Nu al bekkenpijn?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Linda1979, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linda1979

    Linda1979 Actief lid

    26 jan 2009
    320
    0
    0
    Hoi,

    Ik maak me een beetje zorgen... Ik ben pas 13 weken zwanger en sinds gisteren heb ik flinke pijn onder in mijn rug, bij mijn stuitje. Een zeurende pijn met uitstraling naar mijn linker- en rechterbil.
    Zitten, liggen, staan, lopen... alles doet pijn. Volgens mij is dit bekkenpijn. Ik had gehoopt dat het vannacht weg zou trekken, maar ik wist niet hoe te liggen, en vanochtend was het eigenlijk nog iets erger.

    Is dat niet heel erg vroeg? Ik dacht dat bekkenpijn pas begon als je lichamelijk zwaar werd, dus als je een maand of 6, 7 zwanger bent...
    Hebben jullie tips over wat ik eraan kan doen?

    Ik ben freelance redacteur dus ik heb een typisch zittend beroep. Gelukkig hebben we een springerig puberpuphondje, dat veel aandacht nodig heeft, en uitgelaten moet worden. En ik werk thuis. Dus de hele dag zitten doe ik niet.

    Help, ik maak me best zorgen en heb al nachtmerries over rolstoelen en thuiszorg, ik bedoel, als het nu al begint...
     
  2. Schijndelsvolk

    Schijndelsvolk Fanatiek lid

    30 nov 2006
    2.450
    1
    0
    Beroeps militair & Huisvrouw
    Schijndel
    Ik heb het met de zwangerschap van Jayden met de 15 weken gekregen, heb dit toen aangegeven bij de vk en die adviseerde me om naar de fysio te gaan voor oefeningen, die hebben me toen goed geholpen...

    Succes!
     
  3. MijnKleine

    MijnKleine Fanatiek lid

    13 jan 2009
    1.521
    0
    0
    Dressuur amazone & instructrice
    Zuid Limburg
    Heb het zelf al vanaf de 10e week ongeveer. Precies wat jij beschrijft. Eerst alleen na een drukke dag (ik ben beroeps ruiter en dressuurinstructrice dus wel de hele dag aan het lopen/rijden etc.). Maar het werd steeds wat erger en nu al wanneer ik 5 minuutjes bezig ben met het huis poetsen, rijden of vegen (enz. enz.).

    Volgens de verloskundige doordat ik een maand of 4 geleden mijn heup zwaar gekneusd heb gehad en een combi met de hormonen die gewrichten weker maken.

    Aangezien mijn gewrichten ook hypermobiel zijn en mijn rug en bekken scheef staan heb ik voor vanmorgen toch maar een afspraak met de dokter gemaakt.

    Kan je dus nog niet geruststellen, maar rolstoelen zijn wel een erg doemscenario ;)
     
  4. MijnKleine

    MijnKleine Fanatiek lid

    13 jan 2009
    1.521
    0
    0
    Dressuur amazone & instructrice
    Zuid Limburg
    Volgens mijn arts kon ik er niet veel aan doen. Heeft zelfs nog een andere arts gebeld maar ook volgens die arts kon je er haast niks aan doen. Heb wel een verwijzing voor de fysio maar hij vertelde dat ook dat waarschijnlijk weinig zin had en er een kans was dat het vanzelf over zou gaan maar ook dat het zo zou blijven tijdens de zwangerschap. :(
     
  5. Loesje80

    Loesje80 Lid

    10 sep 2008
    80
    0
    0
    Ik heb het ook vanaf de 6e week. De stand van mijn bekken is van nature scheef, en dat in combinatie met te snel verwekende banden zorgt voor flinke bekkenpijn. loop nu 3 maanden bij de fysio en manueel arts en doe veel oefeningen.
    Inmiddels trekt de pijn helemaal door tot boven in m'n rug....
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Klinkt meer als Ischias, vind ik.
    Doet op 1 been staan heel zeer en straalt de pijn dan door naar je been?
    Ischias is zenuwpijn van de grote been- of heupzenuw.
    Ik kreeg het met 7 weken en was er na een paar keer manuele therapie vanaf.
    Het kan ook bekkenpijn zijn hoor.
    Ik heb nu heel erg veel pijn door de BI en vind de pijn niet te vergelijken met Ischias.
    Sowieso een fysiotherapeut raadplegen bij dit soort klachten kan geen kwaad!
     
  7. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.025
    2.163
    113
    JA, je kan al heel snel last van je bekken krijgen. Ik merkte zelfs deze keer dat ik zwanger was, doordat ik ineens weer diezelfde pijn in m'n bekken en billen voelde.
    Het kan geen kwaad om eens een fysio te bezoeken. Misschien kan die je met wat simpele tips om je houding te verbeteren al een heel eind op streek helpen. Mijn beste vriendin heeft ook erg veel last van haar bekken (zit er zelfs door in de ziektewet), maar door diverse oefeningen is het voor haar draagelijk te houden.
     
