toch minder gaan werken maar baas niet zo blij

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Tonneke, 11 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tonneke

    Tonneke Niet meer actief

    Ik voel me echt schuldig, weet niet of ik me schuldig voel tegenover me baas of tegenover mezelf. Ik heb een zenuw welke over belast is in me rug door teveel zitten en pijn aan me ribben als ik zit (brandend gevoel).

    Ik heb in overleg met de VK toch aan me baas verteld dat ik minder wil gaan werken. In plaats van 5 dagen 8 uur nu 5 dagen 6 uur.
    Ik kreeg als reactie of er geen andere mogelijkheid was en dat de timing wel erg slecht was in verband met de drukte.

    Me baas zei ook dat de prioriteiten van zwangere vrouwen en moeders veranderde door minder werken etc. en dat hij hier niet blij mee is.

    Ik vindt me werk nu echt zwaar en voel me dus schuldig. Tegenover me baas omdat het erg druk is maar zeker tegenover mezelf omdat ik het mezelf zo aantrek. Voel me zo'n zeikerd, tenminste het lijkt alsof ik zo overkom bij mijn baas..

    Moet nu dus helemaal niet gaan beginnen dat ik dag minder wil gaan werken ofzo want dat is echt ontdenkbaar wegens de drukte. En als ik minder ga werken dan krijgen mijn collega's meer werk door mij..
    Waarom moet dit allemaal zo lastig zijn
     
  2. Esin

    Esin Niet meer actief

    Meid ik kan je 1 advies geven en dat is denk aan jezelf en aan je kindje..

    Ga gewoon 2 uurtjes minder werken als je voelt dat je dat nodig hebt, je hebt er recht op!

    Ik vind die reactie ook belachelijk van je baas!
    Probeer het je niet teveel aan te trekken..
     
  3. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    hoe vervelend je het ook vind voor je collegas..gewoon minder gaan werken! je bent niet alleen.je moet ook aan je baby denken he. en jij hoeft je totaaaal nergens schuldig over te voelen..eerder je baas dan want als het zo ontzettend druk is dat hij eingelijk niemand kan missen dan moet hij er maar iemand bij aannemen om de werkdruk op je collegas te verminderen als jij niet optimaal meer kunt functioneren. jij hoeft nergens voor op te draaien hoor kom nou!
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Je gaat toch op advies van een medisch iemand minder werken niet omdat je wilt gaan tutten oid. Als je niet zwanger zou zijn, maar dezelfde klachten zou hebben zou ie waarschijnlijk minder moeilijk doen... Wellicht kun je hierin ook de arbodienst inschakelen? Dat praat misschien makkelijker.

    Het is trouwens ook niet per definitie zo dat je collega's meer werk krijgen. Ze kunnen ook iemand extra aannemen.... die keuze ligt bij het bedrijf en niet bij jou.

    Let goed op waar je zelf voor verantwoordelijk bent en waarvoor niet. Je bent niet verantwoordelijk dat je medisch niet helemaal in orde bent. Dat gebeurt gewoon. Dat je zwanger wordt, kan je werkgever verwachten, mensen krijgen nou eenmaal kinderen... Minder werken is een recht, dat zou je ook kunnen doen als je geen kinderen hebt. Hoe ze dat dan intern oplossen is ook niet jouw probleem.
     
  5. stan

    stan Lid

    11 mrt 2009
    16
    0
    0
    Rotterdam
    Kijk wel uit dat je uit schuldgevoel niet in de 6 uur / dag het werk wat je normaal in 8 uur /dag deed daat doen. Dan zit je dadelijk nog overspannen thuis ook!

    gr.
    stan
     
  6. Tonneke

    Tonneke Niet meer actief

    Helaas kunnen ze niet zomaar extra mensen inhuren/aannemen inverband met schaarste op de markt.

    Vandaag is echter wel de bom gebarsten. Ik zit zo vol met werk dat ik het niet aankan. Dan krijg ik meer tijd voor een bepaalde klant maar dan komt me collega met nog meer extra werk wat ook even gedaan moet worden. Ik kan niet meer aankomen dat ik het niet aankan omdat ik dan als reactie krijg dat iedereen het druk heeft.
    En op het probleem dat ik me werk niet af krijg, krijg ik de reactie dat ik maar moet overwerken! Lekker als je minder moet gaan werken!

    En als ik boos wordt dan krijg ik als reactie dat het me hormonen wel weer zullen zijn. Ik had het altijd naar mijn zin maar nu zit ik hier met tegenzin.

