April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    dat hebben ze bij mij dus ook gedaan, vandaar de uitbraak rode pukkels op mijn gezicht net na de bevalling (zag er niet uit!) maar bleef maar bloed verliezen dus heb nog prikken erbij moeten hebben, ik kan niet zeggen dat ik het als heel erg vervelend heb ervaren was nog verbaasd over dat Miley er zo snel uit was denk ik :)

    Nou ze heeft heerlijk geslapen vanaf een uur of 8 savonds ofzo tot vanmorgen half 7 (ja okay met tussendoor voedingen maar die zijn normaal) toen is Martin lekker eruit gegaan en ben ik blijven liggen, HET GROTE NADEEL... nu ben ik pas echt ziek, heb nu koorts, moet steeds kokhalzen van het vele hoesten, mijn kop barst uit elkaar maar goed Martin is gelukkig thuis...

    Gisteravond had ik trouwens besloten dat Dean ook wel vandaag in bad kon en heb Miley maar gewoon even laten huilen toen Dean eten moest hebben (pech voor haar :evil: )
    Mijn moeder heeft mijn draagzak gevonden dus die pakken we er straks lekker bij mocht ze weer gaan "rellen" vandaag =D>

    @Lynn AU AU AU verstopt klinkt errug pijnlijk!!
     
  2. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ik zit dit echt met open mond te lezen meid... dan zit ik te zeiken ;) vind het ten eerste belachelijk dat ze met een KS een deel van je placenta achterblijft (dat KAN/MAG dan toch niet) dan moet je nu 5 dagen dit doorstaan en als het niet helpt dan ALSNOG dus door HUN fout moet JIJ lijden (is weer jammer dat we niet in amerika wonen, had je ze tenminste nog kunnen aanklagen! vind het echt ronduit belachelijk en leef met je mee meissie!! laat je een beetje verwennen want het is niet niets!
     
  3. msroxy

    msroxy Fanatiek lid

    12 dec 2007
    1.040
    0
    0
    eenwondertje: Wat een gedoe zeg! Wanneer kun je onderhand eens lekker gaan genieten he?

    Gisteren vroeg die "arts" of Nienke nog wel met traantjes huilt! Jeetje zeg, ik zei "nee, maar dat heeft ze nog nooit gedaan". Kijkt ze mij heel verbaasd aan. Toch niet gek dat ik dan maar weinig vertrouwen in zo'n "artsen" heb! (Daarna zegt ze het gewoon nog een keer. Lijkt me echt een soort van basiskennis toch?) Waarschijnlijk was het gewoon iemand die alle gebroken armen enzo zet en geen baby's behalndeld normaal gesproken.

    Gisteravond ging het weer best goed, maar vanmorgen weer alles overgegeven. Op het laatst kwam er alleen nog maar gal.. Ik durf haar bijna niet meer in haar bedje te leggen en ga om het kwartier kijken of ze niet weer alles onder heeft zitten. Ze heeft trouwens nog wel plasluiers. Ik moet gewoon veel water geven, en dat water blijft redelijk goed in haar maagje.

    Mirjanne: Ik denk zelf ook dat het vooral iets met haar darmen te maken heeft. ik ben bang dat de osteopaat misschien iets "verkeerd" heeft gedaan. Zou dat kunnen denken jullie? ( ja, ik ga nu overal iets achter denken)
     
  4. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    Ik heb geen flauw idee.. volgens mij kan een osteopaat geen schade aanrichten toch? Ik heb geen ervaring met osteopaten, dus weet even geen antwoord..

    Ik weet niet meer wie, maar iemand vroeg gisteren naar wie er nou aan het "Ria Blommen "was en wie er met de eerste naar een osteopaat was geweest.. Pientje (toch) zei al dat ze met Jason naar een osteopaat was geweest, en ik ben degene van het "Blommen" .. werkt hier echt werelds.

    Over inbakeren (vroeg ook iemand), Quinten slaapt hier de avonden en nachten lekker ingebakerd. Lekker veilig. Ik heb daarvoor een pacco-doek, die vind ik ideaal. Had ik bij Isabelle ook.. Alleen altijd eerst bij het CB vragen of er contra-indicaties zijn (koorts, KISS enz., dan mag je NIET inbakeren).
     
  5. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    IMD, beterschap! gelukkig dat je man dan in ieder geval thuis is, anders was het nog vervelender!

