Eigenlijk helemaal niet zo bezig met mijn (2e)zwangerschap..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Eefje, 17 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eefje

    Eefje Actief lid

    5 jan 2006
    193
    0
    0
    Op het moment ben ik een beetje anti-zwangerschapsgeneuzel en voel me wel een beetje abnormaal...
    Ik moet me er toe zetten het zwangerschapsdagboekje bij te houden en heb ook helemaal niet de behoefte de tijdschriften te lezen die ik bij de verloskundige heb gekregen. Ik kijk wel uit naar de echo, maar ben niet de dagen aan het aftellen. Ik wacht rustig af. Als ik dan bijv. de berichten lees bij de oktobermamma's, krijg ik soms de kriebels van al dat zwangerschapsgeklets en doe er ook niet meer aan mee. Ik verplicht mezelf wel regelmatig op dit forum te kijken om er toch iets mee bezig te zijn en hoop door het lezen van bepaalde berichten er ook zin in te krijgen. Maar nu voel ik me soms bijna onverschillig en dat is eigenlijk zo vreselijk ondankbaar! Ik hoop ook dat het zo lang mogelijk duurt voor ik zwangerschapskleding aan moet enzo. Ook heb ik niet de behoefte te shoppen voor de kleine.
    Zijn er meer meiden die hier last van hebben? Bij mijn eerste had ik het niet. Ik was ook wel heel nuchter, maar niet zo extreem als nu.
     
  2. LittleMommy

    LittleMommy Niet meer actief

    Kan er niet egt over mee praten, omdat dit mijn eerste is..
    Maar misschien is het, omdat je al weet hoe het is & gaat.. Dat je er daardoor wat minder mee bezig bent.. plus daarbij heb je nog je eerste kindje, man en huishouden..
    Ik ben ook niet egt heel erg met mijn zwangerschap bezig, ben ook best een nuchter persoon.. Dus ik denk dat het bij mij bij een 2de net zo iets als jou zou gaan..
     
  3. Eefje

    Eefje Actief lid

    5 jan 2006
    193
    0
    0
    Bedankt voor je reactie.
    Ik denk ook inderdaad dat het ermee te maken heeft dat ik in een hectische periode zit. We hebben een nieuwbouwhuis gekocht welke binnenkort opgeleverd wordt en we moeten ons oude huis nog steeds verkopen. Dat vreet ook een hoop energie....
     
  4. MijnKleine

    MijnKleine Fanatiek lid

    13 jan 2009
    1.521
    0
    0
    Dressuur amazone & instructrice
    Zuid Limburg
    Denk dat je het antwoord zelf wel al weet maar je je misschien schuldig? voelt dat je er niet zo mee bezig bent.

    Vooral een nieuwbouwhuis is erg veel stress en wanneer je dan al een gezin en huishouden en werk? hebt dan geniet je al snel niet meer van de zwangerschap. Wanneer de ergste hectiek over is, je de echo hebt gehad, een buik krijgt en het allemaal wat meer 'echt' aanvoelt, komen die kriebels misschien nog!

    Zolang je maar ook tijd voor jezelf en je gezin blijft maken :)
     
  5. ilona24

    ilona24 Actief lid

    11 nov 2008
    312
    0
    0
    limburg
    ik herken het wel ook al waren we niet bezig met en verhuizing maar ik had dit ook bij de tweede dat ik er minder mee bezig was omdat je al veeel weet hoe en wat en je hebt er al 1 rond rennen .
    Nu met de derde zwangerschap hetzelfde al hebben we hier wel problemen mee gehad .
    Nu is dat meer ongerustheid dan er niet mee bezig zijn
     
  6. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Ik had dit in het begin ook heel erg. Bij de eerst draaide alles om het zwanger zijn en mama worden. Nu had ik al een prachtig droppie rondlopen, die natuurlijk zijn aandacht wilde, ik was lekker aan het werk, dus had ook gewoon minder tijd om er mee bezig te zijn. Daarbij was het ook deze keer nog onrealistisch. Maar na de echo's, het eerste schopje, het groeien van mijn buik werd het wat echter. Nu ben ik bezig met de voorbereidingen en ben ik bijna aan het einde en ik geniet echt met volle teugen van het zwanger zijn. Geniet van elk schopje, geniet van elk klein rompertje wat weer door mijn handen gaat. Kortom, ik had hetzelfde als jij, maar dat is echt 180 graden omgedraaid. Vertrouw erop dat dat bij jou ook gaat gebeuren.
     
