WANHOPIG: Speen afleren bij 20 maanden?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Kuki, 25 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wannabe

    wannabe Fanatiek lid

    17 dec 2006
    1.493
    1
    0
    accountmanager
    Deventer
    Want een bizarre reacties hier.
    en dan vooral van moeders die zelf geen kind in die leeftijd hebben ...


    Kuki mijn zoontje heeft ook een speen, ondat hij emt drie maanden aan de sonde lag en toch iets met zijn zuigbehoefte moest.

    Ik ga dat nog niet afleren, hij krijgt hem alleen in bed. Afleren doen we als ik hem kan vertellen dat hij nu grote vent is.

    Maar dat is jouw probleem volgens mij ook niet . het probleem is dat ze hem snachts kwijtraakt.
    Mijn zoontje heeft geleerd hem zelf te pakken ( heeft er wel drie in bed, 1 in de mond en in elke hand een vast :) )

    Op de een of andere manier moet ze dus leren, de speen zelf weer in haar mond te stoppen als ze hem kwijtraakt.
    Heb je al geprobeerd extra spenen in haar handjes te geven ?

    Ik zal er eens over nadenken hoe je haar dat kan leren, want dat moet te doen zijn. gewoon in haar slaap zelf speen weer in haar mond te stoppen
     
  2. wannabe

    wannabe Fanatiek lid

    17 dec 2006
    1.493
    1
    0
    accountmanager
    Deventer
    En laten huilen is al helemaal bizar. Kind weet niet wat het overkomt.
    Geen idee waarom het straf krijgt (geen speen) en dan gaat het wanhopig huilen ( please mama , papa help mij ) en dan laat je het in de steek.
    Ja uiteraard geven ze het een keer op dan .....

    Wij hebben ze zelf aan die speen gewend, moeten we het ook op een nette manier oplossen.

    Ben benieuwd hoe de gemiddelde mams hier reageerd ala hun partner ze een week laat huilen, om er maar aan te wennen....
     
  3. Tamar

    Tamar Fanatiek lid

    11 nov 2005
    1.738
    0
    0
    Moeilijk probleem hoor!

    Mijn dochter zuigt op twee vingers en dan de anderearm erover heen, geen idee hoe ik dat ooit ga afleren..!
    Maar mijn zus heeft een zoontje, die had ook een speen! Zij heeft met 1,5 ongeveer de speen ritueel weggegooid in de prullenbak en de container uitgezwaaid! Lijkt misschien overdreven, maar zelf ben ik er ook wel van overtuigd dat je het duidelijk aan je kind moet uitleggen wat er gebeurd!
    Kortom samen de stap zetten...

    Misschien kan je bij het naar bed gaan iets anders meegeven een knuffel oid.
    In ieder geval heel veel succes, ik hoop voor je dat je snel je nachten door kunt slapen!

    gr
     
  4. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Wannebe: dat is mss ook een idee! ennehhhh.... thnx (((((((knufffffffff)))))))) alles goed met de kleine man?
     
  5. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Volgens mij heeft het weinig met een leeftijd te maken. Op alle leeftijden (waar speen aan te pas komt) kunnen ze er net zo verslaafd aan zijn. Het lijkt mij zelf makkelijker om een kind dat al bijna 2 is af te leren dan een baby van bijv 6 maanden. Die hoeft veel meer zorgbehoefte dan een ouder kindje en begrijpt veel minder.
    Maar goed, ik heb er weinig verstand van, mijn zoontje heeft nooit speen gehad, precies om de reden dat het zo verschrikkelijk veel gezeur kan veroorzaken.
    Ik ben weer weg... ;)

    Oh ja, mijn moeder vertelde mij laatst dat toen ik met 1,5 nog met speen rondliep dat zij de speen gewoon weggooide en mij vertelde dat de vuilniswagen die meegenomen heeft. Nooit meer om speen gezeurd. Maar dat zou wel heel makkelijke zijn he...
     
  6. Makkie

    Makkie Niet meer actief

    o lastig dit zeg....

    je kindje is waarschijnlijk nog net te jong om het op de volgende manier te doen:

    De speen samen buiten aan een boom hangen (of in de tuin) en dan zeggen dat de spenenfee of prinses de speentjes van kindjes komt ophalen.

