December 2008 mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Peetje08, 9 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marijee

    Marijee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.295
    0
    0
    wauw wat een mooie foto van Anais!
    Wat een mooie grote blauwe ogen.
     
  2. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Hey dames

    Leuke foto`s

    @ Bellabella als ik weg wil of moet dan voed ik hem vaak eerst en leg hem dan in de maxicosi, Jarno valt dan heerlijk in de auto in slaap. Als ik langer wegga op bezoek ofzo dan neem ik de kinderwagen mee. Als hij dan tijdens het bezoek moe word leg ik hem in de kinderwagen te slapen.

    @ all.. Jarno is een beetje mieperig en snotterig misschien toch op de tocht gelegen.
    Gaan we net naar m`n schoonouders en ik ga hier al niet graag naar toe.. zit hij dus buiten. Dus ik na een uur kom we gaan. Oh nee zegt ze kom er maar ff uit.. ik zeg nee we gaan! Nee je bent er net.. oh zegt m`n man het kan nog wel ff :confused: zit je daar met je goeie gedrag! :x
    Hij is nu nog mieperiger ja vind je t gek! En zei maar ohh hij heet vast last van je vette voeding en ooh hij krijgt vast tanden en oohh ga maar door.. dus ik netjes gezegd dat ze niet moet zaniken! ( heb gezegd ooh valt wel mee) ze snapt het gewoon niet.
    Heb ook nog niks tegen m`n man gezegd vanaf dat we daar vandaan gingen.. ben t zo spuugzat!!
    Eerst komt ze nooit en nu moet ze altijd Jarno vast hebben e.d. bah! Sorry hoor moest het ff kwijt!

    M`n hele middag weg!
    Liefss
     
  3. joss81

    joss81 Fanatiek lid

    18 mei 2007
    1.153
    0
    0
    zwolle
    Hallo

    @marije, wat een plaatje zeg Kian en idd watlijkt hij op jou! Bijzonder he?
    @pinguin, ook al zon mooierd met grote ogen.

    @bellabella, ik geef Vince ook veel structuur. Hij slaapt ook steeds na 1,5 a 2 uur wakker te zijn geweest. Eigenlijk net als Victoria omschrijft.

    Wij zouden vandaag voor de 3e opeenvolgende dag weggaan, maar heb besloten om met Vince thuis te blijven. Niet zo leuk, maar het is ook niets waard om nu weer met hem weg te gaan. Hij slaapt dan slecht en begint te huilen. Nou dan zit ik ook niet lekker meer...kan ik net zo goed thuisblijven. Vriend is wel gegaan, tis namelijk zijn familie. Vince slaapt vandaag onwijs veel, hij is echt moe van de dagen gesleep.....
    Baal soms wel een beetje hoeveel impact het op zon beebje heeft. Je komt niet heel makkelijk meer ergens....maar ja, het is heerlijk om lekker met hem bezig te zijn zonder dat er 20 andere handen aan zitten ;)
    Is dit herkenbaar? Vince is verder namelijk erg makkelijk, behalve als hij tevaak uit zn structuur gehaald wordt...

    Fijne dag nog hoor!
     
  4. joss81

    joss81 Fanatiek lid

    18 mei 2007
    1.153
    0
    0
    zwolle
    @ dani, oh ja herkenbaar die bemoeierie familie. Ze snappen erg een zak van en mannenzijnerg gemakkelijk........heb ik ook net gisteren discussie over gehad.....haha. NIet altijd ven leuk. Sterkte met Jarno...
     