    Mirjanne, dat oorsuizen komt door mijn te lage hb (ondertussen 4.9). Hb is op het moment weer aan het zakken ipv stijgen :( gebruik mijn staaltabletten goed, drink dat vieze spul floradix en eet veel ijzerrijk voedsel maar het zet helaas niet aan. Huisarts wacht het nog even af en anders krijg ik alsnog bloed erbij.
    HB was namelijk na bevalling hoger dan nu en dat hij nog zakt is niet goed.
    Maar ja, we wachten het nog maar even af.
    Ik moet wel zeggen ik ben het echt beu om zo moe te zijn.
    Edit: ziet er schattig uit hoor die kindjes van jou zo ingebakerd! Kan me voorstellen dat het een kindje erg kan helpen, niet meer kunnen zwaaien met die armpjes.

    Msroxy, gelukkig dat Nienke gisteravond wel voeding erin heeft gehouden. Maar jeetje zelfs overgeven tot gal, wat vervelend en ook moeilijk voo jullie. Kan me voorstellen dat je veel bij haar gaat kijken om even te checken.
    Ik weet niet of osteopaat iets kan doen wat zo'n uitwerking heeft. Misschien kun je de osteopaat even bellen en je zorgen uitleggen? Wellicht kan hij je geruststellen of advies geven.
     
  6. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0

    @Leonie:
    hoe komt het dat jouw HB zo laag is? Lijkt me dat je zo ontzettend moe bent. Pas goed op jezelf!

    Net een heel bericht getypt....... is het weg. Probeer het later nog eens, ga eerst even proberen wat te slapen.

    Nog wel een vraagje: heeft jullie baby ook actieve en minder-actieve dagen? Gisteren was meneer erg actief en vandaag juist wat sloom. Hij drinkt/eet verder goed, geen koorts, dus ik maak me verder geen zorgen. En zijn poepluiers worden minder. Van iedere verschoning (7x per etmaal), naar 2 a 3 keer per etmaal. Lijkt me goed?
     
  7. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Eenwondertje, ben idd ook ontzettend moe. Baal daar zo van, zou zo graag lekker gaan wandelen met kleine meid maar ja zit er helaas nog niet in.
    En hoe het komt dat hb zo laag is, geen idee. Huisarts heeft ook geen idee, wil het nog even aankijken of mijn lichaam het toch zelf herstelt anders misschien bloed erbij.

    Oh, en wat betreft poepluiers. Hier soms een dag dat ze helemaal geen poepluier heeft, de volgende dag komt het er dan wel heftig uit #-o . Maar was allemaal prima heb ik gehoord.
    En meisje heeft hier ook de ene dag een actievere dag dan de andere. Gister bijvoorbeeld 's middags heel de tijd wakker, niet tot slapen te krijgen en vandaag pas een klein uurtje wakker geweest.

    Het lijkt er trouwens op dat het vloeien bij mij stopt, heerlijk! Ben ik daar ook weer vanaf.
     
  8. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    het KAN niet perse aan je ijzergehalte hoeven te liggen ik heb altijd hele lage HB's gehad nog wel lager als 4,9 en ook bloedtransfusies ervoor gehad toen ik klein was en bij mij kwam het doordat ik geen vitamine B12 en B11 goed aanmaak pas toen DIE goed aangevuld waren kon mijn HB pas stijgen daarvoor zat ik altijd aan de staalpillen maar die deden niets..

    Dus laat je bloed even prikken en naar die waardes kijken want anders slik je jezelf een ongeluk en dan heeft het weinig zin. Daarom heb ik die vlak voor de bevalling nog laten spuiten en is ie zo snel omhoog gegaan na de bevalling. HET HOEFT niet maar kan je even na laten kijken gebeurd wel vaker schijnt.. en je moet ook goed kijken hoe en wanneer je staaltabletten inneemt (wat betreft eten en calciumgebruik enzo) de werking kan sterk worden verminder bij verkeerde inname.. als je geen laag HB gewend bent kan je er erg last van hebben vlak voor de bevalling was ie bij mij ook 5,2 of 5,3.. maar ik merk dat niet omdat dat voor mij nog geeneens echt superlaag is.. ff laten checken dus en wie weet knap je dan wel snel op!!

