Koemelkallergie. Wanneer ontdekt?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Frieda, 27 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Xociquetzal

    Xociquetzal Actief lid

    15 jul 2007
    438
    0
    0
    Huisvrouw
    uithoorn
    wat heb jij een mazzel dan....ik MOEST een machtiging van een ka hebben en niet een arts die in het cb werkt.....

    nou kom ik toch alleen maar bij het cb voor de prikjes hoor en de rest, daar heb ik mn ka voor.....ben niet zo pro cb...volgens het cb kloppen allebei mn kinderen van geen kant...dus vind t mooi daar...

    wel goed dat het cb bij jou prettig is met dat soort dingen....

    heel even nog over dat provoceren...je kan beter (vind ik dan he) eerst 10 ml gewone voeding, dan iets meer.... en dan nog een beetje en even een paar dagen afwachten....kai reageerd dus echt niet meteen na de voeding hoor....hij weigerd de fles maar pas een dag later reageerd ie dr echt op...

    als ze dan niet reageerd kan je doen wat t cb zegt....(tis maar een optie hoor)

    mijn cb zei bij dewi ook dat ik er teveel mee bezig was...met zoeken van info etc etc, puntje bij paaltje was mn kind dus doodziek en heeft ze ondervoed in het ziekehuis gelegen terwijl ik constant bij het cb aan klopte met de vraag..is dit wel normaal...(thats the reason dat ik niet pro cb ben en dat niks klopt aan mn kids;))
     
  2. Frieda

    Frieda Bekend lid

    24 feb 2009
    691
    1
    0
    Moeder, Huisvrouw, WAO-er
    Ik volg ook meer mijn eigen weg hoor, dan dat ik naar het CB luister. Maar als ik op deze manier een machtiging krijg, is dat mooi gemakkelijk natuurlijk. In het geval van Noëlle met mijn vermoeden van KMA heb ik dit natuurlijk daar wel besproken, omdat ik ook niet wist hoe dat allemaal ging met een eventuele vergoeding en ik er wel vanuit ging dat je een verklaring van een arts moest hebben.

    Normaal gesproken 'gebruik' ik het CB ook verder vooral voor het wegen en meten en ik vind het wel prima dat ze m'n kindje even nakijken, daar is tenslotte ook een arts. Maar verder zoek ik het allemaal wel zelf uit en sla ik de eventuele adviezen ook meestal in de wind. Ik heb namelijk zelf ook gewoon m'n eigen gezonde verstand en vertrouw vooral het meest op mijn eigen gevoel. Ben niet voor niets zelf met Noëlle naar een osteopaat en een bioresonantie-therapeut gegaan.

    ;) Frieda
     
  3. Xociquetzal

    Xociquetzal Actief lid

    15 jul 2007
    438
    0
    0
    Huisvrouw
    uithoorn
    logisch ja, als je de machtiging via het cb kan krijgen...gelijk heb je....:)
     
  4. Eva1983

    Eva1983 VIP lid

    2 sep 2007
    9.025
    2
    38
    Wij krijgen de pepti nadat we een verklaring van de KA hebben gekregen, volledig vergoed!

    @ X: dus als ik het goed begrijp is intolerantie erger dan een allergie? Mijn huisarts deed het juist overkomen als andersom. Hij had het trouwens niet over een lactose intolerantie maar echt een koemelk intolerantie.....Aimar's klachten waren voornamelijk zijn darmen. Exceem heeft hij lichtelijk last van, maar kan ook aangeboren exceem zijn.
     
  5. Xociquetzal

    Xociquetzal Actief lid

    15 jul 2007
    438
    0
    0
    Huisvrouw
    uithoorn
    ik was t aan t googlen...en las dat dat t zelfde is....nou weet ik dat je niet meteen alles moet geloven op internet..maar had nog nooit van een koemelk intollerantie gehoord....
     
