ADHD?

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door streepjes, 10 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Hallo,

    Ik ben moeder van 3 kinderen(2 van mezelf en 1 stiefdochter)
    Mijn oudste eigen dochter heeft sinds de kerst last van nare gedachtes en druk gedrag.
    Nu loopt ze bij ggnet en die heeft de diagnose mogelijk ADHD geconstateerd..Ze gaan dit nog testen, ook krijgt ze een intelligentie test omdat ze denken dat ze misschien hoog begaafd is.
    Ik ben hier heel verdrietig over en merkt dat iedereen ineens anders naar haar kijkt sinds ze drukker en door de war is..
    Sommige mensen zeggen gewoon dat ADHD helemaal niet bestaat tegen mij en dat het aan de vrije opvoeding ligt( waar wij helemaal niet aan doen) van tegenwoordig en dat ik haar maar strenger moet straffen, terwijl mijn meid hartstikke lief is, alleen wat chaotisch in haar hoofdje.
    Ik merk ook dat ze meer moeite heeft met vriendschappen en dat sommige vriendinntjes kwijtraakt, omdat de ouders haar vervelend vinden en ze bijna nooit meer mag komen spelen.
    Dat vind ik heel moeilijk voor haar.
    Ik zoek daarom ouders die ook een kindje hebben met(mogelijk) ADHD of kinderen met dwanggedachtes of nare gedachten..
    Ik hoop zo wat steun te vinden en door deze vreselijk moeilijke tijd te komen van diagnoses.
     
  2. sannie306

    sannie306 Actief lid

    26 jul 2008
    316
    0
    16
    Vrouw
    Rotterdam
    hoi hoi,

    ik kan me voorstellen hoe je je voelt, mijn zoontje is nu 7 en heeft ADHD in combinatie met ODD...is vorig jaar (eindelijk) vastgesteld. Hij gebruikt sindsdien ook medicatie en dat scheelt wel een hoop, maar ik heb me vaak zat ook echt heel moedeloos gevoeld omdat ik gewoon wist dat er iets aan de hand was met hem...alleen werd ik nergens serieus genomen, zelfs nu loop ik daar wel eens tegen aan....zijn leerkracht van vorig jaar bijv. zei doodleuk: kinderen horen geen medicijnen nodig te hebben om normaal te functioneren :confused:

    die nare gedachten herken ik ook wel idd, heeft mijn zoontje ook heel erg gehad en nu soms nog wel eens.

    en strenger straffen...tja das natuurlijk makkelijk gezegd voor een buitenstaander, maar zie soms maar eens door te dringen bij een kind met adhd....wat je nu zegt zijn ze heel vaak 10 sec later alweer vergeten

    wel heb ik gemerkt dat HEEL VEEL structuur en duidelijke regels wel echt nodig zijn :D

    als je af en toe stoom wilt afblazen, dan geef je maar een gil ;)

    groetjes san
     
  3. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Ik hoor overal wel dat structuur heel belangerijk is voor kinderen met ADHD.
    Maar eigenlijk leven wij al heel structueel, dus ik zie niet echt waar er dan precies nog meer structuur in moet.
    Ze is vooral heel actief en kan moeilijk stil zitten en wiebelt de hele tijd op de stoel en verveeld zich snel.
    Ze denkt ook hele nare dingen, een stem in haar hoofd fluisterd allerlei nare dingen tegen haar, zoals: Dadelijk zit er een spin in mijn haar,Ik haat mijn familie of kut zusje of misschien gaan we allemaal wel dood morgen en ze is ook heel erg angstig door deze dwang gedachten, waardoor ze soms slecht slaapt.
    Ik geef haar van de omega3 tabletjes van de kruidvat, die lijken wel aardig te helpen, maar het gaat niet helemaal over natuurlijk.
    Ik hoop zo dat ze mijn meisje snel helpen.
     
  4. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Bij onze zoon van 6 is eind vorige jaar PDD-NOS (vorm van autisme) vastgesteld in combinatie met ADHD.

    En laat je niet gek maken hoor want ADHD zit niet tussen de oren maar is erfelijk. ;)

    Wordt jouw dochter ook getest op autisme?

    Die stemmen heeft mijn zoon dan niet maar verder is het een heel herkenbaar verhaal.
     