    Ik lig lekker in bedje hier, net een filmpie gekeken... laat me even goed in de watten leggen hier.. :D

    Wat betreft inbakenen daar ben ik niet zo'n liefhebber van alleen in extreme situaties waarbij het beter is voor het kindje dat ie zijn rust krijgt en op alle andere manieren deze niet kan krijgen, dus bij huilbabies en heel veel andere manieren al geprobeerd zijn het prima noodmiddelen maar dat is hoe IK het zie (als een noodmiddel) net als een speen helaas hebben we hem nu soms nodig als ze last van krampjes heeft en wil zuigen (en ik even mijn vinger terug wil) maar pak hem altijd terug als het krampje over is.. mijn man wil hem nog wel eens erin laten die vind het wel lekker makkelijk... dus wie weet zit ik straks ermee dat ze hem niet meer eruit wil :evil:
     
  9. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    IMD, zal het eens na laten kijken. Bedankt voor de tip.
    Voor de bevalling was mijn hb altijd goed dus dit is voor mij wel erg laag en voel ik het dus zo goed.

    Lekker filmpje kijken!
     
  10. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Mirjanne dat was ik die dat vroeg over het "blommen" :D werkt ook hier prima!

    Hier mijn garnaaltje (in de puckababy):

    [​IMG]

    Zo en nu ga ik lezen en reageren!
     
  11. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    IMD niks aan dat je ziek bent, laat je maar lekker verwennen! Kan me wel voorstellen dat je liever wat "fit"was geweest nu Martin ook vrij is....En dan ben je ook nog eens zo moe, bah. Enne ik zie het forum ook als ontspanning/afleiding. Een momentje voor jezelf enz. Kan lekker van me afschrijven en vind de adviezen/tips van elkaar fijn. Beetje steun kan geen kwaad...Hoe gaat het vandaag met Miley? Is ze wat rustiger dan gister?

    Msroxy: Jeetje wat raar dat er geen specialist tijd had en jullie nu moeten wachten. Zielig voor Nienke dat ze zich naar voelt en zoveel moet spugen zeg. Als je het niet vertrouwt bellen!

    Lynn: Au die tepel!!!! Wat zul je je beroerd gevoeld hebben....

    Magickwings: Ben je weer wat opgeknapt?

    Jantsjuh: Pittige bevalling! Kun je wat bijkomen nu?

    Eenwondertje: Jeminee jij valt echt van het een in het ander zeg. Klinkt niet fijn wat je nu moet ondergaan. Ik vind het ook slecht dat dit kan gebeuren met een keizersnee!
    Sterkte!

    Mirjanne: Ik vind dat zo'n apart gevoel geven he, dat je kindje bij ons als mama snel troost vind....bijzonder!

    Spekkie: Het gesprek met de lactatievrouw is dus goed verlopen? Ik lees dat je nu wat gaat afbouwen? Knap hoor, en het geeft je vast meer rust. Ik hoop dat de borstontsteking snel verdwijnt met de AB-kuur. Super dat het kolven zo goed gaat!
    Enne van je afbrullen is alleen maar goed, mag ook hier hoor.

    Leonie: Dat advies kreeg ik ook, spuugdoekje door het speentje, maar ik durf niet zo goed....
    Over je HB, ik wou precies hetzelfde zeggen wat IMD zei....Ik had ook een laag HB en kon slikken wat ik wou, maar doordat mijn B12 te laag was had dat geen zin. Ik kreeg toen vit.B12 injecties en toen ging mijn HB ook omhoog. In floradix zitten ook Bvitamines maar het lijkt wel of jou lichaam het daaruit niet voldoende kan opnemen.....Doe rustig aan hoor!

    Pientje: Lastig dat Elize ineens moeilijk hapt zeg.....En is dat ook nachts om de 2 uren, dat lijkt me dan weer wel vermoeiend....Hoe vaak ben je met Jason naar de osteopaat geweest? Hij denkt dat Senne aan 2 a 3 behandelingen genoeg heeft....

    Leonie: Hier lijkt het vloeien ook gestopt, alleen nog wel vieze derrie (sorry!)...alleen als ik teveel heb gedaan begint het weer. Nu heb ik sinds vanmorgen wat bloed met afvegen, denk van de wond, dat moet ik dus niet hebben!!!!!

