welke loopfiets voor 2 jarige?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Miepie77, 27 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miepie77

    Miepie77 Actief lid

    12 dec 2006
    143
    0
    0
    hoihoi,
    over een paar weken wordt ons kereltje alweer 2 jaar! voor zijn verjaardag willen we hem graag een loopfiets kopen (dus een 'normale fiets zonder trappers') ter voorbereiding op een echte fiets, maar we zien zoveel verschillende (ook qua prijs!) dat we niet zo goed weten welke we zullen nemen.

    iemand een suggestie (en waarom deze wel of niet goed bevalt)?

    alvast bedankt
     
  2. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    deze schijnt erg leuk te zijn, de Puky Wutch
    [​IMG]
    goede degelijke fiets, niet heel erg goedkoop (ik geloof zo rond de 45 euro)
    weet je zeker dat je iets zonder trappers wilt? nu kan je kindje er nog niet zoveel mee maar denk als je een halfjaartje verder bent, dat een driewielertje misschien al prima gaat?
    onze oudste is 2jr en een paar maanden en wij zijn aan het twijfelen of we niet een driewieltje met trappers gaan kopen, in de afgelopen maanden is hij qua kracht in zijn benen flink vooruit gegaan
     
  3. kristel

    kristel Niet meer actief

    Wij hebben een houten loopfiets van de aldi gekocht. Er zijn behoorlijk wat kilometers op gereden en is nog steeds in topconditie en was verder erg goedkoop (35 euro, maar dan moet je wel de aanbiedingen in de gaten houden). Mijn zoontje gaat er als een speer op. Mijn dochtertje van net 2 wil hier ook erg graag op, maar zij is te klein (ze is slechts 80 cm). Pas vanaf 85 a 90 cm kunnen ze wel goed met de voetjes aan de grond.

    Een loopfiets met 2 wielen is erg goed voor het evenwichtssgevoel. Mijn zoontje kon 2 maanden nadat hij de loopfiets had gekregen (voor zijn 3e verjaardag) zonder zijwieltjes fietsen. Dus echt een aanradar, maar misschien nog wel wat te vroeg zo voor zijn 2e verjaardag. Mijn dochtertje net 2 jaar, is wel erg happy op haar step en driewieler (met trappers).
     
  4. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    youame heeft op haar eerste verjaardag een loop fiets gekregen met 3 wielen nu heeft ze een houten loopfiets gekregen van mijn moeder voor der 3e verjaardag alvast maar ze heeft nu door hoe ze met trappers moet fietsen evenwicht heeft ze nog niet helemaal dor dus zou er 1 met 3 wielen proberen
     
  5. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    ons meisje heeft er via via een gekregen dus merk oid weet ik neit. zou wel naar de hoogte kijken zit nogal verschil in.
    die van ons is vrij groot en ze kan er dus nog niet zoalng nog op en is nu net 3. als je een kleinere neemt kan het ook met 2 al. en juist met 2 wielen is goed voor het evenwicht daar zijn die dingen ok voor uitgevonden om het evenwicht wat onder de knie te krijgen. een beetje een voorbode op eht echte fietsen.

    hier in dld hebben ze al jaren allemaal eerst zon ding en fieetsen hier haast niet met zijwieltjes werkt dus wel.
     
  6. Bianca

    Bianca Fanatiek lid

    5 jun 2005
    1.252
    1
    38
    onthaalmama
    Mere
    Wij hebben er een van Dreamland (weet niet of jullie die winkel hebben in NL) en die heeft net geen 10 euro gekost !! Is in plastic en heeft leuke kleurtjes (rood, groen en geel)

    Keano vind't een super fietsje...
     
  7. sammmie

    sammmie Actief lid

    6 sep 2006
    154
    0
    0
    Mijn dochtertje wordt over een paar weekjes ook 2 jaar, en ook ik heb aan een loopfiets gedacht voor haar verjaardag. Ze is vrij lang, dus hoop dat ze dan wel gelijk kan 'fietsen'. Ik heb een beetje op internet lopen neuzen, en kwam bij deze uit: http://www.loopfietswinkel.nl/firstbike ... -pink.html

    Wel de duurste... pff bijna 100 euro! Maar hij ziet er heel goed uit. En de revieuws die erbij stonden waren ook positief. Wilde eerst die van sesamstraat, maar begrijp dat er daar nogal wat ongelukken mee zijn geweest vanwege het houten sesamstraat poppetje aan het stuur. Dus die doen we maar niet...