  5. marleen4683

    marleen4683 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.727
    0
    0
    Groepsleidster Knderopvang
    Friesland
    Haha, ja het staat er idd een beetje raar! Ze krijgt 180 water+6 schepjes voeding+2 schepjes nutriton :D
     
  6. Juffie1984

    Juffie1984 VIP lid

    16 nov 2007
    10.986
    115
    63
    Bellabella: wat gebeurd er eigenlijk als je T niet wakker maakt om 11 uur?? omdat ze 's nachts zowiezo om de 3 uur komt? misschien slaapt ze vanaf een uur of 8 ''s avonds wel door tot 3 of 4 uur 's nachts.. en dan tot een uur of 7. je kunt er dan zelf op tijd in en laat het T gewoon zelf bepalen. ik maakte nathan eerst ook altijd wakker. maar schoot hier dus nietss mee op omdat hij 's nachts gewoon nog kwam..Nu twijfel ik weer of ik het wel moet doen omdat hij weer korter gaat slapen 's nachts en ik dus soms 1 keer 's nachts er uit moet en 1 keer 's ochtends heel vroeg.. Wat betreft structuur doen we het hier hetzelfde als de rest. Merk ook dat de dagen dat we weg gaan vaak wel wat onrustiger zijn en dan heb ik het natuurlijk niet over lekker wandelen want lekker in de reiswieg slapen gaat ook prima! maar bezoekjes brengen zijn vaak wel wat onrustiger!

    waat een lieve foto's weer zeg!!

    dani: dat bemoeien van mensen is ook irritant :( snap soms niet waar mensen zich mee bemoeien.. al die adviezen, je moet dit doen, dit wel eten of juist weer niet.. pffffff...

    all: wat nathan heeft af en toe weet ik niet maar gezellig is het soms niet :( van het ene op andere moment totaal overstuur en ontroostbaar.. drinken ging de laatste twee keer ook weer niet goed dus maak me weer ongerust dat hij niet goed groeit, vooral omdat mijn productie door mijn griep ookal neit zo super is.. net probeerde mijn man een flesje maar dat was dus ook geen succes, meer dan 70 cc ging er niet in.. Hoop morgen weer beter. dan is mijn man thuis en moet ik weer aan het werk, dus de hele dag de fles..
     
  7. marleen4683

    marleen4683 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.727
    0
    0
    Groepsleidster Knderopvang
    Friesland
    @ Marije, wat is Kian groot! Mooi ventje hoor!
     
  8. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    @ Marleen haha oke.. ik denk al das wel weinig!

    @ Joss.. Ja ik word er gewoon niet goed van heb echt zin om haar op te bellen en dr onder uit de zak te geven, ik ken MIJN kind toch het best. Net wou hij dus niet drinken alleen gillen en naar een paar slokken is hij helemaal op in slaap gevallen.. :cry:
    ben er echt klaar mee hoor :)
    Maar ja als Arie geen woord zegt wie ben ik ..

    Ik zei nog we gaan.. maar nee ik was er net ( al een uur ) en ze vist hem eruit en nu is hij uit z`n doen.. dus ja heel herken baar. hij heeft echt structuur nodig.. hebt idee dat Arie dat nog niet helemaal door heeft.. maar ja hij doet andere dingen nu en wie zit er nu mee?

    Hij heeft trouwens nog geen woord gezegd.. nou ik praat ook niet meer tegen hem.. bah :(

    (Sorry voor m`n geklaag mar zit er echt ff doorheen)
     
  9. bianc

    bianc Fanatiek lid

    30 nov 2005
    2.251
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hey ladies!!

    Wat een geweldige foto's heb ik voorbij zien komen, mooi kindjes!!!

    Een vraagje..Jordan geeft best vaak mondjes melk terug, kan zomaar gebeuren dat er na een uur ook weer een mondje terug komt, ze heeft er verder geen last van maar mijn wasmachine wel..;)
    Wat is nu beter, een schepje Nitrix of Nurtiton erbij..?

    Groetjes fijne avond allemaal!
     
  10. Marijee

    Marijee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.295
    0
    0
    @bianc.. Nutriton verdikt beter dan rijstebloem.
    rijstebloem moet je behoorlijk wat van in doen wil je het echt iets dikker hebben.
    dus ik zou in jou geval voor nutriton kiezen.

