monitor?

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door sarah25, 4 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sarah25

    sarah25 Lid

    22 nov 2006
    37
    0
    0
    ik begrijp niet waarom ik nu twee keer per week aan de monitor moet?
    Mijn baby heeft een groeiachterstand van een paar weken, en het gaat steeds slechter. Ze zeiden dat ik me niet druk hoefde te maken en ik mocht gewoon naar huis maar moest wel tweek keer per week terug komen.
    Maar wat heeft dat dan met de monitor te maken?
    Is het normaal dat je je baby veel minder voelt schoppen? ik heb dit sinds het weekend ik voel het nu af en toe eens bewegen maar niet meer druk schoppen..
     
  2. Japke

    Japke Bekend lid

    1 feb 2006
    535
    0
    0
    verloskundige
    Hoi Sarah,

    Eigenlijk vind ik dat je dat moet vragen aan je behandeld gynaecoloog, hij/zij laat je namelijk twee maal per week aan de monitor liggen.

    In het algemeen, kindjes die achter lopen in de groei, worden inderdaad strenger gecontroleerd. Zij hebben in het algemeen minder reserves en dus willen we de conditie van de kinderen in de gaten gehouden. Dit kan naast de controles en eventuele echo's ook met een monitor, ook wel CTG genoemd.
    Mocht je minder leven voelen of plots minder leven, dan kan het een teken zijn dat jouw kindje niet lekker in z'n of haar vel zit, bel dan eventjes met het ziekenhuis. Het kan ook zo zijn, da tjouw kiundje minder ruimte hebt, maar minder leven is altijd een reden om contact te zoeken met jouw behandelaar.

    Druk maken, ik kan me dat goed voorstellen dat ze het zeggen dat je je niet druk moet maken. Maar ondertussen zit er wel jouw kindje in jouw buik. Ik zou dus bij de controle om uitleg te vragen. En bedank wel, als het niet goed is bij de monitor, echo of controle, ze laten jouw dan echt niet gaan. Het is namelijk heel erg kostbaar en daarom willen ze jouw extra controleren.

    Heel veel succes,
    groetjes,
    Japke
     

Deel Deze Pagina