    Kent iemand de firstbike loopfietsen?
     
  8. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Waarom kopen er jullie niet meteen eentje met trappers (bij sommige fietsjes kun je deze vast zetten) Hugo heeft er eentje gekregen toen hij is gedoopt (toen hij ong. 8 maanden was) hij gebruikt deze nog steeds en fietst er ondertussen op. Het was helemaal niet zo'n duur ding.
    http://images.intertoys.nl/Products/Small/739960_m.jpg
    Dit is 'm!
     
  9. Moo

    Moo Bekend lid

    21 jun 2005
    873
    0
    0
    Wormerveer
    Omdat ze hier toch echt niet mee leren om het evenwicht onder de knie te krijgen.

    Wij hebben ook gezocht naar een loopfiets, maar alles wat ik in de winkels tegen kwam, was eigenlijk nog te groot voor een 2-jarige...Hij kon dan net met zijn teentjes bij de grond en dat vond vooral hijzelf ook erg eng. Had hij lager geweest, dan had het geen punt geweest.
     
  10. Sjalleke

    Sjalleke Fanatiek lid

    21 okt 2005
    2.150
    401
    83
    Nikki heeft er ook 1 gekregen toen ze 2 werd en daar "fietst" ze nu sinds een maand of 2 als een tierelier op. Die kleintjes hebben er toch nog geen besef van of ze een kado wel of niet meteen kunnen gebruiken. En tussendoor koop ik persoonlijk niet zoiets groots.. Had voor Nikki natuurlijk nog wel wat klein speelspul gekocht ;)

    En als successtory: ons overbuurjongetje heeft toen hij 2 werd een loopfiets gekregen waar ook trappers aangezet kunnen worden. Hij fietste er meteen mee weg toen de trappers er aan kwamen en hij is net 3!
     
  11. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.362
    1.763
    113
    Wij hebben er 1 gekocht bij Prenatal. Was een aanbieding. Van €69,95 voor €29,95. Het is de "Bykie", een houten variant. Ik denk dat Milan zo rond de 2 jaar en 3 maanden was toen hij erop pastte. Maar jeetje, wat heeft dat kind er een plezier van, nog steeds. Hij is er de halve wereld mee rondgegaan (bij wijze van spreken) en het heeft heel wat glimlachen op gezichten getoverd van omstanders..We gingen er zelfs het bos mee in, moeizaam een heuvel op ploeteren om er dan keihard vanaf te sjeezen. Zijn vriendje had al meteen een gewone fiets, maar kon hem echt niet bijhouden. Gewone fietsen zijn ook lang niet zo wendbaar en snel, dus om echt lekker te kunnen spelen hebben ze veel meer aan een loopfiets..

    Het is echt de allerbeste aankoop die wij ooit voor Milan hebben gedaan!
     
  12. lies

    lies Lid

    11 aug 2008
    43
    0
    0
    Hoi Loetje,

    Als ik jullie was zou ik voor een Puky gaan. Het kleinste model is lichtblauw en er zit een handrem en een standaard op. Mijn dochter fietste er tijdens haar tweede verjaardag vrij snel mee weg. Na een paar dagen ging ze als een 'speer'. Inmiddels is ze 2,5 jr en zit ze dagelijks op haar fietsje. We hadden haar echt geen beter cadeau kunnen geven voor haar verjaardag. Overigens ook handig als je langere stukken moet afleggen. Lopen is dan vaak te ver, en het gaat ook meestal te langzaam. Met dit fietsje gaat dat prima. Volgens mij zijn ze bij alle fietswinkels wel te verkrijgen. Veel succes met kiezen!

    Groetjes.
     
  13. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
  14. Miepie77

    Miepie77 Actief lid

    12 dec 2006
    143
    0
    0
    wij willen inderdaad ook een loopfiets zonder trappers aanschaffen, als 'voorbereiding' op het echte fietsen.
    de firstbike lijkt me ook wel wat, al vind ik de prijs wel wat hoog :( , wel leuk om te lezen dat er toch wel meer zijn die zo'n ding voor een 2e verjaardag kado hebben gedaan.
     
  15. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0

Deel Deze Pagina