Kindjes van 1,5 jaar

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door loco1, 27 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vandaag heeft ons dochtertje voor het eerst helemaal zelf uit een bekertje gedronken. Haha..het was zo komisch. Met twee handjes het bekertje vast en ze dronk het in een paar teugen helemaal leeg. Ik was verbouwereerd eigenlijk. Ineens gaat ze best hard, vorige week op het potje geplast, jasje zelf uit en aan doen..zeggen dat ze 'poep' heeft..houten puzzels legt ze ineens in no-time, zelf eten met vorkje en lepel en écht, er ligt bijna niks naast haar bord of op haar shirt.(slabbetje wil ze allang niet meer om) ohja..ze stopt gewoon zelf een andere dvd in het apparaat(als het om kabouter Plop gaat dan hoor ;) ).
    Ze weet ook al heel veel woordjes.
    Hebben wij nou zo'n bijdehandje in huis of ben ik nu gewoon een trotse moeder? :oops:

    Ik heb eigenlijk ook geen vergelijk materiaal, omdat ze niet naar een KDV gaat ofzoiets. Ik ben benieuwd, hoe doen jullie kindjes het van 1,5 jaar en waar sta jij soms versteld van?
     
  2. taatje85

    taatje85 Bekend lid

    12 dec 2008
    543
    0
    16
    haarlem
    Hoi loco1
    Nou je mag heel trots zijn op haar hoor!
    Ons zoontje is nog lang zo ver niet hoewel het nu ineens allemaal steeds sneller gaat!
    Maar uit een beker drinken hahahah nou dat kan ie nog niet hoor.. probeer het contant met yoghurt nou dan gooit ie m helemaal leeg over zich heen hahaha.. t gaat alleen goed als ik de beker vasthou haha.. en hij kan wel met een vorkje eten bijv. plakjes banaan. en met een lepeltje lukt hem nog niet zoo goed dan zit echt alles nog onder hoor! echt knap van jou dochtertje! En dingetjes zeggen dat is bij ons een ander verhaal dat kan je niet echt vergelijken, hij heeft namelijk tot 16 mrt een wat slechter gehoor gehad ivm met constante oorontsteking en waardoor en dus vocht achter zijn trommelvliesjes zat! en nu heeft hiij 16 mrt buisjes gekregen en nu gaat ie ineens alles nazeggen althans dat probeert hij! hij zegt nu ineens papa. en een paar andere woordjes. maar das dus maar pas sinds 2 weekjes.
    Wat ik bij mijn zoontje heel grappig vind is: hij is heel technisch, toen zijn fietsje stuk was ging mij partner hem maken met wat gereedschapjes. toen kreeg mijn zoontje de tang te pakken en ging hij mee helpen en echt bij ieder schroefje.. hahah nu heeft hij zijn eigen werk bankje en gaat hij met zijn schroevendraaier en hamertje enz. de hele huiskamer door echt doen alsof ie alles aan het schroeven is enzo hahaha. heel grappig om te zien. maar echt wees trots als een pauw!
    En je kan het ook niet echt vergelijken natuurlijk want ieder kind is anders, de 1 is snel met lopen en de ander met praten enz.
    En de liefde die je voelt voor zon klein mensje is gewoon onbeschrijvelijk! heel bijzonder is het!
    kus bloem
     
  3. Dushi

    Dushi Niet meer actief

    Hier ook een bijdehand tantetje 8) die overigens wel naar de opvang gaat.
    Als ze publiek heeft gaat het helaas niet zo netjes meer :)
     
  4. Hoi Dushi

    Mijn vraag was waarom vinden we ze dan zo bijdehand? Wat doet je kind waar je ineens versteld van staat bijvoorbeeld? Waar je om moet lachen?
    Oh..het is geen topic zo van..de mijne is beter, maar gewoon voor grappige anekdotes.
    Groetjes mirjam
     
  5. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Wij hebben hier ook zo'n bijdehandje (wel een jongetje dan :p) en die deed met 1,5 het ookal zo goed!
    Nu hij 2 is gaat het nog veel sneller.

    Je mag trots zijn op haar hoor daar ben je haar moeder voor,en niks is fijner als trots te kunnen zijn op je prachtige kindje!
     