    Wat betreft inbakeren en speentjes enz. Ik ben blij dat het bestaat. Het inbakeren omdat Senne zich constant wakker slaat met zijn handjes, en dus toen echt geen slaap kreeg....En speentje....ja hier een enorme zuigbehoefte, al de eerste dagen.....dus ook met de speen ben ik blij. Overigens als hij hem niet nodig had, was ik er niet mee begonnen.
    Gister zijn we naar het buro geweest, althans er was geen buro maar mijn CB verpleegkundige belde en vroeg of ik naar het buro wou komen dan konden we even wegen en de voeding enzo bespreken.
    Senne weegt 4500 gram (!!!!!) is dus gemiddeld 250 gram per week gegroeid...jeetje wat gaat dat snel zeg!
    De voeding hou ik nu zo, hij drinkt nog aan de ruime kant maar is niet meer zo extreem teveel. Verder heb ik johannesboordpitmeel geprobeerd en nu drinkt hij veel langzamer (20 minuten ipv 5 haha). Het lijkt er op dat hij wel genoeg krijgt maar niet verzadigd raakt. Hij krijgt het nu door elke voeding, en dus niet voor spugen (doet ie niet veel) maar voor het verzadigde gevoel en het langzamer drinken.
    Verder nog even gesproken over de zw.schap, wel fijn dat ze zo meedenkend en meelevend is!

    Ik ga in mei naar een koffieochtend voor mamas die een eerste kindje hebben gekregen. Is in de stad waar wij willen gaan wonen (komt mijn vriend vandaan) dus misschien kan ik dan wat connecties opbouwen....Wel leuk dat ze zulke dingen organiseren.
     
  12. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    hoi mede-mama's, sorry dat ik zo weinig reageer en ook niet meelees hier. ben zooo druk met die kleine man hier! voeden, verschonen, voeden, soms nog flesje na (heb nog steeds niet genoeg melk zelf), en dan krampjes en een uur ontroostbaar huilen. als hij dan stil is, kan ik óf even bijkomen, óf snel wat doen in huis, en dan begint het circus weer opnieuw.
    het is prachtig, zo'n kleine, maar oei: wat druk! ben ook écht moe nu, en merk dat het er allemaal wel inhakt; zwangerschap, abrubt einde ervan en m'n spoedkeizersnee, en daar nu van proberen te herstellen -jaja, kom dus helemaal niet aan herstellen toe doordat ik zo druk ben-.
    maaaarrrr: ben hélemaal 'in love' met onze kleine Sander: wát een mooi mannetje, en wat verandert hij giga-snel al! haartjes worden lichter, hij heeft ineens hele mooie lange wimpers en ook wenkbrauwtjes gekregen. en hij kan je echt aankijken. van de week rolde hij zelfs al om van rug naar zij! schrok me woest, had ik nog helemaal niet verwacht nu al! dus nu laten we hem geen seconde meer alleen liggen ergens (commode ofzo), want stel....
    m'n lief is razend druk op werk, da's écht heel jammer, want a) hij mist veel nu, en b) alles komt op mij neer, wat eigenlijk teveel is. m'n mama helpt wel waar ze kan, da's supertof nu. maar tussen alle hectiek door genieten we van die kleine boef. prachtig hoe hij al gekke bekken kan trekken, en soms een half gevecht levert met mijn borst (compleet met woest happen en gillen als het 1,2,3 niet lukt, hilarisch!).
    mijn leven is compleet veranderd nu, en ik kan me half niet herinneren hoe het eerst was, maar wow: wat is DIT een gave fase!

    ik hoop alleen maar dat jullie ook zo genieten als ik/wij. het is jullie zó gegund!
    alle goeds, en ik probeer soms wel wat te lezen/posten. denk wel aan jullie, en ook aan de mama's die nog moeten bevallen.
     
  13. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Hallo,
    Hier gaat het best goed. Behalve dat ik enorm pijn in mijn tepels heb, vooral bij het toeschieten, maar ook na de voeding. Toevallig belde het CB vandaag om te vragen hoe de BV gaat dus die raadde aan naar de HA te gaan, misschien is het spruw! Bah dus. Verder heb ik gisteravond een foute tompouce gegeten, en dus misselijk geweest! Nu is ons meisje ook de hele dag aan het jengelen etc…..kan dat ook daardoor komen?
    @MsRoxy : Jee bij jou klinkt het echt niet goed zeg! Ik hoop dat ze snel iets vinden en er wat aan kunnen doen!
    @Jantsjuh : Heftig verhaal hoor die bevalling van jou!
    @WannBmum : Met mannetje gaat het weer goed hoor. Zijn tong zal waarschijnlijk gevoelloos blijven rechts, maar daar leert hij wel mee leven. Hij geniet met volle teugen van zijn dochter, hij kan haar het allerbeste troosten! Ik kan je geen raad geven van FV helaas. Mijn meisje heeft ELKE verschoning een poepluier!
    @Magicwings : Beterschap!
    @Spekkie : Lijkt me een logische keus hoor! Het moet wel leuk blijven, ook voor jou!
    @Imd : Jee dat je ook nog ziek bent geworden! Beterschap gewenst meid!