    Dit heeft mijn zus gedaan bij haar kindjes en dat werkte perfect! Maar nogmaals, weet niet of jou meisje dat al kan snappen.

    Hier ook wel eens drama om de speen hoor. Het gekke is dat hij hem soms dagen niet wil, spuugt um meteen weer uit en soms ineens perse zijn speen wel wil! En dan zoek je je rot snachts, omdat ie dan 'ergens' in zijn bedje ligt....

    Lastig hoor, maar ik denk dat een volle week je kindje laten huilen ook niet te doen is. Mss als ze in slaap valt snachts de speen uit haar mond halen en dit steeds opnieuw doen? (ik bedenk ook maar wat hoor :( )

    Succes!
     
  7. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    het moeilijke van deze leeftijd is dat ze niet echt beseffen als je samen die speen gaat uitzwaaien en dat die speen nooit meer terug komt

    mijn oudste had vroeger ook een speen en meerdere malen geprobeerd om eraf te komen maar hij had grote zuigbehoefte...hij had hem ook alleen in om in slaap te komen en als je savonds ging kijken had hij hem altijd uitgespuugd
    Pas toen zijn broertje geboren was heeft hij hem zelf (hij was toen ongeveer 2.5 jaar) symbolisch aan zijn broertje gegeven (ik heb hem snel weggegooid)...toen had hij pas zoiets van he dat is voor baby's
    Mijn jongste heeft een speen gelukkig nooit interessant gevonden.

    Heeft ze nu wat in bed naast een speen?
    mijn jongste is gek op knuffels in bed en spuugdoekjes om mee te knuffelen
     
  8. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Ze heeft ook een paar knuffels in bed, die moeten ook echt altijd mee (drie kleine popjes van badstof, met name de knalgele is favoriet).

    Ik denk dus ook dat ze nog te klein is om een ritueel van speen uitzwaaien te begrijpen. Als ik haar zo inschat, beseft ze echt nog niet wat dat betekent. Het ene kind zal het wel begrijpen mss op die leeftijd, maar zij echt nog niet.
     
  9. Natasja2

    Natasja2 Actief lid

    16 feb 2007
    179
    0
    0
    Noord Brabant
    Bij sommige (veel) kinderen is het afleren van de speen een drama. Gelukkig ging het bij ons zoontje heel makkelijk. We zijn begonnen om hem iedere keer bij het slapen gaan, naast zijn speen, ook een spuugdoekje aan te bieden. Die pakte hij telkens gretig aan. Met een maand of 14 merkten we dat hij niet direct zijn speen in bed zocht en ben ik begonnen om 'm 's middags stiekem weg te halen (want als hij 'm per ongeluk vond, stak hij 'm gelijk in zijn mond). Toen dat een week of twee goed ging met middagslaapjes en we zagen dat hij 'm ook niet gelijk zocht bij het naar bed brengen 's avonds, heb ik 'm toen ook stiekem weggehaald. In die tijd ben ik wel doorgegaan met een spuugdoekje aanbieden. Na een paar dagen heb ik de speen echt weggelegd en papalief, oma en kdv gevraagd hem geen speen meer te geven. Na een week werd hij een paar keer 's nachts wakker en was de verleiding groot de speen weer te geven. Maar ik was bang dan weer bij start te zijn en het ging al een week goed. Dus hebben we doorgezet en het is gelukt. Moet eerlijk zeggen dat het niet gepland was om hem de speen af te leren, dus het ging vrij natuurlijk. En inmiddels is hij gek op spuugdoekjes, of ze nu net uit de was komen, al een paar dagen in zijn bedje liggen of van andere kindjes zijn (die pakt hij dus gewoon af...). Maar ik ben er wel blij mee, is heel makkelijk. Dus misschien een tip om het op deze manier af te bouwen? En blijft ze heel erg zoeken naar de speen bij naar bed gaan dan is het kiezen of je wilt doorzetten. Misschien tijdens een vakantie, zodat je overdag rustiger aan kan doen (en je oudste wellicht elders logeert?). Als het niet afbouwend gebeurt, zul je een keer door die moeilijke periode heen moeten. En ik denk dat hoe ouder 't kind is, hoe moeilijker het is, omdat de gewenning er langer is.
    Waar je ook voor kiest, heel veel sterkte. Een speen is heerlijk de eerste weken/maanden, maar daarna enkel een gewenning en iedere gewenning afleren is moeilijk.
    groetjes, Natasja2
     
