varkensgriep

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Linda1979, 29 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kanellie

    Kanellie Actief lid

    30 jun 2008
    487
    0
    0
    Ziekenverzorgende
    Gaanderen
    HERKENBAAR... ik heb het normaal al niet zo op dit soort epidemiën (weet niet of ik dat woord goed schrijf :(: ) zoals sars enz. maar nu denk ik hier zowat de hele dag aan... maakt me echt bang BAH... Mijn vriend is internationaal vw chauffeur en moet dus veel naar duitsland enz. ben dus erg bang om zelf ook besmet te raken... Snap ook niet waarom ze nog mensen af laten reizen naar mexico nu ze "nog" niet weten waar het precies vandaan komt en hoe dit goed te bestrijden is... toen ik hoorde dat er in 1918 nog meer mensen door overleden zijn dan met de 1e wereld oorlog begon ik zowat helemaal te TRIPPEN :cry: Na even logisch nadenken (duurt nu ff nu ik zwanger ben) d8 ik ook wel weer tja in 1918 hadden zo ook nog niet de middelen (wetenschap enz.) die ze nu hebben dus moet goed komen d8 ik zo (hoop [-o< ik zo)... Ben blij te horen dat ik niet de enige ben die hier zo idioot bang voor is...

    Liefs Nelleke
     
  2. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Ik merk dat het me ook wel bezig houdt. Ik woon in Duitsland en nu zeiden ze gisteren idd dat het hier was geconstateerd. Gelukkig niet in de buurt (woon dichter bij NL dan bij die zieke gevallen), maar ergens is het toch een beetje naar.

    Ik houd het nieuws maar gewoon een beetje in de gaten. Je kunt aan de verspreiding toch verder niets doen als buitenstaander, dus dan ga ik me ook niet te veel zorgen maken.
     
  3. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Nou ik maak me best een beetje zorgen. Op mijn werk is er iemand net terug uit Mexico. ik zit nu dan wel thuis, maar mijn vriend werkt er ook!
    Maak me zorgen omdat ik zwanger ben. Het komt toch wel erg dichtbij nu!
    Waarschijnlijk zal het allemaal wel overwaaien, maar toch ..
     
  4. Trotsemama1986

    Trotsemama1986 Fanatiek lid

    10 feb 2009
    1.962
    0
    0
    Ik begin me ook erg zorgen te maken hoor!
    Er is geen medicijn voor kinderen onder de 13 jaar? En zwangeren kunnen het niet nemen omdat het schadelijk is voor het ongeboren kindje! En dat de regering zegt dat ze genoeg voorzorgsmaatregelen getroffen hebben vind ik ook bullshit! Maar 5 miljoen medicijnen.. En ook nemen ze niet de maatregelen die door de wereldgezondheidsdienst zijn opgedragen/geadviseerd.. Vind het wel erg lax allemaal hoor..

    Ze gaan pas verdere maatregelen nemen als het hier is uitgebroken, in mijn ogen is dat een beetje te laat nietwaar..
    Met andere woorden, er moet eerst iemand aan de ziekte sterven/ ernstig ziek worden voordat ze er wat aan doen.

    Ik vind het ronduit belachelijk!
     
  5. pixie

    pixie VIP lid

    30 mei 2008
    12.315
    0
    0
    woonbegeleider psychiatrie
    Leusden
    meiden.. er is meer kans dat je tbc oploop dan wat je deze griep krijg!!
    het is natuurlijk welernstig en moeten we inderdaad niet met blinddoek rondlopen maar het is ook zo dat we ook niet gelijk in paniek moeten raken.
     
  6. zogezegend

    zogezegend Niet meer actief

    Ik hou het nieuws er ook dagelijks op na wat dat betreft voel me al iets beter dat ik niet de enige ben die zich er best wat zorgen over maakt, dacht dat het ook aan de hormonen lag.
     
  7. Kanellie

    Kanellie Actief lid

    30 jun 2008
    487
    0
    0
    Ziekenverzorgende
    Gaanderen
    Hoorde net op het nieuws dat er een kindje van 3 (in NL) besmet is geraakt met het virus :cry: het kindje en zijn ouders worden er nu voor behandeld (schijnen dus wel med. voor te zijn) en het kindje maakt het goed dus dat is alweer een lichtpuntje... begin wel nog meer te stressen nu het hier in NL is geconstateerd. Probeer een beetje te relativeren en te denken dat een "normaal" griepvirus zich ook vaak zo snel verspreid maar het idee dat je eraan dood kunt gaan en als zwangere de med. die hiervoor gegeven worden niet in mag nemen maakt me toch wel bang poeheej wat een gedoe weer... Gelukkig gaan ze nu eindelijk om de tafel om te beslissen dat er geen vluchten meer naar mexico gaan, hadden ze naar mijn idee veel eerder moeten doen mja!!! Ik hoop maar dat het zich niet verder uitbereid en indien dit wel zo is dat er in ieder geval geen mensen meer aan overlijden...

