Baby wil niet vergenoeg indalen

Discussie in 'De bevalling' gestart door selle, 21 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    Hallo Dames,
    Vanmorgen ben ik op controle geweest bij de verloskundige. Ik ben nu 38 weken zwanger en de baby ligt niet ver genoeg met het hoofdje ingedaald. Het hoofdje ligt wel vast op de plek waar het nu ligt en de verloskundige vertrouwde het niet. Mijn bekken zou te smal kunnen zijn, het hoofdje van baby te groot of bv een vleesboompje voor de uitgang wat in de weg zit. Nu moet ik donderdag naar de gynaecoloog voor een consult heeft iemand hier ervaring mee? Wat voor onderzoeken kan ik verwachten? Bij een te smal bekken zal het een KS worden, graag jullie ervaringen! :idea:
    Liefs Selle
     
  2. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    mijn 1e was helemaal niet ingedaald en ik werd doorgestuurd naar ZH voor keizersnede.. op gegeven moment kreeg ik persweeen en kwam beeb uit eigen kracht eruit.. hij had gewoon een aanloopje nodig.
     
  3. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    @limmeke: was er ook een reden dat de baby niet helemaal was ingedaald?
     
  4. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    Nope, ze hebben nooit reden kunnen ontdekken.. VK dacht toen ook dat bekken etc te nauw zou zijn... vandaar dat ik naar ziekenhuis moest... maar blijkbaar was zoonlief toen al stronteigenwijs :) om 2 uur smiddags zouden ze beslissen wanneer keizersnede zou plaats vinden, omdat ik dus weeen had en vruchtwater al gebroken had.. om 10 voor 2 is zoon geboren.
     
  5. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    Okee, ik heb nog goede hoop!
    Ben zo benieuwd naar morgen, als het te nauw blijkt te zijn dan is dat zo maar hoop nog steeds dat ik gewoon kan bevallen!
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Hier ook een weigeraar.. Mijn zoontje wilde ook niet indalen. Hij lag wel netje met zijn hoofd net in de bekkeningang, maar dat was het dan ook.
    Met 39 weken heb ik een echo gehad, maar de echoscopiste vertelde me bijvoorbaat al dat er meestal niks te vinden is. En dat was ook zo. Mijn bekken was normaal, het hoofdje van mijn zoon groot, maar binnen de lijntjes. Geen enkele reden om aan te nemen dat het niet zou passen.

    Met 41 weken op controle lag hij nog net zo, wel vast en niet ingedaald. Die nacht erna begon het opeens. Onverwacht, want ik had helemaal nergens last van.
    De bevalling was wel heftig, zoontje had het wat moeilijk binnenin, dus met de vacuumpomp wat geholpen, en een kindje van 8 pond op de wereld gezet.

    Nu zeg is dat ik blij ben dat hij niet al met 37 weken ingedaald was. Ik had zo weinig last van mijn bekken, en de kleine had dan weken met zijn koppie klem gezeten, Nu hoogstens 24 uur..
     
  7. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    @deepfreeze: Ik heb af en toe wel last van wat druk onder zeg maar..maar de vk denkt dat dat komt omdat de kleine wel in wil dalen maar t nog niet lukt. Ben erg benieuwd. Ik ben doordat de kleine nog niet is ingedaald ook nog erg mobiel. Kan nog makkelijk lopen en bukken enz..dat is idd wel een voordeel :D Had ook al begrepen dat als de kleine voor de bevalling niet indaalt je extra moet werken omdat de kleine nog net een stukje verder moet dan normaal..
     
  8. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Van dat laatste heb ik geen last gehad. De ontsluiting ging redelijk vlot..
    om half 4 's nachts de eerste wee, om 7 uur vliezen gebroken en de VK gebeld.
    half 8 1a2 cm
    half 10 3a4 cm (netje 1cm per uur)
    half 12 8a9 cm (weeenstorm)
    11.55 klaar om te persen
    12.29 baby in mijn armen :)
     
  9. joss81

    joss81 Fanatiek lid

    18 mei 2007
    1.153
    0
    0
    zwolle
    Hoi

    Vince lag ook niet helemaal ingedaald in het bekken. Op de groeiecho was alles normaal. Verloskundige zei dat ik gewoon normaal kon bevallen en dat sommige baby's gewoon pas tijdens de bevalling indalen. Vince is uiteindelijk op de natuurlijke manier, thuis en zonder complicaties geboren. Het was een hele gewone en soepele bevalling.
    Ik hoop dat dat voor jou ook zo mag zijn.

    Groetjes!
     
  10. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Mijn zoontje was ook niet ingedaalt. Ze dachten eerst dat hij in stuit lag en dat bleek later weer niet. Allemaal erg verwarrend. Hij vond het gewoon erg prettig in mijn buik zeiden ze. Ik zou met 42 weken en 3 dagen ingeleid worden en die nacht zijn toch zelf de weeen begonnen. Ik heb wel aan de weeen opwekkers gelegen en bij het breken van de vliezen hadden ze hem naar beneden geduwd en lag toen volgens hun in mijn bekken. Bij 8 cm ontsluiting kwamen ze er achter dat mijn baarmoedermond niet verder wou en hard werd, door het dus niet in willen dalen. Hij was weer uitgedaalt. Ik ben uiteindelijk met een keizersnede bevallen. Toen ik naar de uitslaapkamer werd gebracht werd er gezegt dat hij overdwars lag (ze had bijna zijn oor geraakt) en dat hij nooit door mijn bekken had gepast.
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier was mijn dochter ook nooit echt goed ingedaald. Wel een redelijk heftige bevalling gehad. Bleef steken op 9cm ontsluiting, heb bijna 2 uur lang geperst en uiteindelijk ben ik bevallen met behulp van de vaccuumpomp (die er steeds vanaf schoot omdat ze ook niet goed recht lag met haar koppie). Bleef ook nog steken met haar schouder op het laatst en wegens wat mindere apgarscores is ze een dagje opgenomen geweest op neonatologie.