  10. ToetieL8

    ToetieL8 Niet meer actief

    Mijn vriendin had het zelfde probleem en die doet het nu zo:
    's avonds legt ze haar baby in bed, dan mag zij nog 10 min op de speen zuigen (moeder ruimt ondertussen haar kamertje op/hangt was weg oid ze blijft wel op haar kamertje) Na 10 min gaat de speen eruit, krijgt ze een kus en een knuffeldoekje. Haar kindje valt dan rustig in slaap en wordt 's nachts niet meer wakker voor de speen.
    Succes!
     
  11. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    lastig zeg! mijn zoontje kan meestal zelf zn speentje wel vinden en weer in zn mond stoppen. Ik probeer meestal wel aan weerszijden in zn bedje knuffeltjes te leggen zodat het speentje minder makkelijk uit bed valt.

    Afleren ga ik nu ook nog niet doen. Heb zelf altijd het idee dat je dat beter kan doen voor 9 maanden (dus als de zuigbehoefte afneemt) of pas met 2 jaar als ze het iets beter begrijpen.

    Ik weet zeker dat Rick het nu niet zou begrijpen als hij z'n speentje niet krijgt en zou het dus ook zielig vinden. Een beloning in het vooruitzicht stellen snapt ie ook niet, zeker een dagje uit of zo niet. Dat is veel te ver weg voor zo'n kleintje.

    Als je geen trek hebt in het 'cold turkey' systeem met dus slapeloze nachten (wat ik me erg goed kan voorstellen) zou ik meer zoeken naar oplossingen om het speentje in bed te houden.

    Sterkte ermee in elk geval!
     
  12. Springboon

    Springboon VIP lid

    9 okt 2006
    8.278
    1.834
    113
    Vrouw
    Zorg
    Waar mijn liefjes zijn
    Hey meid.

    Wat gun ik jullie een goede nachtrust zeg!
    Mijn moeder heeft Naomi de speen afgeleerd, door haar aan te leren dat ze een duim had (er steeds weer instoppen). Naomi was toen wel veel jonger dan nu.

    Het is een lastige situatie.
    Een week lang laten huilen is geen pretje. Ik denk niet dat ze het dan begrijpt, denk dat er dan alleen maar frustraties opleveren, bij zowel jullie als Ys.

    Probeer het eerst overdag. gaat dit goed, dan ook 's avonds proberen.
    Desnoods niet oppakken, als ze de speen weggooit (overdag), zodat ze leert dat wat weg gegooid wordt (op de grond) niet opgepakt wordt en weer terug wordt gegeven.
    Jammer dat Ys. niet zelf haar speen in de mond doet, en hem echt (steeds) uit bed weet te krijgen.

    Ik wou dat ik je verder kon helpen, bijvoorbeeld dat jullie een goede nachtrust krijgen/hebben.
    Ik zou dan soms wel willen dat het mogelijk was om een dag te ruilen, qua slaap etc.
     
  13. murizzz1

    murizzz1 Niet meer actief

    Lieve, lieve Kuki,
    Ik weet dat je je kl..e voelt nu. Wat een gedoe.
    Ehm, wat zou ik doen? Ik zou haar toch in het camping bedje leggen en die tip van een stuk van de speen afknippen proberen.
    Afscheid nemen van de speen zou ik niet doen. Daar is ze te jong voor, denk ik.

    Blijf positief! Je doet het super!

    Enne, ik weet het, het lost het probleem niet op, maar als je een nacht of weekend bij wil slapen, ik weet nog wel 2 mensen die op Y willen passen.....
     
