dat die dan eventueel bij ons op de bovenverdieping kunnen slapen.

    Oja, ons huidige huis lijkt niet alleen klein, maar is ook klein. Ons huis is welliswaar bijna 12x6m, maar dat is dan ook bijna onze volledige woonruimte. Op de benedenverdieping hebben we 2 slaapkamertjes, een douchecel, toilet, keuken en een woonkamer.
    De bovenverdieping is eigenlijk niet meer dan een vliering en daar slapen wij. Door een onhandige indeling van de bovenverdieping is er boven maar 1 slaapkamer te creëren en zoals al gezegd, door gebrek aan hoogte boven is het daar erg onhandig.
    We kijken erg uit naar extra ruimte en ... naar een echte badkamer (met bad, mijn grote wens).

    De eerste keer fysio zit erop. Mag vrijdag weer terugkomen. Het viel me deze keer nog mee, maar ze is nu ook alleen nog maar een beetje aan het aftasten geweest hoe m'n rug eraan toe is.
    Het zit behoorlijk vast en waarschijnlijk komen veel andere klachten die ik heb (o.a. chronische moeheid, krachtverlies en pijnscheuten) hier ook vandaan. Tenminste, daar hoop ik dan maar op. Eerst maar even optimistisch blijven en ervan uitgaan dat met het loswerken van de rug de meeste klachten verdwijnen en de kracht weer een beetje terugkomt.
     
  5. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Eej uh Karola........ zo kan ie wel weer :)

    Inez, ik vind dat altijd wel wat hebben als je voor de familie gaat zorgen en als ze dan een eigen ruimte hebben, lijkt me wel wat.
    Vrijdag weer terug, het zou best wel eens kunnen dat dat afzien gaat worden maar als je er baat bij hebt en je je dan beter gaat voelen. Ik duim voor je.

    Gisteren een boek met huizen zitten bekijken, het wordt steeds duurder. WE gaan een type huis uitzoeken van een bestaand huis zodat we geen architectkosten hebben.
    Jee, ze hebben hier van de luchtmacht vliegoefeningen, dat Sarah daar niet van wakker wordt, raar.
    Ik ga haar maar eens wakker maken, ze slaapt al bijna 3 uur (vanochtend 4,5 uur wakker geweest dus dat kan wel)

    Liefs
     
  6. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Anette, wij hebben ook wel gedacht aan een 'huis uit een catalogus'. We hebben in ieder geval wel bij diverse bedrijven een catalogus opgevraagd om ideeën op te doen. Alleen moet er bij ons zoveel worden veranderd vanwege het feit dat de benedenverdieping in tweeën moet worden gesplitst, dat het daardoor voor ons voordeliger is om wel een architect in te schakelen.

    Bovendien wonen we tussen een architect en een aannemer in, beiden zijn er bij gebaat om ons huis te mogen bouwen voor een redelijk schappelijke prijs.

    M'n schoonmoeder heeft voor haar moeder gezorgd toen zij niet meer op zichzelf kon zorgen waardoor zij maar een paar weken in een verzorgingstehuis heeft hoeven te verblijven voor ze overleed.

    Bij ons gaat straks de zorg 2 kanten op. Zij kan ons nu een beetje helpen met de kinderen, wij haar straks wanneer zij het zelf allemaal niet meer kan.

    Ik moet wel bekennen dat ik dit met m'n eigen vader niet zou kunnen en willen hoor. Maar m'n schoonmoeder is een schat en we gunnen haar dat ze zo lang mogelijk op zichzelf kan blijven wonen en pas als het echt niet anders meer kan naar een verzorgingstehuis gaat.
     
  7. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Tja, je moet het natuurlijk wel met elkaar kunnen vinden elkaar even niet zien is lastiger.
    Het is geen systeembouw maar de architect heeft een aantal huizen getekend en in een boekje gezet, erg handig. Je kunt de ruimtes nog aanpassen.
    Ik weet nog niet of we het gaan doen, eens kijken wat de bank gaat zeggen en wat e hypotheekkosten dan gaan worden. Voordeel is wel dat er een flinke overwaarde aan ons huis zit en de rente staat een stuk lager dan waar wij hem nu voor hebben.

    Even naar het eten kijken, de voorraad potjes voro Sarah was bijna op, dus even nieuwe maken. Aardappelen, wortels, peultjes en kip. smullen......

    Oh ja, ik weet niet of jullie ook zo'n boekje hebben gekregen met info over het sparen van streepjescodes van olvarit, nutrilon en bambix. Las jullie geen streepjescodes sparen, willen jullie ze voor mij sparen?

    Liefs Anette
     
  8. Karola

    Karola Bekend lid

    22 nov 2005
    531
    1
    0
    Goeiemorgen!