  5. Marleen2109

    Marleen2109 Niet meer actief

    Het zoontje van onze gastouders heeft ook ADHD en nu een klein jaartje medicatie. Het is een lief en sociaal mannetje, maar hij heeft rust, regelmaat en op tijd zijn medicatie nodig. Er wordt gelijk zo'n stempel op ADHD kinderen gedrukt en dat vind ik zo erg. Omega 3 is heel goed voor drukke en onrustige kinderen. Waar ik wel een beetje van schrok zijn de gedachtes die ze heeft. Is er niet iets voorgevallen waar jij misschien wel helemaal geen weet van hebt?
    Onze gastmoeder moet momenteel heel veel moeite doen om haar zoontje op het normale onderwijs te houden. Het enige waar hij moeite mee heeft is begrijpend lezen. Maar ja de stempel staat op het mannetje he... Waar andere kindjes huiswerk of bijles krijgen, wordt er bij hem niks gedaan. Momenteel wordt hij voor de 2e keer psychisch getest of hij op het normale onderwijs kan blijven en het ziet er naar uit dat hij het gewoon kan. Onze gastmoeder heeft deze test zelf aangevraagd en als blijkt dat hij op het normale onderwijs mag blijven dan krijg de school nog moeilijkheden. Het is gewoon de school die lastig doet, want die willen hun reputatie hoog houden lijkt het wel.

    Ik wens je erg veel succes en kom op voor je kindje, want die stempel is nergens voor nodig. Met medicatie en regelmaat kunnen ADHD kinderen prima functioneren!
     
  6. sannie306

    sannie306 Actief lid

    26 jul 2008
    316
    0
    16
    Vrouw
    Rotterdam
    @ marleen

    het verhaal van de school die moeilijk doet ken ik helaas maar al te goed idd. Hier hetzelfde verhaal, school heeft nooit enige moeite gedaan om zich te verdiepen hoe ze hem kunnen helpen....zijn alleen heel druk geweest om hem weg te krijgen, hij moest maar naar spec onderwijs......ja dus niet he!!!!!! ik heb echt moeten vechten om hem daar te kunnen houden.

    dankzij de diagnose adhd heb ik een rugzak aan kunnen vragen, daarbij hoort een ambulant begeleider, die in overleg met ouders en school bekijkt wat een kind nodig heeft en dat kan dan allemaal betaald worden uit de rugzak.

    je hoort zelfs verhalen over kinderen met downsyndroom die mbv een rugzak op het reguliere onderwijs kunnen functioneren, bovendien als een kind leerling is van een school, heeft de school ook een plicht en kunnen ze niet zomaar van een kind af komen....laat je dus ook nooit in een hoekje drukken dat je als ouder je kind naar een andere school MOET doen, want een school mag een kind pas uitschrijven als ze een inschrijving ontvangen van een andere school/instelling.
    en gelukkig bepaal je als ouder nog altijd zelf of jij je kind ergens anders inschrijft..doe je dit niet kan een school nooit zomaar van jouw kind afkomen en hebben ze echt wel een zorgplicht om mee te werken aan passend onderwijs voor jouw kind.

    @ streepjes

    hier was het niet zozeer de structuur in het dagelijks leven, maar meer de structuur in hoe wij hem benaderen, als ik bijv. tegen hem zeg: we gaan zo eten, dan blijft hij zeuren wanneer we nou gaan eten....als ik daarintegen zeg: we gaan over 10 minuten eten, is het voor hem duidelijk. Ook herhaal ik alles heel vaak en vraag hem altijd of hij heeft gehoord wat ik net heb gezegd.

    en dat bewegen en wiebelen is ook echt iets wat hier zelfs met de medicijnen nog steeds wel zo is. Alleen als hij tv kijkt, voetbalt of met de playstation bezig is kan hij uren bezig zijn, gewoon spelen verveelt hem idd ook erg snel, daar heb ik helaas nog niets op gevonden haha

    en wb die dwanggedachtes, mss kan je dat (nogmaals) benadrukken bij de instantie die haar verder gaat onderzoeken, zodat ze dat kunnen oppakken en op dat gebied extra met haar aan de slag kunnen.
     
  7. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Jammer dat als ik jullie verhalen lees de scholen er zo weinig aan doen om de kinderen een kans te bieden om op school te kunnen blijven. Kan er gewoon verdrietig om worden. :cry:
    Gelukkig kan ik zeggen dat de school waar onze zoon heeft gezeten er wel alles aan gedaan heeft om te kijken of we met extra hulp hem daar hadden kunnen houden.
    Ondanks iedereen die zich voor hem inzette bleek het een onhaalbare kaart en besloten we toen we het rugzakje toegewezen kregen de overstap naar speciaal onderwijs te maken.
    We wisten toen nog niet dat hij PDD-NOS met ADHD had.
    Dit is voor onze zoon het beste geweest wat we voor hem konden besluiten.
    Hij zit daar zo op zijn plek met alle begeleiding die hij daar krijgt, we hebben er een veel gelukkiger kind voor terug gekregen.
     