    Oeps etenstijd!
     
  14. Jesse vandaag naar CB geweest:Ze waren helemaal tevreden!
    Gewicht nu 3790 (800 gram gegroeid), lengte 53 cm en hoofdomvang 36,7
    28 mei krijgt hij zijn 1e vaccinatie.
     
  15. Sylvie

    Sylvie Fanatiek lid

    20 nov 2005
    1.733
    0
    0
    Belgie
    sorry heb niet alles bijgelezen, slechte nachten achter de rug en ben gewoon te moe om bij te lezen. gelukkig gaat het met de pijn beter. gisteren bij de gyn geweest en gelukkig geen abces maar dus wel een reactie op de draadjes! heb een ontstekingswerend en pijnstillend middel dat ik nu 2x per dag moet nemen. gisteren kon ik echt niet uit de zetel van de pijn omdat de gyn er op had zitten duwen enzo om het na te kijken maar gelukkig vandaag ineens een stuk beter.
    vanaf morgen ga ik mijn best doen om terug mee te schrijven!!
     
  16. Spekkie

    Spekkie Actief lid

    7 apr 2008
    407
    0
    0
    Haha, we zijn maar een stel drukke mama's hier :) Ik heb ook wel alles bijgelezen, maar onthou zo weinig... Wel leuk om die ingebakerde 'garnaaltjes' te zien! Ik moet het nog even afwachten met Ivar, die slaat zichzelf wakker de laatste tijd, maar met strak instoppen komen we al een heel eind.

    En hier hebben we zowaar nachtrust!! Ik weet niet wat me overkomt... In plaats van 3x2 voedingen zitten we nu nog maar op 1 (!!) nachtvoeding. Ongelooflijk. De fles van 22:00/23:00 is gemengd met kunstvoeding, de fles daarna is helemaal kunstvoeding. Overdag is het merendeel nog gewoon borstvoeding omdat ik zowat een liter (yikes...) per dag kolf. Ik kolf nu ongeveer 5 keer en dan dus ook echt 200 cc per keer. Op zich is dat nu nog best vol te houden, maar ik ga volgende week zoetjes aan minder lang kolven, en dan over naar 4 kolfbeurten per dag. De LK komt volgende week ook nog een keertje langs om te kijken en wat bij te kletsen. Het is zo'n lief mens, ze had met me te doen zei ze (maar hoeft niet, want ik red het prima voor het grootste gedeelte) en is echt super behulpzaam. Mijn borstontsteking is zowat weg en ik begin af en toe stuwing te krijgen, dus even goed opletten dat het niet opeens weer terug is.

    Marijke, mooie groei hoor!!

    Sylvie, beterschap meis. Het is al zo pittig, net een kleintje en dan is het wel zo fijn als je zelf ook een beetje vooruit kunt.

    Coto, zijn je tepels wit na het voeden? Als in, dat het bloed weggetrokken is? Daar heb ik namelijk last van, en het zorgt voor een behoorlijk gevoelige tsr en ook een brande pijn na het voeden. Een witte aanslag kan op spruw duiden, maar dat kan ook zonder die aanslag.

    Lien, het is ook allemaal zo heftig... Herstellen roept iedereen maar, en je rust nemen, maar dat is moeilijk met een kleintje. En mooi he? Die wimpertjes en wenkbrauwtjes! Geeft gelijk veel meer karakter aan het koppie.

    IMD, beterschap! En dat speentje, tuft ze dat niet vanzelf uit na het inslapen? Dat doen ze hier wel, en als je dat aanhoudt hoef je ze meestal ook niks af te leren. Althans, zo ging het hier bij de eerste.

    Zo, ik ga hier de computer uitzetten en genieten van mijn glaasje wijn (vannacht pas weer kolven, dus mag het nu). Trusten meiden!
     
