speen afleren hoelang duurde het?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door tweety, 22 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    sinds gisteren slaapt mijn zoontje van 2 jaar en 4 maanden zonder speen. bij opa en oma wilde hij naar bed maar papa had de speen in zijn zak. dus dan moet je zonder speen ok. en ja hoor hij is zonder enkel probleem gaan slapen. dus we dachten ok je kan het proberen we het vanacht ook. met een leugentje om best wil dat we de speen bij opa en oma waren vergeten is ie weer zonder problemen gaan slapen. hebben hem ook niet gehoord vanacht. nu wil ik via een stikker vel een soort van beloningsysteem maken. na zoveel dagen mag ie een kadootje uit kiezen. hoelang heeft het bij jullie geduurd voor ie echt niet meer op de speen vroeg?

    hij had sinds 2 weken de speen alleen maar in bed legde hem elke morgen in zijn nacht kastje en pakte hem dan weer als ie naar bed ging. gaat opeens allemaal zo snel he. wat worden ze dan groot.
     
  2. faith82

    faith82 Actief lid

    5 jun 2006
    367
    0
    0
    Ik lees mee..

    Liefs faith
     
  3. gina18

    gina18 Bekend lid

    30 dec 2006
    536
    0
    0
    Nijmegen
    Ik heb de speen bij chayenna met 11 maanden gewoon meteen weggeooit, heb niet moeilijk gedaan met afbouwen etc...

    En als ze er om ging huilen, liet ik haar ook huilen (als ze moest slapen) dit ging 3 dagen zo, en het wqas goed, en nergens geen last meer van.
     
  4. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    lars wou hem al na 6 weken niet meer, toen ging hij over van borst naar fles, en toen vond ie het wel prima met die fop. hij duimt wel, maar alleen als hij moe is
     
  5. erannick

    erannick Fanatiek lid

    4 okt 2006
    1.356
    0
    0
    Melissant
    hier een bijna 3 jarige die nog steeds een speen heeft :confused:
    maar hoe ga ik dat aanpakken dat het stopt
     
  6. flower1982

    14 mrt 2009
    24
    0
    0
    verkoopster
    Heerlen
    jamie wou de speen na zo'n 2 a 3 maanden niet meer.... hij pakt zich tot nu toe wel nogsteeds het duimpje als hij moe word
     
  7. flower1982

    14 mrt 2009
    24
    0
    0
    verkoopster
    Heerlen
    heeft hij alleen het 's nachts een speen of ook overdag?
     
  8. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.176
    113
    Mijn zoontje van 2 jaar en 4 maanden slaapt ook nog met speen. Bij hem is het echt onderdeel van z'n slaapritueel, knuffel pakken, speen pakken, liggen, liedje zingen en slapen.
    Ik wacht er nog maar even mee. Meestal heeft ie hem 's ochtends niet in, dus ik denk eigenlijk dat hij hem alleen gebruikt om mee in te slapen en niet heel de nacht ligt te sabbelen. Als hij bijna 3 is, komt Sinterklaas en ik denk dat we maar eens een dealtje gaan maken: speen ruilen voor een mooi cadeautje of zo. Tegen die tijd snapt ie dat wel, verwacht ik. Stickers interesseren hem geen bal, dus die methode kan ik niet echt gebruiken.
     
  9. Maryloes

    Maryloes Niet meer actief

    Wij zijn een half jaar geleden gestopt met de speen. Moet er wel bij zeggen dat Milan overdag sowieso al geen speen had, alleen in bed. Een paar dagen van te voren zijn we hem gaan voorbereiden, iedere dag even herhalen zo van donderdag gaan we de speen weggooien.

    Op de dag zelf samen de speen doorgeknipt en in de prullenbak gegooid. Later in de stad mocht hij een klein kadootje van ons uitzoeken. 's Avonds met naar bed gaan was het natuurlijk wel even huilen, maar dit heeft 10 minuten geduurt. Daarna is hij lekker gaan slapen. Midden in de nacht is hij nog een keer huilend wakker geworden, omdat hij het speentje wilde en zijn we een half uurtje even druk geweest. Daarna weer gaan slapen en nooit meer iets over gehoord.

    Wat ons zelf wel handig leek, ik ben donderdag en vrijdag vrij en daarna natuurlijk weekend. Vandaar dat we er ook voor gekozen hebben om op donderdag te stoppen. Nu ging het vrijwel in 1x goed, maar anders hadden we 4 dagen gehad om hem zonder speen te laten slapen.
     
  10. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    nou het is nu 2 nachten perfect gegaan heb hem net weer voor zijn middag tukkie op bed gelegd en hij vroeg niet eens om zijn speen. heb de stikkers ook niet gebruikt. het lijkt bijna te makkelijk te gaan.
     
  11. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Ik heb overdags de speen meestal in mijn zak en we willen de speen ook helemaal kwijt dus ik ga hier mee lezen.
     
  12. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Wij hebben het de kinderen ook zelf weg laten gooien.
    Dan wisten ze waar de speen was en dat dat de speen ook ech niet terug kwam.

    Ik geloof dat we 1 of 2 avonden een kind gehad hebben dat wat moeilijker in slaap kon komen maar daarna is nooit meer om een speen gevraagd. :D

    De kinderen waren toen 2 1/2 en 1 1/2 jaar oud.
     
  13. Telrunya

    Telrunya Lid

    19 feb 2008
    32
    0
    0
    Moeder =]
    Mijn zoontje is bijna 3 en slaapt ook nog met de speen, Hij vind het zelf heerlijk om tetutten ermee, Als hij ziek is of naar bed gaat.
    Het is een soort troost, en dat neem ik hem nog niet af, Ik ga hem leren dat hij zonder speen ook heerlijk kan slapen!
     
  14. mamavan1

    mamavan1 Actief lid

    16 jul 2008
    455
    0
    0
    sint-truiden
    weet ge wat we hier gedaan hebben ,met een naaldje een klein gaatje ingeprikt ,en als hij die tut nam,zoog hij lucht ,en klaar is kees ,hij moest geen tut meer hebben .heeft er zelfs niet meer achter gevraagd
     
  15. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Hier is de kleine van 2 gisteren zonder sp[een naar bed gegaan en hij heeft niks gemerkt en heerlijk geslapen!
    Ben maandag begonnen met de speen weg te halen over dag en nu snachts dus ook ik hoop dat het zo goed blijft gaan want dat is hij dus met 1 week speenvrij!
     

Deel Deze Pagina