Uitgebreide 20-weken echo in het Radboud ZKH Nijmegen

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door mbol, 4 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mbol

    mbol Actief lid

    15 nov 2008
    120
    0
    0
    Oss
    Hoi, hoi,

    Gisteren weer controle gehad bij de verloskundige en voor het eerst het hartje gehoord! Echt geweldig!

    Nu komt het volgende: uit mijn medische gegevens blijkt dat er bij mijzelf toen ik 1 jaar oud was een klein septum defect vast is gesteld. Er zit dus een klein gaatje in het tussenschot in mijn hart. Gelukkig was het bij mij dusdanig klein dat ik er nooit last van heb gehad en er is ook nooit iets aan gedaan. Sterker nog: ik heb er nooit iets van geweten tot aan mijn zwangerschap :)
    Maar dit blijkt dus wel aanleiding te zijn om een uitgebreide echo te krijgen in het Radboud in Nijmegen. Natuurlijk heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.

    Heeft iemand toevallig ervaring hiermee?

    Liefs
     
  2. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    zo'n echo heet een AUG-echo. Het is hetzelfde als de 20-weken echo, maar dan door een specialist gedaan en heel uitgebreid ;)
     
  3. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.482
    2.382
    113
    Hallo mbol

    Wij hebben ook een 20 weken echo gehad in het Radboud omdat mijn broertje een middenrifsbreuk had bij de geboorte. Ik heb het als heel prettig ervaren dat ze zo goed naar ons kindje gingen kijken. Ze kijken echt alles na. Wij hebben een echo gehad van 3 kwartier. Gelukkig was alles oké en daarom was het een hele mooie ervaring.
    Ik hoop dat het dat voor jullie ook wordt.

    Groetjes Bonnie
     
  4. makey

    makey Fanatiek lid

    16 feb 2006
    1.999
    0
    0
    ik niet in het radboud maar wel een specialistische echo gehad met 20weken ivm open hoofdje.
     
  5. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Ik heb ook echo's gehad in het Radboud, nav hartafwijkingen bij ons ongeboren kindje. Na de reguliere 20-weken echo zijn wij doorgestuurd naar het Radboud, waar ze de afwijkingen daadwerkelijk geconstateerd hebben. Ik heb , ondanks alles wat er toen speelde (en nog speelt, mijn zoontje is nu 14 maanden), hele goede en fijne herinneringen aan de echo's in Nijmegen. In het streekziekenhuis zagen ze bij ons niet direct een hartafwijking, het probleem was dat ze alles niet goed in beeld kreeg. In het Radboud zagen ze alle details. De apperatuur is dus vele malen beter!

    Ik hoop dat je veel plezier zult beleven aan je echo en dat er een prachtig gezond kindje in je buik zit! Mischien tref je echoscopiste Dagmar wel (zij doet 'met name hartecho's) aan haar dank ik mijn fijne herinneringen!
     

Deel Deze Pagina