  17. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    @Spekkie.. fijn dat het al wat beter gaat.. hopelijk kom je zo tot rust.. Een liter kolven per dag, poepoe.. je kunt wel een melkfabriek beginnen. :D

    @Marijke.. netjes hoor, die groei!!

    @Sylvie.. sterkte met de onderkant.. Vervelend zeg, als je nu nog steeds veel last heb daarvan.. In ieder geval is het gelukkig geen abces

    @Eenwondertje.. succes vandaag in het ziekenhuis

    @MSroxy.. jij ook.. ben benieuwd wat eruit komt.. Sterkte meis!

    @Jodie.. ahhhhhhhhhhhh.. zo'n puckababy is ook schattig, of komt dat door jouw zoontje? Uiteraard het laatste :D Hij ligt er lekker tevreden bij te kijken..Knap garnaaltje hoor!

    @Inbakeren.. hier zijn altijd de meningen over verdeeld.. Ik merk dat mijn kindjes helemaal ontspannen na het inbakeren, in mijn buik zaten ze ook klem, dus het is een gevoel van veiligheid voor ze. Quinten sloeg zichzelf ook wakker, is best schrikkerig... en nu doet hij dat dus niet meer.. Hij rust, wij dus ook.. iedereen weer blij :)

    Pff.. die TSR.. grrr.. mijn buurvrouw stond gisteren verslag uit te brengen van een boek, heel mooi verhaal leek het me, raakte me meteen.. en meteen tinteldetinteldeprikprikprik.. Irritant hoor, hahaha.. Je hoeft maar even emo te worden en de boel schiet al toe..
     
  18. Nance83

    Nance83 Actief lid

    10 apr 2008
    190
    0
    0
    goedemorgen dames,

    sorry dat ik niet zo veel reageer, maar ben iedere keer druk bezig geweest, bezoek, en lekker gaan winkelen, heb maar een maatje groter gekocht ik ben wel bijna alles kwijt qua kilo's maar krijg mijn broek nog niet dicht, dus reden om te shoppen haha, en het was heerlijk had ik al zo lang niet meer gedaan, en heb ook nog veel gekocht ook mama heeft zich zelf eens verwend haha

    Lorena is vandaag 4 weken oud wat gaat dat snel hoor, ik had al verteld dat ze zo'n last van haar darmpjes had, en ben afgelopen zondag met voeding veranderd en ja hoor het heeft resultaat, ze spuugt nog wel mondjes terug maar ze kan nu zelf poepen, en ik heb ineens een heel ander kind, als ze wakker is kijkt ze heel nieuwschierig rond overal naar toe, heeft nieuwe geluidjes ondekt en haar handen doen nu ook heel actief.
    echt leuk, ik kan haar sávonds gemakkelijker in bed leggen, ook al slaapt ze niet dan blijft ze regelmatig rustig, dat was eerst wel anders.
    Alleen is ze net als mama verkouden, zij eerst en ik nu ook, iemand een idee wat ik daar aan kan doen? ze heeft namelijk nogal een snotneus, en krijg het idee dat ze er toch wat last van heeft met haar flesje.

    verder ik vloei ook bijna niet meer, eerst niet meer en nu toch weer een beetje, stom vraag misschien maar wie heeft al sex gehad, ik heb het geprobeerd maar moesten ermee stoppen deed me te pijn van binnen net alsof het helemaal open was geschuurd en blauw, zou dit ook zo zijn of moet ik er de eerste keer even doorheen?

    ben wel nog steeds emotioneel, en mijn vriend vindt me veranderd, hij vindt dat ik meer zeur, tja is eigenlijk ook wel zo, iedere nacht opstaan en soms wakker blijven dus slaap te kort, en hij is veel werken, deze week storingsdienst erbij dus pas laat thuis iedere keer, en in de weekeinde komen zijn twee kids altijd, ja dit weekend niet is me teveel als hij ook is werken, want als dochterlief s'nachts wakker blijft moet ik overdag slapen en dat gaat dan niet, en deze week veel alleen doen, op zich niet zo erg deed ik normaal allemaal zonder problemen maar ja ik heb er nu iemand bij wat het niet zo goed kan hebben als mama bezig is als ze wakker is, heel stom altijd als ik ga eten of douchen dan gaat ze huilen.

    en mijn vriend moet mrge werken de hele dag en ik heb niets meer in huis moet eigenlijk echt boodschappen gaan doen ben me al de hele dag aan t bedenken hoe ik dat aan kan gaan pakken.

    o ja ik weet niet waar ik de banner moet zetten hoe dat moet ik krijg het niet, wie kan me helpen.

    is mooi weer vandaag nog lekker genieten dadelijk is het weer om, voorzichtig met de kleintjes want ze zijn zo verkouden.
    dames geniet er lekker van.
     