    @dani.. snap dat je helemaal gek word van je schoonmoeder.
    als ik dat allemaal zo hoor ben ik soms best blij dat ik er geen heb :p

    bedankt voor de lieve reacties op de foto's.
    ik ga nu eerst ff douchen met me mannetje en hem in bed leggen.
    kom vanavond nog terug om op de rest te reageren.
    vergeet jullie niet hoor ;)
     
  11. acissej

    acissej Bekend lid

    17 jun 2007
    674
    0
    0
    Bejaardenverzorgster
    Velsen
    Hallo Allemaal

    Hier weer eens een berichtje. Was vandaag lekker vrij na 3 dagen te hebben gewerkt. Ik mis haar zo erg dan. Werd echt blij vandaag van mijn gezelschap en het mooie weer.
    We zijn sinds vrijdag bij de logopediste met Lilly.
    Ze spuugde veel na het flesje en vaak ook tijdens het flesje en ze bleef smakken. Na het lezen van een foldertje het gevraagd aan de ha en die twijfelde tussen kinderarts of logo. Nou ze groeit onwijs goed en is zo vrolijk een ka hoefde van mijn niet. Nou ze keek even mee en gaf meteen een hoop tips. We moeten haar rechtop voeden en een andere fles proberen. Zij heeft hem gekocht en wij mogen hem proberen en als het niks is dan houdt ze hem en anders kopen we hem van haar over. Scheelt weer. We hebben al zo veel flessen staan in de kast die het net niet waren.
    We gebruiken nu de nuby ... In ieder geval is het er een in de vorm van een tepel. Ze drinkt er goed uit. De volgende keer neemt ze de tommy tipee mee om te proberen.
    Het gaat nu zo goed. Ze spuugt niet meer en smakt al veel minder. Hoop dat het zo blijft want alles zat onder( de bank al meerdere keren).
    Ook moeten we nu 20 min met haar blijven zitten na het drinken.

    Willen die van jullie ook steeds staan?? Lilly vindt sinds een week het staan zo leuk ze blijft het doen. Zo gelachen gisteren met het badje. We doen haar steeds in de tommytub en ik tilde haar erin en ze wilde toch niet gaan zitten ze bleef maar staan. Mijn man heeft haar benen weg moeten trekken want ze wilde niet.
    Zag er zo komisch uit.

    Ook pakt ze alles zo gericht vast nu. Alleen de speeltjes die ze leuk vindt pakt ze vast en ze draait naar de kant op waar haar favoriete speeltje hangt. Het dure woezel en pip ding kan ik weg doen want die vindt ze niks haha.
    En alles gaat haar mond in. Ik was gisteren haar nagels aan het vijlen maar kwam niet ver steeds ging mijn hand haar mond in. Ze viel gewoon mijn hand aan. Hebben het gefilmd was zo grappig.

    @ Marije en Pinquin

    Leuke foto`s

    @ Victoria

    Ik merk ook dat ze beter slaapt als ze thuis in haar bedje ligt. Probeerde het vandaag om haar een middagdutje te laten doen tijdens het wandelen maar er gebeurde helemaal niks. Pas toen we thuis kwamen na 2 uur wilde ze pas slapen en dan in bed.
    Ook slaapt ze niet graag in de maxicosi alleen als we rijden verder niet.

    Ik reageer en lees woensdag verder ik ga kolven en dan zo lekker slapen heb morgen de hele dag cursus en woensdag ook weer werken. Heb een drukke week helaas.
    Maar vrijdag ga ik lekker een weekendje weg. Heb daar zo zin in.
     
  12. victoria

    victoria Fanatiek lid

    15 jun 2006
    1.131
    0
    0
    Wat gezellig druk is het hier vandaag!

    Marijee en Pinquin: leuke foto's! Ik zal binnenkort ook weer eens proberen een foto te plaatsen.

    Dani: ik vind het altijd lastig om een middenweg te vinden. Mijn vriend is veel makkelijker met de kinderen en houdt zich veel minder aan structuur en ik moet eerlijk bekennen dat dit ook vaak goed gaat.