  14. Nou, ik begrijp haar heel goed...een week is misschien niks op een mensenleven, maar ze ziet er natuurlijk tegenop als een huis omdat ze al op haar tandvlees loopt en dan een huilend, verdrietig kind erbij omdat ze haar speentje niet meer krijgt...dan is een week heeeeeeel lang hoor.
    Daarbij weet je niet of het het gewenste effect zal hebben.
    Ik moet overigens ook zeggen dat ik ook nooit zo voor de 'cold turky' manieren ben hoor bij die kleintjes. Ik ben van mening dat alles op een natuurlijke manier verloopt, mits je zelf ook lekker en relaxed in je velletje zit, die kleintjes voelen dat haarfijn aan.

    Maargoed, dat ze dus een topic plaatst om te vragen of er nog andere manieren zijn begrijp ik helemaal..en antwoorden als: 'wat is nou een week?' heeft ze op dit moment helemaal niets aan.
    Dat knuffel-speen-ding is misschien wel wat voor je kleintje, die zou ik proberen, dat is makkelijker te vinden in bed en misschien gooit ze die er niet uit.
    Succes hoor....
    Ohja..ook al heb je daar nu niet veel aan, bedenk je maar wel dat al dit soort dingen altijd maar van tijdelijke aard zijn. het duurt niet eeuwig. (bij mij helpt die gedachte altijd wel als we weer eens fases of sprongetjes hebben :rolleyes: ;) ) haha..en dan komt er weer iets anders :) :evil:
     
  15. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Dank je Lois, Murizzz, Loran en al die anderen, idd loop ik al maanden op mijn tandvlees en dan is een volle week met weinig slaap echt enorm veel, daar zie ik als een berg tegenop!
     
  16. Sorry hoor maar heb je dag of week niet.
    Ze wilt tips geen kritiek. Lijkt wel alsof je het express opzoekt.
    Ga ff afkoelen ofzo.
     
  17. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    Esmee heeft ook een speen, helaas moest ze die toen in de tijd omdat ze zuigbehoefte had en haar duim wou ze nooit.
    tegen esmee zeggen we steeds van de speen hoort in bed ,ze krijgt hem dan ook alleen als ze gaat slapen.
    als ze er uit komt leg ik de speen gelijk weg.
    ze heeft haar speen aan zo een speenkoortje zitten en dat is dan aan haar pyjama bevestigd want anders kan ik er ook tig keer per nacht uit omdat ze hem weg heeft gemaakt.
    vaak geef ik hem smiddags niet en dan valt ze uit eindelijk wel in slaap.

    misschien kan je afbouwen door smiddags te proberen niet tegeven bij het middag slaapje.
    denk dat als je hem gelijk helemaal weg doet dat je dan een drama krijgt.
    en wie weet kan je met de tijd als je zelf naar bed gaat en de kleine slaapt de speen weg halen.
     
  18. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Josianne...precies! Kritiek helpt me niet verder.... maar wijze raad wel! Dus ik ben ook echt blij met alle ideetjes, ik kijk welke bij mijn kind zouden kunnen passen en hoop dat het de oplossing is. Ze krijgt de speen nu overdag niet mee, als ze uit bed komt, leg ik hem ook echt heel demonstratief op het plankje en zeg ook dat de speen boven blijft. Dat vindt ze niet leuk, ze zit dan echt te miepen, maar ik laat de speen boven. Zodra we beneden zijn, is ze het volgens mij ook alweer vergeten en taalt ze er niet naar.
     
  19. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Ik vind een speen aan een touwtje in haar bed een beetje gevaarlijk, dat doe ik niet.
     
  20. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    het speciale speen koortje is niet zo heel lang, kan niet om de nek vast komen te zitten.
    bij esmee zit de koort zo vast dat ze de speen wel in dr mond kan krijgen maar niet verder kan trekken.

    het is al een hele stap om de speen boven te laten.
    wij hebben van af het begin al gezegt speen moet boven blijven, kijk is ze ziek of totaal niet lekker door bijv tanden dan mag ze hem wel is hebben maar dan moet het ook extreem zijn.


    en de duim pakt je kindje die? esmee heeft daar namelijk nooit naar getaald.
     

Deel Deze Pagina