speelgoed zat?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door wonderteam, 25 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Hoi,

    Mijn zoontje is nu bijna 11 maand en hij lijkt echt zijn speelgoed zat te zijn. Ik merk dat hij heel graag wil kruipen ,maar het lukt hem niet en dan wordt hij snel boos en drammerig. Met zijn huidige speelgoed kan hij zich ook niet echt meer vermaken en is het snel zat. Zou dit alles nou komen ,omdat hij graag wil kruipen en hij het zat is om alleen maar te zitten of zou hij toe zijn aan nieuw speelgoed? Iemand tips of dit meegemaakt? Ik heb hem overigen ook geprobeerd te prikkelen ,met plastic bordjes en bakjes uit de keuken ,maar daar wordt hij ook niet dol enthousiast van.
     
  2. kissie

    kissie Fanatiek lid

    18 apr 2006
    1.494
    1
    0
    Ik zou hem niet kratten vol speelgoed voor de neus zetten. Maar elke keer een of twee dingen waar hij mee kan spelen. Als je een kindje teveel speelgoed geeft kunnen ze niet kiezen en worden ze een beetje overdonderd. Je kunt steeds de ene helft van het speelgoed op zolder zetten en als hij de ene helft zat is ruil je ze om. Zo is het voor je kindje net of hij steeds nieuw speelgoed krijgt...
    En al eens een loopwagentje geprobeerd? Zo kan hij zich verplaatsen, lekker achter jou aan rijden. Ze mogen er alleen niet te lang in maar Esmee vond het geweldig!
     
  3. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Bedankt voor je antwoord :)

    Hij heeft ook nog niet veel speelgoed. Ik heb 5 dingetjes en ik geef hem max 2 a 3 per keer en de rest leg ik dan weg. Bij mijn ouders kan hij zich wel heel lang met speelgoed vermaken. Ik heb wel een loopwagen waar je achter kan lopen ,maar niet 1 waar je in kan zitten. Ik heb daar toch wat weinig ruimte voor :)
     
  4. marjan123

    marjan123 Actief lid

    10 feb 2007
    171
    0
    0
    Vijf speelgoedjes klinkt wel als heel erg weinig, klopt dat wel? Aleen al met de geboorte krijg je toch al best wat speelgoed kado, en dan heb je neem ik aan in de afgelopen tijd ook af en toe zelf nog wat gekocht of gekregen? Kan me wel voorstellen dat hij zich wellicht verveelt als hij maar 5 stuks speelgoed heeft, maar aan de andere kant zijn er genoeg dingen die niet officieel speelgoed zijn die ze even leuk (vaak: nog leuker) vinden. Ik mik erop dat het een fase is, frustratie dat hij meer wil dan hij kan, onze kleine heeft dit ook een periode gehad vlak voor hij ging kruipen. Geduld dus maar.... (en misschien toch nog wat speelgoed aanschaffen? Voor het kruipen vind ik de zelfrollende bal van V-Tech bijvoorbeeld heel stimulerend)
     
  5. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Wij hebben ook niet veel speelgoed, maar het zijn er toch wel zeker een stuk of 10. Misschien zelfs wel meer... Maar het ligt allemaal of in de box of in de boxla, dus het lijkt me niet overdreven veel.

    Misschien hem toch wat meer variatie aanbieden?
     
  6. debbie2007

    debbie2007 Fanatiek lid

    18 sep 2007
    1.397
    3
    0
    Onze uk is nu vooral erg dol op herrie maken.
    We hebben niet zoveel speelgoed, maar ze speelt met alles hoor. Jammer genoeg het liefst met de afstandsbediening en je mobieltje, maar dat vind ik niet zo hygienisch. ;)

    Ik heb net een plastic honingpot schoongemaakt, en daar doe ik wat ongekookte macaroni in, maakt lekker herrie. Eens kijken strax wat ze daarvan vindt.
    Verder vindt ze plastic bakken (tupperware bv.) leuk, kan ze ook lekker met dingen (haar "oude, saaie" speeltjes) op slaan.
    Of mn spa-flesje met een beetje water erin, dop erop: is ze hardstikke zoet mee.