  8. Lynette84

    Lynette84 Fanatiek lid

    9 feb 2009
    1.473
    0
    0
    ziektewet/huismoeder
    Arkel city
    Hoi HOi

    Ik heb zelf nog geen kinderen maar wil "kort" even vertellen hoe het met mij is gegaan.
    Op mijn lagere school waar ik naar toe ben gegaan omdat ik "moeilijk" leren zou zijn hebben ze toen ik 6 jaar was ADHD geconstateerd. Dit bleek in mijn raport te staan die 2 jaar geleden onderzocht was ivb een medische keuring. Helaaas heeft de school hier nooit iets mee gedaan. Dit is inmiddels al een flinke tijd geleden en zijn de meeste scholen wat meer bekend met ADHD. Maar helaas word er te wijnig gedaan voor de leerlingen die dit heeft en extra steun en motivatie nodig heb met het leren. Zoals ik toen die tijd. Ik heb hier veel problemem mee gehad en nogsteeds met ghaos in mijn hoofd slechte concetratie. Voornamelijk had ik een flink leerprobleem en als ik meer begeleiding had gehad en mischien toen al medicatie had gekregen had ik nu vast neit zoveel problemen gehad.

    Voor mij is de structuur heel erg belangerijk net zoals afspraken mondeling en op papier maken en de dag voor de afspraak nog eens herhalen dat die afspraak staat anders vergeet ik deze nog:( En creatief om gaan met afspraken zoals kamer op ruimen en helpen met het opruimen van dingen. Want een ADHDer komt gouw iets tegen in de omgeving waardoor deze gelijk afwezig is en vergeet waar hij/zei mee bezig was.

    Ook heb ik gehoord en gelezen dat ADHD erfelijk is. Ik heb het van mijn vader geerft. en mijn moeder heeft ook trekjes dat er op lijkt.

    @ streepjes
    Ik las dat je dochter last heeft van rare gedachten. Dit had ik ook. Ik kon de gekste dingen bedenken die voor mij normaal waren en voor een niet ADHDer in een horrorfilm tuis hoorde.
    Oos was mijn fantasie vaak op hol geslagen en kon de gekste verhalen vertellen over monsters. Zo had ik vaak een droom over wasmachines die ons neer schoten en enge rode lampjes die ons bewaakte en als we wilde onstnappen ons neer schoot. Mijn moeder vond dit altijd eng omdat ik heeeel vaak zulke dromen had en zo ook verhalen kon vertellen over dingen die ik mee gemaakt zou kunnen hebben. maar werkelijk in "mijn eigen" wereldje gebeurd waren. En ik had zelfs een fantasievriendje toen ik daar net op school zat.

    Ook herken ik het van de vriendinnetjes kwijt raken :( die heb ik tot na me pubertijd niet echt gehad. dit omdat ik apart was. Ik weet natuurlijk niet ofdat het in haar geval is maar ik weet dat ik het echt vreselijk vond :( En trok vaker met jongens op omdat hun er niet zo op lette. En strenger straffen werkt zeker niet dan voelt ze zich nog rotter (zo voelde ik het dan) Ook willen ze bij mij een IQ test doen om te kijken hoe ik scoor maar dat is er nog neit van gekomen. Ook heb ik Dislecty en discalculatie wat ook vaak voor blijk te komen bij ADHDers.

    Als je nog vragen heb geef maar een gil ;)

    Groetjes Lynette

    )sorry een flink verhaal ik hoop dat jullie er wat aan hebben :oops:
     
  9. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Fijn dat er zoveel reacties zijn gekomen..
    Ik vind het ook heel moeilijk om mijn dochter in een hokje van ADHD te stoppen, want ik ben idd bang dat ze dan anders behandeld word.
    Ik zie nu al op school dat ze ook geen extra huiswerk en dergelijke mee krijgt omdat ze bij GGnet loopt.
    Terwijl ze toch wat achteruit is gegaan met leren.
    Ik ben zo ontzettend verdrietig dat ze zo druk in haar hoofdje is..
    Van het weekend gingen we naar de mc donalds een ijsje halen, maar ze durfte niet te kiezen welke smaak ze wou omdat ze bang was dat ze het ijsje niet op zou kunnen of niet lekker zou vinden..Toen vroeg ze of ik er maar 1 voor haar uit wou zoeken omdat ze er hysterisch van werd.
    Toen wou ik er een voor haar kiezen, maar uiteindelijk koos ze er toch zelf een uit.
    Voor we het ijsje hadden verontschuldigde ze zich wel 10 keer dat ze hem misschien niet op zou krijgen :( Zo zielig als je zo'n meisje om alle kleine dingen zich zo druk ziet maken...