  19. aapje 2009

    aapje 2009 Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    1.583
    0
    36
    hoi hoi dames

    ik wil ook graag weer met jullie meeschrijven hier
    ik schreef ook op uitgerkend in april onder de naam Tup,maar ik kon me niet meer inloggen
    dus heb maar een andere naam
    Mitchell is mijn zoontje

    ik heb niet echt tijd gehad om hier te lezen of te schrijven en ik ga nu een poging wagen
    hier een nare week gehad Mitchell doet het goed hoor
    maar die lui van het buro wat werken die langs elkaar heen zeg

    wij gaven Mitchell om de 3 uur 110 en hij dronk soms 80 soms 90
    dat is ons zo gezegd bied aan en zie maar wat hij drinkt
    ok dat doen we dus
    vrouw van het buro komt en zegt hij doet het goed dus wij vragen is de voeding zo goed
    ja hoor netjes
    maar Mitchell begon deze week een beetje te zeuren en te spugen hij kwam vaak na anderhalf/2 uur weer wij dachten hij heeft honger
    dus wij proberen het te rekken,maar ja elke x met een huilende baby die helemaal overstuur is is niet leuk
    dus het buro gebeld voor advies zegt die vrouw nou julli geven hem veel te veel
    ik zeg ja maar jou collega zegt dat dit goed is
    nee dat is niet zo dus hij moet minder hebben ,want jullie overvoeden hem en daar door is hij zo huilerig
    hij mag maar 600 per dag hebben
    dus ik wist het ook niet meer,maar goed hun zullen het wel weten dus wij brengen de flesjes omlaag
    met het gevolg dus een kind dat nog meer en vaker huilt niet meer in zijn eigen bedje wil salpen
    nou ik zat er echt helemaal doorheen,maar ja je moet verder
    dus gisteren moest ik naar het buro en die vrouw vraagt weer over de voeding ik zeg nou zo en zo is het geval
    wat zegt zij dat is echt veel te weinig en zo is er idd geen regelmaat meer dus nu mogen wij hem 6x 135 geven en we moeten er een schepje friso comfort door doen ivm spugen en zo word de voeding iets dikker en zo zal hij het weer beter gaan doen (nou hij spuugt nog dus ik doe nu 2 scheppen gewoon en 2 comfort)
    krijg het advies van het niet in bed willen slapen een boekje mee
    heb het door gelezen en ik moet dus mijn kind in bed leggen en laten huilen vaak vallen ze in slaap na een half uur tot een uur huilen
    nou ik hem dus gisteren in bed gelegd hij heeft echt 40 min gehuild en sliep nog niet
    nou ik doe het nooit weer hij was vuurrood en de tranen liepen over zijn wangetjes
    als ik dit hier zo neer zet begin ik zo weer te janken ik vond het zo erg om te doen
    als ik het volgens dat boekje ga doen kan ik dus 6 weken niet weg,want zo lang duurt het voor ik de slechte gewoonte er uit heb (staat er)
    hij slaapt s avonds en s nachts wel in zijn eigen bedje alleen overdag niet en dan is hij wel wakker en wil heel veel aandacht
    en dit is zo gebeurt na dat goede advies van dat mens over minder voeding gaan geven
    weet iemand wat ik dan het beste kan doen ???????
    en moet ik echt dat boekje gaan volgen met het idee dat mijn kind zo overstuur word????
    sorry een heel verhaal maar wilde het even kwijt en hopelijk heeft iemand een tip voor me

    alvast bedankt en ik zal zo eens gaan lezen hier


    en hoe plaats je een foto hier ???
    Gr,Bianca
     
  20. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    @Nance je vriend vind je een zeur? denk je even in dat hij het had moeten doen (zie je hem al zeurend op de bank liggen je weet hoe mannen kunnen zijn als ze ziek zijn) je bent net 4 weken geleden bevallen, ten eerste ben je lichamelijk nog niet super, overal hormonen in je lijf, onzekerheden over het verse moederschap... laat hem lekker lullen meid als hij het zou moeten doen had je eens moeten kijken wat voor "begrip" HIJ had moeten hebben voor alles wat jij zomaar doet.. (kan ik soms zo boos over worden als mannen dat zeggen over hun vrouw/vriendin die net mama is geworden)

