Anonieme beller; wat hieraan te doen ?

Discussie in 'De lounge' gestart door melloncollie, 28 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Al ongeveer een jaar wordt ik telkens gebeld door een anonieme beller. Als ik opneem, wordt er niets gezegd. Soms neem ik op en wordt er direct opgehangen. Resultaat: alle oproepen van anonieme bellers, neem ik niet aan.

    Weet iemand misschien of ik hier iets aan kan laten doen en of mijn provider me ermee van dienst kan zijn? Ik word er nu wel gek van, ik word soms wel 3 keer per dag gebeld.
     
  2. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Ik zou je provider even bellen. Mijn vriend heeft het ook gehad en hij moest toen telkens als er gebeld werd en weer opgehangen het tijdstip noteren. Dan kunnen zij gaan uitzoeken wie het is en dan dat nummer blokkeren.
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Ik heb geloof ik weleens gehoord dat dit van een callcenter kan zijn.

    Dan worden constant nummers gebeld (random) en als de callcenter agent nog bezig is wordt de verbinding weer verbroken met jou en verdwijn je weer in de callcenter "loop"
     
  4. Wanneer er zo vaak gebeld wordt, dan kan je navragen bij de Provider of ze kunnen achterhalen wie het is. Je kan ook de anonieme telefoontjes laten blokkeren, weet alleen niet meer hoe dat moet. Maar kan je vast wel via google vinden.
     
  5. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Bosi333, ik dacht eerst ook aan een callcenter, maar dat een jaar lang en bijna elke dag? Soms is het ineens een maand rustig en als ik dan een keer aanneem en iets zeg, wordt er weer vaker gebeld. Ik wil eigenlijk wel heel graag weten wie het telkens is, dus dat staat voorop. Vervolgens ga ik het laten blokkeren.
     
  6. Margot1988

    Margot1988 Actief lid

    2 sep 2008
    402
    0
    16
    haii :D

    ik had dat ook! maar ik ben erachter wie dat was... Nuon #-o en als ze me nu weer bellen krijgen ze even een grote bek en dan is het weer een tijdje stil :D hopelijk houd het binnenkort op voor jou want ik weet hoe irritant dat is
     
  7. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    25 feb 2009
    6.014
    140
    63
    R'dam
    offtopic ik zie dat je over 2 dagen uitgerekend ben Margot Veel succes met de bevalling en veel gezondheid!!

    Ik zou zoiezo niet meer opnemen en de tijden noteren en je provider bellen ik denk dat dat de beste oplossing is hun kunnen dan ook zien van welk nummer het komt miss kan jij ze dan geen stalken ;)
     
  8. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    hebben wij ook gehad, en ik belde onze telefoonprovider, maar die kon er weinig aan doen. Uiteindelijk was ik het zo zat, dat ik een ander nummer heb aangevraagd, heb er nu geen last meer van.
     
  9. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Wij hebben hier ook last van, op onze vaste lijn. gaat 3 keer over en dan niet meer. Met gevolg dat we de vaste telefoon nooit meer opnemen. Denk dat we een ander nummer moeten gaan nemen.
     
  10. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Ik heb dit ook even gehad en ik nam gewoon op en legde te telefoon gewoon weg (wel opletten dat je geen belangrijke dingen zegt gewoon tv gaan kijken ofzo en dat duurde een week want als je niks zegt kost het hun alleen maar beltegoed.
    Als ze de rekening zien schrikken de meeste wel af!

    Als je door callcentre's gestalkt word zou ik www.mijnietmeerbellen.nl eensproberen en www.infofilter.nl dan ben je er zo vanaf!
     
  11. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Ik sta genoteerd bij infofilter, maar ik wordt ook om de haverklap gebeld, dan kunnen ze van mij eerst een grote bek krijgen en dan hang ik op.

    Ik heb nu ook regelmatig dat ik met 'prive' gebeld wordt en dan niets hoor. Helaas kan het ook mijn man zijn, die moet van zijn werk vanaf een afgeschermd nummer bellen, dus heel vervelend als ik dan niet op neem.
     
  12. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    Ik heb dr ook zo'n last van maar mij bellen ze echt 30 keer per dag en ik vind het zo irri dat ik mijn abonement heb opgezegd en 20 juli ben ik dan eindelijk verlost van mijn o zo lieve anoniempje. Normaal heb ik zoiets van ik neem niet op maar omdat het ziekenhuis en de dokter ook anoniem belt heb ik geen andere keus om telkens maar op te nemen.
     