    En misschien idd moet ik gewoon duidelijker tegen haar zijn ivm tijden en afspraken, wie weet helpt dat een hoop..


    Wat betreft haar dwang gedachten, daar is ze heel veel mee bezig bij therapie.
    Ze heeft de gedachten een naam gegeven en ze mag al haar nare gedachten opschrijven, en dan op een ander papiertje zelf de antwoorden bedenken.
    Bijv.
    *Ik ben bang dat er een spin in mijn haar zit
    *Nee er zit geen spin in mijn haar
    Zo hopen we dat ze leert haar gedachten te relativeren..
    Soms vind ik het wel heel moeilijk om steeds maar weer geduldig te zijn en wenste ik dat alles weer zo was als eerder, hoe hard dat ook mag klinken..ik hou ziels veel van mijn kind en je denkt altijd dat dit alleen bij een ander thuis gebeurd..ik wens voor haar een zorgenloos leuk leven en als je dan ziet dat je kind zo erg in de knoop zit dan breekt je hart :cry:
    Maar ik probeer sterk te zijn voor haar en mijn andere kinderen, maar soms ga ik er bijna zelf aan onderdoor..
     
  10. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Mijn dochter is heel erg open en het was al snel duidelijk dat ze niet autisisch is. Ook kan ze zich goed verplaatsen in anderen, dus daar maak ik me niet druk over.
     
  11. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Tja, hier nog een adhd mamma. Als je meer van mijn stukken heb gelezen zul je wel merken dat ik een beetje een war hoofd ben :rolleyes: . HIHIHI, niks mis mee hoor. Maak je aub niet al te veel zorgen, op een gegeven moment komt het wel goed met ons.
    Zelf heb ik ook tijden in terapie gelopen. Bij mij hebben ze rond mijn 24ste de adhd ondekt en tja dan is het ergste allemaal al gebeurd. Maar door de diagnose heb ik een heleboel trouma`s van vroeger onder de boom kunnen gooien omdat ik nu weet wat het wa =D> s. Zoals net al gezechd werd problemen met vriendinnetjes vinden(en houden! :cry: ) Ze vonden me vreemd. Uiteindelijk ben ik ook op speciaal onderwijs te recht gekomen als meisje en dat is werkelijk het beste! =D> wat me ooit is gebeurd. Daar leerde ik dat iedereen wat mankeerde. En ik was niet vreemd en goed zoals ik was. En ze leerden me daar dingen door mijn nieuwschierigheid te prikkelen. Als ze het dan voor elkaar hadden dat ik nieuwschierig was, zeiden ze doodleuk zoek maar op als je het antwoord wil. Kun je het niet vinden dan helpen we je wel.

    Maar ik moet zeggen dat het niet altijd makelijk was hoor.Maar dankzij mijn ouders heb ik het allemaal wel gered. En ben ik een goede, beetje stuiterende volwassene geworden.
    Medicatie bij jonge kinderen heb ik eigenlijk nog geen mening over :| . Hoop hier er nog veel over te kunnen lezen eigenlijk. hihihiihi :)

    Want adhd is zelf heeeeel erfelijk er is een kans van 1 op 3 dat mijn zoon het ook heeft #-o
    En consecwent wezen voor je kind is al heel lastig laatstaan als ik het zelf ook haast niet kan voor mezelf :) :)

    Maar ach dat zie ik dan wel weer.

    Tot de volgende keer meiden.

    Liefs Janna
     
  12. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Maar streepjes ik vergeet nog te zeggen dat ik het heel goed vind hoe je er mee omgaat. =D> Je helpt haar wel. En een heleboel ouders willen niet beseffen dat er niks mis mee is als de bedrading in het hoofd van hun kind net even anders loopt als bij hun.