    Ze woog 3620 g en was 53 cm en ben bevallen met 41+3 dagen. De bevalling heeft 19 uur geduurd.

    Trouwens geen onderzoeken gehad in het ziekenhuis omdat de vk er wel vertrouwen in had dat het goed zou komen.
     
  12. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    Hi selle

    wat zei de gyn over het hele gebeuren?
     
  13. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    Ik heb bij de gynaecoloog een inwendig bekkenonderzoek gehad en een inwendige en uitwendige echo. Het bekken is breedt genoeg en de baby heeft geen groot hoofd. Er zit ook niets wat de baby tegenhoudt om niet in te dalen. Ik mag dus op natuurlijke wijze bevallen. Mochten m'n vliezen spontaan breken dan moet ik direct gaan liggen en de dienstdoende vk bellen omdat anders evt de navelstreng of een armpje voor het hoofdje zou kunnen zakken en dan is en normale bevalling niet mogelijk/ extra moeilijk. Verder zou het geen indicatie zijn dat de baby extra opzich laat wachten..ben nu bijna 39 weken dus we wachten rustig af tot het gaat rommelen :D
     
  14. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    hier ook een baby die niet in wilde dalen. bleek dus na een dag proberen om normaal te bevallen, dat meneers hoofd gewoon te groot was en mijn bekkeningang was smal, dus dat het niet paste!
    ben dus met een (spoed)keizersnee bevallen. toen de gyn 'm uit mijn buik trok, was het eerste wat hij zei: ja, dat had dus echt noooooit gepast!
    toen had ik er gelijk vrede mee, hoor. ;)
     
  15. busster

    busster Fanatiek lid

    6 dec 2007
    1.462
    0
    0
    touringcarchauffeur
    zoetermeer
    Ook mijn meisje was nog niet ver genoeg ingedaald met 38 weken en 2 dagen had de veloskundige tijdens mijn afspraak bij haar geconstateerd. Maar ze maakte zich geen zorgen omdadt ik nog 2 weken had . Jaja de dag erna begonnen mijn weeen maar nog vond ze het geen probleem. Pas toen de verloskundige in het ziekenhuis mijn vliezen brak voelde ik mijn meisje naar beneden schieten . Er was geen reden voor dat ze nog zo hoog in mijn buik zat en ook geen reden tot paniek ze was er na het breken van de vliezen na een paar keer persen dus mischien gebeurt dit bij jou ook wel zo. Hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat je bekken te klein is of het hoofdje van je kindje te groot sommige baby's willen gewoon niet zakken haha. In ieder geval succes met je bevalling.
     
  16. kvptje

    kvptje Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.156
    1
    0
    huismamma!!!
    Vlaardingen
    Onze tweede meid was ook eigenwijs, zo erg dat madame eerst goe ingedaald lag en zich tijdens de weeën loswrikte uit mijn bekken.
    Moest toen wel naar het ziekenhuis om mijn vliezen te laten breken, maar nadat me vliezen gebroken waren kwam ik in zo een weeënstorm terecht en precies 31 minuten na het breken van mijn vliezen had ik onze dochter in mijn armen

    heel eerlijk was wel beetje bang door het hele ziekhuis gebeuren maar uiteindelijk is het me 100% meegevallen
     
  17. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    He Selle,
    Hier ook een niet ingedaalde baby. Toen ik weeën kreeg heeft de verloskundige mijn vliezen gebroken en met het vruchtwater spoelde de baby ook mee naar beneden, dus toen was ie gelijk ingedaald. Dat schijnt meestal zo te gaan, vertelde ze mij.
    Ik voelde het ook gelijk, ineens flinke druk van onderen. En dat ik extra moest werken viel ook wel mee, 1 uur en 1 kwartier na het breken van de vliezen is de baby al geboren, dus dat ging lekker snel.
     
  18. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    @Alle dames

    Bedankt voor jullie reacties. Ik ga er inderdaad maar gewoon vanuit dat de baby indaald tijdens het breken van de vliezen. Ik wil nog steeds thuis bevallen en we zien wel of dat lukt, maar goed dat is altijd de vraag he?

    @luppy Ben jij wel optijd bevallen of ver over je datum heen gegaan? Mijn nichtje heeft het nl ook 2x gehad dat de baby niet van te voren was ingedaald en die is 2 x 1,5 week over de uitgetelde datum heen gegaan.
     
  19. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    Ik ben 9 dagen overtijd bevallen, inderdaad.
     
  20. selle

    selle Actief lid

    10 aug 2008
    341
    0
    0
    Brabant
    he getsie, haha ..hoop zo dat de kleine bij mij niet meer zo lang blijft zitten ;)
     

Deel Deze Pagina