    Damo is alweer 8 mnd,poehé het gaat hard en als ik denk wat hij de komende maanden nog gaat leren,leuk hoor!

    @Anette,eet Sarah nog niet met jullie mee?
    En nee ik weet niks van sparen,is het de moeite want dan ga ik misschien zelf beginnen.
    Maar moet je eerlijk zeggen dat ik er niet zo goed in ben,dus probeer ik ze apart te houden voor je.
     
  9. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Nee, Sarah eet nog niet met ons mee omdat wij vrij laat eten.. dat redt ze nog niet, we proberen het in het weekend wel maar dan moeten wij ook om 16.30-17.00 uur eten en dat betekent voor mij in de avond HONGER!
    Daarbij heeft ze nog maar 2 tandjes en we merken dat het kauwen nog niet echt goed gaat.
    Vandaag heeft mijn vriend vergadering met een etentje en ik ben van plan om vissticks te maken met aardappelpurree en dan op tijd eten, kan ze wel met me mee eten. Ben benieuwd.
    Ligt ook aan ons, ik vind het wel handig zo

    Ik zal de site eens opzoeken van het sparen, kun je kijken.

    Liefs Anette
     
  10. Karola

    Karola Bekend lid

    22 nov 2005
    531
    1
    0
    @Anette,ik kreeg toevallig vanmiddag een boekje bij de Wij,ik denk niet dat het veel zin heeft voor mij.
    Ik heb melk van de Etos,eigen merk en dan tikt het verder niet echt geweldig.
    Zal ze dus bewaren voor je als ik er aan denk ;)

    Wij eten tussen 6 en 7,probeer het wel eerder 6 dan 7 te doen,en dan krijgt Damo om 5 uur vaak wel een klein flesje melk,dan heeft die zijn dipje :)
    Hij eet dus echt al alles mee,alleen niet als het pittig is,en wij eten heel gevarieerd.aard/pasta/rijst/bami/soep meneer eet alles!
    Ik hoop zo dat dit zo blijft!
    Mixen ben ik vrij vroeg mee gestopt omdat ik merkte dat hij het grof ook echt lekkerder vond.
     
  11. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    dat lijkt me echt heel fijn, mee eten met de pot. Ben benieuwd dadelijk, ik ga met Sarah bij mijn ouders eten, eens kijken wat ze doet. Ik zou het wel fijn vinden maar net als vandaag, om 15.00 uur wakker en dan redt ze het echt niet tot 18.00 uur.

    En alvast bedankt voor de streepjescodes
     
  12. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Ik gaf Demi altijd potjes ook ivm onze etenstijd.
    Maar sinds haar verjaardag eten we met zn 3 tegelijk ook omdat meneer LEx nu om 18 uur begint, dus om 17 uur moet eten. Dat redt Demi net (voorheen at ze rond 16.30). Na het eten is het tv kijken en op bed.
    Ze eet tot nog toe ook alles met smaak mee.
    Echt leuk om te zien ook.

    Karola wat gaat het hard he! Voor je het weet issie al 1 jaar....

    Inez spannend hoor bouwplannen, ben er niet in thuis verder.
     
  13. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Jeetje An en Inez wat een plannen! :( Wel leuk hoor. Goed hoor Inez dat het zo kan je schoonmoeder in huis nemen. Ik heb er wel eens over nagedacht om mijn vader te laten verhuizen naar de straat waar wij op uitkijken. Dat zijn nl senioren woningen. Maar paps woont hier 15 km vandaan en die moeten we dan ontwortelen. Gaat niet meer lukken denk om zich hier nog te settelen. Denk niet dat we hem dat aan moeten doen.

    Pim eet zoveel mogelijk met ons mee. Wij eten rond 6 uur. Ik kook wel alles zonder zout en ben nog wat voorzichtig met kruiden. Die gooi ik erna wel doorheen. T is wel een lekker eter want hij eet werkelijk nog steeds alles. Vooral het bakje yoghert na de maaltijd is feest. Mijnheer zit nu in de fase van zelf doen. haha dat is zo genieten. Ok alles zit onder, maar t bad spoelt m wel weer schoon en de wasmachine wast zijn kleertjes wel weer. Ik vind het super gezellig zo met zijn drie eten. Ik hou ook alles zo grof mogelijk, kauwen gaat goed hoor zonder tanden. Nou ja zonder hij heeft er twee voor onder maar daar wordt weinig mee gekauwd. Alleen als het door omstandigheden wat later wordt of we eten iets waarvan ik denk dat hij het nog niet helemaal goed kan verwerken omdat het te kruidig is of zo krijgt hij potje.