    Ik snap ook wel dat het druk is en dat er te weinig mensen zijn. Ik ben echt bang dat ik straks 100% thuis zit doordat me lichaam stop zegt. Ik hoef dan echt niet op sympathie te rekenen van collega's.
    Helaas moet er volgens mij echt iets gebeuren voordat ik minder moet werken en het gaan geloven anders vinden ze toch maar dat ik mezelf aanstel.

    weten dat je rustiger aan moet doen en het ook daadwerkelijk doen zijn echt twee hele verschillende dingen.
     
  7. wuppie

    wuppie Bekend lid

    16 jul 2006
    621
    0
    0
    luister naar je lichaam Tonneke (en niet naar je baas), is moeilijk maar je weet waar je het voor doet en neem contact op met je arbodienst.

    toi toi
    wup
     
  8. Tonneke

    Tonneke Niet meer actief

    Je helaas hebben wij die niet (zit bij een klein kantoor) en me baas wil niks reagelen via arbo arts? ook zo vaag

    ga morgen naar de huisarts misschien dat die iets kan doen voor me
     
  9. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    WAAT! JE BAAS WILT NIKS REGELEN? DUS MET ANDERE WOORDEN..JE BEKIJKT HET MAAR MET JE KLACHTEN MAAR WERKEN ZUL JE..
    MEID GA DAN MAAR LEKKER VOOR DE VOLLE 100% DE ZIEKTEWET IN EN LAAT JE BAAS DE SCHIJT KRIJGEN. HIJ IS DAN NOG EENS VEEEEEL DUURDER UIT ALS JIJ DE ZIEKTEWET INGAAT..SORRY HOOR MAAR WAT EEN LUL KAN ME HIER ZO BOOS OVER MAKEN.

    doe nu maar zo egoistisch mogelijk en blijf thuis..hou voldoende rust voor jou en je kleine want dat gaat zo niet. zij zijn ook ontzettend egoistisch door niet naar jou te willen luisteren dus draai de rollen maar om en laten ze het nu maar ff bekijken.

    zuchhtttt krijg het helemaal benauwd van woede
     
  10. sheann

    sheann Fanatiek lid

    14 mei 2008
    4.643
    0
    0
    Hier kan ik ook heel boos om worden. Ik zou me ook ziek melden en naar de huisarts gaan en zeggen dat je overspannen bent en het niet meer aankan. Wedden dat je baas dan ineens wel een arboarts kan regelen.

    Het is heel goed van je dat je op tijd aan de bel trekt. Je baas zou je dankbaar moeten zijn want als jij in dit tempo door gaat dan krijg je straks een burnout (ook al was je niet zwanger). En dan ben je veel verder van huis.
     
  11. Maia

    Maia Niet meer actief

    juist als je "ziek" bent (dus 2 uur minder moet werken per dag) doordat je zwangerschap krijgt je baas dat volledig vergoed. Hij is dus stom bezig om dit niet voor je te regelen.

    sterkte, maar let echt wel op jezelf he!
     
  12. Angelie

    Angelie Bekend lid

    21 okt 2008
    607
    0
    0
    Heel herkenbaar! Ik heb het bij mijn 2e ook meegemaakt. En ik maar pezen om mijn zelfde hoeveelheid werk in minder tijd af te krijgen...Daar heb ik achteraf zo'n spijt van.

    Gevolg: mijn klachten werden erger en erger en uiteindelijk kon ik dus helemaal niks meer!

    Echt...luister naar je lichaam en inderdaad, laat je baas anders de boom in vliegen en blijf gewoon lekker helemaal thuis!

    Je moet nu echt aan jezelf en aan je kindje denken hoor!
     
  13. tanjax11

    tanjax11 Niet meer actief

    Ook mijn baas wou niets regelen, en vond het allemaal wel best. Ik kon het niet meer aan en ben sinds gisteren ziekgemeld. Vandaag mn gynaecoloog gesproken, en die vind dat ik voor 100% in de ziektewet moet blijven. Hij zei werken kun je altijd nog, en zwangerschap beleef je maar 1x, en kan je niet meer over doen.
    Kreeg nu vanmiddag ineens wel een uitnodiging van de arboarts, nu ik ziekgemeld ben kan het ineens wel snel :(
     
  14. elm

    elm Lid

    8 mrt 2009
    5
    0
    0
    Hoi,

    Ook ik heb een drukke baan en ik zou me ook schuldig voelen tegenover mijn baas als ik niet meer fulltime zou kunnen werken. Echter, ik denk dat je je erbij moet neerleggen dat je nu aan jezelf en je kindje moet denken.
    Ik vind het sowieso nog knap dat je bereid bent om 6 uur te werken.
    Als je ziek bent, kun je dan geen briefje krijgen van je huisarts, dat hij jou adviseert minder te gaan werken? En dat vervolgens laten zien aan je baas?

