Eindelijk is onze Smurf geboren!

Discussie in 'Geboren' gestart door Luppy, 28 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.039
    2.169
    113
    Afgelopen dinsdag is eindelijk, na 41 weken en 2 dagen onze tweede smurf geboren.

    De hele dag was er niks aan de hand. Ik ben nog wezen shoppen met een vriendin, heb lekker wat in het huis gerommeld, was gestreken, gestofzuigd, noem maar op.
    's Middags om half 4 was ik met mijn zoontje een treinbaan aan het bouwen en ik voelde me niet zo lekker worden. Ik heb mijn man maar gebeld of hij wat eerder thuis kon komen, zodat ik even kon gaan liggen.
    Hij nam niet op, dus maar een berichtje op de voicemail ingesproken.

    Om 4 uur klapte ik ineens in elkaar. Zooooooooowwwww, dat was een wee. Een kwartier later kwam de volgende. Daarna na 12, 11, 9, 8, 6 minuten.....
    Omdat ik al aardig overtijd liep had ik met de verloskundige overlegd dat ik haar mocht bellen als ik echte weeën kreeg, zelfs zonder regelmaat of erge pijn. Dan zou ze mijn vliezen komen breken, zodat de bevalling op gang kon komen. Om kwart voor 5 heb ik haar gebeld. Ze moest van een eind weg komen, maar zou zich haasten, beloofde ze. Ik kon alvast het een en ander klaar gaan zetten en de kraamzorg bellen.

    Om 5 uur kwam mijn man en haalde mijn vriendin mijn zoontje bij ons op. Inmiddels kwamen de weeën al om de 2 á 3 minuten en waren ze echt wel aardig krachtig.
    Ik ging nog gauw even douchen, mijn man maakte de allerlaatste dikkebuikenfoto en toen stond de verloskundige alweer op de stoep.

    Ze hielp met met het afdekken van het bed en toen kon ze me toucheren. 3 centimeter ontsluiting had ik. Genoeg om de vliezen te breken. Ik voelde mijn baby onmiddellijk daarna indalen en de weeën werden op slag nog heftiger. Ik kreeg ook rugweeën en kon niet lang op het bed blijven liggen.
    Staand ving ik ze makkelijker op en als het echt erg werd, boog ik voorover over het bed. Mijn man hield een hittepit tegen mijn onderrug, dat hielp ook wel wat.
    Om 6 uur kwam de kraamverzorgster. De verloskundige vroeg hoe ik wilde bevallen. Ik besloot dat ik wel op de baarkruk wilde, omdat ik niet kon liggen en een beetje moe werd van het staan. Ze was hier heel enthousiast over, dus alles werd klaargezet en ik verkaste van de rand van het bed naar de hoek van de kamer.
    Om half 7 toucheerde ze nogmaals. Dat viel tegen. Ik had intussen echt stevige weeën, maar nog maar 4 centimeter ontsluiting. Bij de gedachte dat dit nog wel een aantal uur kon duren, zonk de moed me in m'n sokken. Het leek me echt niet te doen!

    Gelukkig hoefde ik het ook niet te doen. Tien minuten later werd ik overvallen door een enorme perswee die voor mij uit het niets kwam opduiken. Ik kon er op geen enkele manier weerstand aan bieden en perste uit alle macht mee. De verloskundige schrok zich een hoedje en ik hoorde haar in de verte roepen dat ik moest zuchten, maar dat was echt onmogelijk. Direct na die eerste perswee kwam de tweede en ik voelde de baby een eind omlaag zakken. Ik had nog maar een gedachte: ERUIT!
    Voor m'n gevoel brulde ik de hele straat bij elkaar, maar mijn man zegt dat ik alleen maar kreunde terwijl ik in 2 persen de hele baby naar buiten werkte. Terwijl het hoofdje eruit kwam, hoorde ik de verloskundige zeggen: "Luppy, ogen open, pak je baby!"
    Ik stak m'n handen uit en samen met haar ving ik de baby op. Een glibberig nat jongetje kwam naar buiten schieten en we tilden hem zo snel mogelijk omhoog. Hij zat aan een lange navelstreng vast, die helemaal om hem heen zat, met een stevige knoop erin. De verloskundige greep een klem en een schaar en mijn man knipte binnen een paar tellen de navelstreng door. Dat moest zo snel, vanwege die knoop. Ik moest hem de baby geven en zelf op het bed klimmen, omdat de placenta ook al onderweg was. Enkele tellen later werd ook die geboren en was alles achter de rug. 17 minuten na de onheilstijding van 4 centimeter was ik moeder van een tweede zoon geworden!