  6. Maaike1982

    Maaike1982 Actief lid

    7 jul 2008
    318
    0
    0
    Journaliste
    Amsterdam
    Ik ben nog niet eens door dit topic heen, maar wil hier even op reageren. Lijkt erg op mijn dochter. Mijn dochter heeft een erge reflux en waarschijnlijk ook een KMA. Zij heeft de eerste zes weken zoveel last gehad van het zuur dat ze zes weken zo ongeveer non-stop heeft gekrijst. De osteopaat raadde al HA voeding aan dus dat ben ik gaan doen. Zij is met zes weken in het ZH terecht gekomen omdat haar slokdarm alleen nog maar pijn deed en kreeg medicatie. Zij bleek ook heel erg veel last te hebben na iedere voeding van krampen, dat hebben wij ook steeds aangegeven. Er is toen overgestapt op Nutramigen, het is verder niet bij haar getest want ze had al genoeg geleden. Ze doet het erg goed met de nutramigen.
    Zij kwijlt ook als de ziekte, niet normaal. Loopt ook vaak met een slab om en kan haar heel vaak omkleden. Kot ook door het spugen, want dat doet ze nog steeds, maar ook door het kwijlen.
    Knabbelt ook altijd op d;r handjes en kan zich ook slecht vermaken in de box.
    D'r broer kan dat wel. Hij heeft trouwens een darmvirus gehad en daarna (hij was toen 9 weken) kon hij geen nutrilon meer verdragen. Precies alle KMA klachten had ie.
    Hij heeft 2,5 maand reflux medicijnen gehad, wat hij naar mijn mening niet nodig had want ik heb altijd gezegd: hij heeft geen reflux. Maar goed, toen was ik het na 2,5 maand zat. Ik heb Nutramigen geprobeerd en van de ene op de andere dag had ik een ander kind. Na enkele weken heb ik de KA gebeld en gevraagd om een machtiging (had ik al voor mijn dochter). Die heb ik gelukkig gekregen want de kosten rezen de pan uit.. (20 euro per blik en ik verbruikte er 2,5 per week per kind... )
     
  7. Xociquetzal

    Xociquetzal Actief lid

    15 jul 2007
    438
    0
    0
    Huisvrouw
    uithoorn
    @ eva: intollerantie is anders dan een allergie...niet per definitie erger:)
     
  8. Scoobje

    Scoobje Actief lid

    21 jun 2008
    156
    0
    0
    Wij hebben pas de Nutrimagen geprobeerd zonder duidelijk resultaat na 4 dagen
    en hebben nu sinds vandaag Neocate, nog een stapje verder dan de Nutrimagen.
    Nog mensen die hiermee ervaring hebben?
     
  9. Moesje78

    Moesje78 Fanatiek lid

    26 apr 2006
    2.177
    1
    0
    Hallo,

    Onze zoon heeft ook koemelkallergie, en wij waren er na een week of 5, 6 achter. Hij huilde heel veel (lees krijsen) had huidirritaties, loopneus en ogen, en heel erge krampen.
    Wij zijn overgestapt naar Friso Intensief en hebben dit nog een tijd verdikt met Johannesbroodpitmeel op advies van het CB. Dit omdat de voeding zo snel verteerbaar is, en hem iets langer een vol gevoel te geven. Toen werd het huilen al wel iets minder, maar sinds we de JBPM eruit hebben gelaten, gaat het erg goed. Ook heeft krijgt hij lactolose, wat ervoor zorgt dat hij dagelijks zijn ontlasting kwijt raakt.

    Na een paar zeer intensieve maanden met weinig rust waren wij blij dat hier in huis de rust weer was teruggekeerd, en zag ik er erg tegenop om met de hapjes te moeten beginnen. Bang om weer hetzelfde te krijgen. Maar het ging erg goed, veel potjes zijn al KM-vrij.
    En langzaamaan durfden we steeds meer, misschien was hij er al wel overheen gegroeid?
    Maar vandaag, is de derde dag dat we yoghurt hebben geprobeerd en we hoopten zo dat hij er vanaf was. Maar helaas, de eerste dag dat hij een beetje eruit spuugde noemde we het nog toeval, en wilden we niet gelijk overal op letten en het daarop gooien. Maar nu, dag twee en drie heeft hij toch wel erg veel gehuild, is zijn ontlasting weer van slag, heeft hij weer waterige ogen...het is weer mis. En we hebben gezworen om nu echt heel lang niks met koemelk te gaan proberen, het is zo zielig.
    Het valt me ook erg op dat hij het hardst huilt als hij plat ligt, en dat was toen ook. Hebben jullie kindjes dat ook?