  8. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    helaas moet ik je teleurstellen...
    ja het kan!
    Had het bij kyana oo al met 13 weken ofzoiets maar ik beschreef het eerst als; lage rugpijn. dit werd alleen steeds erger.

    Nu had ikhet al met een week of 6....

    sterkte! pff
     
  9. Angel Eyes

    Angel Eyes Niet meer actief

    Ik had het ook met 13 weken.

    Mijn mensendieck therapeut en VK legde het volgende uit:
    Rond de 12 weken gaat je lichaam een stofje aanmaken wat je gewrichten soepeler gaat maken, alles veranderd natuurlijk zo omdat er straks een kindje door de eerst nog stijve heupen heen moet.

    Het SI gewircht zit aan de achterkant onderin je rug. dat is één gewricht wat bestaat uit twee delen, die delen gaan nu afzonderlijk bewegen. het doet enorm veel zeer, lijkt wel wat op zenuwpijn.

    Mijn mensendieck therapeut zei"eigenlijk is je skelet straks een rammelaar omdat alles 'losser' zit. Dit heeft helaas tot gevolg dat het allemaal wat meer kan bewegen en dat heel pijnlijk kan zijn.

    Mijn ervaring is dat het met een aantal weekjes beter gaat omdat je spieren een hoop opvangen.

    Probeer niet met je benen over elkaar te gaan zitten dat zorgt voor geforceerde houdingen waardoor je meer pijn zult krijgen
     
  10. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Bekkeninstabiliteit heeft niks met je gewicht of de grootte van je buik te maken. Je botten worden weker door de hormonen. De een is hier erg gevoelig voor, de ander niet. Bij mijn eerste zwangerschap begon het met 8 weken al en nu de 2e keer begonnen de eerste steken en pijn al tijdens de wachtweken. Ik had er deze keer dus al meteen last van... :(
     
  11. Chubby

    Chubby Actief lid

    26 nov 2006
    203
    0
    0
    mama
    Katwijk aan zee
    ik zou even je verloskundige bellen.
    of een afspraak maken bij de fysio die weten het ook en die kunnen je gelijk behandelen als dat op dat moment helpt.
    je hoeft als het goed is geen doorwijsbrief te hebben van je verloskundige als je naar de fysio wilt.

    succes hoop dat het allemaal mee valt!
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Meteen na de bevruchting maak je al hcg aan, dat is het hormoon dat ervoor zorgt dat je banden (ligamenten) soepeler worden, zodat je bekkenbodem uit elkaar gaan staan (en niet je heupen), zodat er straks een kindje doorheen kan.
    Tussen je schaambeenderen zit bij vrouwen een opening die ook verbonden is met een ligament; de symfyse. Daar heb ik de meeste klachten nu. Het knapt en kraakt en alleen liggen doet geen pijn, want bij iedere beweging voel je het ware je bekken uit elkaar scheuren.

    Je hebt TWEE SI-gewrichten, de kuiltjes op je billen!
    Het SI-gewricht is een stabiliserend gewricht en mag niet teveel bewegen. Door die verweking doen ze ze dat wel en dat geeft klachten.
    Ik heb al 15 jaar last van instabiele SI-gewrichten.
    Bij flinke klachten zou ik echt een goede bekkenband, een SI-band adviseren, die je om doet als je wandelt, fietst en kookt e.d. Bij zitten kan je hem beter afdoen.

    Als je zit; ga dan ongegeneerd zitten met je benen wijd en je tenen naar buiten wijzend. En doe een kussen in je rug zodat je rechtop zit en niet in de bank hangt. Op een skippybal zitten werkt ook verlichtend.
    En probeer je benen zo dicht mogelijk bij elkaar te houden bij in bed stappen, wandelen. Je hoeft niet langzaam te wandelen, maar je moet geen grote passen nemen.

    Als je staat te koken; kantel dan je bekken en leun niet op 1 been.
    En doe bekkenbodemspieroefeningen!

    Succes!
     
  13. Hellen1971

    Hellen1971 VIP lid

    16 dec 2008
    6.069
    1
    36
    Senior consulente Wmo
    Sliedrecht
    Het kan ja. Vanaf een week of 11 heb ik al last, vooral ook bij het schaambeen. Onderin mijn rug en bij het SI gewricht ook, maar daar kan ik makkelijker mee omgaan dan met die scherpe pijn bij het schaambeen.
    Ik krijg inmiddels begeleiding door een Cesartherapeut.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Daar kan ik ook maar niet aan wennen.... :(
     

Deel Deze Pagina