Welke auto met 3 kleine kindjes?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ariel3, 20 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Ik ben nu 14 weken zwanger van ons derde kindje, het wordt verwacht in oktober 2009. Verder heb ik nog een zoontje van 3,5 jaar en een zoontje van bijna 11 maanden. In onze huidige auto passen geen 3 autostoelen op de achterbank, vandaar dat we binnenkort een andere auto willen aanschaffen. Hebben jullie tips of ideeen? Ik hoor ze graag! :D
     
  2. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Vrienden van ons zijn nu ook zwanger van hun 3de en hebben een volvo gekocht.
    Ik vind die auto's echt spuuglelijk,maar vooral de oudere types zijn wel lekker ruim en er passen 2 autostoeltjes en een maxi cosi achterin.
     
  3. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    Heeft de Opel Zafira niet meerdere plaatsen achterin? Volgens mij hebben ze die hier in de buurt ook en die mensen hebben 4 of 5 kinderen...
    Weet ik niet zeker..
     
  4. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    de dacia heeft een mpv versie met 7 stoelen. je kunt ook de 5 stoel versie nemen en de stoelen zo plaatsen dat ze allemaal een kinderstoeltje kunnen hebben.
     
  5. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Citroën picasso, porsche cayenne in die passen 3 autostoeltjes op de achterzittingen, in die eerste zitten er gewoon 3 stoelen als achterbank in ;)! En elke stoel past gewoon een autostoeltje. In die tweede is gewoon een brede/lange achterbank waar 3 stoeltjes op passen. Verder weet ik er geen ;)!
     
  6. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Toyota Verso 7 persoons
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hoi Ariel,

    wij hebben samen 3 kids, mijn stiefkids zijn dan wel wat ouder, maar wij hebben dan 2 autostoeltjes en de oudste zit zonder autostoel in de auto. Dat mag: daar krijg je een vrijstelling voor omdat in de meeste auto's geen 3 zitjes passen. Dat is wel op voorwaarde dat het kind dat zonder zitje zit, 3 jaar of ouder is, (maar je zoontje is 4 als het brusje geboren wordt, neem ik aan?). Wij kregen daarover een folder bij Prenatal, was een folder van een officiele instantie die over die regelgeving gaat, maar ben even kwijt welke.

    Bij ons zit de oudste vrij behoorlijk tussen de 2 andere zitjes geklemd, dus voor opzij wel voldoende beschermd daardoor en opzij zakken is er niet echt bij zo, ;). Ze is nu al 8, wel behoorlijk klein voor haar leeftijd, maar past gewoon helemaal in de gordel, dus ze hoeft hem niet alleen als heupgordel te dragen. Daardoor is ze ook voor aanrijdingen van achteren en voren goed beschermd.
    Bij Van Asten in Tilburg zag ik overigens extra smalle zittingverhogers, dus da's voor een kleintje misschien nog een idee, zodat ie wel goed in de gordels kan.
    Voor ons was dat een fijne oplossing, want een auto met meerdere zitplaatsen of groot genoeg om 3 zitjes te plaatsen, konden wij helaas niet betalen...
     
  8. Female

    Female Niet meer actief

    Zoiets...?
    [​IMG]
    :D


    Geen idee wat jullie budget is, misschien een Ford Mondeo of een S-max?? (tip van mijn man)
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    LOL, ja, daar kun je er heel wat in kwijt, :D
     
  10. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    hahaha....wat een kar! Alleen moet je denk ik vooraf even naar de supermarkt bellen voordat je arriveert, kunnen ze vast een paar parkeerplaatsen voor je vrijmaken!

    Een grote auto, ja een porsche cayenne, maar die is niet echt goedkoop! Ik denk dat je met een grote stationwagen ook al een heel eind komt.
     
  11. mamavj2008

    mamavj2008 Bekend lid

    24 aug 2008
    553
    1
    18
    Wij hebben gekeken naar een Volkswagen Touran. Deze heeft als achterbank 3 aparte stoelen met allemaal een driepuntsgordel. Je hebt deze auto's tweedehands vanaf 8.000 euro.
     
  12. gerda

    gerda Actief lid

    15 nov 2005
    242
    0
    0
    hoi wij hebben een opel zafira erge fijne auto heeft 7 zitplaatsen maar je kan ook 1 stoel plat laten helemaal achterin. het is een ideale auto met boodschappen en kids inladen omdat ie wat hoger is hoef je niet zo tebukken. gr gerda
     
  13. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Hartstikke bedankt voor al jullie reacties! :D
    En die auto op de foto is echt melig haha :D
    Ik wil graag een Opel Zafira, mijn man een Volkswagen Touran of een Citroen Xara Picasso, maar nu zijn we gelukkig op internet ook een aantal Mazda's tegengekomen met 5 stoelen die ons allebei wel bevallen. Dus hopenlijk wordt het een Mazda, gelukkig hebben we nog wel even tijd om te beslissen dus dat komt goed uit.

    @ Rozemarijke
    Bedankt voor de tip, dat wist ik helemaal niet. Mijn zoontje zal inderdaad net 4 zijn als de derde geboren wordt, maar ik vind dat toch veel te klein om zonder autostoel in de auto te laten zitten. Is ook wel een groot verschil tegenover een kindje van 8 jaar ;) Bovendien rijden wij echt grote afstanden zoals bijv. naar Nederland e.d. en vind ik het verkeer in Frankrijk veel gevaarlijker dus ze hebben echt alledrie een autostoeltje nodig. We willen echt graag een auto met 3 aparte stoelen achterin, 5 achterin is weer net wat teveel. Geld is overigens geen probleem. Althans een gloednieuwe auto zou wat lastiger worden :)
     

Deel Deze Pagina