    Mozart was trouwens ook een adhder en Einstein schijnt het ook te zijn geweest. =D> :)
     
  13. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    @Janna

    Bedankt!
    Verhalen zoals die van jou beuren me op en geeft me het gevoel dat het allemaal wel goed komt.
    Heerlijk te horen dat jij er zo goed mee om gaat! :D
     
  14. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    mijn oudste broer heeft vastgestelde adhd en ik heb kenmerken van adhd, mogelijk add (ben gestopt met de onderzoeken, zag er geen nut meer in). in mij hele familie zie ik veel kenmerken van adhd. de constatering van mijn broer, mijn kenmerken en de wetenschap dat het erfelijk is gaf mij juist gerusstelling. ik snapte eindelijk waar mijn 'rare gedrags-dingetjes' vandaan kwamen. ik was niet zo maar gek, maar er is iets met me aan de hand. sindsdien praat ik er makkelijker over, heb het gedeeltelijk geaccepteerd.

    ik heb met name last van dromerigheid, maar net zo goed veel te hieperdepieper zijn, angststoornissen met paniekaanvallen, een soort van pleinvrees en een veel te levendige fantasie, van de hak op de tak kunnen springen en soms heel erg chaotisch zijn en daarbij juist ook zeer dwangmatig. dit staat een hoop dingen in de weg, maar nu mijn man en ik weten wat het is, kunnen we het tenminste benoemen en aanpakken.

    een hokje zie ik mezelf niet in zitten, dat kan met ad(h)d haast niet, er zijn zoveel verschillende vormen. ik zie al een hoop kenmerken bij mijn 16 maanden oude zoontje en zelfs al een en ander bij mijn zoontje van 2,5 maand. ergens maakt me dat verdrietig, aan de andere kant snap ik het als geen ander en kan ze daar dus allebei goed in begeleiden en hopelijk voorkomen dat sommige dingen een ongewenst eigen leven gaan leiden.
     
  15. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Het is maar hoe je er mee omgaat :D . Maar het is echt niet altijd, gemakkelijk hoor.
    Want ooo die verdraaide impulsifiteit #-o . Dat ik er al weer wat uit knal terwijl ik het denk.Als ik een cent kreeg voor iedere keer dat ik dat al niet gedacht heb in mijn leven. Dan kon ik je nu uit nodigen op mijn prive eiland in de zon =P~ .

    Maar is het mischien een keer een idee om naar een adhd cafe te gaan? Want daar kom je nog veel meer adhd ers tegen en dan krijg je een idee hoe het is om als volwassene met adhd omte gaan. Als je je provincie hier een keer weer geeft dan kan ik je het adres doen van het cafe bij jou in de buurt. En mischien kunnen ze je daar ook verder helpen met ideeen en adresjes en zo. :(

    En dan heb ik nog een vraag hoe oud is je dochter want als ze wat ouder is als een jaar of 6 dan is er ook een tijdschrift voor haar. Balans KIDS. Dit is voor kinderen met adhd en aanverwante stoornissen.Vraag me nu niet om een link maar als je om google Balans in tikt dan is het volgens mij de eerste. (ben zelf lid van het tijdschrift impulsief een feest van herkenning soms) =D>

    Als ik verder nog op een idee kom geef ik wel een gil. :rolleyes: ;)
    Maar ik ben verder donders benieuwd hoe het je nu vergaat meid. Hoop snel wat van je te horen.

    Liefs Janna(met vandaag een heerlijke stuiter bui ;) )
     
  16. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Hoi,
    Was ik weer.
    @Claartje: Ik heb zelf ook last gehad van paniek aanvallen, maar dat heeft maar een jaar geduurd toen ik in een scheiding lag, maar dat is alweer 5 jaar geleden.
    Ik had idd ook al gelezen over ADD miscchien heeft ze dat wel ipv ADHD, klinkt wel erg bekend, omdat mijn dochter ook extreem angstig is en periodes heeft dat ze heel erg stuitert en dan weer tijden dat ze heel rustig en teruggetrokken is.

    @Janna(de stuiterbal ;) ): Het idd denk ik hoe je er mee omgaat denk ik, ik ben heel bang dat mijn dochter door de stempel ADHD minder kansen zal krijgen in haar leven dan een ander.
    Ze was altijd een leerling die alles op A niveau had , nu heeft ze veel b en c..wat natuulijk nog niet slecht is, maar wel jammer dat deze nare gedachtes haar dwars zitten op school.
    Naar een cafe gaan, is niets voor mij :confused: Ga al nooit naar een cafe hahaha!
    Maar bedankt voor de tips, ga het zeker allemaal eens googlen.