    En verder dienen speeltjes zich momenteel overal aan: ze is nu ook gek op pluisjes. Je ziet het al voor je, met dr priegelvingertjes pluisjes proberen te pakken, of die ene kattenhaar die op dr mouw zit (het lukt nog niet helemaal, hahaha). Handig he, mn meisje houdt het huis zo een beetje schoon ;)

    Natuurlijk is er veel superleuk speelgoed te koop (hoewel, we hebben hier maar 1 speelgoedwinkel, waar alles veel duurder is als in NL), maar er is ook heel wat leuks in huis te verzinnen!
     
  7. Vanes

    Vanes Actief lid

    28 jul 2007
    182
    1
    0
    Ik vind persoonlijk 5 ook erg weinig.
    Grote kans dat hij door zijn ontwikkeling toe is aan iets nieuws wat hem weer uitdaging bied. Hij weet van de 5 speeltjes waarschijnlijk al precies wat ze doen en wat hij er mee kan.

    Ik heb een mand met speelgoed en geef steeds wat anders. Ik haal ook steeds speelgoed een paar weekjes weg.
    Voorbeeld; Frederque heeft de schoolbus van Little People. Ze vind hem helemaal fantastische en speelde er iedere dag mee. Op een begeven moment keek ze er niet echt meer naar om. Ik heb de bus een week of 2/3 weg gehaald en van de week weer gegeven. Ze was helemaal blij! Ze heeft echt een half uur met de bus gespeeld en had voor niks of niemand oog! Ze heeft nu weer iets nieuws ontdenkt; de achterklep kan open! Vorige maand wist ze dit nog niet. Voor haar dus weer een grote uitdaging!

    Succes er mee.
     
  8. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    0
    0
    drenthe
    Voor het kruipen vind ik de zelfrollende bal van V-Tech bijvoorbeeld heel stimulerend)[/quote]

    rol rol rol de bal, vrolijk heen en weer...
    bedoel je deze? :)
     
  9. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    Mijn zoontje is ook erg snel uitgespeeld... hoord bij de leeftijd volgens mij. Het meest intresante speelgoed is zijn mama momenteel, mama overal achterna kruipen en aan haar broek hangen :( Ik haal ook overal lege potjes en pannetjes weg, doe er dan wat in zodat het lawaai maakt en dan is hij weer even zoet... Ik wissel zijn speelgoed ook vaak af, dan is het weer heel even intresant, maar zijn mama is het mooiste speelgoed momenteel ;)
     
  10. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    Mee eens
    De uitdaging is natuurlijk wel een keer weg als je steeds met dezelfde speeltjes speelt. Je weet precies wat er gaat gebeuren of wat je er mee kunt

    Hier hebben we iets meer speelgoed en om de zoveel tijd wisselen we weer wat om met wat speeltjes die op zolder liggen zodat er wat anders ontdekt kan worden.
     
  11. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Ja ik heb zeker wel meer speelgoedjes. Zou anders wel erg weinig zijn :) ,maar dat zijn of speelgoedjes waar die nooit tot weinig naar om heeft gekeken of speelgoedjes waar die echt totaal nog niet aan toe is denk ik. De speeltjes waar die tot voor kort echt heel graag mee speelden zijn er een stuk of 5. Die v-tech bal heb ik idd gezien ja. Dus dat is een aanrader? Zal morgen eens gaan kijken. Heb gisteren ook het v-tech rol en dol park gehaald en de balletjes daarvan vind hij ook reuzeleuk :)
     
  12. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Haha ja die mobiel is idd ook favoriet hier. Gelukkig stopt hij hem hier niet in de mond :D
     
  13. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Bedankt voor de reacties allemaal en naar aanleiding van al jullie reacties ,ga ik morgen ook maar even de speelgoedjes tevoorschijn toveren waarvan ik denk dat hij er nog niet aan toe is. Misschien heb ik het wel helemaal mis en is hij helemaal niet te klein voor die andere speelgoedjes.
     
  14. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    :) Ja dat is ook wat. En vast ook wel vermoeiend op zijn tijd? Ik ben ook idd erg interessant. Mason kan nog niet kruipen dus de frustratie is bij hem erg groot als ik wegloop :)
     

Deel Deze Pagina