schamen

Discussie in 'De lounge' gestart door Mazz, 27 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Wat erg dat jij je voor je huis gaat schamen!
    Kun je nagaan wat we elkaar opleggen aan luxe!
    Als je geen huis hebt met 3 slaapkamers is het al bijna kindermishandeling.. Als je geen tv hebt is heel zielig voor je kind... Als je je kinderen geen merkkleding geeft dan zorg je ervoor dat ze worden gepest enz enz
    Zolang je kind een schoon warm nest heeft met ouders die van hem houden, is er toch niets aan de hand! Als de kraamhulp er problemen mee heeft dan zou ik een andere kraamhulp vragen als het zo ver komt..
     
  2. anietje

    anietje Actief lid

    16 nov 2006
    263
    0
    0
    Verpleegkundige
    Wij hebben ook een kleine woning en Rick heeft tot een paar dagen na zijn eerste verjaardag bij ons op de slaapkamer geslapen en ik schaamde ook diep. Maarja het was daarentegen ook wel erg gezellig. Inmiddels heeft ie zijn eigen kamertje (aangebouwd) en gaat de baby straks gezellig bij hem op de kamer omdat we dus gewoon niet meer ruimte hebben. Pech voor de gedachte van een ander.
    Dus uiteindelijk komt het bij jullie ook wel goed, alleen kost het tijd.
    Succes
    Liefs Anita
     
  3. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    64.884
    818
    113
    Bassist
    Brabantse Wal
    Je hoeft je echt niet te schamen hoor!
    Wij zaten ook in een piepklein huisje toen we onze dochter kregen.
    Onze kraamhulp was ook weleens bij mensen die niks hadden voorbereid en het babietje moest in de wasmand slapen...
    En wij ons maar druk maken of we niks hadden vergeten... ;)
     
  4. Mazz

    Mazz Actief lid

    26 dec 2008
    159
    0
    0
    Dankjewel voor jullie reacties, het laat me zeker wel iets beter voelen!


    We zijn al bezig meer plek te maken, en het is zoiezo al gezellig en schoon....
    Want schoonmaken is inderdaad weinig moeite.

    Ik weet trouwens niet of via de makelaar een optie is... zal ik eens naar kijken...
     
  5. acire

    acire Fanatiek lid

    wij hebben ook bijna een jaar nog in een tweekamerflatje gezeten.
    we hebben van onze slaapkamer een babykamer gemaakt en hebben voor ons zelf een slaapbank gekocht en sliepen in de huiskamer.
    ging prima hoor ;)

    gelukkig wonen we nu een stuk groter vergeleken bij eerst.
    succes met wachten ( wachten duurt zooooooo lang)
     
  6. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    Ik denk ook niet dat je je moet schamen hoor, gewoon de boel lekker opknappen en dat het er schoon, vrolijk, warm uitziet is het belangrijkste toch?

    Effe een paar tips:

    * In de laatste karweikrant stond een tafeltje die je tegen de muur op kan klappen. dat noemen ze een balkontafeltje dacht ik. Deze kun je dus uitklappen als je gaat eten (je bevestigd m aan de muur en er hangt één poot onder) en weer tegen de muur hangen als je uitgegeten bent.

    * Ikea heeft altijd heel handige 'kleine ruimtes mega praktisch'oplossingen.
    Want ik denk dat je als het echt zó klein is, straks voor jezelf vooral wel opruimplek tekort komt. Je hebt straks zóveel rotzooi ( kinderstoeltje, wippertje, box, speelkleed, speelgoed,kleertjes, verschoonkussen, hydrofiele luiers, pampers, voeding+ toebehoren etc etc etc..Ik werd daar zelf echt gestoord van, alles lag bezaaid met babyspullen!)

    Ik zou me dus niet al te druk maken om wat de kraamhulp denkt (die denkt maar raak, die komt in zóveel gezinnen dan zal ze echt niet raar opkijken van een iets kleiner appartement hoor) maar meer om je eigen opbergruimte straks.

