11 maanden en ineens slecht slapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Femmes, 14 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Femmes

    Femmes Actief lid

    19 jun 2007
    348
    0
    0
    Hoi!

    Het is alweer even geleden dat ik hier om ervaringen of tips heb gevraagd maar nu lijkt het echt weer nodig!

    Ons 'draakje', wordt sinds een dag of 5 ineens 's-avonds om rond half 11 wakker (beetje mopperen/huilen). Ik kan ze dan prima troosten, beetje water drinken, totdat de rust lijkt wedergekeerd en ik ze terug wil leggen, ho maar! Dan begint ze weer te huilen en mopperen. Het laatste wat ik wil is ze tussen ons in leggen, maar soms dan ben je zelf zó moe dan wil je zelf echt slapen. Dit duurt zo tot een uur of 1.30. Dan valt ze van vermoeidheid toch in slaap. meestal geef ik ze ook wat warme melk (slecht verhaal, maar ja, je haalt toch alles uit de kast he... :rolleyes: ). Ik blijf zo lang mogelijk op haar kamertje om ze tot rust te brengen, maar ik weet gewoon niet wat er aan de hand is.

    Ze is nu ook wel een beetje verkouden maar daar slaapt ze normaal nooit slecht van. Ze heeft altijd onwijs goed geslapen van 19.00 tot 7.00!

    Verder slaapt ze altijd van 9.30 - 11.00 en van 13.00 - 14.30. Ze is nu 11 maanden. Heeft iemand voor mij bruibare tips / ervaringen??

    Bedankt alvast!

    Liefs,
     
  2. Anna71

    Anna71 Actief lid

    31 jul 2008
    269
    0
    0
    Ik heb deze periode met Senna ook gehad rond deze tijd, begon hier iets eerder.
    Het heeft zeker een week of drie geduurd hier en ik heb er toen ook een topic over geopend. Wat ik het meest te horen kreeg was: elf maanden sprong in combinatie met dromen/verlatingsangst en dat het vooral een kwestie van uitzingen was.
    Dat klopt hier ook. Ik ben drie weken lang wel een keer of drie/vier uit bed geweest om haar te troosten en ze heeft ook vaak tussen mijn vriend en mij ingelegen.
    Tja, laatste redmiddel voor velen maar ik heb zoiets: ook mamma moet slapen anders ben ik de volgende dag echt geen leuke mamma meer!

    Ik heb niet echt tips voor je.
    HIer hielp het om naar haar toe te gaan en haar te laten merken dat ik er was. Hand met wat druk op de borst zodat ze wel moest blijven liggen en toch voelde dat ik er was.
    Senna had de neiging om haar verloren slaap overdag in te gaan halen maar daar heb ik op een gegeven moment een eind aan gemaakt. Of dat slim is weet ik niet, maar goed.... een week later was het hier over.

    Heel veel succes en probeer ook wat te slapen als je kindje overdag slaapt. Het breekt je echt zo'n periode
     
  3. Jette

    Jette Fanatiek lid

    9 nov 2006
    2.436
    0
    0
    Hoi,

    hier ook begonnen rond de 11de maand, terwijl ik altijd een superslaapster heb gehad, ik heb alles geprobeerd, troosten, speen, eigenlijk het enigste wat hielp was een beetje drinken met als gevolg dat ze nu dus om gezette tijden wakker wordt om te drinken, [-X hardstikke fout natuurlijk.
    We zijn nu aan het proberen dit af te bouwen, maar ik vindt het mega moeilijk!

    dus alle tips zijn welkom!!!

    henriette
     
  4. Femmes

    Femmes Actief lid

    19 jun 2007
    348
    0
    0
    3 tot 4 weken.... pffff, het duurt nu bijna een week en het breekt ons behoorlijk op... Ik merk inderdaad dat ze rustiger wordt als ik erbij ben om ze te troosten. Het liefst wil ze dan opgepakt worden en tegen me aan gehouden worden.

    Dat flesje melk moet ik ook echt niet doen eigenlijk. Volgens mij is een flesje water meer dan prima! Maar ja, je haalt alles uit de kast he....

    Volgens mij is ook het beste 'laten merken dat je er bent', maar ik wil zelf ook slapen....!
     

Deel Deze Pagina