  13. SheDevil

    SheDevil Fanatiek lid

    13 dec 2006
    1.617
    1
    38
    Rotterdam
    had ik ook loast van plus ng eens irritante smsjes van mn ex :S
    heb ook contact opgenomen met mn provider,maar kunnen er weinig aan doen.
    idd de tijden noteren van de telefoontjes, en de datum/tijden noteren van de smsjes plus inhoudt :S en dan doormailen naar je provider.
    die nemen contact op met de provider van je stalker en zijn provider stuurt dan een smsje met een waarschuwing ziets als, "je valt iemand lastig hou hiermee op anders wordt je abonnement geblokkeerd"
    Nou wat heb je daar nou aan??
    dan pakken ze gewoon een andere telefoon en gaan daarmee vrolijk door:s
    nee hoor ik heb nu een nieuw nummer en heb geen last meer.
    wel even balen, want het nr wat ik had was echt super relaxt , het begon al met 123 :p
     
  14. R1lana

    R1lana Fanatiek lid

    24 mrt 2009
    4.465
    0
    0
    Huisvrouw
    Venhuizen
    Ik word ook bijna elke dag wel gebeld door een anonieme beller
    gek word je er van, weet niet of er iets tegen te doen is
    Neem gewoon niet op :D
     
  15. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Probleem is allee dat als je niet opneemt je ook niet weet wie er belt.
     
  16. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Ja maar bij mij is het op zeker geen callcenter want er wordt gewoon niets gezegd. Een enkele keer hoor ik achtergrond geluiden maar meer niet.

    Als ik een hele poos niet opneem dan wordt het wel minder. Ons nummer van de huistelefoon is geheim dus daar worden we niet op lastig gevallen. Mensen die anoniem bellen die ik ken, laten meestal een voicemailbericht achter of sturen een sms. Als het heel belangrijk is, dan hebben ze mijn huisnummer ook nog. Mijn vriend belt soms ook met de huistel. maar die smst dan daarna ofzo.
     
  17. kvptje

    kvptje Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.156
    1
    0
    huismamma!!!
    Vlaardingen
    Toen ik nog op een callcenter werkte voor groot telecom bedrijf adviseerde wij de mensen de datums en tijdstippen gedurende 2-3 weken te noteren en dan hun eigen telefoon provider te bellen. Die konden dan aan de hand van de gesprekken het telefoonnr traceren en zou de "beller" eerst een waarschuwing brief krijgen met het vriendelijke verzoek niet meer te bellen. En als dat niet zou werken dan kon men samen met hun telefoonprovider contact leggen met de politie

    Weet niet of het nog zo is hoor, dat ik daar werkte is ook alweer 4 jaar terug
     
  18. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Ik heb dat ook gehad, en heb toen contact opgenomen met mijn provider.
    Maar omdat ik niet meer opnam, konden ze niets met de tijdstippen en data die ik had genoteerd, omdat er dus geen contact was geweest.
    Heb toen maar uit frustatie een ander nummer genomen, aangezien ik altijd midden in de nacht werd gebeld op mijn mobiel.
     
  19. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Helaas betekend geheim niet meer dat je niet gebeld mag worden. Alleen dat je niet in de telefoongids staat, verder mag KPN of welke profider je dan ook hebt je gegevens gewoon verkopen aan derden. Dat is al sinds 2006 of 2007 zo. Daarvoor werden wij ook nooit gebeld, helaas is dat nu wel anders, zelfs met infofilter op ons adres en telefoon.
     
  20. cjpt

    cjpt Fanatiek lid

    16 jul 2008
    2.447
    1
    0
    Zuid Holland
    Heb zelf 3 maanden geleden maar een nieuw nummer aangevraagd. Ik werd al een half jaar gebeld waarvan de laatste maand echt zo'n 20(!!!!) keer per dag. Ik kon de oproepen ook helaas niet negeren doordat ik ook belangrijke telefoontjes kon krijgen van afgeschermde nummers. Dus helaas zat er niks anders op. Had geen zin in dat hele gedoe met mijn provider (die zowiezo al zei me niet te kunnen helpen). Nieuw nummer was makkelijker.

    Voordeel was wel dat ik nu dus weer uit een hoop telefoonbestanden ben die ik ooit eens ergens voor nodig heb gehad. Dus zowiezo niet slecht om 1x in de zoveel jaar een nieuw nummer te vragen haha.
     

Deel Deze Pagina