    Veel succes en laat dat piekeren over die kraamhulp lekker los, je hebt genoeg andere dingen om over te piekeren ;)
     
  7. MamaEsther

    MamaEsther Fanatiek lid

    24 okt 2006
    1.535
    0
    0
    Pompbediende/Shopmedewerkster
    Laag Soeren
    Meissie, geen zorgen! Meer zeg ik niet, dat hebben anderen al voor me gedaan. :p ;)

    Wij hebben een beetje hetzelfde hier (weet even niet wie het aanhaalde?) wat betreft het punt dat we ons in de huidige maatschappij haast onmogelijke dingen opleggen m.b.t luxe en ruimte! Wij hebben een grote eengezinswoning, maar met een vierde op komst is dit ook behoorlijk puzzelen. Het is nu zó uitgekomen, dat zodra broertje er is, de drie meiden een kamer gaan delen. En dan moet je mensen horen joh! "Drie kinderen op één kamer! Dat is toch slecht voor de ontwikkeling, dat kan toch niet! Een kind moet privacy hebben, blablabla........" En dit commentaar kregen wij dus ook al toen wij 'maar' twee kinderen op één kamer hoefden te leggen.. Dan heb ik zoiets van, kom op nou mensen! Hoe deden ze dat vroeger dan, met die gigantische gezinnen! Mijn moeder (!) komt uit een nest van 15 kinderen (waarvan destijds nog 9 of 10 thuiswonend, hou me ten goede) en zij deelde haar kamer vroeger met 2 zussen en 2 broers! Met haar zussen deelde zij zelfs hetzelfde bed! En zij zijn er geen van allen slechter op geworden hoor! Sterker nog: het is de meest sociale, hechte familie die ik ken.

    Er zijn tegenwoordig enorm veel mensen die hun kinderwens afstemmen op hun huis en dat is ZO jammer! "Nee, een derde komt bij ons niet, we hebben maar drie slaapkamers." Sorry, maar als dat de reden is, gaan mijns inziens veel te veel mensen aan hun eigen wens en gevoel voorbij, enkel om zich maar aan te passen aan de huidige norm.

    In ons huis heeft hiervoor een gezin gewoond met 10 kinderen. Pa en ma hadden de 'master bedroom' (niet dat die belachelijk groot is haha) en de rest van de kamers en de zolder werden volledig bezet door hun kroost. Als zij het konden met 10, kunnen wij het ook met vier! En dat is MIJN norm. ;)
     
  8. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    ik heb niks meer toe te voegen

    daya
    dat heb je verrekes mooi gezegd!

    we leggen elkaar wat op in deze maatschappij, en eerlijk is eerlijk ik doe hier net zo hard mee mee hoor! ik denk maar steeds, onze slaapkamer zijn wel érg klein.... maar we moeten eens denken hoeveel liefde we ons kindje geven, dat dat belangrijk is!

    maw maak je niet druk! je kindje wordt er echt niet ongelukkiger van!
     
  9. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    Ik wil niet teveel offtopic gaan maar t argument dat men dit vroeger ook deed en dat ze hier toen ook niet minder van werden vind ik persoonlijk altijd t slechtste argument wat je aan kan dragen..
    ja vroeger at men ook bloembollen, zijn ze ook niet slechter van geworden hoor, mn ma is kerngezond.
    vroeger rookte mn opa 4 pakjes zware shag in de week, issie ook niet slechter van geworden, hij is 87 geworden
    vroeger hadden we óók geen CV/kachels of dubbele beglazing, zijn we ook niet slechter van geworden..Tja dat ligt er allemaal maar net aan vanuit welk perspectief je het bekijkt.
    Ik persoonlijk zou t absoluut niet cool vinden als mijn twee ochters met mn twee zonen op één kamer zouden moeten slapen..Inderdaad, dangeldt voor mij toch t stukje privacy.
    En zo vond mijn ma vroeger ook altijd dat iedereen amar in en uit moest kunnen lopen als anderen in de douche stonden..Zij vond dat, maar ik voelde me er als pubermeisje erg ongemakkelij/naar bij.
    En tien kinderen én twee volwassenen in een eengezinswoning? <- ik vind dat echt ongezond hoor....Dus tja..Ik vind dat argument niet echt opgaan voor deze situatie..