    Hij is overigens nu voor de 2 volle dag naar het KDV geweest, volgens mij vindt hij het helemaal geweldig. Hij komt echt helemaal uitgelaten en vrolijk thuis. hihi T mannetje. ;)

    Anette, ik heb idd ook het boekje gehad. Maar ga zelf ook sparen. Mocht ik het niet volhouden.........................ben jij de eerste die ze krijgt.

    Nou meiden. T weekend is begonnen. Morgen even een ritje Flevopolder naar nichtje van mijn man (heeft ook vorig jaar een kleine gekregen en ik kan het wel met dr vinden, dus ff gezellig) en zondag zijn we ook onder de pannen. Tja en dan is t weekend alweer om. Maar eerst maar even genieten.

    Oh ja heb trouwens nieuwe buggy voor Pim gekocht Quinny Zapp. Scheelt een hoop zeulen met die zware kinderwagen vooral in en uit de auto en we kunnen nu echt met de fiets op stap. Heb dr zin in! Wandelwagen houden we uiteraard voor het echte wandelwerk alhwoel manlief nu ook al zo'n rugdrager wil. Toe maar t houd niet op haha. Zij collega heeft een hele goeie en die moest ik van de week natuurlijk even zien. HMmm hmmm nou vooruit maar ook maar een rugdrager erbij voor de strandwandelingen. Pfff hahaha

    XX Aby
     
  14. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    heej hoor ik daar Flevopolder? waar ga je heen dan, kun je misschien nog naar mij zwaaien ;)
     
  15. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Lex, ik zat in Creil vandaag! :)
     
  16. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Nou dan had je kunnen zwaaien idd
     
  17. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Aby, bevalt de Zapp?

    Wij vinden het inderdaad ook een prettig idee om schoonmama in huis te nemen. Zij heeft niet zo heel veel met het huis en de buurt waar ze nu woont, dus last van ontwortelen zal ze niet echt hebben. Ze zal het alleen maar heerlijk vinden om zo dicht bij de meiden te kunnen wonen.

    Ik hoop dat wij hier ook snel met ons allen aan tafel zullen zitten met avondeten. Yelina heb ik nu sinds een paar dagen ook aan het brood en dat zit ze eventjes in de kinderstoel, maar aangezien ze nog niet zo'n haast heeft met gaan zitten, zit ze er nog niet echt stevig in.

    Ze begint wel steeds meer te rollen en krijgt nu ook haar arm onder haar buik vandaan nadat ze is omgerold.
     
  18. Abigail

    Abigail Bekend lid

    6 nov 2006
    644
    0
    0
    Noord-Holland
    Lex, ik heb ook gezwaaid maar je was te druk met de kleine hihi.

    Inez...Zapp bevalt goed het was even oefenen op het in en uitvouwen maar als je het eenmaal onder de knie hebt super. T is een lekker licht en toch stevig karretje en Pim zit er in als een prins.

    De kleine gaat hier overigens echt heel hard. Gister zag hij zijn driewieler met duwstang staan, dus ik hem maar naar beneden gehaald van nou we zien wel. Pim er op gezet en daar zat hij hoor..........dat kind lijkt veel ouder dan 10 maanden ;) Ik hoefde hem niet eens vast te houden. Trappen kon nog niet want zijn beentjes zijn nog te kort maar hij zocht de trappers wel op met zijn voetjes. T is wel lachen, maar nogmaals t gaat wel erg snel allemaal met hem.

    Gaat de kleine weer even uit zijn bedje halen, ik hoor alarm boven. hihi
    Knuffelen!
     
  19. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Fijn dat de Zapp goed bevalt. Wij zijn nog op zoek naar een andere buggy, ik ben al wel een beetje aan het rondkijken op Marktplaats, maar heb nog niets kunnen vinden.

    Vandaag geen zwemmen, want ik heb Alyssa weer eens ziek gehad. En aangezien ze zich nu pas weer een beetje lekker voelt, vind ik het niet verstandig om met haar naar het zwembad te gaan.

    Ik ben gisteren weer bij de kraker geweest, maar ik ben bang dat er weinig te 'kraken' valt in m'n rug, aangezien hij een beetje vergroeid is. Ze kan het wel allemaal losmaken en wat soepeler maken en oefeningen ter preventie meegeven.

    Ik moest het ook maar eens een tijdje wat rustiger aandoen en overwegen om een dag in de week iemand m'n huis schoon te laten maken. Tja, dat wordt een beetje lastig want daar hebben we het geld gewoon niet voor. En manlief helpt al daar waar hij kan, de schat.

    En als ik moet kiezen tussen m'n huis laten schoonmaken of Alyssa 2 middagen in de week naar het KDV laten gaan, dan kies ik liever voor het laatste, aangezien we hier in de buurt geen kleine kinderen hebben waar ze mee kan spelen.
     

Deel Deze Pagina