    Dus het wordt echt goed opletten en uitproberen.
     
  10. paars

    paars Fanatiek lid

    27 nov 2008
    1.108
    12
    38
    Hallo

    Mijn zoontje is bijna 9 weken en ik vermoed dat hij kma heeft maar de ka wil hier niks van weten..
    mn zoontje heeft heel erg veel last van spugen gehad door de friso comfort is dat gestopt..
    krampjes worden alleen maar erger en veel winden laten gepaard met veel pijn ( hij schreeuwd het uit)
    huilen tijdens de fles en na de fles.. dit was eerst allemaal niet zo.. je hoort zn darmpjes gelijk werken als hij zn flesje krijgt..
    de laatste tijd niet meer kunnen slapen en in slaap kunnen komen..
    Ook trekt hij veel met zn hoofdje naar achteren en rekt zich heel erg vaak uit.
    De ka verteld mij dat ik waarscheinlijk een huil baby heb.. maar mn broertje was een huil baby en dat is niet te vergelijken met dit..
    Sinds maandag ben ik overgestapt op ha en ik heb een heel ander ventje gekregen hij lacht nu heel veel en deed dat voorheen nooit...

    dus wat moet ik hier nou mee?!?!
     
  11. Eva1983

    Eva1983 VIP lid

    2 sep 2007
    9.025
    2
    38
    Nu deze voeding geven een paar weken en dan provoceren met gewone voeding. Komen de symptomen dan weer terug dan kan je daarmee naar de KA gaan. Mijn KA schreef toen een verklaring uit voor ons. Maar als hij het op hypo-allergeen goed doet is het misschien geen KMA, maar is hij gevoelig voor koemelk.
     
  12. lindabreusers

    lindabreusers Actief lid

    9 feb 2008
    337
    0
    0
    Ik vermoed Bas ook KMA heeft.

    We hebben 4 behandelingen bij de osteopaat gehad vanwege zijn nekwervels die vast en scheef zaten. Ook spuugt Bas erg veel. Geen reflux, want het is niet met een boog. Uit zich zelf kan hij niet poepen. We hebben forlax junior van KA gekregen, maar hiermee kan hij nog maar 1 keer in de 2 dagen poepen. Nu hebben we orthiflor start en hiermee gaat het goed. Wel zitten er vaak groene stukjes tussen. Ook rukt het erg zuur. Ik dacht zelfs al aan tandjes, maar daar is niks van te bekennen. Nu heeft hij weer wat hardere ontlasting, omdat we zijn begonnen met fruithapje. Hier heeft hij dus ook weer krampjes van. Dus toch maar ff stoppen nog met fruithapje.

    Bas huilt ook erg veel en laat veel windjes. Hij overstrekt zich minder dan voor de behandelingen bij de osteopaat, maar nog wel genoeg.
    Hij is al zeker 6 weken verkouden en roggelt ook erg. Nu heeft hij hier een oorontsteking bijgekregen. Soms rood rond zijn ogen.

    Ik heb al eerder bij de KA aangegeven dat ik denk dat hij Kma heeft, maar dit werd toen weggewuifd met het feit dat we daar nog maar eens niet aan moesten denken, omdat hij toen verder geen symptomen had. Maar dat hoeft ook niet altijd zo te zijn. 7 mei moeten weer naar de KA dus dan ga ik het zeker nog eens ter sprake brengen.

    Wat denken jullie zou mijn zoontje KMA kunnen hebben?
     

Deel Deze Pagina