    En ik weet niet wat voor werk je doet, maar als je dan toch wilt blijven werken, kan je dan niet thuiswerken en alleen naar kantoor komen als het echt nodig is. Een vriendin van mij is gedurende haar hele zwangerschap misselijk en ziek geweest en kon thuiswerken om toch haar uren te maken en gewoon productief genoeg te zijn... misschien is dat voor jou ook een oplossing en voel je je minder schuldig.


    Ik zeg altijd: Niemand is onvervangbaar op het werk. Ik zie het continue binnen ons bedrijf. Iemand denkt onmisbaar te zijn, maar nog geen week later staat er alweer een vervanger die het net zo goed kan of doet. Ze kunnen dus best een vervanger voor jouw werk regelen als je je ziek moet melden en langere tijd afwezig zou zijn.

    Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je eruit kunt komen met je baas.

    Gr Elm
     
  15. roos81

    roos81 Lid

    22 mrt 2006
    71
    0
    0
    Ik herken het probleem. Ik ben tijdens mijn zwangerschap twee keer een week thuis gebleven voor de griep. Kreeg meteen een heel gesprek dat ik niet meer geconcentreerd was, de kantjes ervan liep altijd ziek zwak of misselijk was. Kortom een lullig gesprek. Toen ik na mijn vakantie weer ging werken werd ik die dag erg ziek. Ik toch maar gaan werken, hele dag aan het overgeven en aan de diarree. Aan het eind van de dag ging het zo slecht dat het niet meer ging. Ik had zo'n buikpijn dat ik mij zorgen maakte om ons kindje. Ik ben naar huis gegaan en heb daarna nog een gesprek gehad. Ze waren erg geschrokken, en ik moest wel aan mezelf en aan het kindje denken. Ik kreeg een week later een groot bloemstuk! Nu zit ik helaas thuis met bi en volgens de bedrijfarts moet ik thuisblijven. Gelukkig tonen ze nu wel begrip!

    Als je baas niet begripvol is, en je situatie niet begrijpt en niet mee werkt, dan 100% in de ziektwet gaan, je komt dan vanzelf bij de bedrijfarts en daar kun je dan alles uitleggen!

    Heel veel succes.

    Liefs Roos
     
  16. Tonneke

    Tonneke Niet meer actief

    Dank jullie wel voor jullie reacties! Ben gister naar de huisarts geweest en die kan(helaas) alleen maar een advies geven. Haar advies gaat dan wel even wat verder dan dat me baas leuk vindt en dat is dat ik zeker even helemaal thuis moet blijven. Ik ga maandag mijn baas bellen dat ik een gesprek met de arbo arts wil omdat het niet anders geregeld kan worden.

    Ik loop nu al de kantjes er vanaf op me werk omdat het me eigenlijk allemaal niet meer interesseert op dit moment. Het vervelende van stress is tijdens me zwangerschap dat ik me meer druk loop te maken om de consequenties dan dat ik me werk af krijg.

    Ik kan me echt nu al zenuwachtig maken voor maandag.

    Ik laat nog wel weten hoe het allemaal afloopt
     
  17. sheann

    sheann Fanatiek lid

    14 mei 2008
    4.643
    0
    0
    Hi Tonneke

    Ik hoop dat je baas niet al te moeilijk gaat doen maandag. Ga je je dan ook gelijk ziek melden?

    Maak je niet al te druk en probeer te genieten van de lente in de lucht en vooral van de kleine in je buik.

    Heel veel sterkte.
     
  18. roos81

    roos81 Lid

    22 mrt 2006
    71
    0
    0
    Succes as maandag!

    Liefs Roos
     
  19. Tonneke

    Tonneke Niet meer actief

    Nou weer met rotgevoel naar huis gegaan. Ik moest naar de klant en me baas had het de hele dag druk dus heb hem maar gesmst. Ik heb gezegd dat ik zelf een afspraak met de arbo arts moet maken en dat ik dus wel contact gegevens nodig heb.

    0,0 reactie terwijl hij normaal altijd op berichtjes reageert (als het hem uitkomt denk ik). Het is al niet makkelijk om dit soort dingen aan te geven aan je baas maar hij moet wel meewerken. Door dit hele gedoe ben ik echt zo moe en nog meer gestrest. Ben zo blij als ik straks eindelijk met verlof kan gaan.
     
  20. sheann

    sheann Fanatiek lid

    14 mei 2008
    4.643
    0
    0
    Vervelend dat hij niks laat horen. Maar je bent dus wel gaan werken. Zolang jij dat blijft doen zal hij niet zo'n haast maken bij het regelen van een gesprek met de arboarts.
     

Deel Deze Pagina