    Juffie: Isis heeft vaak dat ze onrustig drinkt als ze moe is. Dit is dus vooral bij de fles aan het eind van de dag. Misschien dat dit ook bij Nathan is?

    Marijee: Bij Nils was ook altijd heel moeilijk te zien wanneer hij moe werd. Ik legde hem dus meestal na een bepaalde tijd in bed. Nu rond deze leeftijd dus zo 1 1/2 tot 2 uur na voeding. Isis wrijft echt in haar oogjes, dus dat is een stuk makkelijker.
    De nachten met Nils gaan gelukkig weer een stuk beter, het wisselt nog wel per nacht. HIj was vanochtend wel vroeg wakker (kwart voor zes), maar heeft wel de hele nacht doorgeslapen.

    Fijne avond meiden!
     
  13. Dagdromer

    Dagdromer Fanatiek lid

    29 feb 2008
    4.010
    0
    0
    Hallo allemaal!
    Ik heb nog niet eerder meegelezen hier en moet ook nog een boel teruglezen. Maar ik ben ook een december 2008 mama. Onze Stan is 10 december geboren na een zwangerschap van 40 weken en 4 dagen. Uiteindelijk is het een keizersnede geworden. Hij was een flinke baby van 3905 gram en doet het tot nu toe super goed. Omdat ik erg benieuwd ben hoe jullie een aantal dingen aanpakken zou ik hier graag af en toe mee willen kletsen.
     
  14. Hoi Allemaal,

    Sorry dat ik zo lang niets van mij heb laten horen. :rolleyes:

    Mijn vriendje was de hele week vrij. Nou ja, hij ging thuis werken, maar ook een beetje vrij dus.

    Het gaat hier zijn gangetje. Ik weet haast zeker dat hij niet een allergie voor een van die dingen heeft hoor, want hij heeft nog steeds buikpijn. En de exceem wordt ook echt niet minder. Hij kan nu heel goed krabben en haalt soms zijn gezichtje helemaal open. :cry:

    Donderdag naar CB en mijn huisarts is gelukkig ook mijn CB, dus ik zal het wel horen. Ik volg nog wel even het dieet, voor de zekerheid.

    Eergisteren had hij zomaar van 12 tot 6 geslapen, yeah. Helaas afgelopen nacht weer om 1 uur en om half 5 en 8 uur.

    Ik leg hem nu overdag ook in bed en ik moet zeggen dat hij nu best wel goed slaapt. Dat is wel fijn. Nu 's nachts nog.

    Vandaag had ik wat, durf het amper te vertellen.
    Ik zou met hem in bad gaan en ik had hem op ons bed gelegd (op het aankleedkussen) , met zijn voetjes naar de bedrand.
    Ik ging even kijken of het bad al op temperatuur is en ik kom terug, ligt hij op de grond op zijn buik. #-o Ik wist niet wat ik zag. Hij huilde niet, maar toen ik hem zag begon hij wel een beetje, van de schrik denk ik. Maar ik stond te shaken op mijn benen.
    Wat een aap zeg. Gossie, lag hij daar in zijn blootje, zo zielig.
    Gelukkig heeft hij zich niet bezeerd. Snap nog steeds niet hoe hij dat zo snel gedaan kan hebben. Weet nu wel dat ik echt op moet gaan passen en het zal me niet nog eens gebeuren.
    Was echt zo geschrokken.

    @ Bella hoe gaat het nu met je meid. Wat vervelend voor je joh. Ik weet hoe je je voelt hoor. Hoop dat T. snel wat langer gaat slapen. Je zult zelf ook echt voor wat meer regelmaat moeten zorgen en als jou was zou ik hem echt in zijn bedje gaan leggen. Zo meteen past hij niet meer in de reiswieg en dan moet hij er toch ook aan wennen. Bovendien slapen ze echt langer in hun bedje.
    Ik deed het ook nooit (overdag) voor 2 weken terug en nu merk ik dat hij het wel beter accepteert en slaapt echt langer nu.
    Vanochtend zelfs 2 uur, heerlijk gewoon. Kon ik lekker in de tuin werken.