    Wél denk ik dat TS zich echt geen zorgen zou moeten hoeven maken ! en vind ik de reacties naar jou wat overdreven hoor daya, maar goed...je argument over vroeger slaat kant nog wal ;)
     
  10. Chamaro

    Chamaro Fanatiek lid

    9 apr 2008
    3.448
    0
    36
    Vrouw
    Pm-er
    Drenthe
    Je hoeft je echt niet te schamen..! ;)
    Wij wonen in een starterswoning..Ook maar 1 slaapkamer..
    Wij hebben de commode en ledeikant gewoon bij ons in de kamer staan..Kan mooi zo..

    Wij zijn druk aan het reageren op wonings maar het schiet maar niet op..Ik denk dat ik uiteindelijk waar we nou wonen zal bevallen..
     
  11. MamaEsther

    MamaEsther Fanatiek lid

    24 okt 2006
    1.535
    0
    0
    Pompbediende/Shopmedewerkster
    Laag Soeren
    Sjah, en ik vind dat mijn argument wél kant en wal slaat! ;) :p Jij haalt nu argumenten aan dat het vroeger helemaaaaal niet goed was, want help er was geen CV?! Wat is daar erg aan? Men wist zich warm te houden, er waren kachels en haarden. En Moeder Natuur heeft ons een temperatuurregulatiesysteem (weet ik veel hoe dat heet in ons lichaam :) ) gegeven, waardoor wij prima kunnen overleven op wat de natuur ons geeft. Alles méér is gewoon mooi meegenomen, maar daar past ons lijf zich dus ook op aan! Wij zijn verwend met onze CV-installaties en kunnen dus niet meer tegen kou. Jij ziet het 'probleem' gewoon verkeerdom....... ;)

    Vroeger aten ze bollen ja, wat is er mis mee? Mits je ze goed wast, hartstikke gezond. Vroeger aten ze ook wormen, goed voor de eiwitten. Wij gruwelen er nu van, maar dat betekent niet dat het slecht is. En als je begint over roken; alles moet wetenschappelijk onderzocht worden voor je er conclusies over kan trekken. Ja, het is ongezond. Maar wisten zij veel! Dát vind ik nu een argument dat kant noch wal slaat.

    80 jaar geleden konden ze ook niet aan harten of in hoofden opereren en nu wel. Dat heet wetenschap. Over nog eens 80 jaar lachen alle kinderen in alle schoolbanken over die barbaarse praktijken in 2009, toen ze ...... en ....... nog niet hadden uitgevonden! Wetenschap. Heeft niks met goed-beter-best te maken.

    Ten slotte betreft het stukje van jou wat ik even Bold heb gezet; ja, dat ben ik met je eens. Ik zou er ook niet happy van worden als mijn (tiener!)dochters en -zonen een kamer moesten delen. Ik zou me kapot schamen als jan en alleman binnen kwam stuiteren als ik onder de douche stond. Ja, dát vind ik een inbreuk op de privacy. Wat dat betreft ben ik dus maar gewoon blij dat wij anno 2009 de keus hebben om geen kinderen meer te krijgen als het genoeg is..! ;) (Gevoelsmatig genoeg dan he! Niet afgestemd op ruimte ;) zoals aangehaald in mijn vorige post)

    Maar destijds hadden ze een stuk minder keuze en deden ze gewoon wat ze moesten doen met de middelen die zij tot hun beschikking hadden. Mijns inziens kunnen wij daar niets dan een gigantische berg respect en bewondering voor hebben!

    Niva, het was me een waar genoegen :-D deze off-topic discussie! Als je er nog wat aan toe te voegen hebt mag je me altijd pb'en, dan kunnen we dit topic weer ONtopic laten gaan! ;)
     

Deel Deze Pagina