    Liefs Nelleke
     
  8. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    soory kanelli maar dan heb heb je niet goed geluisterd.. het kindje is niet in nederland besmet geraakt. ze kwamen uit mexico en daar is dat kindje besmet geraakt.
     
  9. Kanellie

    Kanellie Actief lid

    30 jun 2008
    487
    0
    0
    Ziekenverzorgende
    Gaanderen
    Ja dat snap ik... maar dat kindje is inmiddels wel weer in NL... schreef het een beetje verkeerd :rolleyes:

    Groetjes Nelleke
     
  10. Lily2006

    Lily2006 Actief lid

    14 jan 2008
    367
    0
    0
    Kinderpsychologe
    Eindhoven
    Aan 'gewone' griep gaan ook nog steeds heel veel mensen dood...sterker nog, dit virus is niet van een ander type als 'gewone' griep, N1H1 (ofzo) betekent niet meer dan overdraagbaar van mens op mens, net als gewone griep dus.

    Natuurlijk ben je alert, ik ook nu ik zwanger ben, maar de kans dat je op dit moment, met de alertheid die er nu in nederland is hieraan overlijdt lijkt mij bijzonder klein.

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik me een beetje stoor aan de massa hysterie die hierdoor ontstaat...het is goed om alert te zijn, maar ik probeer me niet bang te laten maken.

    Aan vogelgriep zou binnen 2 weken de halve wereld overlijden...as you can see :-s Ik werd toen ook helemaal bang en akelig van alle kranten- en nieuwsberichten en werd er zo bang van dat ik gewoon niets meer erover las. Dat laat ik niet nog een keer gebeuren.
     
  11. Suzie83

    Suzie83 Niet meer actief

    Snap wel een beetje wat Lily zegt, de massahysterie wordt wel erg hooggehouden.
    Maar moet je eerlijk zeggen dat ik het zelf ook erg eng vind.

    Ik werk in een huisartsenpraktijk en gister kwam er een man binnenlopen. Zegt hij "ik denk dat ik de varkensgriep heb".
    Ik kon echt boos worden. Als hij denkt dat te hebben komt hij toch niet naar de praktijk toe??!!! Met de kans iedereen aan te steken. Natuurlijk had hij geen varkensgriep, maar toch.
    Merk dat veel mensen er mee bezig zijn. Al genoeg telefoontjes gehad van patienten die dachten het te hebben.

    Denk dat het bij mij ook wel een beetje aan de hormonen ligt :oops: . Heb dit gevoel met de vogelgriep of wat dat ook helemaal niet gehad.
     
  12. ch28

    ch28 Actief lid

    23 sep 2008
    494
    0
    0
    Omdat ik het toch ook wel wat spannend vind, heb ik eens op internet zitten kijken en op www.rivm.nl staat best wel wat info. Zo ligt de incubatietijd tussen de 4 en 5 dagen en zijn de eerste verschijnselen 38,5 of meer koorts en problemen met de luchtwegen. Als je dat hebt en je bent ook nog eens net in mexico geweest moet je de huisarts bellen.
    Er staat op die site ook een verwijzing naar een amerikaanse site, daar stond ook wat info op speciaal over baby's en zwangere vrouwen. Als zij deze griep krijgen zijn de verschijnselen vaak heftiger. Ook stond er dat als zij de virusremmer die hiervoor voorgeschreven worden gebruiken dit niet zonder risico's is. Het is een medicijn wat valt onder de categorie C. Dit houdt in dat er een aantal vrouwen zijn geweest die tijdens hun zwangerschap dit middel hebben moeten gebruiken, zij en hun (toen nog ongeboren) baby's hebben hier niets aan over gehouden voor zover bekend. Er is echter geen wetenschappelijk onderzoek naar verricht dus helemaal veilig is het volgens die site niet.
     
