Hoe krijg ik gespierde armspieren ipv hangzakjes...

Discussie in 'De lounge' gestart door pina123, 31 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BabsieG

    BabsieG Niet meer actief

    Powerplaten is geen cardio, maar het is zéker effectief als je strakker wil worden en geen kipfiletjes onder je armen wil hebben ;). Maar dan moet je niet zomaar zonder begeleiding op een powerplate gaan staan, zoals veel mensen doen. Dan werkt het niet/nauwelijks. Er zijn speciale oefeningen voor en die kun je niet op eigen houtje doen, dan doe je ze verkeerd em heeft het geen effect.
    30 min. powerplaten schijnt gelijk te staan aan 1,5 uur fitness. Of dat echt zo is weet ik niet, want ik heb fitness nooit gedaan, wat dat trekt me helemaal niet. De powerplate zorgt ervoor dat je spieren zich aanspannen en met de oefeningen erbij is het nog behoorlijk zwaar ook. Maar dan moet je het wel goed doen.
    Ik heb powerplaten een periode 3x per week (30 min. per keer) gedaan en ben gaan minderen omdat ik vond dat ik te gespierd werd. Heb heuse armspierballen ;). Nu doe ik het eigenlijk te weinig, omdat ik het de 2e cyclushelft niet mag doen, maar als ik zwanger mag worden, ga ik daarna absoluut weer vaker.
    Maar goed, ieder z'n ding en powerplaten is het mijne :)
     
  2. BabsieG

    BabsieG Niet meer actief

    Dus ik ben niet mooi slank en strak? ;)
    Mensen die graag naar een sportschool gaan kraken het powerplaten heel vaak af heb ik gemerkt, maar bij mij werkt het toch zéker wel en het kost me veel minder tijd. Maar, zoals ik al zei, je moét het onder begeleiding doen en er niet alleen maar op gaan staan maar ook de voorgeschreven oefeningen doen.
     
  3. Jaleesa

    Jaleesa Actief lid

    21 jul 2008
    235
    0
    0
    Ik denk dat die sportschool lui powerplaten beetje als the easy way zien. Niet dat dat erg is... Tjah, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Die sportschool lui (ik behoorde daar ook toe, want was een fanatiek trainer) zitten 1,5 uur de sportschool. Met gewichten gooien, op de loopband rennen, etc. Zij zien het als harder werken en het echte werk, dan een powerplate en doen daarom misschien een beetje minachtend over de plate.

    Ik heb wel es op zo'n plate gestaan op de school, maar stond er natuurlijk helemaal verkeerd op, dus vond het geen fluit aan. Ik had liever het gevoel dat ik na zo'n sessie het energieke, ontspannen, vermoeide, maar ook actieve gevoel.

    Maar wat je zegt, ieder zijn ding ;)
     
  4. Jaleesa

    Jaleesa Actief lid

    21 jul 2008
    235
    0
    0
    Dat fanatieke sporten deed ik toen ik nog niet zwanger was, maar als de kleine er straks is, gaat dat ook niet meer lukken, dus dan klinken die 30 min wel ideaal! ;)

    Misschien een vrijpostige vraag, maar wat zijn dan kosten als je begleid plate?
     
  5. BabsieG

    BabsieG Niet meer actief

    Vind het ook ideaal. Heb zelf al 2 kinderen, werk 28 uur en ben bovendien van nature nogal lui ;) dus dan is dit goed te doen. Het helpt alleen niet voor je conditie, dat is wel een nadeel vind ik. Ik heb een poos hardgelopen en denk erover dat weer op te pakken naast het powerplaten. Als je snel effect wil hebben, zou ik wel 3x per week gaan als ik jou was. Bij mij ging het toen behoorlijk snel en het schijnt nog sneller te gaan als je ooit gefitnest hebt. Aanbevolen wordt 2x per week te gaan. De kosten verschillen bij ons of je het per keer, per 10 keer, per 30 keer of per maand betaalt. Ik heb een grote kaart van 30x en zit dan rond de 5,- per keer.
     
  6. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    @babsie: waar heb ik gezegd dat jij niet slank en strak ben :rolleyes: je leest het niet. IK was slank en strak door fitness in combi met cardio.

    Maar fitness is ook psychisch lekker om te doen want je gaat ieder 6 weken bijv. steeds anders of zwaarder trainen en je hoofd is lekker leeg na zo'n training. Je kan meer eten omdat je meer verbrandt.
     
  7. BabsieG

    BabsieG Niet meer actief

    Je schreef dat powerplaten in jouw ogen niet werkt en dat jij strak en slank was van fitness, waarmee je in mijn ogen impliceert dat je van powerplaten niet strak en slank wordt, terwijl ik dat van powerplaten toch echt ook wel werd. Snap je em nog? :) ;)

    Mijn bedoeling was absoluut niet er een welles nietes verhaal van te maken. Ik wilde op dit topic eigenlijk alleen melden dat je met powerplaten de kipfilets onder je armen weg kunt krijgen, wat de topicstarter ook vroeg, want dat is mijn ervaring. Meer niet.
    Dat jij fitness lekker vindt, wil nog niet zeggen dat iedereen dat vindt. De topic-starter mag voor haarzelf bepalen wat zij liever doet. Ik geloof heus wel dat fitness goed werkt, maar moet er zelf echt niet aan denken, vreselijk lijkt het me al die uren puffend en steunend aan die apparaten. Maar, zoals ik al eerder zei, ieder zijn ding. Kan het soms alleen een beetje irritant vinden dat mensen die fitnessen powerplaten zo afkraken, terwijl de meesten er niet eens goed over kunnen oordelen, omdat ze het nooit (op de juiste wijze) hebben gedaan. Ik ben namelijk het levende bewijs dat het wel werkt, want voordat ik ging powerplaten was ik een plumpudding.
     
  8. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    Oh ok :) nee ik wil geen discussie hierover ook. Maar vertel alleen mijn positieve ervaring en jij de jouwe. En ik heb nooit gezegd dat je van powerplaten niet slank en strak kan worden want heb er nog nooit op gestaan.

    Ik mag niet een op een powerplaten ivm siliconen implantaten (is mij ooit verteld weet niet of het echt zo is) maar vind het zelf niet interessant. Ik vind het juist heerlijk als ik zweet en keihard heb gewerkt.
     
  9. pina123

    pina123 Bekend lid

    30 jun 2008
    598
    0
    0
    Heeeeeeeeeeeee Dames,
    Zal even als "topicstartster" even "ingrijpen"hihi ;)
    Maarre ik heb een heuse powerplate al thuis te staan! Jaja!
    Alleen had ik em net voordat ik zwanger raakte gekocht en ja toen mocht ik er niet meer op staan.. En ja nadat ik bevallen ben hadden we het toch redelijk snel over nog een kindje en ja ben idd weer zwanger.
    Dus heb het ding nu al anderhalf jaar en niet één keer een hele maand gebruikt... Vind het wel jammer want ben er ook een heuse fan van!
    Dus na deze zw. schap er weer op! hihi
    Maar nu ben ik aan het hardlopen en wil toch nog wat aan m'n armpjes doen!

    Alle dames, zeer bedankt voor alle antwoorden!
    Ik ga aan de slag als ik over mijn megavermoeidheid heen ben!
    :)
     

Deel Deze Pagina