Wat neem je mee naar ziekenhuis bij keizersnede

Discussie in 'De bevalling' gestart door Mariel79, 5 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mariel79

    Mariel79 Fanatiek lid

    16 jul 2008
    1.439
    0
    0
    Noord-Holland
    Morgen weet ik wanneer ik ingepland wordt voor een keizersnede. Ik vraag me alleen af wat je qua kleding etc mee moet nemen. Wat zit het lekkerst na de operatie ? Alle tips zijn welkom ;)
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.806
    32.714
    113
    Heel hoge oma-onderbroeken die over je wond heen vallen. Een lekkere broek die niet te strak over je buik heen komt. Een aantal pyama's/bighshirts, want je zult de eerste dagen toch veel in bed liggen. Eventueel een ochtendjas, slippers om te douchen en sloffen. Succes alvast!
     
  3. dolfijn

    dolfijn Bekend lid

    25 sep 2006
    522
    0
    16
    Deventer
    Ik had onverwachts een keizersnede van mijn dochter (2007). We gingen voor een gewone poliklinische bevalling naar het ziekenhuis maar het liep allemaal anders. Ik had mijn tasje ingepakt voor een nachtje en ook niet heel veel babykleertjes bij me. Gelukkig weet ik thuis alles goed te liggen en kon mijn man instrueren wat hij allemaal nog extra mee moest nemen.
    Dingen die hij bijvoorbeeld nog extra heeft opgehaald zijn:
    - pyama's
    - badjas (heel erg handig, onmisbaar) en sloffen
    - mijn eigen hoofdkussen (vraag wel even of het mag)
    - extra ondergoed en voedings bh's
    - wat te lezen
    - lader van mijn mobiele telefoon
    - extra baby kleertjes (je ligt er toch zo 5 dagen met z'n tweetjes)
    - sokken

    Ga je alsjeblieft niet in een spijkerbroek wurmen ofzo. Je wond is echt pijnlijk in het begin. Gewoon lekker een trainingsbroek/pyamabroek aan. Ook overdag. Ik vond het helemaal niet belangrijk om er op mijn mooist uit te zien (dat ben je toch niet... :cry: ) voor de visite ofzo. Ze weten allemaal dat je net geopereerd bent. Maar als het wel belangrijk voor je is dan zou ik wat make-up spulletje meenemen.

    Succes met alles!
    Gr. Dolfijn
     
  4. Dora

    Dora Bekend lid

    25 apr 2006
    762
    0
    0
    Ik heb 2 pyama's gepakt. en idd oma onderbroeken :), oordopjes, muziek, badjas, pantoffels, makeup, deo, shampoo etc. een paar hempjes, sokken, fotocamera en oplader en oplader mobiele telefoon en een goed boek.
    Verder een extra tas voor de baby met 3 hele setjes aan kleertjes, speen, speenkoord, slabje, eigen drinkfles, jasje, wikkeldoek en een knuffeltje.
     
  5. Mariel79

    Mariel79 Fanatiek lid

    16 jul 2008
    1.439
    0
    0
    Noord-Holland
    Thanks meiden voor de tips !
    Heb meteen een lekker broek met sweater besteld !

    Die hoge oma onderbroeken haal ik gewoon bij de Wibra of zo denk ik ?
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.806
    32.714
    113
    Ja, zou ik wel doen. Ik had ze bij de bentex gehaald. Gewoon die goedkope katoenen. Ze zien er niet uit, maar wat was ik er blij mee.

    @dora: ik zou nog een paar extra kleertjes meenemen voor de kleine. Je bent er toch al snel een dag of 4 en die kleintjes willen nog wel eens spugen of alles onderpoepen. Gebruik je het niet is het ook geen probleem natuurlijk. Al kan je man het natuurlijk ook evt nog wat meenemen mocht het nodig zijn.
     
  7. 078mama

    078mama Niet meer actief

    Ik zou ook nog douche spullen meenemen zonder parfum. Dit prikt niet in je wond...
     
  8. Pip

    Pip Actief lid

    15 jun 2006
    141
    0
    0
    Ja, dat van die douchegel is een goede tip. Ik had van mijn schoonzus iets van Weleda gekregen, was ook zacht genoeg om niet te prikken. Verder is het erg handig om een pyjama in te pakken die van voren sluit. Handig als je bv wilt gaan geven, maar ook als je nog een infuus hebt na de operatie. Dan ben je wat gemakkelijker aan- en uit te kleden.
    Mp-3-speler kan fijn zijn om je een beetje af te sluiten als je wilt rusten, je ligt vaak met minimaal nog een moeder (en baby) op een kamer, dus volop levendigheid om je heen.
    En, ik heb het in eerdere posts ook al gelezen, niet-knellende kleding en ondergoed. Ik vond mijn zwangerschapsjoggingbroek heerlijk zitten...
     
  9. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    De meeste tips zijn al gegeven maar wat dacht je van wat lekkers , snoepjes/liga/sultana.. je krijgt onbeperkt koffie en thee maar af en toe is wat er bij wel lekker.. Pakjes drinken..

    schriftje om dingetjes op te schrijven..

    Succes!
     
  10. darcy

    darcy VIP lid

    1 okt 2006
    5.715
    0
    0
    English teacher!
    Zaanstreek
    Tijdschriften, lekkere katoenen sokken, een voedingsshirt van H&M (met van de opzij te schuiven flapjes aan de voorkant, hoe heet dat 8) ), veel kleertjes voor de kleine, lekkers voor de trek tussendoor, een hoofdtelefoontje voor de tv op je kamer (moet je misschien kopen?), zeker weten je badjas en denk aan voldoende crèmes (voor gezicht, huid en handen/lippen): de lucht in een ziekenhuis is gortdroog :rolleyes:

    Een bijzonder mooie bevalling gewenst!
     
  11. Dora

    Dora Bekend lid

    25 apr 2006
    762
    0
    0
    hmmm idd een goede tip om wellicht wat meer extra setjes voor de kleine mee te nemen ivm ontlasting e.d en ik weet haar exacte maat natuurlijk niet. Dank voor de tip!
    ik heb idd nu ook maar even mijn Ipod in de tas gedaan ;)
     
  12. Mariel79

    Mariel79 Fanatiek lid

    16 jul 2008
    1.439
    0
    0
    Noord-Holland
    Goede tip inderdaad van die extra kleertjes, en die van het lekkers en de creme vind ik ook een hele goeie ! Nog iets minder dan 2 weken, vind het nu wel spannend worden :D
     

Deel Deze Pagina