    Ik zag weer een aantal mooie foto's voorbij komen. Wat een lieve foto van jezelf marije.

    Van de week zal ik er wel weer vaker zijn hoor.

    Welkom dagdromer!
     
  15. Even mijn manneke showen :)

    [​IMG]
     
  16. Bellabella

    Bellabella Fanatiek lid

    12 jun 2008
    1.082
    0
    0
    Gooi
    Wat een mooie mannetjes zijn Kian en Alexander zeg! En pinguin: inderdaad mooie grote blauwe ogen! Leuk om die foto's te zien..

    Adriane: fijn dat Alexander overdag nu beter slaapt! Ik leg T. ook vaak overdag in haar bed maar ze slaapt net zo kort. In de ochtend gaat het wel beter dan in de middag. Vanochtend heeft ze een uurtje geslapen en ze ligt er nu ook sinds 21 uur weer in. Ze heeft vandaag wel iets meer geslapen gelukkig. Hoe kon Alex nou zo snel van het bed gevallen zijn? Jeetje, zielig zeg! Maar fijn dat je het verteld hebt want dan weet ik ook dat ik meer op moet passen! T. draait nu namelijk ook de hele tijd van haar rug op haar buik en weer terug. Net lag ze in haar wiegje lekker te kletsen en toen ik terug kwam lag ze opeens met haar voeten naar boven en met haar hoofd naar beneden!

    Victoria en joss: ik ga nu ook nog beter letten op structuur! Ik ga ook proberen NOG meer te letten op signalen van moeheid. Verder ga ik s'avonds de komende tijd niet meer weg zodat ze altijd om 21 uur naar bed kan.

    Juffie: Ik heb haar net de tiet gegeven en ik ga haar nu niet meer wakker maken om 23 uur. Ik vind het zielig voor haar want dan slaapt ze net lekker diep en kom ik haar weer lastig vallen. Ik moest dit doen van de arts op het CB omdat ze zo vaak snachts kwam.. ik heb het nu een week geprobeerd maar het heeft niets uitgemaakt dus ik hou er maar mee op. Wat sneu dat Nathan zo overstuur opeens wordt. Misschien heb je inderdaad even een optater gehad van die griep.. Ik hoop dat het morgen goed gaat als je moet werken, sterkte!

    Dani: wat vervelend zo'n schoonmoeder! Helemaal als je vriend je niet bij staat.. Ik ken het wel een beetje, ik heb wel een lieve schoonmoeder maar ze wil zoveel en ze is zo druk en haar zussen ook altijd. Ik kan daar vaak ook slecht tegen....

    Welkom dagdromer! Als ik een jongetje had gekregen had ik hem ook Stan genoemd! mooie naam dus! ;)
     
  17. joss81

    joss81 Fanatiek lid

    18 mei 2007
    1.153
    0
    0
    zwolle
    hoi

    ff snel

    @adriana, wat een droppie en leuk petje! heeft Vince ook ;)

    @bellabella, succes en ben benieuwd of het zoden aan de dijk zet!

    @dagdromer, welkom en vraag maar raak hier! haha

    Meiden gezellig idd dat geklets, laten we het erin houden! straks kletst hier niemand meer....
     
  18. Dagdromer

    Dagdromer Fanatiek lid

    29 feb 2008
    4.010
    0
    0
    Fijn dat ik hier mee kan kletsen :D

    Juffie...ook hier? Zo te zien heb jij al een tijd terug dit topic gevonden. Stom van mij dat ik nooit eerder hier ben komen spieken.