    Het gaat nu goed met haar, ze is aan de visolie capsules(al een tijdje) en die beginnen hun werk te doen, samen met de therapie sessies die ze elke week heeft.
    Ze is nog wel heel erg onzeker tot in het extreme, maar het is al een hele vooruitgang.
    Nu alleen hopen dat het zo blijft, al weet ik uit ervaring dat ze vast wel weer een terugval zal krijgen.

    X streepjes
     
  17. errisjuh

    errisjuh Lid

    6 jan 2009
    52
    0
    0
    sint michielsgestel
    hoi ff een opmerking
    kindjes met ADHD moet je niet zien als vervelende mensjes ik zou aleen niet wat stel kinderen die ook adhd hebben bij elkaar zetten want dat is ook weer niet goed
    trouwens mijn vriend heeft ook ADHD en heb helemaal geen last van hem
    ADHD is gewoon normaal nix om zorgen te maken de kindjes zijn gewoon drukker dan normale mensen en zijn speelser ze hebben het gewoon druk in hun hoofdjes somige mensen krijgen ritalin voor geschreven ik zou eerlijk gezegt dat afraden omdat het eigenlijk speed is (drugs) geloof het of niet het is echt waar mijn vriend gebruikt gelukkig geen ritalin en heeft zich zelf onder controle ben trots op hem
    je hoeft je geen zorgen te maken over een kindje met ADHD er lopen er zat rond hoor
     
  18. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Mijn dochter heeft sinds een paar dagen iets nieuws, namenlijk totaal geen keuzes durven maken.
    Of het nu gaat over of ze wel of niet naar haar vader wil, of over welke smaak ijs ze zal nemen, ze raakt totaal gefrustreerd en begint gewoon te huilen! Echt zo zielig...
    Ik weet echt niet wat ik hier mee aan moet, ik kan toch moeilijk alle keuzes voor haar maken? Want dat vraagt ze nu steeds..
    Iemand hier ervaring mee?
     
  19. Iloon

    Iloon Fanatiek lid

    5 mei 2007
    2.583
    0
    0
    Huismama
    Maastricht
    Ik heb ook een zoon die ADHD/ODD heeft en ook hij werd niet begrepen op school.
    Na heel vaak hem naar huis sturen en ruzie op school enzo is hij uiteindelijk naar het speciaal onderwijs gegaan en hij zit nu op zijn plaats.
    Leerkrachten begrijpen hem als hij een ODD aanval heeft en sturen hem daar goed in.
    Hij krijgt er ook medicatie voor en dat maakt hem idd een stuk rustiger.
    Ikzelf heb meer moeite met de ODD dan met ADHD, omdat hij zonder enige reden zomaar agressief kan worden..erg heftig!
    Mensen die niet weten wat het is begrijpen hem dan ook vaak niet en een kind krijgt dan een stempel...erg helaas.
     
  20. sannie306

    sannie306 Actief lid

    26 jul 2008
    316
    0
    16
    Vrouw
    Rotterdam
    @ streepjes: dat niet kunnen kiezen herken ik wel een klein beetje.....alleen als ik dan voor hem een keuze maakt, kiest ie zelf standaard het andere :)

    ik zou denk ik in jouw geval toch proberen om haar te stimuleren om zelf een keuze te maken dmv haar bepaalde vragen te stellen en dan aan de hand van wat ze antwoord, haar uit te leggen wat dan volgens jou de beste keus is.

    mijn zoontje heeft bijv. een periode gehad dat hij absoluut niet naar zn vader wilde....hij kon niet echt aangeven waarom niet, maar t was iedere keer janken als ie erheen "moest"
    toen heb ik hem iedere keer benadrukt dat als ie niet wilde, dat ie dan ook niet hoefde van mij...dat heeft hem wel wat rust gegeven

    @iloon: op welk soort spec ond zit jouw zoontje dan? want de enige andere optie die ik heb (naast het reguliere) is zmok, en daar wil ik hem dus niet hebben, omdat ik echt bang ben dat zijn gedrag (ook odd) alleen maar verergert dan...
    maar ik heb net als jij ook wel meer moeite met de odd dan met de adhd...vanwege de agressie. de medicijnen die jouw zoon krijgt, zijn die speciaal voor de odd, of toch meer voor de adhd?
    mijn zoon krijgt namelijk alleen concerta nu....en dat is puur alleen voor de adhd
     

Deel Deze Pagina