  13. Ellen1982

    Ellen1982 Actief lid

    18 jun 2008
    363
    0
    0
    Verzorgende ig
    Eindhoven
    230 mensen hebben tot nu toe die griep, en er zijn 6 miljard inwoners op aarde....dusja, wat zijn de verhoudingen dan?? Ik denk er ook wel aan, maar maak me er niet te druk om...heeft weinig zin denk ik
     
  14. valhalla

    valhalla Niet meer actief

    Jeetje, als ik me druk moet gaan maken wat eventueel de (ongetwijfeld nare) gevolgen zouden kúnnen zijn van iets waar ik echt 0,0 invloed op heb... Dan hou ik geen tijd over om aan leuke dingen te denken. Elk jaar krijgen mensen griep, elk jaar gaan er mensen aan dood. Voorlopig valt het met dat laatste nogal heel erg mee.

    Het enige wat ik doe (en altijd eigenlijk al deed) is mijn handen wassen na bijv. naar een supermarkt geweest te zijn en niet met vieze handen aan m'n hoofd zitten. Zo schijn je nl. de grootste kans te hebben op verspreiding van bacteriën, dus door hierop te letten heb je dan volgens mij ook de 'grootste' kans om het te voorkomen.

    Er zijn wel meer enge dingen zoals oprukkende malariamuggen, miljarden dieren die op veel te weinig ruimte in onhygiënische omstandigheden leven, MRSA bacteriën... Allemaal gevaarlijk, zo niet gevaarlijker.
     
  15. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.808
    32.714
    113
    Tja, ik ga me er ook nog echt niet druk om maken. Ik las laatst dat je een kans van 1 op 3 hebt om kanker te krijgen, dan kan ik me nu echt nog niet druk maken om die 'paar' gevallen van griep. Dan zou je niets meer kunnen doen, want de kans dat je onder de bus komt en overlijdt is waarshijnlijk veel groter dan dat je deze griep krijgt.
     
  16. Suzie83

    Suzie83 Niet meer actief

    Ben er nu ook niet echt bang voor om het te krijgen.
    Maar (misschien stoot ik hier mensen heel erg tegen het hoofd) ik denk dat er ooit een ziekte uit breekt die de halve wereld bevolking uit zal roeien. En vaak bij dit soort dingen vraag ik me wel af, zal het nu gebeuren? Misschien dat ik me heel erg aanstel, en de hormonen spelen vast wel mee.
    Maar kan me daar wel druk om maken. Maar aan de andere kant maak ik me op dit moment wel om meer dingen druk die nergens op slaan.
     
  17. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    ik maakte me er niet zo druk om, tot gisteren eigenlijk. Ik realiseerde me dat Tamiflu niet geschikt is voor zwangere vrouwen :( Dat vind ik toch wel eng. GElukkig zijn er wel al gevallen bekend waarvan het kindje (vooralsnog) niet over heeft gehouden aan de Tamiflu.

    Ik heb vannacht gedroomd dat ik de mexicaanse griep had. Dat was heel eng.

    Ik moet wel bekennen dat we straks wel even een mondkapje gaan kopen bij de praxis...gewoon voor de zekerheid...
     
  18. Mamavanjoshua

    Mamavanjoshua Actief lid

    3 mrt 2009
    211
    0
    0
    Zo,n mondkapje heeft geen zin hoor.
    Als je een mondkapje wil gaan dragen wat echt help dan moet je een speciale dragen.

    Degene van de Praxis hebben gewoon geen zin dan heb je net zoveel kans om ziek te worden als ieder ander.

    Ik was in het begin ook bang, maar dat heeft eigenlijk geen zin. je doet er toch niets aan. Ook is het zo dat Nedrland heel goed is voorbereid hierop.

    De kans dat je onder een auto kom is veel groter.

    Mensen jutten elkaar alleen maar op. Voorzichtigheid kan geen kwaad, maar al die verhalen maken het gevoel alleen maar erger. Geniet van je zwangerschap.
     
  19. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    Ik maak me er niet zoveel druk om. Tamiflu mag wel gegeven worden aan zwangere vrouwen want het er zijn geen aanwijzingen opgeleverd voor een verhoogde incidentie van foetale schade of andere nadelige effecten op het voortplantingsproces. En voor kinderen is er ook een aangepaste dosering.
     
  20. MvN

    MvN Niet meer actief

    Iemand had de vraag gesteld aan mirjam de vk hier op de site en die geeft dit antwoord!



    * Meld dit bericht


    ik zou me daar zeker geen zorgen om maken. Indien nodig zijn er wel anti-virale middelen voorhanden die wel mogen in de zwangerschap.

    Mirjam
    *
     

Deel Deze Pagina