    Ik zag wat voedingsschema's voorbij komen dus hierbij de onze:

    07.30 uur 200 cc (180 water en 6 schepjes)
    11.00 uur 200 cc
    15.00 uur 200 cc
    18.00 uur 165 cc (150 water en 5 schepjes)
    22.00 uur papfles ( 180 water en 6 schepjes + 3 schepjes rijstebloem)

    Als ik hier en daar lees heb ik echt een luxe probleem. Stan slaapt heel erg goed. Overdag is hij rond flestijd ongeveer 1.5 tot 2 uur wakker en dan gaat hij weer lekker in zijn bedje slapen. Om 22.00 uur of soms zelfs eerder krijgt hij zijn laatste voeding en gaat hij uiterlijk 22.30 uur naar bed en dan moet ik hem de volgende ochtend wakker maken.
    Nu moet ik morgen naar het CB en ik hoop eigenlijk dat ik een voeding er af mag laten. Hij trekt het namelijk tot de volgende ochtend als ik hem om 21.00 uur zijn laatste voeding geef maar ik vind hem nog zo jong om al op 4 voedingen te zitten. Ik vind het soms best lastig. Hij geeft eigenlijk aan dat hij het niet meer nodig heeft maar volgens alle standaardjes is het erg vroeg om op 4 voedingen over te gaan toch?? Doen jullie alles op advies van het CB of gaan jullie toch voornamelijk van je eigen gevoel uit?
    Ik zeg al......tis een luxeprobleem en mag echt niet klagen als ik dat hier zo lees. Hopelijk krijgen jullie heel binnenkort de nachtrust die ik op dit moment ook heb.
    Ik ga nu lekker naar bedje toe en ik kom morgen nog even spieken.
     
  19. Dagdromer

    Dagdromer Fanatiek lid

    29 feb 2008
    4.010
    0
    0
    Hierbij trouwens snel ff een fotootje van ons manneke :D

    [​IMG]
     
  20. victoria

    victoria Fanatiek lid

    15 jun 2006
    1.131
    0
    0
    Goedemorgen allemaal,

    Hier is de ochtend vroeg begonnen. Isis lag om half zes te kletsen in haar bed. Heel schattig natuurlijk, maar het gaat bij haar altijd gepaard met veel gegil, waardoor Nils dus ook wakker werd. Dus heb haar toen maar de fles gegeven. Isis ging weer heerlijk slapen, maar ik kon met Nils aan het ontbijt beginnen. Gelukkig is het nu licht 's ochtends, vind ik het toch een stuk minder erg.
    Zit nu wel te twijfelen of ik rijstebloem in de laatste fles van Isis zal gaan doen. Gisteren heeft ze om half elf 210/7 gekregen. Eerst werd ze om vier uur wakker, toen speen gegeven. En vervolgens dus weer om half zes. Nu gaat ze dan niet huilen, maar kletsen, maar als ik haar laat dan gaat ze uiteindelijk wel huilen. En hoeveel scheppen doen jullie erin?

    Dagdromer: welkom hier en wat een lief mannetje.
    Bellabella: succes met het aanbrengen van structuur. Ben benieuwd hoe het gaat. Wat knap dat T. al heen en weer kan rollen. Isis is nu druk aan het oefenen om van haar zij naar haar buik te gaan, maar dat wil nog niet echt lukken.

    Moet er vandoor, moet een huisje van blokken gaan bouwen voor Nils.
    Adriana: wat een schatje. Echt een eigenwijs koppie. Lekker dat jullie een weekje vrij waren. Wel balen dat ondanks het dieet de klachten niet minder worden. Hopelijk heeft je huisarts een andere oplossing. En wat een schrik dat Alexander van het bed is gevallen. Ik heb met Nils ook een keer gehad dat hij van het bed rolde. Ik had hem midden in het bed gelegd. Hij kon toen wel rollen van rug naar buik, maar verder niet, dus zou nooit van het bed kunnen rollen.... maar het gebeurde toch, rolde ineens drie keer achter elkaar en lag op de grond.
     

Deel Deze Pagina