Hey meiden, De titel zegt het al; waarom is snackbar patat altijd lekkerder dan zelfgebakken patat??? Ik heb echt alles al geprobeerd; vloeibaar vet, zonnebloemolie. Alle soorten en maten patat. Patat eerst ontdooid. Supervers vet, al aantal keer gebruikt vet. Temperatuur 190 of temperatuur 170, maar geen drol uit. Verschillende soorten frituurpan. noem het maar op. Hetzelfde overigens met snacks, vind ik thuis ook minder lekker. Word van thuis frituren ook zo af en toe misselijk. Wie heeft het verlossende antwoord???
uhm.... omdat je thuis in de frituur lucht zit?? Als je het bij de snackbar haalt is het sneller klaar, en ben je ook sneller uit die baklucht! Doe je het thuis moet eerst de pan en het vet opwarmen daarna patat/snacks erin.. 4 min wachten, patat/snacks eruit, vet ertussen uit laten druipen... Dus de misselijkheid is te verklaren hihihi
Ik maak verse friet, dus frietaardappelen kopen en zelf snijden. Eerst een paar minuten voorbakken op lagere temperatuur (160°), regelmatig schudden. Dan leg ik ze even in een kom met keukenpapier. Daarna bak ik ze tot ze lekker goudbruin zijn op zo'n 190°C. Dan zijn ze wel heeeeel erg lekker!
Doe ik ook wel eens jah Lucia, is idd wel lekkerder dan kant en klare uit de supermarkt. Maar dan nog is het niet hetzelfde maar wel stukken beter
Ik weet het ook niet... Heb ooit wel gehoord van iemand dat ze het bij de snackbar in paardenvet (?) bakken, misschien is dat het?!
Ik zou het niet weten, ik vind mijn eigen patatje ook heerlijk en ik heb nu een nieuwe friteuse van Princess en mijn friet staat binnen 10 minuten op tafel. Opwarmen duurt maximaal 4 minuten en bakken een minuut of 6 dus we schuiven zo aan. Waar ik wel voor naar de snackbar ga is RAS-patat, dan kan ik nu eenmaal niet zelf bakken.
Hahahaha, dat vraag ik me dus ook altijd af! Zelf frituren doen wij maar heeeeeeeeeeeeeeeel weinig, omdat ik het gewoonweg niet echt lekker vind. Patat van de caf is gewoon mega-jummie!
Heb ik met de frietsaus van de Mac Donalds, zoveel sauzen proberen het na te maken maar ik heb nog geen 1 gevonden die het zelfde smaakt
neeeeeeeeeeee, ik vind zelfgebakken frietjes echt véél lekkerder. wel verse friet, niet uit zo'n zak.
idd morgaine, ik heb die Mad-sauce in de koelkast liggen, maar als je daarna echte Mac saus proeft kan die neppe er niet aan tippen
Tja waarom is een frietje bij de snackbar lekkerder? Mijn ouders hebben een snackbar gehad, ben er dus mee opgegroeid. Ook zelf jaren in een snackbar gewerkt. De omstandigheden zijn gewoon anders. Neem nou bv de oven, deze blijft op een constante tempratuur en schommelt niet, de ideale tempratuur om friet te bakken is naar mijn mening 180 graden. Ook zijn er meerdere ovens, zo is er 1 voor de friet en 1 voor de snacks. Thuis bak je dat in 1 frituurpan. RASpatat is gewoon niet thuis te maken, best moeilijke friet om te bakken en natuurlijk te maken, het is secondenwerk. En ik vind RAS ozo lekker! Ook worden de ovens (als het goed is) vaak schoongemaakt, nieuwe vet erin al dan niet vloeibaar en / of plantaardig. En iemand anders bakt de friet voor je, je hoeft zelf niet te bakken alleen dat al smaakt naar meer Wat het paardenvet betreft, daar heb ik nooit mee gebakken, lijkt me echt te vet voor je friet. De verse friet word in de snackbar voorgebakken op 150 graden om even af te koelen en dan af te bakken op 180 graden. Snacks zijn het lekkerst met 175 graden. Ook ligt het aan het merk friet wat de snackbar gebruikt en in wat voor vet er word gebakken. de ene snackbar is de andere niet! Eet smakelijk
dat lijkt mij niet... mijn mannetje is bedrijfsleider van een cafetaria en weet alles van patatjes (overigens de beste cafetaria van 2009) misschien is het een idee om eens te vragen wat voor patat ze hebben bij de cafetaria? want je hebt farm frites, macain enz
Mijn schoonouders hebben een cafetaria en daar gebruiken ze van die planaardige frituurvet, dus geen vloeibaar, dan van het merk gouda's glorie. Patat hebben ze gewoon in dozen of zakken, en dan vers.
Die saus is dan ook het enige dat de friet van de Mac nog verteerbaar maakt. Ik vind die friet altijd zo vies en slap. Nooit een lekker vers gebakken, nee het staat al helemaal klaar, soms al minuten lang warmgehouden. Nee dan mijn eigen frietjes, gewon Frideale van Aviko, prima te eten, lekker met echte Deense remoulade.
Wij bakken in vloeibare olijffrituurolie en gebruiken verse friet van de aviko.. Ik vind de patatjes die mijn vriend bakt lekkerder dan die vn de cafetaria.. Wij verschonen overigens altijd na 10 bakbeurten. De snacks zijn i.d. van de cafetaria lekkerder al maakt het met een kaassoufle niets uit.
Schijnt ook dat de (ingevroren) Aviko patat uit de winkel anders is dan als je het bijvoorbeeld bij de makro of andere groothandel haalt. Omdat er meer suiker in zou zitten waardoor dus een betere smaak oid... een goeie kruimige aardappel zou ook wel eens helpen heb ik gehoord ergens. Maar dames al bedankt voor de antwoorden maar meer info altijd welkom dus kom maar kom maar haha