    Wat een wonder om dit weer mee te mogen maken. Zo'n klein kindje, helemaal compleet, alles erop en eraan en helemaal gezond. De bevalling heb ik als heel heftig ervaren, hoewel ik gewaarschuwd was dat het snel zou gaan. Mijn oudste zoon is ook in 3 uur tijd geboren, maar daar duurde het persen veel langer en verliep het veel geleidelijker.
    Ik heb altijd gezegd dat ik wel drie kinderen wilde, maar voorlopig moet ik nog even niet denken aan een derde bevalling. Eerst gaan we maar eens heel veel genieten van onze nieuwe Smurf.
     
  2. Selmama

    Selmama Fanatiek lid

    20 okt 2005
    1.766
    0
    36
    Noord Brabant
    Zo dat klink idd heel erg heftig! Dat is snel gegaan in zo'n korte tijd!
    Gefeliciteerd met jullie tweede zoon!
    Enne... ik kan je zeggen dat ik bij de bevalling van mijn tweede zoon ook niet nog eens wilde bevallen, maar we hebben inmiddels een derde kindje gekregen! Die bevalling was minder heftig dan de tweede, al duurde het nu geen 4,5 uur, maar 2 uur en 20 minuten. De pijn vond ik deze keer minder scherp.
    Geniet ervan!
     
  3. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Gefeliciteerd!
    Mooi verhaal!
    Geniet van jullie kleine smurf.
     
  4. booky

    booky Fanatiek lid

    26 aug 2007
    4.924
    0
    0
    docent lichamelijke opvoeding (VMBO)
    achterhoek
    GEFELICITEERD!! Geniet van jullie 2e mooie smurf!


    Mooi geschreven!
     
  5. Humbly89

    Humbly89 VIP lid

    15 apr 2008
    8.512
    2.230
    113
    Vrouw
    Productiemedewerker
    Gefeliciteerd!
     
  6. ducie

    ducie Bekend lid

    15 feb 2008
    662
    0
    0
    gefeliciteer met...................................smurf
    anja
     
  7. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    13.024
    414
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Super gefeliciteerd met jullie smurfje
     
  8. Smiley24

    Smiley24 Fanatiek lid

    1 jun 2008
    4.093
    1
    38
    Gefeliciteerd!
     
  9. Tesske

    Tesske VIP lid

    24 mrt 2009
    6.799
    0
    0
    Gefeliciteerd!
     
  10. ducie

    ducie Bekend lid

    15 feb 2008
    662
    0
    0
    heet smurf
    smurf.............................of
    heeft smurf ook een andere naam gekregen ?
    anja
     
  11. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.039
    2.169
    113
    Haha, hij heeft uiteraard een echte naam (twee zelfs), maar ivm herkenbaarheid heet ie hier gewoon lekker Smurfje!
     
  12. Ingeltje

    Ingeltje VIP lid

    16 nov 2007
    20.510
    2.426
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerker
    Noord-Brabant
    Van harte met je superprestatie! Weer een nieuw, lief klein wereldburgertje geboren! Heftige bevalling zeg!

    Gefeliciteerd!
     
  13. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    van harte!
     
  14. R1lana

    R1lana Fanatiek lid

    24 mrt 2009
    4.465
    0
    0
    Huisvrouw
    Venhuizen
    Gefeliciteerd :D
     

Deel Deze Pagina