  6. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    alicia eet al sinds 11 maanden zelf en vanaf 13 maanden zonder slabber want knoeien gebeurd bijna niet meer of ze moet geen honger meet hebben en ze gaat er mee spelen haha.
    uit een beker drinken doet ze ok al sinds ze 1 jaar is en daarvoor al zonder tuit. nu heeft ze door dat het overgooien van de ene naar de andere beker ok erg leuk is ipv. leegdrinken
    ze loopt al vanaf 1 dag voor der verjaardag en sinds 13 maanden zit ze niet meer in de buggy en doet alles te voet :). zelfs dagje shoppe of dierentuin is geenprobleem.
    fruit eten is niks geen stukjes maar gewoon een helle appel, peer of banaan en gaat prima op :).
    praten daar is ze later mee begonne en toen ze 12 maanden was kon ze alleen nog maar papa, mama, en nog een woordje of 3. nu is ze 1,5 jaar en ze kan al zoveel duidelijk maken. ze zegt bah als ze geplast of gepoept heeft dus ben begonnen met zindelijk maken. ze zit wel op het potje maar doet er niks op maar goed ben erg trots op der en beloon der ook gewoon voor het zitten :).
    verder kan ze dingen zeggen als "echt wel", "daag", poes, boom, lamp, wafwaf, ikke, en nog veel meer. ze leert elke dag een woordje of 2 bij
    ze kan zelf de trap op en af, op stappend en af op der billen en dan tree voor tree
    ze geeft zelf aan als ze wil slapen
    na een keer zien heeft ze het door en doet het je zo naar soms na wat oefenen. We zijn nu bezig met de tuin en wilde me kruieren. helaas is die te zwaar dus hebben nu een voor de eigen gekocht en ging er heel het winkelcentrum mee door :)
    figuren blokkendoos lukt der ook prima en kan de juiste figuurtjes in het goede vormpje stoppen en klap daarna voor zichzelf whaha
    dvdtje in de dvd speler doen is hier favoriet en heb zelf niks over de tv te zeggen haha.
    ze ruimt graag mee op en als ze heeft geknoeit met drinken ofzo gaat ze de swiffer pakken
    kan zelf der jasje, sokjes en broekje uitdoen. aandoen lukt der nog niet maar oefend als een gek.
    ze kan namen noemen bij fotos van bekende
    als ze ergens niet bij kan een stoeltje pakken of opstapje maken met boeken ofzo dat ze er toch nog bij kan. ze klimt ze op de eettafel als ze zin heeft in een appeltje ofzo en roept dan "MAMA" om van de tafel af te springen.


    ja nog veel meer. volgens het cb loopt me dochter wel voor maar vind het nu ze ouder wordt wel minder opvallen. toen ze 12 maanden was viel het verschil heel erg op vooral omdat ze toen al zo goed en stevig liep en daardoor al veel ouder leek. Ik ben erg trots op me meisje en dat mag jij ook wel zijn. het ene kindje is sneller dan het ander en het heeft zijn voor en nadelen vind ik. alicia kan best gefrustreerd raken als haar iets niet lukt en laat dit dan ook wel merken door te gooien, drammen en schreeuwen. ze wil het gewoon allemaal te snel doen en als het niet 1,2,3 lukt dan kan ze echt boos worden maar stopt er dan wel zo veel energie in dat het uiteindelijk toch lukt want opgeven kent ze niet :). de buitenwereld schat haar vaak ook al een jaar of 2 en dat terwijl ze toch ook weer niet zo groot is. ze is nu 85cm en 12 kilo dus dat is wel boven gemiddeld maar zeker niet groot.

    alicia leert dus erg snel en leert elke dag ook wel wat nieuws. dit verbaast me echt heel erg maar ben wel super trots. vind het ook wel fijn dat ze al zoveel kan zeker nu ik zwanger ben. vooral de trap op en af scheelt heel veel voor me rug.
     
  7. babytje

    babytje Bekend lid

    9 jan 2007
    926
    0
    16
    Heerlijk he zo'n bijdehandje!
    Hier loopt ook zo'n dametje rond! Ze weet precies waar alles is en hoe alles werkt.Ze praat de hele dag door, koekje, schoenen, proost, brood, thee en nog veel meer! Geweldig!
    Eten voeren mag ik haar niet meer! En ze rent lekker weg als ik zeg dat ze moet komen, dikke boef! Gelukkig wil ze soms ook nog heerlijk bij me zitten. Zitten in de buggy alleen als ze moe is verder wil ze zelf alles doen! Hahah.
    Geniet er maar van hoor!
     
  8. sonja

    sonja VIP lid

    5 mrt 2006
    5.270
    0
    0
    bejaardenzorg
    DenHelder
    Esmee is bijna 1.5 maar dat is ook al een aardige damen.
    moet ze plasen/poepen dan gaat ze richting wc voor dr potje en zegt dan poep poep .

    zelf eten is meer met dr vingertjes dan met een vrok op haar manier prikt ze wat en soms zit er wat aan dr vorkje

    van de week had ze voor de verandering dr sokken weer is uit gedaan en opeens had ze ze weer aan.

    opruimen is ook favo hier, eerst kiepert ze alles omver en opeens is alles weer opgeruimt.

    kletsen kan ze ook goed :eek:pen,dicht,papa,mama,opa,aan,uit,sok,koek,mooi,doei,dag en nog veel meer
     

Deel Deze Pagina