    Wat betreft seks was dat voornamelijk zijn idee of had je zelf heel veel zin, EIGENLIJK is het nog niet superverstandig om te doen als je niet compleet bent gestopt met vloeien maar 6 weken aanhouden is op zich wel wijs.. en raden ze ook niet voor niets aan. Maareh ik vind het niet gek dat het pijn deed hoor sommige vrouwen doen er maanden over (bij Dean bijna totaalruptuur gingen we pas een beetje proberen na 3 (of zelfs 4) maanden ofzo.. daarvoor hebben we aan een andere band gewerkt (als ouders zijnde zeg maar) en heel intiem knuffelen, goede gesprekken ik heb nog nooit zo'n band met iemand gehad waar ik op dat moment geen seks mee had, een baby kan je vaak iets uit elkaar drijven (al is dat vaak tijdelijk) of dichter bij elkaar brengen maar daar moet je wel aan werken, dus doe wel kleine leuke dingen met elkaar, bv lekker eten koken met kaarsjes erbij (gewoon simpel thuis dingen hoeven niet veel geld te kosten) of lekker ouderwets samen een filmpie pakken met zijn tweeen knuffend op de bank (is weer net alsof je 16 bent haha) want je kan dan gewoon lekker zoenen.

    Wij hadden hier de afspraak dat IK zou aangeven wanneer het okay was, dus dan was er ook geen druk (iets waar IK heel slecht tegen kan en meteen verkramp als dat zo is) ik was heel bang dat het pijn zou doen maaromdat we een tijd hebben gewacht en we inmiddels zo heerlijk relaxed waren bij elkaar had ik totaal geen angst en deed niet pijn (okay je voelt het de eerste keer wel wat anders maar dat is juist ook spannend, het is een beetje als je eerste keer vond ik) (alleen dan MET de ervaring haha)

    Probeer gewoon even wat rust te vinden in deze hele nieuwe situatie en laat je niet zo opjagen om maar sneller te gaan en meer te willen.. alleen even mama zijn is even prima hoor tuurlijk ben je ook nog partners maar je moet niet vergeten om hier samen een leuke periode van te maken (want echt je kan twee kanten op deze periode, op elkaar kattend en de stress en vermoeiheid tot je laten komen) of juist SAMEN die periode aangaan en elkaar steunen (met alles dus..) daar kan je veel kracht uithalen..

    Jemig wat typ ik toch altijd weer ellelange verhalen (spraakwaterval!)

    @Mirjanne, ik ben niet anti inbakerdoek hoor KEIGOED dat die dingen bestaan.... en zou het zelf ook gebruiken als alle andere dingen niet (meer) helpen, ik denk zelfs dat Miley er baat bij zou hebben (omdat ze ook veel met de handen slaat, schrikt in haar slaap (en dan haar handen omhoog slaat) en korte slaapjes doet hierdoor.. maar ik wil haar eerst proberen zelf te laten leren hoe ze zichzelf kan troosten en in slaap kan krijgen zonder hulpmiddelen.... ik zie nu wel dat bij Dean dat makkelijker afging, die liet zich makkelijker leiden en was rustiger.. dus wie weet moet ik er zelf aan aan maar we proberen het nog even zo...

    Wat betreft speentje ze houd hem gelukkig nooit lang in (langste is geloof ik 5 minuten) ze tuft hem al vrij snel uit.. ik geef hem puur als ze bij me ligt en ik zie dat ze krampjes heeft bij Dean gebruikte ik dan een speentje totdat ie zijn gas of poep kwijt was en weer rustig was en legde hem zonder (zonder speen) op bed.. manlief stopt hem nog weleens terug maar gelukkig spuugt ze hem tot nu toe snel uit (ik snap trouwens niet hoe mensen een speen aanleren hier houden beiden kids hem nooit echt in eigenlijk, dus vraag me echt af hoe mensen dat doen hahahaha het zou hier geeneens echt lukken (ja misschieen las ik zou blijven proberen en terugstoppen..)
     

Deel Deze Pagina