  7. Eefje

    Eefje Actief lid

    5 jan 2006
    193
    0
    0
    Ja, ik hoop ook dat het wel komt zodra ik de echo heb gehad en de kleine ga voelen. Dat zal vast wel.
    En inderdaad voel ik me gewoon heel schuldig over mijn houding... Er zijn zoveel stellen bij wie het niet lukt en die er alles voor over hebben....
     
  8. minipi

    minipi Fanatiek lid

    17 mei 2006
    1.523
    0
    0
    Het komt wel! Je hebt gewoon minder tijd, rust en energie om erbij stil te staan dan bij de eerste. Ik vond het in het begin ook zo ontzettend snel gaan; veel sneller dan bij de eerste, omdat ik er niet zo continu mee bezig was. Ik ben ook van het nuchtere type overigens.
    Maar ook hier: toen de buik begon te groeien, de 12-weken echo geweest was, het aan familie en collega's verteld was, etc. voelde ik me echt zwanger! Ik ben er de hele zwangerschap minder mee bezig geweest dan bij mijn eerste, maar dat is wel logisch. Maar ik geniet wel echt van het zwanger zijn, juist omdat het allemaal zoveel sneller leek te gaan. (leek, want de laatste 2 weken duren juist weer eindeloos... :) Nu ben ik er dus ook weer heeel veel mee bezig en geniet ik volop van elk schopje, maar mag het wel weer wat sneller gaan ;))
     
  9. Danabelle

    Danabelle Fanatiek lid

    3 jan 2008
    2.495
    0
    0
    Joh, je hóeft toch niet dag zwangerschapsdagboekje bij te houden? En die bladen, tja, er staat vooral veel van hetzelfde in, dus waarom zou je ze allemaal lezen? En bovendien, als je eens een keertje wèl graag wilt lezen over zwangerschap zijn die bladen die je nu opspaart zo uit toch?
    Ikzelf zou willen dat ik iets minder met mijn zwangerschap bezig kon zijn.. Maar ik werk op dit moment niet, door een samenloop van omstandigheden, en ik zit vooral thuis. Te genieten van de baby in mijn buik, dat wel :) Ik voel me juist weer een beetje schuldig tegenover andere mensen dat ik niets meer te melden heb dat niet over mijn zwangerschap gaat!
     
  10. mvKyano07

    mvKyano07 Lid

    12 jan 2009
    54
    0
    0
    Hier gedeeltelijke herkenning.
    Ben er sowieso minder mee bezig als bij de eerste.
    Tijdschriften, boekjes, vind ze allemaal niet meer zo interessant als toen.
    Ik ken het allemaal nu wel.
    Wel tel ik de dagen af tot aan de gyn. Ben wel heel veel bang geweest dat het mis zou gaan en nu nog steeds erg onzeker.
    Shoppen voor de baby heb ik nu ook minder zin in... heb pas 1 pakje gekocht...bij me zoontje had ik rond deze tijd echt al veel meer dingetjes aangeschaft.

    Wat ik probeer te doen om er bewuster mee bezig te zijn is ff op de bank gaan liggen met mn handen op mn buik en aan het babytje denken.
    Of op internet wat te zoeken naar thema's voor de babykamer oid.
    De echo foto bekijken en soms blader ik nog wel ff een tijdschrift door...maar het meeste is me toch al bekend....staat altijd hetzelfde in.
    Denk dat het idd bij jou ook met de drukte enzo te maken heeft... daarbij wordt het straks steeds echter allemaal. Het moet gewoon een beetje groeien ofzo denk ik.
     
  11. kaatje k

    kaatje k Fanatiek lid

    heel herkenbaar. waarom zou je al die tijschriften lezen, er staat gewoon hetzelfde in als de vorige keer en je weet alles al...

    maar bij mij werd het wel wat beter verderop in de zwangerschap. als je eenmaal een dikke buik hebt en de baby voelt dan gaat het heus wel meer leven. en het is nu eenmaal zo dat je de eerste hebt om je mee bezig te houden en je dus gewoonweg minder tijd hebt om met je zwangerschap bezig te zijn.

    ik had laats bij yoga weer echt een spannend zwanger gevoel. dat was wel heerlijk. het is ook niet zo raar dat het de tweede keer gewoon minder spannend is?

    niet schuldig voelen hoor, als die baby er eenmaal is komt het allemaal goed!
     
  12. Eefje

    Eefje Actief lid

    5 jan 2006
    193
    0
    0
    Dank voor jullie reacties.
    Ik voel me er weer wat geruster door. Ik had echt het gevoel abnormaal te zijn...
     

Deel Deze Pagina